Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Για το paralever των BMW ξέρω ότι ασκεί βαρυτική ελξη σε ελαφρύτερα σώματα λόγω μάζας.
![]()
![]()
![]()
Για το paralever των BMW ξέρω ότι ασκεί βαρυτική ελξη σε ελαφρύτερα σώματα λόγω μάζας.
![]()
![]()
![]()
"Qu ils mangent de la brioche"
me ena mpoyloni mono bgazeis thn roda kai mporeis na plyneis ta panta ekei katv.den mplekeis kai me ey8ygramish pisv troxoy.
ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΙΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ!Ι ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ CBR 900 ΠΟΛΗ ΒΑΖΑΝΕ ΜΟΝΟΜΠΡΑΤΣΟ ΑΠΟ VFR 750 Η 800 KAI ΜΑΛΙΣΤΑ Η HONDA ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΗ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ CBR 900 EVOLUTION ME ΜΟΝΟΜΠΡΑΤΣΟ!ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΜΠΡΑΤΣΑ!
[o άλλος μου -επικριτικός- εαυτός]
Που να θυμάσαι ρε βλάκα;
Το Ducati MH 900 Evoluzione ήτανε!
[/o άλλος μου -επικριτικός- εαυτός]
to idio psalidi exoyn s2r/s4r
Nαι, ποτέ δεν έχει ακουστεί πρόβλημα αξιοπιστίας στα μονόμπρατσα...
ΟΥΠΣ!
http://www.youtube.com/watch?v=d8VGuxCPIyA
http://www.youtube.com/watch?v=GO0pxaHKjWU&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=iQ3JLDhsMaM&feature=digest
Αρχικά δημιουργήθηκε από Toumpas
Nαι, ποτέ δεν έχει ακουστεί πρόβλημα αξιοπιστίας στα μονόμπρατσα...
ΟΥΠΣ!
http://www.youtube.com/watch?v=d8VGuxCPIyA![]()
Είναι προφανές ότι το πρόβλημα ήταν στη ζάντα και όχι στο ψαλίδι.....
Give me fuel, Give me fire
Το μεγάλο πλεονέκτημα του μονόμπρατσου είναι η πολύ μεγάλη ευκολία με την οποία βάζεις-βγάζεις τροχό, και σε μερικές υλοποιήσεις, η ίδια ευκολία για να αλλάξεις γρανάζι αλυσίδας.
Ένα κεντρικό παξιμάδι (ή τέσσερα μπουλόνια σε κάποιες περιπτώσεις), λύσιμο, έξω ο τροχός, μέσα ο άλλος, σφίξιμο, έφυγες.
Όταν μου έσκασε λάστιχο στον Κιθαιρώνα, αυτό μου φάνηκε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ χρήσιμο.
Αυτό με το βάρος, έχει μια λογική, αλλά προσωπικά δεν έχω ζυγίσει ένα μονόμπρατσο και ένα αντίστοιχο δίμπρατσο, οπότε τα περί βάρους τα βάζω σε μια άκρη, και ετοιμάζω και μια ταμπέλα '''αλλο ένα κλισέ περιοδικών'' σε μια άκρη.
Έχω ένα λυμμένο μονόμπρατσο από RVF400, αν έχει κανείς ένα λυμμένο δίμπρατσο αντίστοιχο π.χ. από CBR400 Gullarm τα ζυγίζουμε και βλέπουμε τι πραγματικά ισχύει.
Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι τα μονόμπρατσα έχουν μαζεμένη την μάζα τους περισσότερο προς την μεριά του κινητήρα, και ''αραιώνουν'' όσο πλησιάζουν στον τροχό, πράγμα το οποίο μόνο καλό είναι για την μη-αναρτώμενη μάζα. Φυσικά αυτό ισχύει και στα δίμπρατσα.
εω παντως νομιζω οτι ειναι βαρυτερο...
πως να το κανουμε αν θες να στηρηξεις την ροδα απο την μια μερια θελεις πολυ μεγαλυ αντοχη αρα λογικα και βαρος.
μμμ, αυτό λες ε;
Πάντως πρέπει να έχουν βάλει δικό τους ψαλίδι γιατί αναφέρει ότι στην καλή έκδοση το ψαλίδι ήταν μαγνησίου... :hypnotize το '98 αυτό!
Πάντως αν δεν είναι αισθητικοί οι λόγοι δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να κάνεις τη μηχανή καλύτερη οδηγικά αλλάζοντας το ψαλίδι γιατί υπεισέρχονται ένα κάρο παράγοντες, λίγο να αλλάξει το μετατρόχιο, λίγο ο μοχλισμός της ανάρτησης, θα αλλάξει η συμπεριφορά της μηχανής (μάλλον προς το χειρότερο) και δεν θα φταίει για αυτό το μονόμπρατσο.
Τώρα σχετικά με τα καλύτερα και χειρότερα, βλέποντας τι βγάζουν οι εταιρείες πιστεύω ότι έχουν φθάσει σε ένα βαθμό όπου μπορούν να πετύχουν τα ίδια αποτελέσματα είτε με μονόμπρατσο είτε με δίμπρατσο. Η Ducati πχ έχει μονόμπρατσο στα ss ενώ οι υπόλοιποι δίμπρατσο. Το 916 ήταν μονόμπρατσο, μετά το 999 δίμπρατσο, τα 1198 και 1199 μονόμπρατσα. Πιστεύω πιο πολύ είναι το αισθητικό κομμάτι παρά το αν μπορούν να κατασκευάσουν δίμπρατσο ψαλίδι που να κάνει την ίδια δουλειά. Το αν πλένετε πιο εύκολα έτσι το μηχανάκι δεν νομίζω ότι είναι στα σπεκς των τμημάτων R&D.
Στους αγώνες αντοχής έχουν εμφανές πλεονέκτημα τα μονόμπρατσα γι' αυτό και το VFR έβγαζε την εξάτμιση ψηλά αριστερά ώστε να αφήνει πολύ χώρο για γρήγορη αλλαγή ελαστικού.
Σχετικά με το βάρος, αυτό που είχα δει εγώ στο δικό μου μονόμπρατσο (Honda Bros) που το είχα πάρει στο χέρι είναι ότι το ψαλίδι δεν ήταν το ίδιο βαρύ, αλλά το έκκεντρο πίσω με τα ρουλεμάν, τον άξονα για τη ρόδα κλπ ήταν αρκετά βαρύ. Το βάρος δηλαδή, έχοντας το ψαλίδι στο χέρι μαζί με όλα τα συμπράγκαλα για να μπει πάνω του η ρόδα ήταν εντελώς από τη μεριά της ρόδας. Τώρα μόνο η σύγκριση με ένα δίμπρατσο θα δείξει.
@Πολυμήχανος: παίζει να έχω στο χέρι σχετικά σύντομα ψαλίδι από gull arm οπότε το ζυγίζω και βλέπουμε.
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
Ναι αλλά γλυτώνεις το βάρος από την μεριά που δεν έχει μπράτσο... Η δε παραπάνω ακαμψία του μονού μπράτσου επιτυγχάνεται με το άπλωμα του υλικού σε μεγαλύτερη διατομή, και όχι με το παραπάνω υλικό :smilea:
Τέσπα, αυτά όλα θεωρητικά, εγώ ΔΕΝ είναι βέβαιος αν θα είναι βαρύτερο.
Λοιπόν άμα υπάρξει κάποιος με κομπλέ ψαλίδι (δλδ με άξονα τροχού πάνω, φρένο κ.ο.κ.) για να είναι ίδια η σύγκριση, κάνουμε ένα myth busting. Georgio πολύ ευχαρίστως.![]()
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!ΤΟΥ REIN TO ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΓΚΟΥΓΚΛΙΝΚ!ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΨΑΛΙΔΗ ΑΠΟ 954 ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΤΕΥΟ ΨΑΛΙΔΙ ΤΙΣ ΗONDA ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΛΟΓΟ ΕΔΡΑΣΙΣ ΑΝΑΡΤΙΣΗΣ ΝΑ ΤΕΡΙΑΞΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗ!ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
μμμ, αυτό λες ε;
Πάντως πρέπει να έχουν βάλει δικό τους ψαλίδι γιατί αναφέρει ότι στην καλή έκδοση το ψαλίδι ήταν μαγνησίου... :hypnotize το '98 αυτό!
Πάντως αν δεν είναι αισθητικοί οι λόγοι δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να κάνεις τη μηχανή καλύτερη οδηγικά αλλάζοντας το ψαλίδι γιατί υπεισέρχονται ένα κάρο παράγοντες, λίγο να αλλάξει το μετατρόχιο, λίγο ο μοχλισμός της ανάρτησης, θα αλλάξει η συμπεριφορά της μηχανής (μάλλον προς το χειρότερο) και δεν θα φταίει για αυτό το μονόμπρατσο.
Τώρα σχετικά με τα καλύτερα και χειρότερα, βλέποντας τι βγάζουν οι εταιρείες πιστεύω ότι έχουν φθάσει σε ένα βαθμό όπου μπορούν να πετύχουν τα ίδια αποτελέσματα είτε με μονόμπρατσο είτε με δίμπρατσο. Η Ducati πχ έχει μονόμπρατσο στα ss ενώ οι υπόλοιποι δίμπρατσο. Το 916 ήταν μονόμπρατσο, μετά το 999 δίμπρατσο, τα 1198 και 1199 μονόμπρατσα. Πιστεύω πιο πολύ είναι το αισθητικό κομμάτι παρά το αν μπορούν να κατασκευάσουν δίμπρατσο ψαλίδι που να κάνει την ίδια δουλειά. Το αν πλένετε πιο εύκολα έτσι το μηχανάκι δεν νομίζω ότι είναι στα σπεκς των τμημάτων R&D.
Στους αγώνες αντοχής έχουν εμφανές πλεονέκτημα τα μονόμπρατσα γι' αυτό και το VFR έβγαζε την εξάτμιση ψηλά αριστερά ώστε να αφήνει πολύ χώρο για γρήγορη αλλαγή ελαστικού.
Σχετικά με το βάρος, αυτό που είχα δει εγώ στο δικό μου μονόμπρατσο (Honda Bros) που το είχα πάρει στο χέρι είναι ότι το ψαλίδι δεν ήταν το ίδιο βαρύ, αλλά το έκκεντρο πίσω με τα ρουλεμάν, τον άξονα για τη ρόδα κλπ ήταν αρκετά βαρύ. Το βάρος δηλαδή, έχοντας το ψαλίδι στο χέρι μαζί με όλα τα συμπράγκαλα για να μπει πάνω του η ρόδα ήταν εντελώς από τη μεριά της ρόδας. Τώρα μόνο η σύγκριση με ένα δίμπρατσο θα δείξει.
@Πολυμήχανος: παίζει να έχω στο χέρι σχετικά σύντομα ψαλίδι από gull arm οπότε το ζυγίζω και βλέπουμε.
Το μονόμπρατσο είναι βαρύτερο, κυρίως λόγω αναγκαίας στιβαρότερης έδρασης στο πλαίσιο αλλά και στο πίσω κέντρο και φυσικά λόγω πολύ μεγαλύτερων/βαρύτερων ρουλέμάν.
Πρόσφατα ειχε γίνει παρόμοια ερώτηση στον διευθυντή παραγωγής της Triumph.
Να προσθέσω οτι ένα σημαντικό πλεονεκτήματα του μονόμπρατσου εκτός της εύκολης αλλαγής τροχού, ειδικά στα Honda που γνωρίζω, είναι η πανεύκολη ρύθμιση της αλυσίδας και μάλιστα χωρίς πιθανότητα να μην είναι τέλεια ευθυγραμμισμένος ο τροχός.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
δεν ξέρω τεχνικά αλλά εμφανισιακά το μονόμπρατσο σκίζει πάντως (αν και υποκειμενικό)![]()
Και τι απάντησε; Ότι για δεδομένη ακαμψία είναι ελαφρύτερο το δίμπρατσο; Οπότε το πλεονέκτημα του μονόμπρατσου είναι μόνο στους αγώνες αντοχής εξαιτίας της γρήγορης αλλαγής τροχού; Η ρύθμιση της αλυσίδας ισχύει αλλά δεν είναι και τόσο τρομερό να ρυθμίσεις αλυσίδα κλασσικά. Πάλι μόνο σε αγώνες κερδίζεις χρόνο (δοκιμαστικά) με τα βάλε-βγάλε του τροχού αφού δεν ασχολείσαι καθόλου με αλυσίδα, δισκόφρενο και δαγκάνα.Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Πρόσφατα ειχε γίνει παρόμοια ερώτηση στον διευθυντή παραγωγής της Triumph.
Και αν είναι έτσι γιατί ακόμα κάποιοι κατασκευαστές (πχ Ducati) έχουν ακόμα μονόμπρατσο; Μάρκετινγκ; Τους ήταν πιο εύκολο να εξελίξουν το ήδη υπάρχον ψαλίδι του 1198 και να το βάλουν στο 1199 αντί να ξεκινήσουν από το μηδέν για δίμπρατσο ψαλίδι;
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"