Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 58

Θέμα: αύξηση συμπίεσης

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Στις 14000 σαλ?
    Aν παει 14000 το παπί πιστεύω οτι η μπιέλα θα εχει σίγουρα αλλο ζόρι, μια που το πιστόνι μπορεί να σταματήσει απότομα σε καποια φάση μετα απο στενές επαφές με τις βαλβίδες, εκτός κι αν αλλάξει κι άλλα πράγματα.

Η συζήτηση ούτως η άλλως είναι καθαρά θεωρητική, το παπί με καλά ανταλλακτικά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ανεβασει κυβικά και λίγο συμπίεση ακόμα, αρκεί να μην βαράει πειρακια. Μια που αναφέρει οτι το παπί το χρησιμοποιεί δικάβαλο και φορτωμένο πιστεύω οτι μια σημαντική αύξηση του λόγου συμπίεσης, ωστε να εχει και καποια αποτελέσματα σε αύξηση ιπποδύναμης, δεν θα ηταν ενδεδειγμένη δεδομένης της ποιότητας βενζίνης που έχουμε.

sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    το να κάνω ρεκτιφιέ μισό μμ ήταν το αρχικό σχέδιο.μετά σκέφτηκα ότι είναι καλή ευκαιρία να πάρει και τα πάνω του το παπί.η τακτική αυτή που λες καλή είναι αλλά όταν μίλησα με τους μηχανουργούσ και μου είπαν ότι έχει 5ε ο κύλινδρος και 25 το ρεκτιφιέ δεν είδα τον λόγο να μην το κάνω 52.μου μένουν και τα μαμα πράγματα.λοιπόν αποφάσισα να το αφήσω να αυξηθεί η σχέση στο 9.5 προς 1 και τπτ άλλο.αν μετά δω ότι χτυπάει πυράκια τότε βάζω μια χοντρήτερη φλατζα και καθαρίσα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    H μικρη μου πειρα λεει οτι ο ημιτασιον κυλινδρος δεν εχει καμια σχεση με τον γνησιο χοντεικο θα το δεις και απο το παχος στα αυτια του χιτωνιου. παρε τουλαχιστον πιστονι TOP ειναι το καλυτερο απο αυτα που παιζουν στην αγορα.Καλη επιτυχια
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

ΜΕΛΛΩΝ ΤΖΕΝΤΑΪ... Το avatar του/της tifoso4ever
    ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΟΥ...
    Αν ειναι "πομπε" (Τςςςς...) θα αυξηθει πολυ περισσοτερο, ακομα και χωρις αυξηση κυβισμου, ενω αν ειναι πιο "ρηχο" ΜΠΟΡΕΙ ακομα και να μειωθει, ακομα ΚΑΙ με αυξηση κυβισμου...

ΑΝ μιλας για ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο (γεωμετρικα...) πιστονι απλα με μεγαλυτερη διαμετρο, τοτε ΝΑΙ θα εχεις αυξηση της σχεσης συμπιεσης...
    Παιζουν πολλοι πολλοι παραμετροι οσον αφορα την αξιοπιστια, οποτε τωρα τι να λεμε....

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    πιστονι γιαπωνεζικο να βαλεις. φλατζα μεταλλικη και να μην πλανισεις τιποτε. η συμπιεση θα ανεβει. το γκαζι επισης. ακομα κι ετσι καει και τις απλες βενζινες χωρις πειρακια.. αμα θες να ζοριστεις αρκετα πανε σε μεγαλο ανταλακτικαδικο και ψαξε πιστονι με το μοτερ μαζι. αυτα τα μπουρδελα που πουλανε στο ελλαντα εχουν διαφορε στο μηκος πιστονιου απο πιρο και μπροστα. ετσι θα βρεις ενα που να ερχεται προσωπο με τον κυλινδρο που θα αγορασεις. αν κανεις ρεκτιφιε πας μονο με το μαμ πιστονι κι αγορασεις ενα ιδιο σε 55μμ.

ο κύλινδρος από ότι κατάλαβα θα είναι μεταχείρο ορίτζιναλ που είχαν στο μηχανουργείο.
    το πιστόνι δεν ξέρω τι μάρκα είναι.θα ρωτήσω.αν και δεν νομίζω να έχει μεγάλη διαφορά το πιστόνι.
    πιο πολύ η ποιότητα των ελατήριων παίζει ρόλο πιστεύω.
    πάντως νομιζω θα δω διαφορά.εκανα ενα τεστ για αυτο το λεω.

τώρα με πρώτη μέσα σε κατηφόρα με εμένα πάνω σπρώχνω λίγο και "σπάει" η συμπίεση.επίσης όταν το σβηνω δεν σταματάει σχεδόν αμέσως να περιστρέφεται το μοτερ αλλά κάνει μερικούς κύκλους ακόμα επιβραδύνωντάσ μέχρι να σταματήσει τελείως.
    αυτό είναι σημάδι χαμηλής συμπίεσης?

γενικά Συμπεριφέρεται σαν να έχει θεόβαρο βολάν.όταν δουλεύει ανεβάζει και κατεβάζει στροφές αργά κάπως μαλθακά.ειδικά όταν κατεβάζει επιστρέφοντας στο ρελαντίν.(αλαντίν):rotflmao:
    Είναι και αυτό σημάδι χαμηλής συμπίεσης άραγε?

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
    ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΟΥ...
    Αν ειναι "πομπε" (Τςςςς...) θα αυξηθει πολυ περισσοτερο, ακομα και χωρις αυξηση κυβισμου, ενω αν ειναι πιο "ρηχο" ΜΠΟΡΕΙ ακομα και να μειωθει, ακομα ΚΑΙ με αυξηση κυβισμου...

ΑΝ μιλας για ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο (γεωμετρικα...) πιστονι απλα με μεγαλυτερη διαμετρο, τοτε ΝΑΙ θα εχεις αυξηση της σχεσης συμπιεσης...
    Παιζουν πολλοι πολλοι παραμετροι οσον αφορα την αξιοπιστια, οποτε τωρα τι να λεμε....
    Συμφωνώ.το πιστόνι τώρα μέσα είναι φλατ.το ίδιο και αυτό που θα αγοράσω.αυτό μόνο το δεν λέει τίποτα γιατί μπορεί να είναι λίγο πιο κοντό η ίσως ακόμα και λίγο πιο μακρύ δεν το ξέρω και δυστυχώς θα το μάθω όταν θα το εχω ήδη αγοράσει.μακάρι να το είχα στο χέρι και να ήμουν αθήνα να έψαχνα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από motomaniac
    πιστονι γιαπωνεζικο να βαλεις. φλατζα μεταλλικη και να μην πλανισεις τιποτε. η συμπιεση θα ανεβει. το γκαζι επισης. ακομα κι ετσι καει και τις απλες βενζινες χωρις πειρακια.. αμα θες να ζοριστεις αρκετα πανε σε μεγαλο ανταλακτικαδικο και ψαξε πιστονι με το μοτερ μαζι. αυτα τα μπουρδελα που πουλανε στο ελλαντα εχουν διαφορε στο μηκος πιστονιου απο πιρο και μπροστα. ετσι θα βρεις ενα που να ερχεται προσωπο με τον κυλινδρο που θα αγορασεις. αν κανεις ρεκτιφιε πας μονο με το μαμ πιστονι κι αγορασεις ενα ιδιο σε 55μμ.
    Η φλατζα μεταλλική ε?χμ...η μαμα τι είναι κανονικά?η μεταλλική είναι λεπτότερη?οι άλλες οι κανονικές κάτι χοντρόκομμένες από τι είναι?το τελευταίο με το ρεκτιφιέ δεν το έπιασα.το ξανά λες?

Πάντως παίδες γενικά όπως το σκέφτομαι και 10/1 να πάει ο λόγος της στατικής συμπίεσης το μοτερ αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να την ξεπεράσει αυτην την τιμή σε δυναμική.τεσπα βλέπουμε...

νομιζω μεταλλικη εχει και μαμα. οι αλλες οι χοντροκομενες ειναι απο περμανιτη. η μεταλικη ειναι καλυτερη. αυτο για το ρεκτιφιε εννοω οτι αν βαλεις τον ιδιο (μαμα) κυλινδρο δεν θα σε ενδιαφερει και το μηκος του κυλινδρου. υποτιθεται οτι ειναι ακριβως για 49,5 διαδρομη αλλα τα πραγματα στην πραγματικοτητα δεν ειναι ακριβειας. οπως και να χει να τους η να κανεις μονος σου την συγκριση. βαζεις τον πιρο του ενος πιστονιου και στα δυο μαζι και βλεπεις αν οι κορωνες τους ειναι στο ιδιο υψος. αμα θυμηθω αυριο θα σου βγαλω φωτο να σου δειξω.

ετσι λεω οτι κανεις την συγκριση. τις φωτο κοιτα. http://www.car.gr/parts/view/1788582/

σε ευχαριστώ φίλε μου παρά πολύ για την βοήθεια σου!!φλατζα μεταλλική κατά προτίμηση λεπτη ξέρεις που θα βρω?είδα ότι μου πρότεινες 55μμ πιστόνι.δεν είναι λίγο μεγάλο?το ζύγισμα δεν θα γίνει ότι να ναι?άσχετο και μάλλον εγκυκλοπαιδικό καθώς έχει ήδη φτιαχτεί ο κύλινδρος και περιμένω δεύτερα να τον στείλουν,μέχρι τι πιστόνι-κύλινδρο παίρνει αυτό το μοτερ χωρίς να ανοίξεις τα "στόματα" στα κάρτερ?

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Ο τομεας μου!Λοιπον ... ειχα ενα Astrea και το "εσφαξα".Δοτης πιστονιου...KAWASAKI MAX!! 53mm αγορα καινουργιου και κατευθειαν χιτωνιο (δεν περνει ρεκτιφιε) και πλανισμα (πιστονιου)του γιατι η "ποδια"του πιστονιου (απο τον πειρο και κατω)και το ανω μερος του(απο τον πειρο και πανω) ειχαν διαφορα απο το μαμα πιστονι του HONDA.Φλατζα η μαμα(μεταλλικη)αλλα ανοιχτηκε (ηταν sandwitch)και προστεθηκε μια ακομα μικροτερη σε παχος.Προβληματακια υπηρχαν με το μονταρισμα του μοτερ λογο παχυτερης φλατζας(δεν μπορουσαμε να δεσουμε ανετα το γραναζι του εκεντροφορου λογο υπερβολικης τασης της αλυσιδας χρονισμου) στην συνεχεια ανοιγμα εισαγωγης καρμπυρατερ και DELORTO με 22αρι slide και το κερασακι στην τουρτα εξατμηση χειροποιητη με τελικο απο SEBRING "δικανη" απο TOYOTA CELLICA!!!!.Το αποτελεσμα ηταν αποστομοτικο(ακομα θυμαμε την εκφραση του τυπου μετο XT 600 οταν ανεβηκα ΟΛΟΣ ΠΑΝΩ στην μανιβελα για να το βαλω μπρος οταν μου εσβησε στο φαναρι ) Kαταναλωση ..... ενα ντεποζιτο για 10 χιλ. αλλα το μηχανακι ηταν ντρακστερ!Με αλλο καρμπ ηρεμουσε λιγο και αποκτουσε αυτονομια. Παντως παρολες τις καγκουριες απο αξιοπιστια του βγαζω το καπελο.......

apo to piro k katw den xreiazete na einai idio... apo to piro k panw allazei i kompresion
    an planiseis pistoni petaxeto...
    ola ta ipolipa......
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    apo to piro k katw den xreiazete na einai idio... apo to piro k panw allazei i kompresion
    an planiseis pistoni petaxeto...
    ola ta ipolipa...... Γιατι πρεπει να πεταχτει το πιστονι?Τρια χρονια ειχα την παπια μου "πλανισμενη"και κιχ δεν μου εκανε.Μην ξαχναμε οτι τα πιστονια απο τις παπιες δεν εχουν καμια "εξωτικη "επιστρωση (NICASIL...CARBONISED) και δεν τιθεται θεμα αλοιωσης των χαρακτηριστικων του μεταλλου σε περιπτωση "επεμβασης" πανω σε αυτο.Α! και να μην ξεχασω στο πιστονι ειχαν ανοιχτει και τρυπες για λιπανση του πειρου..

θα κουφαθουμε τελειως? ο πιρος λιπαινεται απο την τρυπουλα που εχει η μπιελα στο πανως μερος. τι δουλεια εχει καποιος να κανει τρυπες? απο κει γιατι να περασει λαδι?

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αύξηση συμπίεσης σε Fz1
    από Danielos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2007, 13:07
  2. αυξηση διοδιων...
    από GST στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2005, 06:45
  3. Αυξηση Θελετε;;;;
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ