Tο θέμα το έχει ανοίξει κοπέλα που είναι στη φάση σου (λίγο καλύτερη φάση - οΚ ) Διάβασε να δεις περί τήνος πρόκειται και αν μπορείς , μόλις πάρεις δίπλωμα , ζήτα να σου δώσουν ένα μηχανάκι που να μην το λυπούνται και πήγαινε και εσύ .
Προσωπικά δεν έχω κάνει κάτι ανάλογο ,αλλά εάν είχα την δυνατότητα , θα το έκανα με κλειστά μάτια . Αξίζει .Όλοι έχουν να πάρουν κάτι απο τέτοιες φάσεις .
http://www.moto.gr/forums/showthread...&highlight=Isi
Σίγουρα και το βάρος παίζει ένα άλφα λόγο αλλά δεν είναι και τραγικές οι διαφορές από μηχανή σε μηχανή... όλες αυτές που σε ενδιαφέρουν γύρω στα 150-200 κιλά θα είναι. Σημασία έχει να μάθεις να την οδηγείς σωστά και με ασφάλεια. Κάτι τέτοιο με ένα 600άρι που ξυρίζει δεν είναι και τόσο απλό.
Άποψη μου μην ακούς αυτούς που λένε ότι όλα οκ να ξεκινήσεις με κάτι τέτοιο. Δεν είναι οκ! Θα σου τύχει να είναι λίγο βρεγμένο κάτω και να πατήσεις λίιιγο γκάζι παραπάνω από ότι πρέπει και να σου φύγει ο κώλος, θα σου τύχει να φτερνιστείς και ασυνέσθητα ο καρπός να γυρίσει λίγο... αυτό το λίγο μεταφράζεται σε πολύ γκάζι!
Προσωπικά από 125άρι πήγα στο 600άρι και για αρκετό καιρό ήμουν χεσμένος... και αρκετές φορές είχα κινδυνέψει κιόλας.
Καλύτερα να πάρεις ένα 250άρι ή ίσως ένα ήρεμο 400άρι σαν μηχανή-σχολείο και μετά να ανέβεις σε κυβικά και επιδόσεις!
Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..
οπως ο ανθρωπος,οταν γεννιεται.πρωτα μαθαινει να μπουσουλαει μετα να βαδιζει κ τελος να τρεχει.αναποδα δεν γινεται...
αν δειτε αντρα σε μπαλκονι,να ποτιζει γλαστρες,προφανως τα φυτα καπνιζονται.
τελεια...ναι εχω καιρο για τετοια
βρηκα ενα αρθρο για τις καλυτερες entry level μηχανες.. αν απαγορευεται να το διαγραψω
http://www.mototriti.gr/data/magazin...hema/33733.asp
Τελευταία τροποποίηση από Fenia; 02/04/2013 στις 17:58. Αιτία: ..
Βασικα πρεπει να παρει κατι που να μπορει να το κουμανταρει(υψος/βαρος..)και να μην το παντρεφτει κιολας να μπορει να το δωσει μετα..
ΚΑλη αγορα σου ευχομαι και παντα ορθια!!![]()
Τελευταία τροποποίηση από Tedvj23; 02/04/2013 στις 21:41.
Μιας είσαι αθλητικός τύπος όπως λες, παρε εντουρο...
Εμένα μου κάνει εντύπωση παντός, σε τέτοια γυναικεία θέματα να μην μπαίνουν οι γυναικες του φόρουμ να λένε τη γνώμη τούς.
Προσωπικα δεν ξεχωριζω τις μηχανες σε αντρικες και γυναικειες....Υπαρχουν απειρα παραδειγματα γυναικων που ''στιβουν'' πολυ απαιτητικες μηχανες ειτε προκειται για στριτ ειτε για εντουρο... Ας ξεκινησει με κατι ησυχο για αρχη σε μικρα κυβικα για τους λογους που ειπατε κι εσεις παραπανω...και επειτα βλεποντας και κανοντας αναλογα με τα γουστα της ... Θεωρω σημαντικο να αρχισει με μια μηχανη που να ειναι σχετικα ελαφρια ωστε να μπορει να την σηκωσει σχετικα ευκολα ή εστω να την τσουλησει ή εν πασει περιπτωσει να μπορει να την κουμανταρει χωρις να την τραβαει το βαρος κατω...8α γλιτωσει απο πολλη ταλαιπωρια και δε 8α εχει και αναγκη να περιμενει καποιον να την βοη8ησει...
Κατα τα αλλα ενα εντουρακι ή ονοφακι τυπου χρ σεροου αχ1 8α ηταν χρησιμο γιατι και πολυ ηρεμα ειναι και ευκολοδηγητα, ευελικτα στη πολη, οικονομικα ε...και αν πεσει δε 8α κλαιει και πολυ για τα πλαστικα που γδαρθηκαν...+ οτι αν 8ελει 8α παει και μια βολτιτσα στο χωμα...αλλα δεν νομιζω να της αρεσουν τετοιου τυπου μηχανες αλλιως 8α το ειχε αναφερει...
Η δικη μου διαδρομη ηταν να ξεκινησω με παπακι, και μετα που εγινε απεριοριστο το διπλωμα μου πηγα σε 250αρι, το βαρεθηκα ομως και μετα απο κανα 8μηνο πηγα σε 650...η μεταβαση δε μου φανηκε τραγικη ισως γιατι ειχα συνηθισει και ολη τη φαση της οδηγησης μεσα στην πολη και τη συμπεριφορα και τα απροοπτα του δρομου και των οδηγων...Στο χωμα μπηκα στην αρχη με το 640 αλλα επειδη μου εκοβε τα χερια εχω τωρα το 250ρακι αλλα γενικως παντα προτιμουσα το χωμα απο το δρομο και παντα αγαπουσα τις εντουρο μηχανες...Ειναι 8εμα γουστου και το τι 8ελει ο καθενας απο τη μηχανη του...
αυτιααααα.....![]()
Let's ride, ride how we ride ...
I never did mind about the little things...
Αναλυτικότατη και πληρέστατη. Συμφωνώ με τις κατευθύνσεις που δίνεις αλλά και με την επιλογή του ψευδο-εντούρο για πρώτη μηχανή. Μεγάλο τιμόνι, ευκολία στους χειρισμούς και η πτώση δεν κάνει πολύ καλό στην τσέπη. Εντουράκι και χώμα = σοβαρότατα σχολεία.
@ Fenia
Καλώς ήρθες και καλούς δρόμους!!
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
εγω να ρωτησω για τι πραγμα τι θελεις τη μηχανη?
-να πηγαινεις στη δουλεια
-να πηγαινεις για καφε
-να βαζεις τα ψωνια απο το σουπερ μαρκετ
-να εκδραμεις
-να αθληθεις
-να ποζαρεις
τι θελεις να κανεις εσυ?μετα θα δουμε ποιες μηχανες κανουν για αυτο που θελεις να κανεις![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Opios leei psemata...ton proto xrono xerete