Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 30

Θέμα: Κατάστημα για αλλαγή λαδιών σε FMX

τετρακυλινδρο μελος Το avatar του/της yiannis172
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SVX Προβολή μηνύματος
    70 ευρω λεει ο φιλος οτι του απαντησαν μονο για αλλαγη λαδιων ... εκει εγω εχω τις αμφιβολιες μου ....

ποσο χρεωνουν την εργατοωρα σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο? ξερεις να μας πεις? 35-40 ευρω

ποιος μας ειπε οτι ενα Honda FMX θα το πιασει ο κυριος μαστρο-Χοντας στα 12000χλμ. π.χ και θα του αλλαξει 2 λιτρα λαδι.... μπουζι?ελεγχο αλλαγη? φιλτρο αερα?
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ . οποιος γνωριζει να κανει service μονος του , το κανει. εδω αν καταλαβα καλα,εννοεις πως στην τιμη που του ειπαν εννοουνταν και αυτα;

ποσο χρεωνουν το λιτρο Denicol ή AGIP Tec παλι σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο?
    [COLOR="#FF0000"]αυτο δεν το ξερω,γιατι επιλεγω εγω τι θα βαλω/COLOR]

Συγκαμένο μέλος Το avatar του/της Drake Ramore
    Η εργατοώρα είναι στα 30 ευρώ μέσο όρο, και σίγουρα θα του την φάει μια ώρα. Μέχρι να το πιάσει να το ξεβιδώσει, να πουνε καμια κουβέντα, να στραγγίσει το λαδάκι, έχει κάποια λεπτά που μπορεί να τα τραβήξει για να γίνουν και 35 και 40 λεπτά. Αρα θα του χρεώσει ώρα, 30 ευρώ. Απο εκει και πέρα τα λάδια στα συνεργεία και τις αντιπροσωπείες είναι πανακριβά. Το ίδιο λάδι πχ απο τον Λαμπριανίδη το παίρνω 9,5 ευρώ ενω απο την αντιπροσωπεία/συνεργείο 16,5 ευρώ το λίτρο. Το ίδιο και οι τιμές στο φίλτρο.

Εν ολίγοις το συνεργείο βγάζει:
    -30 ευρώ απο την παροχή υπηρεσίας
    -50-80% κέρδος απο τα λάδια
    -50-80% κέρδος απο το φίλτρο.

Βγαζει και απο την εργασία, και απο τα αναλώσιμα.

Θέλεις να την βγάλεις φθηνά; Αγοράζεις λάδι φθηνά απο Λαμπριανιδη ή Oilautomoto ή καποιον παρόμοιο και αλλάζεις μόνος. Κόστος; Κανα 20 ευρώ χωρίς φίλτρο
    Θέλεις να την βγαλεις φθηνά αλλά δεν ξέρεις απο αυτά τα πράγματα του διαβόλου; Αγοράζεις λάδι φθηνά απο Λαμπριανιδη ή Oilautomoto ή καποιον παρόμοιο και τα πηγαίνεις σε ένα συνεργείο που απο πριν θα του ζητησεις να σου πει πόσο θέλει για να σου αλλάξει λάδια με δικά σου υλικά. Ρωτα σε 5-6 , πήγαινε στον φθηνοτερο. Κοστος 20 τα λαδια και άλλα 15-20 η εργασία.

Την άλλη λύση την ξέρεις. 70 ευρώ για αλλαγή λαδια και φιλτρο και εργασία.

Αυτες ειναι οι λύσεις σου. Αν δεν μάθεις να πιάνεις κατσαβίδι θα πληρώνεις, να το ξέρεις. Και για τέτοιες δουλειες που δεν είναι και τιποτα ιδιαίτερο πάρε το μάνουαλ και αρχισε το διαβασμα.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Drake Ramore Προβολή μηνύματος
    Η εργατοώρα είναι στα 30 ευρώ μέσο όρο, και σίγουρα θα του την φάει μια ώρα. Μέχρι να το πιάσει να το ξεβιδώσει, να πουνε καμια κουβέντα, να στραγγίσει το λαδάκι, έχει κάποια λεπτά που μπορεί να τα τραβήξει για να γίνουν και 35 και 40 λεπτά. Αρα θα του χρεώσει ώρα, 30 ευρώ. Απο εκει και πέρα τα λάδια στα συνεργεία και τις αντιπροσωπείες είναι πανακριβά. Το ίδιο λάδι πχ απο τον Λαμπριανίδη το παίρνω 9,5 ευρώ ενω απο την αντιπροσωπεία/συνεργείο 16,5 ευρώ το λίτρο. Το ίδιο και οι τιμές στο φίλτρο.

Θέλεις να την βγάλεις φθηνά; Αγοράζεις λάδι φθηνά απο Λαμπριανιδη ή Oilautomoto ή καποιον παρόμοιο και αλλάζεις μόνος. Κόστος; Κανα 20 ευρώ χωρίς φίλτρο
    Θέλεις να την βγαλεις φθηνά αλλά δεν ξέρεις απο αυτά τα πράγματα του διαβόλου; Αγοράζεις λάδι φθηνά απο Λαμπριανιδη ή Oilautomoto ή καποιον παρόμοιο και τα πηγαίνεις σε ένα συνεργείο που απο πριν θα του ζητησεις να σου πει πόσο θέλει για να σου αλλάξει λάδια με δικά σου υλικά. Ρωτα σε 5-6 , πήγαινε στον φθηνοτερο. Κοστος 20 τα λαδια και άλλα 15-20 η εργασία.

Αυτες ειναι οι λύσεις σου. Αν δεν μάθεις να πιάνεις κατσαβίδι θα πληρώνεις, να το ξέρεις. Και για τέτοιες δουλειες που δεν είναι και τιποτα ιδιαίτερο πάρε το μάνουαλ και αρχισε το διαβασμα.

σωστος σε ολα... πραγματα γνωστα σε "περπατημενους" και " αβγαλτους " και οταν τα ακουμε μας "σηκωνεται" η τριχα...

κανεις ερευνα αγορας, βλεπεις το Budget σου.... και αναλογως πραττεις ... αλλο να εχεις DR 200 αρι που το αγορασες 1μιση χιλιαρικο , αλλο να εχεις Bandit 650 1 ετους αγορασμενο καινουριο

κατα τα αλλα , εγω χωρις να εχω πιασει κλειδι στο χερι δε θα ρισκαριζα Do it Yourself, και το επομενο thread να ρωταει για helicoil και επισκευη ...κλπ κλπ
    Accipere quam facere praestat injuriam

Aπλα και ομορφα

Μανιβελάτο μέλος
    Μάντης είσαι? στο ybr τα άλλαζα μόνος.. σε αυτό δεν πειραματίζομαι..
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Η διαδικασία αλλαγής λαδιών που παρουσιάζεται εδώ αφορά το ΧΤ 600, αλλά πίστεψέ με είναι τα ίδια ακριβώς με το δικό σου.
    Μια φορά αν το κάνεις θα το κάνεις για πάντα.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=51307

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Ημαρτον...

άμα θες, κουβαλήσου λίγο πιό πάνω απο το Praktiker Μεταμόρφωσης, στο δεξί χέρι ανεβαίνοντας είναι το Castrol Point, ο Αποστόλης... εχθές άλλαξα λάδια στο TDM, 55 ευρώ..εκεί αλλάζω τα τελευταία...10 χρόνια.
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Eχετε πολυ πλακα παντως....

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lio5 Προβολή μηνύματος
    εμεις εχουμε πλακα

εσυ μηπως εχεις συνεργειο?
    Accipere quam facere praestat injuriam

Συγκαμένο μέλος Το avatar του/της Drake Ramore
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lio5 Προβολή μηνύματος

Οκ, είμαι όλος αυτιά να ακούσω πως στο καλό προκύπτουν τα 70 ευρώ που ζητάνε τα συνεργεία για αλλαγή λαδιών (Κι εχω ακουσει και για υψηλότερα νούμερα).
    Μόνο μην μου πεις οτι αγοράζουν ακριβά. Γιατί αν αγοράζουν ακριβά την στιγμή που εγώ μπορώ να βρω τα λάδια που μου πουλάνε σχεδόν στην μισή τιμή, τότε είναι άσχετοι.

Α και που 'σαι αδερφέ, αν έχεις συνεργείο μην ζορίζεσαι. Γράψε οτι αλλάζεις λάδια με 10 ευρώ εργασία (15 λεπτά δουλεια ειναι) και στις τιμές που αγοράζουμε από εμπόρους (οι οποιοι βγαζουν κέρδος έτσι; Λιανική ψωνίζουμε), και να εισαι σιγουρος οτι αυριο το πρωί θα έχεις ουρά έξω απο το μαγαζι σου. Κι ασε τους "άλλους", τους "κακους", που χρεώνουν για αλλαγή λαδιών 70 ευρω να πεινάσουν...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    εγω απορω που δινετε λεφτα σε συνεργεια για αλλαγη λαδιων...
    συνηθως ο μηχανικος σου και αυτος που του εχεις παει 2-3-5 φορες το μηχανακι σου, σου κανει δωρεαν αλλαγη λαδιων και σου χρεωνει τα λαδια και τα φιλτρα (που φυσικα βγαζει απο αυτα)...

εγω που δεν γουσταρω τα λαδια που βαζει ο μηχανικος που το παω, του παω τα red line σε σακουλιτσα, οπως και το μαμα φιλτρο, μου κανει την αλλαγη και ουτε γατα ουτε ζημια...
    δλδ δεν βγαζει ουτε απο αυτα...

εγω για αλλαγη λαδιων, αλλαγη φιλτρο λαδιου, αλλαγη φιλτρο αερα, αλλαγη παραφλου, locktite σε κατι βιδες, γρασαρισμα και τεντωμα αλυσιδας δινω για εργασια 30€...

εγώ απορώ γιατί δεν τα αλλάζετε μόνοι σας.... (και όλα όσα λέει ο devils)....

δεν είναι δα και πυρηνική φυσική.... μία φορά να το δεις στον μάστορα το έμαθες....

Να σημειώσω :
    1)Το FMX θέλει συχνά αλλαγή λαδιών
    2) Το λάδι μπαίνει στο πλαίσιο και είναι λίγο δύσκολο ακόμα και για "έμπειρο "να βάλει την ακριβή ποσότητα με τη μία.
    Αδειάζεις τα λάδια με λίγο ζεστό μοτέρ, περιμένεις να κρυώσει για να μην κλωτσήσει καμιά βίδα, σφίγκεις, βάζεις λάδι, το κοιτάς ,ανάβεις λίγο το μοτέρ, σβήνεις , περιμένεις λίγο, ξαναμετράς, συμπληρώνεις, αλλά όχι παραπάνω απ'όσο χρειάζεται.

Προτέινω: Την πρώτη φορά πλήρωσε το μάστορα, αλλά κάτσε δίπλα να βλέπεις. Μετά, μόνος σου.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikonian Προβολή μηνύματος
    Να σημειώσω :
    1)Το FMX θέλει συχνά αλλαγή λαδιών
    2) Το λάδι μπαίνει στο πλαίσιο και είναι λίγο δύσκολο ακόμα και για "έμπειρο "να βάλει την ακριβή ποσότητα με τη μία.
    Αδειάζεις τα λάδια με λίγο ζεστό μοτέρ, περιμένεις να κρυώσει για να μην κλωτσήσει καμιά βίδα, σφίγκεις, βάζεις λάδι, το κοιτάς ,ανάβεις λίγο το μοτέρ, σβήνεις , περιμένεις λίγο, ξαναμετράς, συμπληρώνεις, αλλά όχι παραπάνω απ'όσο χρειάζεται.

Προτέινω: Την πρώτη φορά πλήρωσε το μάστορα, αλλά κάτσε δίπλα να βλέπεις. Μετά, μόνος σου.

1)Οχι τοσο συχνη οσο φανταζεσαι...το λιγοτερο καθε 3-4 χιλιαδες χλμ,συχνοτερη αλλαγη ειναι υπερβολη,δεν ειναι και κανα τσιτωμενο μοτερ που αποδιδει
    2)Η δυσκολια εξαλειφεται με την αγορα μιας συριγγας απο το φαρμακειο.Περνας με αυτην την ποσοτητα που λεει το manual στο σκελετο και εισαι οκ....

Εγω που ρωτησα σε επισημο συνεργειο στα Καμινια, μου ειπανε 24ε..

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Αλλαγή λαδιών σε Gsxr 600
    από jen στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2007, 12:44
  2. Αλλαγή Λαδιων σε Dl-650
    από easyrider450 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/04/2007, 10:54
  3. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 06/02/2007, 10:46