τωρα το καταλαβατε οτι απλα .......μας εχουν χεσμενους???
![]()
τωρα το καταλαβατε οτι απλα .......μας εχουν χεσμενους???
![]()
Dorsoduro 750 & Norton 16H
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Ίσως συμφωνήσεις, όμως, ότι άνθρωπος που συμπεριφέρεται έτσι (αλλιώς στη χώρα του και αλλιώς αλλού) προφανώς δεν έχει πραγματική παιδεία αλλά "κατ επίφασιν" παιδεία.
Αν είχε παιδεία, ακόμη και στο χειρότερο πολιτισμικά μέρος θα έδειχνε άλλη εικόνα.
Άρα, ακόμη και στη χώρα του, απλά, προσποιείται τον "πολιτισμένο" επειδή "πρέπει" και επειδή εκεί ελέγχεται.
Σε κάθε περίπτωση, και ξέχασα να το αναφέρω, στην εν λόγω παραλία αποτσίγαρα δεν είδα. Σε αντίθεση με τους (επίσης) εν λόγω γερμανούς που άφησαν και μερικά άδεια πακέτα δίπλα στις μπύρες.
Ίσως όντως κάποιος καθαρίζει νωρίς τα πρωινά (θα το ψάξω) αλλά ίσως πάλι, η μαγεία της τοποθεσίας αποτρέπει ακόμη και τον τελευταίο κάφρο γηγενή να συμπεριφέρεται ως είθιστε.
![]()
+999
![]()
![]()
![]()
οσο για την ενεργεια τους--->![]()
Σε κάποια σημεία στο Ελαφονήσι υπάρχει περίφραξη με σχοινί, ώστε να προστατεύσει την εύθραστη χλωρίδα του τόπου από τα ασκέρια των τουριστών (περιοχή natura). Περνάω λοιπόν και βλέπω Έλληνα μετά συζύγου να κάθονται εντός της περίφραξης, έχοντας κρεμάσει και την πετσέτα στα κλαδιά του δέντρου πίσω τους.
Λέω με φιλικό -νομίζω- ύφος: "Εκεί που κάθεστε απαγορεύεται". Απαντά ο αγέρωχος συνΈλλην: "Ναι; Ε άσ'το να απαγορεύεται". Μία κουβέντα και με αποστόμωσε. "Εγώ φταίω που ασχολούμαι" λέω και φεύγω, το οποίο μάλλον έθιξε τον συμπατριώτη μου ο οποίος αναρωτάται τώρα φωναχτά πίσω μου: "Γιατί απαγορεύεται; Ε;" (οι επεξηγηματικές ταμπέλες στα τρία μέτρα).
Στην παραπέρα παραλία βλέπω και τρεις βλαχορώσους να έχουν απλώσει πετσέτες μέσα στην περίφραξη, πάνω στα καημένα τα κρινάκια και να ανοίγουν μπουκάλι ρετσίνας πετώντας το καπάκι κάτω. Πήγα να τους μιλήσω αλλά με τράβηξε η κοπελιά μου γιατί ο ένας της φάνηκε επικίνδυνος οπότε τελικά κώλωσα.
Προτιμώ την κατ'επίφασην παιδεία από την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε ένδειξης παιδείας. Δε με νοιάζει πόσο άξεστος είσαι, αλλά δε θέλω να βλέπω τις επιπτώσεις της καφρίλας σου στο περιβάλλον μου. Αυτό είναι και απαραίτητο για να πάει μια χώρα μπροστά νομίζω κι εμείς δεν το έχουμε.
Σημείωση: Άμα τον ίδιο Ελληνάρα τον βρω σε καμιά συγκέντρωση αγανακτισμένων και του ρίξω καμιά χ........ία θα έχω άδικο;