Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 44

Θέμα: Κοσκίνισμα τιμονιού

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από endopandou Προβολή μηνύματος
    Οχι. Έλεγξε και το πίσω όχι μόνο το μπροστά
    +1 Τσέκαρε και τον πίσω τροχό.
    Sent from me using a computer.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    σε τι μηχανακι δεν μας ειπες?
    CBF 600 '05

Μέλος
    Καλημερα.Εγω παντως σε ενα 1000 που ειχα το ιδιο θεμα-αφημα τιμονιου κοσκινισμα και ισα ισα ακουμπημα σταματουσαν ολα-εβγαλα την βαλιτσα+βαση και...σταματησε..Ειχα βγαλει πιο μπροστα μονο την βαλιτσα και το εκανε παλι.Εχθες λοιπον εκατσα και εβγαλα και την βαση,ξερεις αυτα τα σιδερα που δενουν πανω στις χειρολαβες και στο πλαι.Ε και σταματησαν ολα...Και αναρωτιεμαι...Καλα η βαλιτσα (που μονο το ...πανακι ειχε μεσα) αλλα η βαση της;;Η οποια δεν κρεμεται μονο πισω αλλα φτανει αρκετα "μεσα" στην μοτοσυκλετα...

Θέλει πολύ σοβαρή μελέτη με τα αντίβαρα για να μην κοσκινίζει ποτέ με βαλίτσα. Και πάλι, ανάλογα με το πως θα τη φορτώσεις, πάλι μπορεί να σου κάνει παρόμια θέματα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της raccoon
    Το ίδιο και για μένα παιδιά. κουνάει το τιμόνι, μόλις το πιάνω σταματάει, και όπως ειπώθηκε το κάνει εκεί κάπου στα 60-80 χμ. εστιάζω σε όλα αυτά που έχετε πει: α) βαλίτσες & βάσεις βαλίτσας βάλε-βγάλε, λάστιχα, ρουλεμάν, πίσω τροχός γενικά, αντίβαρα τιμονιού, εμπρός ανάρτηση, αλλά θα το ψάξω μόλις αλλάξω και λάστιχα. Αν κάποιος έχει βγάλει κάποιο συμπέρασμα - έχει βρει λύση και δεν το έχει αναφέρει, περιμένουμε με τα αυτιά τεντωμένα..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της geez996
    Εγω τι θα εκανα....

Θα εκανα στατικη ζυγοσταθμιση στην ζαντα, και μετα την ζαντα με το λαστιχο.Το Τονιζω στατικη και οχι σε μηχανημα.
    Μετα θα κοιταζα τα υπολοιπα, ρουλεμαν , αντιβαρα κτλ...
    Γκομενες και μηχανες , εχουν πικρες και χαρες........

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Επειδή έχω το ίδιο μηχάνάκι (cbf 600s 04) το θέμα το είχε το μηχανάκι από την πρώτη μέρα που το πήρα. Ποτέ δεν έβαλα βαλίτσα και δεν το έχω πειράξει κατα κανένα τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. Στην αρχή φορούσε michelin pilot road b και το κοσκίνισμα ήταν αμυδρό πλήν όμως υπαρκτό. Αλλάζοντας λάστιχα φόρεσα bridgestona bt 14 και το πρόβλημα εντάθηκε. Το έψαξα για στραβό λάστιχο και στους 2 τροχούς. Τίποτα. Σκληραίνοντας την πίσω ανάρτηση βελτιώθηκε η κατάσταση όμως δε εξαλείφθηκε! Πρίν 2 βδομάδες έβαλα καινούρια λάστιχα. Metzeler m3. Και το μηχανάκι έγινε βράχος. Η εξήγηση που πήρα από τον άνθρωπο που μου τα φόρεσε είναι πως είναι διαφορετικός ο σκελετός του ελαστικού και υπήρξε αυτή η αλλαγή! Τι να πω;

Ahmadinejad Το avatar του/της painterakis
    Φέτος, 1η του Απρίλη (σαν ψέμα ήταν) πήρα ένα cbf 600sa καινούργιο.
    από τη πρώτη μέρα είχε ένα τρέμουλο, όχι μόνο στο τιμόνι αλλά γενικά όλο το μηχανάκι.
    Το τιμόνι ήταν ναι μεν ευθύβολο και δεν κοσκίνιζε αλλά είχε ένα συντονισμό.
    Βαλίτσες δεν φοράω (ακόμα) ούτε και βάσεις βαλιτσών ... μαμά ακόμα.
    Μετά το πρώτο μήνα και 3000 χιλιόμετρα (σχεδόν με το που έκανα την πρώτη αλλαγή λαδιών στα 1000 έφυγα για ένα ταξιδάκι) το πρόβλημα είχε γίνει κουραστικό.
    Έκανα ζυγοστάθμιση και έλεγξα τα ρουλεμάν αλλά το πρόβλημα συνεχιζόταν .... τελικά με το δυναμόκλειδο σφύξαμε όλες τις βίδες και η πάνω βίδα που στερεώνει το μοτέρ το πλαίσιο ήταν λάσκα.
    Μετά από αυτό όλα καλά.
    Πιστεύω ότι καλό είναι πέρα τον ελαστικών να τσεκάρουμε και τις βίδες ... μπορεί να είναι το πρόβλημα και από εκεί.
    μανώλης - Honda CBF 600Si C-ABS

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από painterakis Προβολή μηνύματος
    Φέτος, 1η του Απρίλη (σαν ψέμα ήταν) πήρα ένα cbf 600sa καινούργιο.
    από τη πρώτη μέρα είχε ένα τρέμουλο, όχι μόνο στο τιμόνι αλλά γενικά όλο το μηχανάκι.
    Το τιμόνι ήταν ναι μεν ευθύβολο και δεν κοσκίνιζε αλλά είχε ένα συντονισμό.
    Βαλίτσες δεν φοράω (ακόμα) ούτε και βάσεις βαλιτσών ... μαμά ακόμα.
    Μετά το πρώτο μήνα και 3000 χιλιόμετρα (σχεδόν με το που έκανα την πρώτη αλλαγή λαδιών στα 1000 έφυγα για ένα ταξιδάκι) το πρόβλημα είχε γίνει κουραστικό.
    Έκανα ζυγοστάθμιση και έλεγξα τα ρουλεμάν αλλά το πρόβλημα συνεχιζόταν .... τελικά με το δυναμόκλειδο σφύξαμε όλες τις βίδες και η πάνω βίδα που στερεώνει το μοτέρ το πλαίσιο ήταν λάσκα.
    Μετά από αυτό όλα καλά.
    Πιστεύω ότι καλό είναι πέρα τον ελαστικών να τσεκάρουμε και τις βίδες ... μπορεί να είναι το πρόβλημα και από εκεί.
    Αχά!!! για να δούμε, τι θα δούμε......

Μέλος
    Λοιπόν το ίδιο θέμα ειναι γνωστό στα περισσότερα TDΜ με τα Dunlop roadsmart πρώτης τοποθέτησης, περίπου στα '08-'09.
    Τα ίδια ακριβώς έκανε και το δικό μου και πολλών άλλων. Το θέμα λύνεται με την αλλαγή ελαστικών.
    Σίγουρα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikvolos Προβολή μηνύματος
    Λοιπόν το ίδιο θέμα ειναι γνωστό στα περισσότερα TDΜ με τα Dunlop roadsmart πρώτης τοποθέτησης, περίπου στα '08-'09.
    Τα ίδια ακριβώς έκανε και το δικό μου και πολλών άλλων. Το θέμα λύνεται με την αλλαγή ελαστικών.
    Σίγουρα
    στο dtm βρήκατε κάποια λύση . στα cbf που απ'ότι φαίνεται το κάνει με πολλές μάρκες ελαστικών???? πάντως ας τσεκάρουμε τις βίδες του κινητήρα όπως ανέφερε ο φίλος painterakis λίγο πιο πάνω

Παλαιό μέλος
    kai emena το cbfακι μου (2004) εχοντας την μπαγκαζιερα κουναει απο τα 50 εως τα 200 απιστευτα με τετοια δυναμη και τετοια ταχυτητα που αν δεν το πιασω σε 8-10 δευτερα θα με ριξει απο την μοτο (* λες και καβαλαω ταυρο ειναι ) εβγαλα την μπαγκαζιερα τα ιδια ...απλα μειωθηκε ελαχιστα ο χρονος που κανει ροντεο εβγαλα σχαρα και πλαινες σιδεριες αποτελεσμα: 0-60 δεν κουναει 60-90 υπαρχει ταλαντωση αλλα μεχρι να φτασει στο οριο που ΠΡΕΠΕΙ να πιασω το τιμονι ( ροντεο που λεγαμε) θελει σχεδον πανω απο λεπτο ... ( η χαζομαρα μου ειναι που δεν τραβηξα βιντεο το ροντεο αχαχαχαχ) το μπροστινο λαστιχο ειναι καινουργιο και ευθυγραμμισμενο -ζυγοσταθμισμενο ... την τριτη θα κανω ξανα ζυγοσταθμιση μπρος πισω να δω αν θα φυγει τελειως το παιξιμο στο τιμονι και αν φυγει θα ξαναβαλω την μπαγκαζιερα να δω τι θα κανει ( οχι τπτ αλλο αλλα ολοι οσοι λενε οτι κουναει το τιμονι λογω μπαγκαζιερας ανφερονται σε εναν συντονισμο μεταξυ 60-80 ο οποιος ειναι της πλακας ( σαν του ντοκτορ που δοκιμασα προσφατα 60-80 παιζει και μετα τελος ) εμενα ειναι χαρος απο το 2° δευτερολπτο και σε ολο το φασμα της ταχυτητας ....ειδωμεν...αν εχει λυσει καποιος το θεμα με αλλο τροπο ας μου πει και αναφερομαι στο παιξιμο χωρις τα μπαγκαζια και τις σιδεριες....

παντως σκεφτομαι και την δοκιμη με αφτερ μαρκετ αντιβαρα καθως αν κρεμασω κατι στο τιμονι ακομα και με μπαγκαζιερα και απο τις 2 πλευρες του τοτε ειναι βραχος ...αλλα αντε βρες ποσο βαρος πρεπει να εχουν και που θα μεταφερθει αυτος ο συντονισμος ....
    οι 4 ροδες μεταφερουν το κορμι....

οι 2 ροδες ταξιδευουν την ψυχη....

Παλαιό μέλος
    μπρος-πισω εγινε η ζυγοσταθμιση διαφορα καμια !!!

α σταδιαλα θα ξαναβαλω την μπαγκαζιερα αφου κουναει που κουναει να μην εχω και τσαντες στο τιμονι!

μολις την βαλω θα ανεβασω και βιντεακι του ροντεο!!
    οι 4 ροδες μεταφερουν το κορμι....

οι 2 ροδες ταξιδευουν την ψυχη....

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αν βγάλεις και τις τσάντες απ' το τιμόνι μπορεί να σταματήσει να κουνάει!
    Sent from me using a computer.

Ο Έχων το Γκάζι..... Το avatar του/της ypapadio
    Ρε παιδιά εμένα δεν μου κοσκινίζει αλλα αν αφήσω χέρια απο τιμόνι τραβάει δεξιά!!!

Τι λέτε να παίζει?

Cbf600 09 ABS χωρις βαλιτσοκατασταση.
    XR 600αρι! Μαρσάρ, σπινιάρ, σουζάρ απ'το Κοκάρ στο Μαλαγάρ!!!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 12/08/2016, 00:29
  2. Κοσκίνισμα τιμονιού σε ταχύτητες 60-70 Km/h
    από gmavrid στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2009, 15:01
  3. τεχνικο-Κοσκινισμα τιμονιου!
    από Πατρινός στο forum KTM
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2008, 16:02