σε ευχαριστώ για τον κοπο σου να ψαξεις και να μου εξηγισεις,
τα ειδα τα μηχανάκα που πρότεινες, το ραννερ τς τζιλερα σαν πιο φθηνο που ειναι δεν θα το προτεινες;
σε ευχαριστώ για τον κοπο σου να ψαξεις και να μου εξηγισεις,
τα ειδα τα μηχανάκα που πρότεινες, το ραννερ τς τζιλερα σαν πιο φθηνο που ειναι δεν θα το προτεινες;
Δεν τα κοιταξα καν... μονο τα διχρονα ξερω και εχω καβαλήσει το προηγούμενο μοντέλο το οποίο μου φάνηκε πως εχει ψηλο κέντρο βάρους για τα γουστα μου και για ασφάλεια.. Κάπως ασταθές μου φάνηκε. Ασε που τα αγοράζουν πιτσιρικαδες και τους βγάζουν το λάδι με τις βελτιωσεις κτλ. Γι αυτο δεν τα κοιτάω καν.
Υπάρχουν και πιο φθηνά απο χιλιάρικο αλλά μετά πας σε πιο παλιό μοντέλο απο 2005 και παίζει περίπτωση οτι λεφτα γλιτώσεις να τα δωσεις αργότερα με τον καιρό σε επισκευές..
Από τα συγκεκριμένα που σου πρότεινα δεν ξέρω πια βγήκαν καλά και πια όχι.. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν τα υπόλοιπα μέλη και κάτοχοι τέτοιων σκουτερ. Εγώ απλά σου έδωσα τροφή για το μάτι και τις ανάγκες σου.
Κανε και συ μια αναζήτηση στο car.gr έχει καλή μηχανή αναζήτησης και θα μπορέσεις βάζοντας τις κατάλληλες πληροφορίες και τα χαρακτηριστικά που θές να σου βρει κατι στα λεφτα σου, στα κυβικά σου και κοντά σου (γιατι και αυτό ειναι θέμα)
Aν καταλήξεις σε σκούτερ κοιτα για πάνω απο 200κυβικα, μην πας και σε 500αρι όμως... ειναι και η κατανάλωση στη μεση
Το λιγότερο σε κυβικά που θα πάρεις θα είναι τα 250. Πιο μικρό θα είναι επικίνδυνο για αυτό που θέλεις.
το καλο ειναι οτι εχω περιθώριο κανα 2μηνο μεχρι να ανοιξουμε το μαγαζι,
2ο καλο οτι παμε στον χειμώνα που πιστεύω οι περισσότεροι τοτε πουλάνε και ισως βγει καμια ευκαιρία, αν δεν κκαταληξω σε μαγαζι,
γιατι αν δεν πουληθει το αυτοκινητο τοτε οι δόσεις ειναι μονόδρομος.
απο βδομαδα παμε και οι 2 για δίπλωμα μιας και δεν ειχαμε κατα νου για μηχανη.
3ον τα σκουτερ τα απέφευγα γιατι εχω διαβασει αρκεττα το φορουμ και κατέληξα στο οτι τα θεωρουν πιο αναξιόπιστα αι μηχανικα, και σε πτωση μεγαλύτερη ζημια[ολο πλαστικα ειναι], και το σερβις τους πιο ακριβο,
σε αντιθεση με την σύζηγο που αρέστηκε σε2-3 προτασεις που εβαλες πιο πανω, εγω παλι σε παπια κλεινω,
θα φανει βεβαια και πως θα τα παει με τις ταχχυτητες στην σχολη,
παντως το θεμα μενει ανοιχτο μεχρι να παρουμε τελικα και να γραφουν και εντυπώσεις απο την οποια αγορά,
[είμαι περίεργος ποιος θα ποτεινει τελικά το ''σωστό'' μηχανακι και αν θα κανω εν τελει καλη επιλογη]
εγω θα προτεινα ενα sh 300
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Καλημέρα, σε λιγο θα πάω στην πόλη για δουλειές και θα κάνω κ μια εξερευνητική βολτούλα στα καταστήματα μοτό,
να τα δω και απο κοντά, με έμφαση στα μέγκα σκουτερς, το βραδάκι θα γραψω τις όποιες εντυπώσεις ή αποριες.
![]()
για δες αυτο εδω ρε παλικαρε...http://www.moto.gr/forums/showthread...07#post2224907
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Να κάνω τώρα εγώ το μαλάκα της παρέας;
Αν υπάρχει και άλλο αυτοκίνητο φίλε μου, πούλα το 106 και μην πάρεις τίποτα. Αν θέεις οπωσδήποτε να πάρεις κάτι, πάρε πετρέλαιο για το χειμώνα.
Στριμωχτείτε λίγο παραπάνω στη μετακίνηση με ένα αυτοκίνητο λιγότερο. Ίσως να είναι πιο δύσκολο, αλλά κάπως θα βρείτε τον τρόπο να βολευτείτε.
Άστο το μηχανάκι, είναι κακή ιδέα...
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
σιγουρα θα πας σε κατι πανω απο 125cc..
τα δικαβαλα με τα ψωνια θα ειναι καπως ζορι αν διαλεξεις <125cc.
τωρα το θεμα σκουτερ vs παπι, ειναι καθαρα θεμα δικο σου.
ναι τα σκουτερ εχουν καπως απαιτητικοτερη συντηρηση απο τα παπια και ναι αν πεσεις (που θα πεσεις) θα θες μια μικρη περιουσια για αντικατασταση πλαστικων σε σχεση με τα παπια ΑΛΛΑ...
ειναι πιο ευκολα στον χειρισμο, εισαι καπως πιο προστατευμενος απο πλαγιομετωπικες γιατι τα ποδια σου ειναι κρυμμενα και τα νερα του δρομου δεν σε σκιαζουν αν τα περασεις με ταχυτητα...
απλα σκεψου το σκουτερ σαν ενα easy to ride, ακριβο και κυριλε εργαλειο δουλειας και το παπι σαν ενα πιο απλο μηχανημα, χωρις εμφανιση αλλα υπακουο και ανθεκτικο σαν σκυλι...
![]()
το 106 απλά περισεύει,μου μεινε αμανατι, εχω αλλα 3, 1 για δουλεια, 1 οικογενειακο κ 1 της γυναικας,
εγω γυρναω με της δουλειάς 2500 πετρελαιο, η γυναικα με εαν κουβα 1200 και το οικογενειακο 20ετιας οποιος προαβει ενα πραγμα,
απλα λογω μαγαζιου επιβάλεται η αγορά μηχανής, και μιας και θα παρουμε ειπα να γλυτωσω απο τις βενζινες τις περιτές και τα πετρελαια,
αλλάξανε τα δεδομένα πλέον και κινούνται απλα οπου επιβαλεται.
βλακεία δεν ειναι να καις 11λιτρα/100χλμ για 1 ατομο μόνο;
τα κυβικά θέλω να τα ξερω πανωκατω για να κκατασταλάξουμε κ τι διπλωμα να βγάλουμε,
αν και απο οσσα γραφοονται μάλον για απεριόριστα πάμε,
το είδος είναι πιο περίπλοκο,
εκανα και μια γύρα το πρωι και χάθηκα, πολυ κινεζικο λέμε.
ο καθένας οτι θελει να πουλισει πασάρει.
και η χρηηματοδόοτση πλέον ζόρι...
ξέχασα να αναφέρω το http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2736026/
το ειχα δει το 2009 στο παρισι πρωτη φορα [ σε καθε καφε απο εξω και απο 1-2, ειχαν κι κουβέρτα για τα πόδια]
ακριβούτσικο κι αυτο αλλα απίστευτο
μου χειι μεινει