Σήμερα άλλαξα λάδια και φίλτρο λαδιού στο mοtore πρώτη φορά μόνος μου!
Πριν τρέξετε να γιουχάρετε φωνάζοντας σιγά το κατόρθωμα, σας προλαβαίνω εξηγώντας σας αυτό που παρατήρησα: Στο τζαμάκι αναγράφει 2700ml. H ένδειξη αυτή πρέπει να αφορά τη ποσότητα λαδιού που χρειάζεται ο κινητήρας χωρίς την αλλαγή φίλτρου διότι με πολύ καλό στράγγιγμα της μηχανής, πλαγιάζοντάς τη και δεξιά-αριστερά προκειμένου να φύγουν και οι τελευταίες σταγόνες απο το παλιό, συν το άδειο καινούριο φίλτρο, χρειάστηκα 3lit. + 50ml περίπου έωσότου η ένδειξη να δείχνει max.
Αυτά τα ολίγα είχα να πω και ελπίζω να βοήθησα όλους όσους τυχών αναρωτώνται έστω και για τα απλά όπως εγώ!!![]()

(την ελέγχω διαρκώς). Το μόνο διαφορετικό που έκανα σε σχέση με το συνεργείο είναι πως την είχα και στράγγιζε περίπου 1.1/2 ώρα συν του ό,τι τη κούνησα αρκετές φορές κατά διαστήματα δεξιά-αριστερά και πραγματικά τη ξεζούμισα.
και εδώ που τα λέμε, 50ml υποθέτω εγώ πως πρέπει να είναι τα επιπλέον που λείπουν, εφόσον δε μπόρεσα να καλύψω τη διαφορά δεδομένου του ό,τι είναι Κυριακή και κατ'επέπεκτασην δεν ήταν δυνατόν να αγοράσω και άλλο λαδάκι.