Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 38

Θέμα: uvex vs shoei vs arai

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    σοει σοει και ξανα σοει.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    αραι αραι και ξανα αραι.

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    pados to 1100mou se sxesi me to gt exi aerodinamiki toybloy

i8ela na ksera oloi esis poy pinete nero sto onoma toy an exete bali pote allo kranos sto kefali sas :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    Να κάνω μια ερώτηση επειδή είμαι ολίγον άσχετος. Αφού το θες για πόλη και ταξίδια όπως λες, τί προτερήματα έχει το enduro κράνος με ζελατίνα, σε σχέση με ένα κανονικό??

Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
    Να κάνω μια ερώτηση επειδή είμαι ολίγον άσχετος. Αφού το θες για πόλη και ταξίδια όπως λες, τί προτερήματα έχει το enduro κράνος με ζελατίνα, σε σχέση με ένα κανονικό??
    η ζελατινα βοηθαει στα ταξιδια ,στο κρυο,κλπ
    με enduro κρανος δεν κανεις το ταξιδι που κανεις με το αλλο

Οταν λεω κανονικο, εννοω ενα απλο full face κρανος (δρομου), οχι enduro χωρις ζελατινα.
    Γιατι δηλ να παρει καποιος το Shoei Hornet και να μην παρει το Quest π.χ.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Εγώ δεν μπορούσα να επιλέξω ανάμεσα στα δύο μέχρι που βρήκα αυτό.

http://www.webbikeworld.com/r2/shoei/hornet/
    http://www.webbikeworld.com/r2/motor...elmet/arai-xd/

To hornetακι ψιθυρίζεται πως είναι καλύτερο απ' το αντίστοιχο tourX. (XD in America)
    Και δεν τίθεται θέμα arai vs shoei αλλά hornet vs tourX.

Προσωπικά δεν ξέρω αν είναι καλύτερο, αφού το Arai δεν το έχω δοκιμάσει. To hornet πάντως είναι φοβερό.
    Sent from me using a computer.

τα κρανοι αυτα ειναι πολυμορφικα,
    οταν λοιπον θες να κανεις λιγο απο ολα αναγκαστηκα η επιλογη ειναι ενα τετοιο κρανος,
    στο χωμα βγαινει η ζελατινα,στο ταξιδι μπαινει,βγαινει το γισο,γενικα του κανεις οτι σου γουσταρει και οτι σε βολευει στην καθε περιπτωση
    και βεβαια σημαντικο ρολο παιζει και το τι σου αρεσει,
    εμενα προσωπικα με φτιαχνει πολυ το κρανος μου

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
    Τα προτερήματα του τα δείχνει στο χώμα. Ή γενικά όπου οι ταχύτητες είναι μικρές και η προσπάθεια μεγάλη. Τα πιο κύρια είναι το μεγάλο οπτικό πεδίο και ο φεβερός εξαερισμός. Τι εξαερισμός δλδ αφού στην ουσία είναι ανοιχτά! Το γείσο είναι και για τον ήλιο. Επίσης αν δεις καμιά πέτρα ή κανένα κλαδί να έρχεται κατεβάζεις το κεφάλι. Αν σκάσεις κάτω με τα μούτρα η βάση του σπάει και το γείσο κλείνει το άνοιγμα μπροστά.

Στην πόλη πάλι καλύτερα είναι. Οπτικό πεδίο, δροσιά, χαμηλές ταχύτητες.

Στο ταξίδι, ειδικά αν βγάλεις το γείσο, μπορείς να ταξιδέψεις άνετα με ταχύτητες που πιάνουν όλα τα on-off. Αν ο ρυθμός σου είναι κοντά στα 150 ούτε γείσο δεν χρειάζεται να βγάλεις ακόμα και αν η κάλυψη απ' την ζελατίνα δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Χωρίς το γείσο όμως έχεις λιγότερο θόρυβο και καλύτερη αεροδυναμική όταν γυρίζεις το κεφάλι κτλ. Εδώ τα κανονικά κράνη φυσικά είναι ότι καλύτερο ενώ τα εντουράδικα απλά επαρκεί.

Στο κρύο υπάρχει θέμα με τον αέρα που έρχεται από κάτω. Υπάρχουν όμως υποσιάγωνα, που κλείνουν τον την τρύπα κάτω απ' το σαγόνι αλλά και άλλες λύσεις που κλείνουν εντελώς τον αέρα που έρχεται από κάτω, δεν είναι μόνιμες και το κάνουν και πιο ήσυχο. Οι τελευταίες είναι οι ίδιες που υπάρχουν και για τα κανονικά κράνη, τα μη εντουράδικα.

Όπως βλέπεις αν οι ταχύτητες σου είναι μικρές, όπως των περισσοτέρων On-off δεν υπάρχει λόγος να μην έχεις τέτοιο κράνος ακόμα και αν δεν πατήσεις ποτέ χώμα.

Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις παραπάνω περιγράφω περισσότερο τα ονοφάδικα κράνη. Τα διπλής χρήσης δλδ. Αυτά που έχουν και ζελατίνα. Τα καθαρά εντουράδικα/mxάδικα έχουν ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στο σαγόνι. Συνεπώς ακόμα μεγαλύτερο γείσο και δεν έχουν ζελατίνα. Είναι μάλλον μόνο για το χώμα αλλά και για την πόλη το καλοκαιράκι.

edit. Ξέχασα είναι και λίγο πιο βαριά απ' τα κανονικά.

Ενδιαφέροντα daz. Thank you

daz epidi bgaineis e8nikes...

ase ta shoei trust p@nos

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    daz epidi bgaineis e8nikes...

ase ta shoei trust p@nos
    Στην κατηγορία των on-off άδικων η απόφαση επάρθη. Όταν έρθει η ώρα να πάρω streetάδικο κρανάκι, ενώ στο μυαλό μου τριγυρίζει το Qwest, ειλικρινά θα το σκεφτώ πάλι.

Ένα παράπονο έχω μόνο απ' την Shoei. Επειδή ψάχνω το σωστό κράνος και μετά κοιτάω τα γραφικά, πάντα μα πάντα, τα κράνη που θεωρώ καταλληλότερα για μένα, έχουν τα πιο ηλίθια ή τα πιο αδιάφορα γραφικά. Τόσο που σε μερικά μοντέλα θα πλήρωνα και παραπάνω για να το πάρω μονόχρωμο.

Αεροδυναμική τούβλου?

ολα οσα ειχα πει παραπανω για ορια 130-140 ,για τριξιματα,κλπ
    σημερα τα αναιρεσα ολα,
    μετα απο μια διαδρομη 300 χλμ που ειχε και αρκετη εθνικη με το varadero ενος φιλου
    (μην κοροιδευετε ρε)τιποτα απο τα οσα ειχα παρατηρησει δεν συνεβει
    αλλο κρανος.
    οδηγουσα για αρκετη ωρα αναμεσα σε ταχυτητες 180-190(δεν ηξερα οτι πανε τοσο τα βαρκαντερο )
    και το κρανος ηταν απιστετο,
    ουτε τριξιματα ,ουτε το γισο ειχε καποιο προβλημα και παρα πολυ ησυχο
    ρε λες??
    μπαααααα

Αρχικά δημιουργήθηκε από panos1050
    ολα οσα ειχα πει παραπανω για ορια 130-140 ,για τριξιματα,κλπ
    σημερα τα αναιρεσα ολα,
    μετα απο μια διαδρομη 300 χλμ που ειχε και αρκετη εθνικη με το varadero ενος φιλου
    Δέν είναι το κράνος αλλα η βάρκα που έκανε την διαφορά...

Ειδικα αν είχε και ψηλό ανεμοθώρακα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    Στην κατηγορία των on-off άδικων η απόφαση επάρθη. Όταν έρθει η ώρα να πάρω streetάδικο κρανάκι, ενώ στο μυαλό μου τριγυρίζει το Qwest, ειλικρινά θα το σκεφτώ πάλι.

Ένα παράπονο έχω μόνο απ' την Shoei. Επειδή ψάχνω το σωστό κράνος και μετά κοιτάω τα γραφικά, πάντα μα πάντα, τα κράνη που θεωρώ καταλληλότερα για μένα, έχουν τα πιο ηλίθια ή τα πιο αδιάφορα γραφικά. Τόσο που σε μερικά μοντέλα θα πλήρωνα και παραπάνω για να το πάρω μονόχρωμο.

Αεροδυναμική τούβλου?

akribos...

δυστυχως ειπα να ακολουθησω τη μαζα...ολοι τα καλυτερα...γαμαει αεροδυναμικο σουπερ κλπ και γω ειχα 8εματα με τα βαραι δικα μου και ηθελα να παω σε αλλη μαρκα...

ημουν βεβαιος πως αεροδυναμικα το 1100 δε θα ητανα ανταξιο του gt αλλα επειδη δεν ειμαι περιεργοσ ανθρωπος (λεμε τωρα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ) φανταζομουν πως η διαφορα θα ηταν μικρη...βασιζομενος και στις βλακειες που διαβαζα εδω μεσα....

τελικα οχι μονο η διαφορα δεν ηταν μικρη, ειναι χαοτικη....το τοπ σοει ειναι το 1100 καθως μετα θεωρητικα παμε στο αγωνιστικο....

σε σχεση με το αραι οταν λεω τουβλο το εννοω....πρωτη φορα με επιασε ο σφερκος μου και ποναω 2 μερες....ειχα καλομαθει βεβαια....και το χρησιμοποιησα σε χαμηλοτερες ταχυτητες δε περασα καθολου τα 150...με το αραι πηγαινα με τοσα οταν εψαχνα βεζιναδικο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

οποτε η αποψη μου....προτιμησε το βαραι...εντελως φιλικα...παθων και μαθων

ξεχασα πωλειται σοει χρ1100 φορεμενο εθνικη μια βολτα
    το κρανος γαμαει ειναι σουπερ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

(σοβαρα το πουλαω μια βολτα αρκουσε )

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ARAI vs SHOEI
    από custom x στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 30/06/2008, 18:47
  2. Arai Vs Shoei
    από nickald στο forum Αντιπαραθέσεις