Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 24 από 24

Θέμα: βελτιωση η μπα?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Ρε παιδια sorry αλλα μιλατε για βελτιωσεις και τουμπανιασματα, χωρις να περιλαμβανεται ο παραγοντας ατομο. ΔΛδ ποιος ειναι αυτος που θελει την βελτιωση...

Για εμενα ας πουμε ,που ειμαι ενας απλος μοτοσυκλετιστης, στα @@@ μου αν θα εχω 400hp μοτερ για να κυκλοφορω γυρω-γυρω.Αντε το πολυ πολυ να παρω ενα πιο δυνατο μηχανακι. Δεν νομιζω ετσι και αλλιως οτι μπορω να αγγιξω τα ορια κανενος απο τα σοβαρα μηχανακια.

Για εναν αγωνιζομενο,ομως,ειναι σημαντικο να εχει ενα βελτιωμενο μοτερ με καμια 200αρια αλογακια για να κανει χρονους στην πιστα.

Για εναν ντραγκστερα παλι τα 200 ειναι ψιχουλα και θελει καμια 500αρια και βαλε για να ειναι ικανοποιημενος.

Οποτε τελικα για εμενα ,το αν αξιζει ή οχι να βελτιωσεις κατι εχει να κανει αμεσα με το τι χρηση του αντικειμενου θες να κανεις...

Βεβαια μπαινει και ο παραγοντας χρημα σε καποιο σημειο.Γτ δεν ειναι και λιγες οι ψωναρες που τους τρεχουν απο τα πατζακια και απλα θελουν να εχουν κατι για να το μοστραρουν. Αλλα σε αυτη την λογικη δεν μπορω να μπω ,γτ δεν εχω φραγκο

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
    Πάρα πολύ σωστή και εύστοχη παρατήρηση από μέρους σου φίλε μου.

Με την suzuki, brabus, yamaha λίγοι θα πάνε να τα βάλουν, με τον Αντωνάκη όμως που πίνανε και καφέ μαζί την ώρα που βελτίωνε το εργαλείο να είσαι σίγουρος στην 1η στραβή θα τρέξουν σε 10 δικηγόρους.

Και καλό θα ήταν μια έγγραφη συμφωνία με τον πελάτη που περιορίζει τους όρους της (όποιας) εγγύησης και δηλώνει ρητά ότι το βελτιωμένο όχημα ΔΕΝ είναι κατάλληλο για χρήση στο δρόμο. Βέβαια τέτοια νομικά θέματα είμαι σίγουρος ότι ο Αντώνης θα τα ξέρει καλύτερα (από εμένα πάντως σίγουρα).

Σχετικά τώρα με το κατά πόσο μπορεί ένας κινητήρας, ή γενικά μια μοτοσυκλέτα, να βελτιωθεί (αποτελεσματικά και αξιόπιστα) νομίζω ότι η απαντηση είναι προφανής σε οποιονδήποτε: Φυσικά και μπορεί. Η ιστορία του μοτοσυκλετισμού είναι γεμάτη με παραδείγματα εξόχως βελτιωμένων και τροποποιημένων οχημάτων και κινητήρων που άφησαν ιστορία. Όσο τώρα για το αν χρειάζεται περγαμηνές κάποιος προκειμένου να κάνει σωστά τη δουλειά, πάλι η ιστορία μας διδάσκει ότι το μεράκι, η προσωπική μελέτη και το πάθος για το αντικείμενο είναι πολύ (μα πάρα πολύ) πιο σημαντικά (από Britten μέχρι Bakker και από Godier και Genoud μέχρι και εγώ δεν ξέρω ποιούς). Αν λοιπόν βρίσκουμε τόσα παραδείγματα πολύ (μα ΠΑΡΑ πολύ) τολμηρών μετρατροπών που σημάδεψαν την ιστορία, από ανθρώπους που για μοναδική περγαμηνή είχαν την αγάπη για το αντικείμενο, και την αφοσίωσή τους, τότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ψάξουμε αλλού την απάντηση.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
    Ρε παιδια sorry αλλα μιλατε για βελτιωσεις και τουμπανιασματα, χωρις να περιλαμβανεται ο παραγοντας ατομο. ΔΛδ ποιος ειναι αυτος που θελει την βελτιωση...

Για εμενα ας πουμε ,που ειμαι ενας απλος μοτοσυκλετιστης, στα @@@ μου αν θα εχω 400hp μοτερ για να κυκλοφορω γυρω-γυρω.Αντε το πολυ πολυ να παρω ενα πιο δυνατο μηχανακι. Δεν νομιζω ετσι και αλλιως οτι μπορω να αγγιξω τα ορια κανενος απο τα σοβαρα μηχανακια.

Για εναν αγωνιζομενο,ομως,ειναι σημαντικο να εχει ενα βελτιωμενο μοτερ με καμια 200αρια αλογακια για να κανει χρονους στην πιστα.

Για εναν ντραγκστερα παλι τα 200 ειναι ψιχουλα και θελει καμια 500αρια και βαλε για να ειναι ικανοποιημενος.

Οποτε τελικα για εμενα ,το αν αξιζει ή οχι να βελτιωσεις κατι εχει να κανει αμεσα με το τι χρηση του αντικειμενου θες να κανεις...

Βεβαια μπαινει και ο παραγοντας χρημα σε καποιο σημειο.Γτ δεν ειναι και λιγες οι ψωναρες που τους τρεχουν απο τα πατζακια και απλα θελουν να εχουν κατι για να το μοστραρουν. Αλλα σε αυτη την λογικη δεν μπορω να μπω ,γτ δεν εχω φραγκο

Ρε ασταδιάλα τσουτσέκι που έχεις και άποψη, τράβα παραπέρα να διαβάσεις να περάσεις κανένα μάθημα. Ορίστε μιλήσαν όλοι μίλησε και ο "Μικρος Μινάρας".

Τσου ρε

:rotflmao: :rotflmao:
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Μια γνώμη που μπορεί και να έχει ειπωθεί (δεν τα έχω διαβάσει όλα...).

Με προυπόθεση ότι μιλάμε για "γίηνου" κόστους οχήματα, ΟΛΑ σχεδιαζονται και κατασκευάζονται με πολύ σφικτό περιθώριο κόστους και έχοντας κατά νου συγκεκριμένο target-group αγοραστή.
    Η όποια βελτίωση-αναβάθμιση δεν είναι τεχνικό θέμα. Είναι καθαρά χρηματοικονομικό και μάρκετινγκ...

Αν πέσουν πάνω αρκετά χρήματα σε εργατοώρες, καλύτερα υλικά, και γνώση (και αυτή χρήμα είναι...) το προιόν θα βελτιωθεί και θα αυξήσει την απόδοσή του σε συγκεκριμένους τομείς (όχι σε όλους το ίδιο...) και παράλληλα δεν θα έχει κανένα θέμα αξιοπιστίας - τουλάχιστον όσο μιλάμε για "λογικές" αποδόσεις-βελτιώσεις.

Και μάλιστα τείνω να πιστέψω ότι η βελτίωση θα είναι τόση (και μάλλον λίγο λιγότερη μιας και το εργοστασιακό mass-production θα βελτίωνε τον λόγο κόστος/απόδοση) όση θα πετύχαινε και εργοστασιακά αν του επιτρεπότανε να επενδυθεί το ίδιο επιπλέον κόστος στους ίδιους τομείς βελτίωσης...

Από εκεί και πέρα....Καλύτερα να προσπαθείς (έστω και με αυξημένο κόστος αγοράς) να πάρεις αυτό που θες σε εργοστασιακή μορφή - είναι πιο αποδοτικό και στην αγορά και στην μεταπώληση. Αν όμως τίποτα από αυτά που πουλιούνται μαζικά δεν σε καλύπτει ή αν η ψυχολογική ανάγκη του "το δικό μου μηχανάκι είναι το καλύτερο-δυνατότερο από τα άλλα ιδια" είναι πολύ ισχυρή...τότε ιδού η Ροδος ιδού και το πήδημα...

λοιπον...ας αφησουμε το νομικο κομματι στην ακρη,μια και το θεμα μας δεν ειναι αυτο...

ας μιλησουμε για μοτερ,μια και στα υπολοιπα περιφερειακα,τα πραγματα ειναι λιγο πολυ ξεκαθαρα...

εγω δεν θα μιλησω με ποσοστα αυξησης αποδοσης-αξιοπιστια...θα πω μονο οτι το ζυγισμα των κινητηριων μερων καθως και η απομακρυνση των ατελειων κατεργασιας,αυξανει οχι μονο την αποδοση ,αλλα και την αξιοπιστια...επιπροσθετως,αραιωνουν και τα διαστηματα σερβις...

απο κει και περα, καθε κινητηρας εχει τις δικες του αντοχες στην αυξηση αποδοσης και μονο η πειρα μπορει να δειξει ποιες ειναι αυτες...μιλαμε παντοτε για την διατηρηση πολλων εργοστασιακων εξαρτηματων...

ο εκαστοτε πελατης ενημερωνεται για τις επιλογες αυτες και κρινει...το ρισκο μειωνεται ,οταν το κοστος αυξανεται και μεχρι καποιο επιπεδο βελτιωσης,μπορει ακομη και να μηδενιστει...

το να ειναι καποιος πιστοποιημενος μηχανικος,σε καμια περιπτωση δεν καθισταται αυτοματως και ικανος βελτιωσης...αυτο εχει πλειστακις και ποικιλοτροπως αποδειχθει,οπως ανεφεραν ηδη οι προηγουμενοι....

απο κει και περα τα πραγματα ειναι απλα...ο εκαστοτε πελατης βρισκει καποιον που να εμπιστευεται και προχωραει...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister

....ο εκαστοτε πελατης ενημερωνεται για τις επιλογες αυτες και κρινει...το ρισκο μειωνεται ,οταν το κοστος αυξανεται και μεχρι καποιο επιπεδο βελτιωσης,μπορει ακομη και να μηδενιστει...

Εδω τα'πες ολα.
    Οταν εφτιαξα το κουτι (s3 '03), προηγηθηκε μια προμελετη κοστους και ποιοτητας κατασκευης-ανταλλακτικων, σε σχεση με την ιπποδυμαμη και την ροπη.Η βελτιωση εγινε στο συνεργειο φιλων μηχανικων, και ο εγκεφαλος σεταριστηκε απο γνωστο προγραμματιστη.
    Κανεις τους δεν εχει βγαλει πολυτεχνειο και ομως τα παντα δουλεψαν τελεια, σε τιμες διπλασιες των εργοστασιακων επιδοσεων.Το κοστος ομως εφτασε την τιμη μισου αυτοκινητου γιατι μαμα εμεινε μονο το μπλοκ, εμεινα χωρις αυτοκινητο εναμιση μηνα αλλα ουδεποτε ειχα προβλημα, και αφου εκανα 50000 αξιοπιστα χιλιομετρα το εδωσα με το μοτερ να κελαηδαει.
    Κολλητος προτιμησε γνωστο βελτιωτικο οικο vag ,του εβαλαν τα μισα πραγματα επανω θεωρωντας υπερβολη την δικια μου βελτιωση, προγραμμα κονσερβα, εγγυηση ενος ετους, το ιδιο πακετο σχεδον σε χρημα, μια εβδομαδα αναμονη, και τον 15ο μηνα ο 20VT μαλωσε με τις μπιελες.

Οταν ο μηχανικος εμπνεει εμπιστοσυνη με τα εργα του, και 'ξηγιεται απο την αρχη τοτε θα επιβιωσει και θα καμαρωνει για τις επιτυχιες του.Αυτο ομως απαιτει πολυ χρονο,χρημα, και υπομονη απο τον πελατη.
    Σε αντιθετη περιπτωση καλυτερα μαμα και ησυχο υπνο το βραδυ.
    Ο καλυτερος βελτιωτικος οικος θα εκπροσωπειται απο κοινους μηχανικους.
    Αρνουμαι να πιστεψω ο,τι η εξυπναδα ενος μηχανικου εξαρταται απο το ποιον αντιπροσωπευει.
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    Αυτό που παιζει ρόλο ειναι η παράλληλη εκπαιδευση του αναβατη/ιδιοκτητη μαζι με την βελτίωση... και αυτο ειναι αποκλειστική ευθυνη του βελτιωτή μιας και πρεπει να τον προειδοποιήσει στο που μπλεκει και τι θα συναντησει... κανοντας το καθε τι....
    Ban 'em all

Μια ψιλο-άσχετη παρατήρηση: Το 99% των αναβατών που ξέρω (συμπεριλαμβάνομαι και εγώ) δεν υπάρχει περίπτωση να εξαντλήσουν τα όρια ενός καινούργιου 1000 ss. Άρα το θέμα βελτίωση (όσον αφορά κινητήρα) εξαντλείται στη φραπεδοκουβέντα "Έχω μεγάλη ψ@λή και τούμπανο μηχανή"

Για φρένα-αναρτήσεις κλπ συμφωνώ απόλυτα.

2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Παλαιο Μελος Το avatar του/της dimdoc
    Για το 99% των αναβατων τα φρενα και οι αναρτησεις των συγχονων ss ειναι επισης μια χαρα. Αλλα η βελτιωση γενικως ειναι και καψουρα και μερακι και γουστο

...ex 88 SS 600 GR

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. βελτίωση Cbr 125r
    από madlef στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 50
    Τελευταίο μήνυμα: 17/07/2016, 01:11
  2. Βελτιωση Για Cbr 1000rr
    από Tigas στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2014, 19:31
  3. Βελτιωση 4Τ κινητηρα