Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 36

Θέμα: πως μπορω να βαλω ABS ???

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alexxxcbr Προβολή μηνύματος
    Kαλο ειναι να μην μπλοκαρεις τους τροχους.Μαθε να το ελεγχεις χωρις βοηθηματα.
    Επίσης καλό είναι να αφαιρέσει τα δισκόφρενα και να μάθει να φρενάρει με ταμπούρα, να αφαιρέσει και τη μίζα και να βάλει μανιβέλα για να μη στηρίζεται σε ηλεκτρικά βοηθήματα...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Επίσης καλό είναι να αφαιρέσει τα δισκόφρενα και να μάθει να φρενάρει με ταμπούρα, να αφαιρέσει και τη μίζα και να βάλει μανιβέλα για να μη στηρίζεται σε ηλεκτρικά βοηθήματα...
    H αλήθεια είναι οτι θα προτιμούσα ταμπούρα, απο κάποια ABS.

Πέραν τούτου, δεν κατάλαβα που διαφωνείς με αυτό που έγραψε ο alex.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    με ταμπούρα στη βροχή...
    Πιο αντρικό ! '

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από baron Προβολή μηνύματος
    H αλήθεια είναι οτι θα προτιμούσα ταμπούρα, απο κάποια ABS.

Πέραν τούτου, δεν κατάλαβα που διαφωνείς με αυτό που έγραψε ο alex.
    O Alex και ο οποιοσδήποτε Alex (δεν το ξέρω άλλωστε το παιδί, ούτε έχω κάτι εναντίον του...) μπορεί να μη γουστάρει το ABS αλλά αυτό δε σημαίνει πως ισχύει αυτό για όλους. Εάν πιστεύει κάποιος ότι θα είναι σε θέση ΠΑΝΤΑ και με ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ συνθήκες να μη μπλοκάρει τα φρένα του, πάω πάσσο...

Tricolore member Το avatar του/της alexxxcbr
    O Alex και ο οποιοσδήποτε Alex (δεν το ξέρω άλλωστε το παιδί, ούτε έχω κάτι εναντίον του...) μπορεί να μη γουστάρει το ABS αλλά αυτό δε σημαίνει πως ισχύει αυτό για όλους. Εάν πιστεύει κάποιος ότι θα είναι σε θέση ΠΑΝΤΑ και με ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ συνθήκες να μη μπλοκάρει τα φρένα του, πάω πάσσο...
    Προτεινα στο παλικαρι να μην μπει στα εξοδα και να προσπαθησει να ελεγχει το μηχανακι του.
    Το ABS δεν θα σε σωσει αν δεν ελεγχεις το μηχανακι.Ο ανθρωπινος εγκεφαλος δουλευει πολυ πιο γρηγορα απο οποιδηποτε ABS.
    Αρα εξασκηση και αν δεν μπορεσει τοτε παει για αλλαγη.

Προτεινα στο παλικαρι να μην μπει στα εξοδα και να προσπαθησει να ελεγχει το μηχανακι του.
    Το ABS δεν θα σε σωσει αν δεν ελεγχεις το μηχανακι.Ο ανθρωπινος εγκεφαλος δουλευει πολυ πιο γρηγορα απο οποιδηποτε ABS.
    Αρα εξασκηση και αν δεν μπορεσει τοτε παει για αλλαγη.
    Στο πρώτο κομμάτι θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά ΜΟΝΟ το κόστος μετατροπής, άσε που δεν είμαι σίγουρος και εάν παίζει να γίνεται, οπότε εδώ συμφωνούμε απόλυτα!!!
    Στο δεύτερο κομμάτι επέτρεψέ μου να διαφωνήσω, ξέρω πολλούς αναβάτες που έχουν πέσει με λίγα έως ελάχιστα χλμ γιατί η ενστικτώδης αντίδρασή τους σε φρενάρισμα πανικού ήταν να τσαρουχώσουν το φρένο, μπορεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος να είναι ένας υπερ-υπολογιστής, αλλά όχι παντού και πάντα...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    . Εάν πιστεύει κάποιος ότι θα είναι σε θέση ΠΑΝΤΑ και με ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ συνθήκες να μη μπλοκάρει τα φρένα του, πάω πάσσο...
    oxi δεν το πιστεύω αυτό. Αυτό που πιστεύω είναι οτι ένας σεβαστός αριθμός ABS στο στεγνό είναι για τον πέο καβάλα, αφού αμολάνε χωρίς ιδιαίτερο λόγο με αποτέλεσμα ο αναβάτης να χρειάζεται μεγαλύτερη απόσταση απ΄ότι χωρίς ABS για να φρενάρει.
    Ούτε πολέμιος του ABS είμαι (ίσα ίσα) αλλά ούτε και μουτζαχεντίν υπέρ του. Ενας αναβάτης που έχει δουλέψει λίγο στο πως να φρενάρει, μπορεί να επιβιώσει χωρίς δράματα στο δρόμο.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Kαλο ειναι να μην μπλοκαρεις τους τροχους.Μαθε να το ελεγχεις χωρις βοηθηματα.
    φίλε μου σωστά τα λες αλλά μέσα σε αυτά τα 2 sec του φρεναρίσματος (και μέσα στον πανικό) δεν είναι απόλυτα εύκολο να ελέγξεις τα αντανακλαστικά σου !!

και πόσο μάλλον όταν οδηγώ μόλις 2 χρόνια !

Υ.Γ.

επίσης δεν είμαι ψαγμένος και έμπυρος μηχανόβιος ...... είμαι απλά αναβάτης !! οπότε ζητάω συμβουλές από έμπυρους (εσάς) και από βοηθήματα (ABS)
    για την μέγιστη δυνατή ασφάλεια μου !!
    Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ! ! !

To ABS μπαινει σχετικα ευκολα πανω στη μοτο, αρκει να μπορεσεις να βρεις ολα τα μαραφετια που το απαρτιζουν (καθε περιπτωση μοτο ειναι και διαφορετικη). Εαν σε συμφερει τοτε το προχωρας (ενδεικτικα να σου αναφερω πως σε μενα στο aprilia κοστισε γυρω στα 600€, αγοραζοντας τα περισσοτερα απο ebay- φυσικα με προσωπικη εργασια).

Το ABS σαν μοναδα, ειναι αυτονομο απο την υπολοιπη μοτο, μιας και εχει σαν πηγη τροφοδοσιας απευθειας την μπαταρια της μοτο και εχει δικο του εγκεφαλο.

Στο ξαναλεω ομως, σκοπος ειναι να τα βρεις ολα αυτα που χρειαζονται για το δικο σου μηχανακι, και να το προχωρησεις αμα δεις οτι σε συμφερει.
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    εγώ πιστεύω ότι πέρα απο τα προήγμενα και πανάκριβα ABS σε κάτι strada h 1200gs που πχ πατάς μπρωστινό φρένο μόνο και βοηθάει και με το πίσω αυτόματα,το abs για την ώρα στα street είναι απλά αχρείαστο για πόλη,απτη στιγμή που έχεις περιορισμό στο χώρο που θα σου παρουσιαστεί αν χρειαστεί να φρενάρεις το abs θα σε πάει κατεύθειαν πάνω σε αυτό που θα θες να αποφύγεις,αλλά ξέρω αν χάσεις το μπρωστινό κλάψτα χαράλαμπε,επι της ουσίας δν κάνει το abs για όλους τους τύπους μηχανών δε το λέω απόλυτα αλλά με μια μικρή λογική
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Billymuse Προβολή μηνύματος
    εγώ πιστεύω ότι πέρα απο τα προήγμενα και πανάκριβα ABS σε κάτι strada h 1200gs που πχ πατάς μπρωστινό φρένο μόνο και βοηθάει και με το πίσω αυτόματα,το abs για την ώρα στα street είναι απλά αχρείαστο για πόλη,απτη στιγμή που έχεις περιορισμό στο χώρο που θα σου παρουσιαστεί αν χρειαστεί να φρενάρεις το abs θα σε πάει κατεύθειαν πάνω σε αυτό που θα θες να αποφύγεις,αλλά ξέρω αν χάσεις το μπρωστινό κλάψτα χαράλαμπε,επι της ουσίας δν κάνει το abs για όλους τους τύπους μηχανών δε το λέω απόλυτα αλλά με μια μικρή λογική
    ουτε καν αλλα αλλα δεν πειραζει
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    ουτε καν αλλα αλλα δεν πειραζει
    "τεκμηριωμένη" αντίθεση,αλλά εξήγησε σε τι δε συμφωνείς
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    αν χρειαστεί να φρενάρεις το abs θα σε πάει κατεύθειαν πάνω σε αυτό που θα θες να αποφύγεις,
    το abs για την ώρα στα street είναι απλά αχρείαστο για πόλη
    πραγματικα με το πληκτρολογιο δε μπορω να σε πεισω.

ειχα μηχανη χωρις abs και πηρα μηχανη με abs.

στην πολη απλα ειανι σωτηριο. με το cb400 δυο φορες πηγα να χασω μπροστινο απο μπλοκαρισμα και τη γλυτωσα στο τσακ. Στα νερα φρεναρα σαν παναγια.

το abs δεν σε παει πανω σε αυτο που εθς να αποφυγεις. Ισα ισα δε μπλοκαρει μπροστινο και σε γλυτωνει απο πεσιμο στο τσαρουχωμα.

αν οδηγησεις με abs στη βροχη θα καταλαβεις το γιατι. στο στεγνο ειναι μικρη η διαφορα αν ξεριες να φρεναρεις, ομως και παλι το προτιμω.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Ας πούμε ότι βρίσκεις κεντρική μονάδα, αισθητήρες και όλα τα μαραφέτια και τα τσουμπλέκια που συνιστούν μια μονάδα ABS σε συμφέρουσα τιμή... το ερώτημα είναι ποιος στα μοντάρει πάνω στο μηχανάκι; Λίγοι είναι αυτοί που μετα βεβαιότητας ξέρουν ακριβώς τι και πως θα το κάνουν, οι υπόλοιποι ενδέχεται να πάνε στο ψαχτό μιας και η τοποθέτηση μονάδας ABS δεν είναι ακιρβώς αυτό που λέμε ρουτινιάρικη / καθημερινή εργασία... και μόνο για αυτό το λόγο, δεν θα στο συνιστούσα επ ουδενί!

Αν θες μοτοσικλέτα με ABS, αγοράζεις μια έτοιμη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Ας πούμε ότι βρίσκεις κεντρική μονάδα, αισθητήρες και όλα τα μαραφέτια και τα τσουμπλέκια που συνιστούν μια μονάδα ABS σε συμφέρουσα τιμή... το ερώτημα είναι ποιος στα μοντάρει πάνω στο μηχανάκι; Λίγοι είναι αυτοί που μετα βεβαιότητας ξέρουν ακριβώς τι και πως θα το κάνουν, οι υπόλοιποι ενδέχεται να πάνε στο ψαχτό μιας και η τοποθέτηση μονάδας ABS δεν είναι ακιρβώς αυτό που λέμε ρουτινιάρικη / καθημερινή εργασία... και μόνο για αυτό το λόγο, δεν θα στο συνιστούσα επ ουδενί!
    .

Μπορει να μην ειναι ετσι οπως το λες. Τουλαχιστον στο δικο μου, ειναι σχετικα απλη διαδικασια η τοποθετηση ABS. Φυσικα, δεν γνωριζω τι γινεται στο TDM, οποτε δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια για αυτο το μηχανακι.
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. πως μπορω να φτιαξω τρειλερ?
    από stratosZX10 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 22/09/2007, 19:21
  2. πως μπορω να βρω παλια ποστ?
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2006, 16:34
  3. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 27/02/2006, 16:14
  4. πώς μπορώ να βρω το manual του monster 620 i.e. του 2003??
    από nimbus στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2005, 19:09
  5. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/08/2004, 16:06

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ