Έτσι λένε! Χαχαχαχα... αθήνα είμαι. Αύριο έχει τσαρκα υπο βροχηΔημοσιεύθηκε αρχικά από Lioulios20642
Africa twin XRV Adventure Sports
65°58′21″N 168°47′30″W / 65.9725, -168.7917
Ωραία !!!
Απλά να ξέρεις πως και σε αυτό το νήμα ,αλλά και σε άλλο (εκεί που βασικά έπρεπε να γράφουμε τώρα http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=122659 ) υπάρχουμε πολλοί που θα θέλανε μια άποψη υπο βροχή στους Ελληνικούς δρόμους , όπως επίσης και τί μηχανη τα φοράει .
Θα ήθελα αν δε σου κάνει κόπο να γράψεις κάτι γιατί μάλλον από βδομάδα θα τα πάρω .
Θενκς .
Λοιπόν έχουμε και λέμε... Έπειτα από αρκετές βόλτες και αρκετά χλμ (~600) σε όλες τις συνθήκες, έχω βγάλει ένα συμπέρασμα. Να πω ότι έχω ένα XRV 750 και είμαι εσωτερικός μετανάστης στο "Κλεινόν Άστυ". Οπότε έχουμε και λέμε, αρχίζοντας από το χώμα όπου και έγιναν τα πιο λίγα χλμ (~15): ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ!!![]()
Ξέρω ότι η africa έχει κάποιες δυνατότητες off αλλά δεν περίμενα τέτοια μεταμόρφωση. Σιγουριά, πάτημα, οι κοτρώνες και τα πετραδάκια -χαλαρά- και δώσε γκάζι. Όποιος πάρει τα λάστιχα για χώμα δεν θα το μετανοιώσει. Πιέσεις 28 μπροστά και 30 πίσω και βουρ! Να πω ότι μόνο στα λούκια είναι κάπως (μη φανταστείτε τίποτα λούκια 40 πόντους) αφού το πίσω σαν να "βιάζεται" να βγει και το μπροστά σαν να μην θέλει...
Στην άσφαλτο τώρα: αν το εμπιστευτείς και το στρώσεις σωστά, κάνει την δουλειά του, νομίζω. Δεν είναι λάστιχο για "γρήγορες βόλτες", "η ζωή αρχίζει μετά τις 45 μοίρες" και άλλα τέτοια ωραία. Να πω εδώ ότι πριν φόραγα Bridgestone BW501-502, σαφώς πιο ασφάλτινο, με πολύ καλό, σχεδόν απίστευτο κράτημα για 250 κιλά μηχανή, αλλά στον χώμα δεν φτουρούσαν. Ήταν λες και ήσουν πάνω σε μπαλόνια, παρ' όλο που ήταν σε πιο χαμηλές πιέσεις. Τα Heidenau Κ60 scout στην άσφαλτο θα βγάλουν απλώς την δουλειά και στο χώμα θα συγκινηθείς για το τί μπορείς να κάνεις.
Αργή γεωμετρία, πλαγιάζουν μεν - όχι τόσο πολύ όσο θα ήθελες δε. Στις στροφές (στις εισόδους) νιώθεις το μπροστά κάπως να "βαριέται" και να μην θέλει να στρίψει (ότι νιώθεις στο χώμα αλλά τώρα το καταλαβαίνεις στην είσοδο της στροφής) αλλά στις εξόδους, έχει πάρει τα πάνω του και βοηθάει να το κάνεις πιο γρήγορα.
Δικάβαλος, πολύ καλύτερη η συμπεριφορά του συνόλου (το έτερον ήμισυ είχε να το λέει ότι είναι άνετα, ωραία και ένιωθε περισσότερη ασφάλεια στις στροφές.:a07: (Το ασφάλεια στις στροφές απλά προσπεράστε το, αφού τα BW501-502 είχαν γίνει σλικ μετα από 17,000χλμ) Τα λάστιχα ζεσταίνονται αρκετά γρήγορα, δηλαδή μέσα σε 7-8 χλμ έχουν πιάσει θερμοκρασία και πας αμέριμνος.... Υπάρχει ένας θόρυβος - σφύριγμα από τα 20-25 χμω εώς τα 80 χμω, ελαφρά αυξανόμενος όσο ανεβάζεις χλμ. Μετα τα 80 είναι σαν σφύριγμα, καθόλου ενοχλητικό θα έλεγα...
Στην βροχή αρχίζουν τα "παιχνίδια"! Το μπροστά αρκετά πιο σταθερό, το πίσω πολύ παιχνιδιάρικο, θα γλιστρήσει σιγά-σιγά, λίγο πιο εύκολα (προς την καταστροφή...που λέει και το άσμα). Παρ' όλο που ζεσταίνονται εύκολα, ένα θεματάκι με την βροχή θα το έχεις. Και ειδικότερα με το πίσω που είναι λίγο ατίθασο. Βέβαια μετά από κάποια χλμ, νιώθεις πιο ασφάλεια και λίγο καλύτερα από θέμα οδηγικής συμπεριφοράς, φυλάγεσαι λιγότερο και γενικώς το καταλαβαίνεις πολύ καλύτερα το σύνολο "πίσω λάστιχο-πλαίσιο-μπροστά λάστιχο". Νομίζω ότι -ίσως- είναι και θέμα πόσο αρχίζεις και τα μαθαίνεις. Αλλά γενικά δεν είναι καθόλου κακή η συμπεριφορά τους στη βροχή.
Αν είσαι cool τύπος και δεν σε τρώει "το δεξί", δεν λυσσάς όποτε βλέπεις ύγρανση της ασφάλτουτότε τα λάστιχα θα γίνουν οι καλοί σου φίλου. Στην γυαλάδα των ελληνικών δρόμων, αν είσαι συνετός τότε είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους και το 60 off-40 on που προσφέρουν.
Θα αργήσεις να τα εμπιστευτείς αλλά μέχρι τότε δεν θα έχεις θέμα. Απλά θα πηγαίνεις.
Αυτό όμως δεν είναι το νόημα; Να πηγαίνεις...
Άντε καλημέρες.
Τελευταία τροποποίηση από avlihos; 30/10/2012 στις 08:28. Αιτία: ορθογραφία+more
Africa twin XRV Adventure Sports
65°58′21″N 168°47′30″W / 65.9725, -168.7917
εγω φοραω MITAS Ε 09 , DUAL λαστιχακι ... (η μιτας ειναι τσεχικη και συνεργαζεται με continental αν δεν κανω λαθος ... ) αξιο λαστιχο ... ειδικα για το κοστος τους . Για μενα κλασεις πανω απο κατι shinko που επεσαν στα ματια μου .... εχει και αρκετες αγωνιστηκες συμμετοχες .. αν και προτιμω τα Τ63 δηλωνω πολυ ικανοποιημενος απο τα MITAS (στο βρεγμενο απαιτουν λιγο εμπειρια )
Προσωπικά ύστερα από αρκετή μελέτη και ψάξιμο κυρίως σε ξένα φόρα, καταλήγω στην επιλογή των Mitas E-07. Έχω παραθέσει σε παλιότερο ποστ μου στο τρέχον thread, link από advrider.com για τα συγκεκριμένα ελαστικά. Ψάχνομαι τώρα να δω πως θα έρθουν Ελλάδα & σε τι τιμή. Έχω επικοινωνία απευθείας με τα κεντρικά της εταιρείας , μέσω mail.
Όποιος ενδιαφέρεται είτε για τα E07 ή E09 E10 ας μου πει άμεσα, για να επανέλθω με τιμές. Προσωπικά βιάζομαι αρκετά, μιας και 501/502 που φοράω τώρα, τα έχω λιώσει.
Αναμένω λοιπόν!
![]()
![]()
Μικέ ...Τα Heidenau εγώ τα περιμένω με 195 ολ ινκλούντεντ . Αντε ναπάμε Καθαρό για συγκριτικό (παίζει και μετόχι).
μοτο ενδυση , παραγγελία απο Γερνανία στο ονομα μου (μαλλον )...όπως και να χει με 195 στον Αγιο και θα τα βάλω στου Χαρούλη που΄ναι δίπλα στο σπίτι μου και κανει ζυγ/ση .
Σαμπρέλες εχω ...Να πάρει κανα 20άρικο ; ... Δεν ξέρω . Θα δω .
αυτον τον εχετε δει?μου φαινονται καλες τιμες και στελνει Αθηνα με 1 ευρω το τεμαχιο! http://www.car.gr/parts/?offertype=&...on=&condition=
Kαι για όσους διαβάζουν ...
195 Ευρώ είναι για τις διαστάσεις του 950 ( 90/90/21 - 150/70/18 ) .
Μικρότερες διαστάσεις ...Λιγότερα γιούρια .