Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 34

Θέμα: Λαμπες Xenon αγορα ?

παντως στο busa που τις εχω εδω και 4 χρονια δεν ενοχλουν καθολου...με προυποθεση να ειναι ρυθμισμενα σωστα (και να μην δειχνουν το φεγγαρι)....και βεβαια να μην κοιτας απευθειας στο φως...αλλωστε και σε απλες λαμπες αν κολλησεις το βλεμμα σου στο φως τυφλωνεσε...βεβαια επειδη εχω και την μεγαλη σκαλα με xenon οταν τα αναβω με βλεπουν οι μαλακες που κοιμουνται...αυτα οντως ενοχλουν παρα πολυ...οπως βεβαια και οι απλοι συμβατικοι προβολεις των αυτοκινητων...

τα φωτα xenon ειναι μια ψευδαισθηση λογο του ψυχρου φωτος νομιζουμε οτι φωτιζουν καλυτερα αλλα στην πραγματικοτητα το φως διαχεεται ακανονιστα λογω του καθρεφτη στο πισω μερος του φαναριου μας.σε βροχη και ομιχλη ειναι ακομα χειροτερα.σταματηστε το λοιπον γιατι απλα στραβωνετε τον κοσμο και η σωστη ρυθμιση τους ειναι απλα μια δικαιολογια.μην ειστε εγωιστες!!!

Βρεγμένο μέλος Το avatar του/της kaiba
    Σταματήστε να στραβώνετε τον κόσμο με αυτές τις γυφτιές . ¨Έλεος . Και με τους προβολείς στα αμάξια άλλη μαλάκια και αυτή . Αναμμένοι μπρος πίσω με πανσέληνο . Είναι για ομίχλη ρε ζώα να πούμε και όχι για εφέ . Και τώρα μη μου πει κάνεις δε βλέπει χωρίς αυτούς . Το αμάξι του πατέρα μου δεν έχει και οδηγώ σε επαρχιακό δρόμο και βλέπω μια χαρά . Μιλάμε για παλιό κιόλας . Και επί 1 χρόνο είχε χαλάσει και ο διακόπτης της μεγάλης σκάλας και πήγαινα και με τι μικρή . Η αστυνομία έπρεπε να κόβει αβέρτα κλήσεις και στις 2 περιπτώσεις . Για τους προβολείς υπάρχει και νομός . Κάτι τελευταίο τα φώτα έχουν και μικρή σκάλα που πάτε συνεχεία με τη μεγάλη.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Δεν είναι άσπρο μαύρο παιδιά...

Έχω βγεί σε Ε.Ο. κιόλας , βράδυ αργά καλοκαίρι (3.00am) και ώς συνήθως δεν υπάρχει φωτισμός... ο δρόμος άδειος και έχω ανάψει μεγάλη σκάλα με το ΧΤΧ... στα 30 μέτρα λοιπόν ίσα ίσα που πρόλαβα να κάνω ελιγμό απο καφάσι (:hypnotize ) που ηταν στην μέση του δρόμου. Με μεγάλη σκάλα λοιπόν και καμιά 100αρια ΚΜ στο κοντέρ και ίσα που πρόλαβα να το δώ.

Ο φίλος που ερχόταν μετά απο μένα, απο πίσω με ενα TDM και XENON που είχε βάλει πρόσφατα το είδε πολύ πιο νωρίς χωρίς καν να έχει μεγάλη σκάλα...

Είναι και λίγο θέμα ασφαλείας.. και αν η σωστή ρύθμιση όντως βοηθάει στο να μην στραβώνει τον προπορευόμενο ή τον απέναντι.. τότε γιατί οχι;
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

α... και όσον αφορά το "στράβωμα" διαβάστε αυτό..

http://www.fotologic.gr/el/-xenon-.html
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Είναι η πιο πρόσφατη... Το avatar του/της stavrouliasp
    Αρχικά δημιουργήθηκε από panos-ohli
    τα φωτα xenon ειναι μια ψευδαισθηση λογο του ψυχρου φωτος νομιζουμε οτι φωτιζουν καλυτερα
    Δεν έχεις βάλει ποτέ, ε;

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrouliasp
    Δεν έχεις βάλει ποτέ, ε;
    εχω βαλει στην παλια μου μηχανη και τα πεταξα ενα βραδυ στην πετρου ραλλη μαζι με την καλωδιωση και γυρισα χωρις φωτα!
    φιλε gandalf το xenon θελει φακο lens γιατι πρεπει το φως να βγαινει σε συγκεντρωμενη δεσμη οχι μονο για να μην στραβωνει αλλα και για να βλεπεις σωστα
    Το τι γραφει ο καθε κατασκευαστης η προβοκατορας για να πουλησει μην τα ακους.καπου υπηρχε ενα αρθρο απο 4τροχους σε δοκιμη να δεις

Εγώ διάβασα και αυτό
    http://www.fotologic.gr/el/proidopoiisi.html
    Στο μυαλό μου μέσα αυτό:
    "Κατά την διάρκεια δοκιμών που έχουμε κάνει διαπιστώσαμε ότι ασφάλειες
    αυτού του τύπου, δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά τους!"
    Έγινε αυτό:
    "Πολλοί πελάτες έχουν επιστρέψει με λιωμένες καλωδιώσεις και τελικά βρήκαμε ότι οι ασφάλειες δεν είχαν δουλέψει σωστά"
    Artificial intelligence is no match for natural stupidity...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    και αν η σωστή ρύθμιση όντως βοηθάει στο να μην στραβώνει τον προπορευόμενο ή τον απέναντι.. τότε γιατί οχι;
    Καμία ρύθμιση δεν είναι ικανή να εξαλείψει την ενόχληση όταν διασταυρώνεσαι με κάποιον που φοράει ξένον από μετατροπή.
    Και αυτό γιατί ο προβολέας αλογόνου δεν μπορεί να διαχειριστεί την διάχυση των λαμπών ξένον. Δεν έχει σχεδιαστεί για αυτό. Οι καθαρόαιμοι-εργοστασιακοί προβολείς ξένον σχηματίζουν φακό για να καταφέρουν να εστιάσουν την δέσμη στον δρόμο (εκεί που πρέπει δηλαδή...), κάτι που φυσικά δεν υπάρχει στους κλασσικούς προβολείς αλογόνου....

Ότι και να κάνεις (εκτός αν πια τα ρυθμίσεις τόοοοοοσο χαμηλά που να φωτίζουν 2 φορές χειρότερα από τα κλασσικά-πράγμα που φυσικά κανένας δεν κάνει) θα ενοχλείς....

Μισό.. για να μην παρεξηγηθώ έτσι;.. μιλώ για ολική μετατροπή, καλωδίωση , ρελέ, λάμπα Η4 ΧΕΝΟΝ κτλ κτλ... οχι απλά μια λάμπα και τέρμα. Ακόμα και έτσι δηλαδή έχει πρόβλημα;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Μισό.. για να μην παρεξηγηθώ έτσι;.. μιλώ για ολική μετατροπή, καλωδίωση , ρελέ, λάμπα Η4 ΧΕΝΟΝ κτλ κτλ... οχι απλά μια λάμπα και τέρμα. Ακόμα και έτσι δηλαδή έχει πρόβλημα;

φιλε μου αν δεν μπει προτζεκτορας σχεδιασμενος για ξενον τοτε το φως δεν διαχεεται σωστα οποτε τυφλωνεις τους αλλους, παρολο που βλεπεις εσυ σωστα.

δεν ειναι ηλεκτρολογικο το θεμα δηλαδη.

προτζεκτορας στα φωτα ειναι αυτοι οι τεραστιοι φακοι που μπαινουν μπροστα απο τη λαμπα.

Προφανως αν η μηχανη δεν εχει xenon εχει το κλασσικο κατοπτρο , και επισης δεν νομιζω να μπαινει σε καμια μηχανη aftermarket προτζεκτορας

Ελπιζω η φωτο να σε κατατοπισει

http://www.ecvv.com/product/1601892.html
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αν και ήδη σου απάντησαν, εγώ θα σου πω κάτι άλλο...

Πλησίασε καμιά Mercedes εργοστασιακά εφοδιασμένη και δες από κοντά πως είναι φτιαγμένος ένας καθαρόαιμος-εργοστασιακός προβολέας ξένον. Και μόνο απ' έξω που θα τον παρατηρήσεις θα καταλάβεις....Και αυτά που θα δείς είναι μόνο ένα κομμάτι από το σύνολο...Από πίσω στα σώψυχα παίζουν επιπλέον αυτόματη ρύθμιση ύψους, αυτόματο σύστημα καθαρισμού κλπ...

Μετά αν μπορείς μπες μέσα (δεν εννοώ να την κλέψεις εεεε... ) και δες το βραδυ την δέσμη σε έναν σκοτεινό δρόμο . Θα δεις ότι η διαχυση, το περίγραμμα, και ο φωτισμός της δέσμης δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά που ξέρεις από τις μετατροπές και θα καταλάβεις γιατί κανονικά σε ένα σοβαρό κράτος η τροχαία θα έπρεπε να ροπαλιάζει ατάκα και επιτόπου κάθε όχημα με τέτοια μετατροπή...

και εγω ειχα κανει το λαθος και ειχα βαλει ΧΕΝΟΝ στο προηγουμενο μου μηχανακι ενα ΜΤ῏03 και το μετανιωσα!!και οπωσ εγραψε καποιος πιο πανω νομιζεις οτι εχεις καλυτερο φως αλλα δεν ισχυει...το μονο καλο που ειχαν αυτα τα φωτα ειναι οτι επειδη τυφλωνα κοσμο θελανε δεν θελανε θα με βλεπανε!!!!!οποτε δεν περναγεσ απαρατηρητος και στην εθνικη απο μεταμορφωση μεχρι και πειραια πιστεψτε με το χρειαζεσαι αυτο!!!!αυτα απο εμενα...η καλυτετρη λυση πιστευω πωσ ειναι να βαλεις δυο καλες λαμπες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της banditgr
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dimzan
    φιλε μου αν δεν μπει προτζεκτορας σχεδιασμενος για ξενον τοτε το φως δεν διαχεεται σωστα οποτε τυφλωνεις τους αλλους, παρολο που βλεπεις εσυ σωστα.

δεν ειναι ηλεκτρολογικο το θεμα δηλαδη.

προτζεκτορας στα φωτα ειναι αυτοι οι τεραστιοι φακοι που μπαινουν μπροστα απο τη λαμπα.

Προφανως αν η μηχανη δεν εχει xenon εχει το κλασσικο κατοπτρο , και επισης δεν νομιζω να μπαινει σε καμια μηχανη aftermarket προτζεκτορας

Ελπιζω η φωτο να σε κατατοπισει

http://www.ecvv.com/product/1601892.html

μην είσαι σίγουρος...
    http://www.moto.gr/forums/showthread...ght=projectors
    Το κρεβάτι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου.
    Ενενήντα τοις εκατό των ανθρώπων πεθαίνουν εκεί.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι λάμπες XENON να βάλω σε Piaggio Typhoon 125?
    από pug206 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 29/04/2010, 15:38
  2. Λάμπες τύπου Xenon blue
    από Elle στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2008, 12:12
  3. λαμπες Xenon
    από SAMAEL στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 20/01/2008, 10:03
  4. Τεχνικες πληροφοριες για λαμπες Xenon