Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 105

Θέμα: S.O.S ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ktmmatis Προβολή μηνύματος
    Οταν το μελλον!!!??, εξαρταται απο μια επενδυση που για λιγες θεσεις εργασιας (με 585 μικτα?)θα καταστραφει ενα ολοκληρο δασος σε ενα πανεμορφο μερος οπως ειναι το ορος Κακαβος,με ανυπολογιστες περιβαλλοντικες ζημιες στο οικοσυστημα αλλα μακροχρονια και στους ανθρωπους, ακομη και σε αυτους που κατοικουν στη Θεσσαλονικη,τοτε η αντισταση ειναι καθηκον ολων μας.Οσο τα περι αντισταση για την αντισταση...

Βαριέμαι να τα ξαναγράφω οπότε κάνω copy paste από παλιότερο ποστ μου:

Είμαι Γεωλόγος με μεταπτυχιακό στην Γεωγραφία και Γεωπεριβάλλον και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εξοργίζομαι με όλα αυτά που διαβάζω, με όλα αυτά που ακούω στην τηλεόραση και σε πηγαδάκια από άσχετους...
    Χειρότερο της αμάθειας είναι η ημιμάθεια! Εδώ και αρκετό καιρό διαβάζω στα διάφορα φόρα περί του "περιβαλλοντικού κόστους" των μεταλλείων της Χαλκιδικής και αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στο να γράψω κάποια πράγματα σαν γνώστης και ειδικός επί του θέματος ή να σιωπήσω και να τους αφήσω στο παραλήρημα τους...

Δεν θα μιλήσω επιστημονικά, δεν θα αναφέρω ούτε μεθόδους ούτε βαρύγδουπες επιστημονικές ορολογίες για εντυπωσιασμό. Θα πω μόνο τα εξής και όποιος θέλει ας τα λάβει υπόψιν.
    Εκμετάλλευση χρυσού στην περιοχή γίνεται από πριν την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έχω πάει στην περιοχή και έχω κάνει μπάνιο στις παραλίες της. Έχω αναλύσει νερό της περιοχής στο χημείο. Παραλίες της περιοχής έχουν την "μπλε σημαία". Η εξόρυξη που γίνεται εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει επιβαρύνει καθόλου την ποιότητα του περιβάλλοντος!

Ναι, δυνητικά μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα, αν δεν ακολουθηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι. Ακολουθούνται αδιαλείπτως όμως και απόδειξη είναι μια βόλτα στην περιοχή.
    Οι εργάτες εκεί δεν παίρνουν ούτε 600 ούτε 800 ευρώ που ειπώθηκε, αλλά πολύ περισσότερα καθότι παίρνουν επιδόματα υπόγειας εργασίας κλπ. Αυτό το λέω απλά επειδή ειπώθηκε κάτι για "χαμηλούς μισθούς" και όχι πως έχει σχέση με το Περιβάλλον.
    Όλη η περιοχή ζει άμεσα ή έμμεσα από την εκμετάλλευση του χρυσού. Είτε δουλεύοντας στην εταιρία είτε προσφέροντας υπηρεσίες σε αυτούς που δουλεύουν σε αυτή.
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

Περιβαλλοντικά μπορεί να μην υπάρξει ΚΑΘΟΛΟΥ σχεδόν επιβάρυνση του Περιβάλλοντος από τέτοιες διαδικασίες! Άλλωστε μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ξέρατε καν ότι υπήρχε εκμετάλλευση στην περιοχή. Μετά το πέρας όλων αυτών των εργασιών προβλέπονται από τις μελέτες, εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος, δενδροφυτεύσεις, πάρκα κλπ κλπ. Όλα αυτά δεν είναι ουτοπίες, αλλά πραγματικότητα σε πολλά μέρη του πλανήτη με βαρύτατες ρήτρες σε περίπτωση μη υλοποίησης. Άλλωστε καμία εταιρία δεν διακινδυνεύει να δημιουργήσει περιβαλλοντικά θέματα γιατί θα αποκλειστεί από άλλους διαγωνισμούς σε άλλα μέρη.

Σε λίγο καιρό που θα αρχίσει η εκμετάλλευση (πρώτα ο Θεός) των κοιτασμάτων Πετρελαίου της χώρας μας, θα έχουμε τα ίδια;

Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε... εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων που έχουμε και ευημερία ή να παραμείνουμε στα σκατά από τον φόβο λόγω της αμάθειας;
    Αντί να παλεύετε στο να μην γίνει εξόρυξη χρυσού, παλέψτε στο να υπάρχουν περισσότερα ανταποδοτικά οφέλη στο κράτος αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Πρώτα ενημερωθείτε και μετά μιλήστε.

Μέχρι σήμερα έκαναν υπόγεια εκμετάλλευση και δεν υπήρχε το θέμα κοπής δέντρων. Όλα τα υπόλοιπα θέματα όμως περί διαδικασίας και χημικών όμως υπήρχαν και παρόλα αυτά βλέπεις ότι δεν υπήρξε μόλυνση. Ένας λόγος παραπάνω που τώρα δεν μιλάνε για εκμετάλλευση με κυάνιο (όπως διαδίδεται από πολλούς και τρομάζει ο κόσμος), έστω και αν αν γίνει σωστά και με κυάνιο δεν υπάρχει θέμα. Παρόλα αυτά μιλάνε για flash smelting με ΚΛΕΙΣΤΌ κύκλωμα. Με απλά λόγια για να σου δώσω να καταλάβεις είναι πως είναι ένας μεγάλος φούρνος μέσα στον οποίο βάζουν τα πετρώματα που εξορίσουν μέσα στα οποία υπάρχει ο χρυσός, ο χαλκός κλπ. Με την κατάλληλη διαδικασία όλο αυτό το πράγμα λιώνει και δείχνει σαν υγρό τον χρυσό, τον χαλκό κλπ και σαν αέρια κάποια άκρως τοξικά. Το θέμα είναι πως αυτά τα τοξικά δεν διαφεύγουν στο περιβάλλον, αλλά καθώς το κύκλωμα είναι ΚΛΕΙΣΤΟ μαζεύονται, διοχετεύονται σε νερό (ή άλλα διαλύματα και παράγεται μετά από κατάλληλη διεργασία και κατεργασία μια ας το πούμε ανενεργή λάσπη. Μιλάμε για άκρως περιβαλλοντική διαδικασία.
    Σε άλλες περιοχές του κόσμου (που οι νομοθεσίες είναι ανύπαρκτες) και χρησιμοποιούν πάλι flash smelting δεν έχουν κλειστό κύκλωμα αλλά ανοικτό, από το οποίο διαφεύγουν τα αέρια και τότε ΝΑΙ έχουμε μόλυνση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Άρα θέμα μόλυνσης υδροφόρου κλπ δεν υπάρχει.
    Θέμα υπάρχει στην επιφανειακή κοπή των δέντρων και σκάψιμου. Αυτό είναι όπως είναι πχ τα νταμάρια για μάρμαρο αν έχει τύχει να δεις ποτέ. Παλιότερα όταν τελείωναν την εκμετάλλευση τα άφηναν και έφευγαν. Εδώ και αρκετά χρόνια όμως (και έχω δει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις) μετά το πέρας των εργασιών ξαναγίνεται από πάνω τεράστια δενδροφύτευση, πάρκα κλπ. Μιλάμε για πολύ όμορφα και μελετημένα πράγματα που η εκάστοτε εταιρία έχει υποχρέωση να τα φροντίζει για αρκετά χρόνια και που ελέγχονται από φορείς κλπ. Ναι, θα αλλάξει η μορφολογία του εδάφους, αλλά θα υπάρξει πάλι δάσος εκεί και μηδέν μόλυνση.
    Στο εξωτερικό πχ πάνω από ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ κάνουν τέτοια πράγματα με δενδροφυτεύσεις, παιδικά πάρκα, σχολεία κλπ.

Υπάρχουν μέθοδοι που πλέον είναι καλά γνωστοί και εφαρμοστέοι ώστε οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις να είναι ελάχιστες από την μία και τα κέρδη για την κοινωνία (και για τις εταιρίες φυσικά) να είναι τεράστια! Το να λέμε πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι είναι εύκολο και δεν θέλει σκέψη, δεν είναι όμως πάντα η ενδεδειγμένη λύση.

Όσο για τους μισθούς, έχω φίλη πρώην συμφοιτήτρια που δουλεύει εκεί και την πήρα πριν μερικές μέρες τηλέφωνο για να την ρωτήσω για τα επεισόδια κλπ. Η συζήτηση αναφέρθηκε σε μισθούς. Η ίδια χωρίς μεταπτυχιακό κλπ παίρνει γύρω στα 1100 συν επίδομα για βενζίνες μιας ώρας κάθε μέρα (θα είναι καμιά δεκαπέντε ευρώ φαντάζομαι την μέρα) και μου είπε ότι εργάτες που δουλεύουν υπόγεια κλπ παίρνουν περισσότερα λόγω επικινδυνότητας αλλά και λόγω υπόγειας εργασίας κλπ. Λίγη σημασία βέβαια αυτό έχει στο θέμα όμως. Και 3000 να έπαιρναν πάλι δεν θα είχε σημασία αν η ζημιά στο περιβάλλον ήταν μεγάλη. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο όμως.
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

giannis21 έχω χώρο στη βεσπαρα.

Viper4 το να αναπτύσσεις την άποψή σου για το εάν πρέπει ή όχι να γίνουν τα καινούργια μεταλλεία στις Σκουριές είναι δικαίωμά σου, αλλά δεν είναι το καλύτερο όπως καταλαβαίνεις να το κάνεις εδώ. Ανοίγεις ένα θέμα με τον αντίστοιχο τίτλο και ο καθένας παραθέτει τις απόψεις του όμορφα κι ωραία!
    Θέλω πολύ φυσικά να σου απαντήσω, αλλά γράφω απο κινητό και θα μου πάρει ώρες...
    Ο γύρος του κόσμου με Vespa

Cool

Λοιπόν αφού ξεκινήσαμε το spam, περιμένω απαντήσεις για όλα τα "θέματα" που αναφέρονται παρακάτω:
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων 1-004.jpg‎   2.jpg‎   3.jpg‎  

...και εδώ:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	4.jpg 
Προβολές:	83 
Μέγεθος:	94,3 KB 
ID:	288369

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	5.jpg 
Προβολές:	83 
Μέγεθος:	92,7 KB 
ID:	288370

Ρε viper4 κάτσε να τα πάρουμε τα πράγματα απ'την αρχή γιατί...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Viper4 Προβολή μηνύματος

Είμαι Γεωλόγος με μεταπτυχιακό στην Γεωγραφία και Γεωπεριβάλλον και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εξοργίζομαι με όλα αυτά που διαβάζω, με όλα αυτά που ακούω στην τηλεόραση και σε πηγαδάκια από άσχετους...
    Χειρότερο της αμάθειας είναι η ημιμάθεια! Εδώ και αρκετό καιρό διαβάζω στα διάφορα φόρα περί του "περιβαλλοντικού κόστους" των μεταλλείων της Χαλκιδικής Ρε συ viper4 είναι δυνατόν να μπει ανθρώπινο χέρι σε μια παρθένα περιοχή και να μην υπάρξει κόστος για το περιβάλλον; και αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στο να γράψω κάποια πράγματα σαν γνώστης και ειδικός επί του θέματος ή να σιωπήσω και να τους αφήσω στο παραλήρημα τους...Βρίσκετε σε παραλήρημα μια ολόκληρη Χαλκιδική που στην κυριολεξία χάνει τη Γη κάτω απ'τα πόδια της; Ρε συ viper4 τι να τις κάνω 5000 νέες θέσεις εργασίας (τόσες δεν λένε ότι θα δημιουργηθούν μέσα στην επόμενη 25ετια; ), όταν θα χαθούν πολύ περισσότερες; Ήδη το λάδι μας μένει απούλητο επειδή λέει "είστε κοντά στα μεταλλεία", που ακόμα συμπληρώνω, δεν λειτουργούν!

Δεν θα μιλήσω επιστημονικά, δεν θα αναφέρω ούτε μεθόδους ούτε βαρύγδουπες επιστημονικές ορολογίες για εντυπωσιασμό. Θα πω μόνο τα εξής και όποιος θέλει ας τα λάβει υπόψιν.
    Εκμετάλλευση χρυσού στην περιοχή γίνεται από πριν την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό που γράφεις ειλικρινά κάθομαι μόνος σπίτι και προσπαθώ ώρες τώρα να το "πιάσω", αλλά δεν μπορώ ρε παιδί μου! Μας λες πως ο Μέγας Αλέξανδρος έσκαβε για χρυσάφι, δηλαδή τουλάχιστον 2368 χρόνια πριν, οπότε και φτάσαμε στο 2013 και έρχεσαι πάλι εσύ και μου λες πως στα επόμενα...25 χρόνια θα σας πάρω όλο το χρυσάφι που δεν έβγαλε ο Μέγας Αλέξανδρος σε 23,5+ αιώνες! Τι μου διαφεύγει, ειλικρινά θα σπάσω το κεφάλι μου και δεν ήμουν και τόσο σκράπας στα μαθηματικά...! Α, και το άλλο που δεν μας είπες...Ισχύει πως ο Μέγας Αλέξανδρος μέχρι τώρα έβγαλε 33 εκατ.τόνους και εσείς θέλετε να βγάλετε 380 εκατ.τόνους σε 25;;; Έχω πάει στην περιοχή και έχω κάνει μπάνιο στις παραλίες της.Από που είσαι; Εγώ απ'το Γομάτι και όσο θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια, ποτέ και κανένας δεν πήγαινε, ούτε καν για καφέ στο Στρατώνι, πόσο μάλλον για μπάνιο στη θάλλασα... Έχω αναλύσει νερό της περιοχής στο χημείο. Παραλίες της περιοχής έχουν την "μπλε σημαία" Ναι, ακριβώς! Τώρα έχουν, στην Ιερισσό και δεν ξέρω αν έχουν και αλλού. Το θέμα είναι αν και στο μέλλον θα συνεχίσουν να έχουν! Δεν νομίζεις; . Η εξόρυξη που γίνεται εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει επιβαρύνει καθόλου την ποιότητα του περιβάλλοντος! Τώρα κοροϊδευόμαστε; Οι εξορύξεις μέχρι τώρα ήταν ΥΠΟΓΕΙΕΣ και έβγαινε 1000 φορές μικρότερη ποσότητα χρυσού!!

Ναι, δυνητικά μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα, αν δεν ακολουθηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι. Ακολουθούνται αδιαλείπτως όμως και απόδειξη είναι μια βόλτα στην περιοχή. Ρε συ viper4, σε παρακαλώ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλο δούλεμα σε αυτόν τον τόπο! Τουλάχιστον εγώ και ελπίζω και η υπόλοιπη νέα γενιά! Έχουμε απίστευτη όρεξη για δουλειά, για προσφορά στην κοινωνία και στον τόπο και δεν ψάχνουμε την κατα τα φαινόμενα εύκολη και γρήγορη λύση! Ας κοιτάξουμε επιτέλους τα προβλήματά μας στη ρίζα τους και ας μην κοιτάμε άλλο πια πως θα κάνουμε άλλη μια αρπαχτή! ΕΛΕΟΣ!!! Θα ακολουθηθούν, λέει, οι περιβαλλοντικοί όροι! Ρε φίλε, σε πια χώρα και με ποιους συγκατοικείς; Γιατί μάλλον εγώ ζω αλλού! Ας αρχίσουμε πρώτα να έχουμε αξιόπιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τιμωρία και επιβράβευση και μετά να συζητήσουμε όποια άλλη "επένδυση" θέλετε! Εγώ πως στον π..τσο δούλευα 6 χρόνια ανασφάλιστος, μαύρος κατάμαυρος σε καφέ - κάτεργο και ποτέ κανένας δεν τσίμπησε αυτόν τον φοβερό "επενδυτή" το αφεντικό μου; Να περιμένω δηλαδή να τσιμπήσει η δικαιοσύνη τον Μπόμπολα; Το άλλο με τον Τοτό...;
    Οι εργάτες εκεί δεν παίρνουν ούτε 600 ούτε 800 ευρώ που ειπώθηκε, αλλά πολύ περισσότερα καθότι παίρνουν επιδόματα υπόγειας εργασίας κλπ. Αυτό το λέω απλά επειδή ειπώθηκε κάτι για "χαμηλούς μισθούς" και όχι πως έχει σχέση με το Περιβάλλον.
    Όλη η περιοχή ζει άμεσα ή έμμεσα από την εκμετάλλευση του χρυσού. Είτε δουλεύοντας στην εταιρία είτε προσφέροντας υπηρεσίες σε αυτούς που δουλεύουν σε αυτή. Τα εκατοντάδες ξενοδοχεία, τα εκατοντάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι εκατοντάδες ταβέρνες, beach bar, ξενώνες, καφέ, κτηνοτροφικές μονάδες, οι ψαρόβαρκες και τα ψαροκάικα, τα μελίσσια, οι απέραντοι ελαιώνες, όλα αυτά είναι διακοσμητικά τόσα χρόνια δηλαδή;

Όσο για τους μισθούς, έχω φίλη πρώην συμφοιτήτρια που δουλεύει εκεί και την πήρα πριν μερικές μέρες τηλέφωνο για να την ρωτήσω για τα επεισόδια κλπ. Η συζήτηση αναφέρθηκε σε μισθούς. Η ίδια χωρίς μεταπτυχιακό κλπ παίρνει γύρω στα 1100 συν επίδομα για βενζίνες μιας ώρας κάθε μέρα (θα είναι καμιά δεκαπέντε ευρώ φαντάζομαι την μέρα) και μου είπε ότι εργάτες που δουλεύουν υπόγεια κλπ παίρνουν περισσότερα λόγω επικινδυνότητας αλλά και λόγω υπόγειας εργασίας κλπ. Λίγη σημασία βέβαια αυτό έχει στο θέμα όμως. Και 3000 να έπαιρναν πάλι δεν θα είχε σημασία αν η ζημιά στο περιβάλλον ήταν μεγάλη. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο όμως.
    Ρε γεωλόγε μάλλον ζεις στη Σουηδία... ποιος σου εξασφαλίζει οτι δε θα γίνει ζημιά στο μέλλον ? Σιγά το κράτος και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς... που έχουμε... και αν κρίνουμε απο τα σκάνδαλα της εταιρείας οσον αφορά το περιβάλλον σε άλλες χώρες ... γιατι οι κάτοικοι δλδ να τους έχουν εμπιστοσύνη?

Αυτό μπορεις να μου το απαντήσεις?

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Σορρυ ρε παίδες, αλλά για το θέμα των μεταλλείων δεν έχει γνωμοδοτήσει ήδη (2 φορές) το Συμβούλιο Επικρατείας και έχει απορρίψει ως αβάσιμες τις ενστάσεις των κατοίκων?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Viper4 αφού τα ξαναείπαμε και στο άλλο θρέντ. Δεν έπεισες κανένα με το πολιτικάντικο ύφος σου.
    WHO RUNS THE SHOW

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Σορρυ ρε παίδες, αλλά για το θέμα των μεταλλείων δεν έχει γνωμοδοτήσει ήδη (2 φορές) το Συμβούλιο Επικρατείας και έχει απορρίψει ως αβάσιμες τις ενστάσεις των κατοίκων?
    ΤΟ ΑΜΕΜΠΤΟ (να προσθεσω) Σ.τ.Ε. ετσι?

υ.γ. μηπως αφου σαν μπηκε σαν βολτα να εμενε σαν βολτα και οχι σαν αντιπαραθεση?
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Και εσύ απο σουηδία? :P

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Shiatman Προβολή μηνύματος
    Viper4 αφού τα ξαναείπαμε και στο άλλο θρέντ. Δεν έπεισες κανένα με το πολιτικάντικο ύφος σου.
    Όποιος διαφωνεί λοιπόν και παραθέτει μια επιστημονική άποψη, σε άμεση σχέση με αυτό που έχει σπουδάσει είναι πολιτικάντης...
    Που να δούλευα στην Εταιρία δηλαδή τι θα άκουγα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Zid Προβολή μηνύματος
    Ρε γεωλόγε μάλλον ζεις στη Σουηδία... ποιος σου εξασφαλίζει οτι δε θα γίνει ζημιά στο μέλλον ? Σιγά το κράτος και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς... που έχουμε... και αν κρίνουμε απο τα σκάνδαλα της εταιρείας οσον αφορά το περιβάλλον σε άλλες χώρες ... γιατι οι κάτοικοι δλδ να τους έχουν εμπιστοσύνη?

Αυτό μπορεις να μου το απαντήσεις?
    Ως ένα βαθμό συμφωνώ με την λογική σου... Πραγματικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα είναι για τα μπάζα. Αλλά σκέψου ότι αν αυτό το επιχείρημα μπορεί να σταθεί ως βάση για να μην κάνουμε έργα, τότε δεν θα έπρεπε να γίνουν ούτε τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας (που εκεί πραγματικά υπάρχει μόλυνση και επιβάρυνση των κατοίκων), ούτε δρόμοι, ούτε εργοστάσια ούτε τίποτα!
    Βλέπεις λοιπόν, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Αυτό που μένει είναι να γίνονται οι σωστές Περιβαλλοντικές μελέτες και αν θέλει κάποιος να αγωνιστεί, τότε να αγωνιστεί για πιο ισχυρό κράτος.
    Αυτός ο τόπος θέλει επενδύσεις!

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αυτό που μένει είναι να γίνονται οι σωστές Περιβαλλοντικές μελέτες
    Οχι αλλες μελέτες δε θελουμε
    Θελουμε ΕΦΑΡΜΟΓΗ των ΜΠΕ

Αν εχει δει εσυ ΠΕΧΩ να βγαινουν στο σεριανη και να ριχνουν προστιμα, πες μου να περασω μια βολτα να τους βγαλω φωτογραφια
    πρπ στην ιδια περιφέρια ζουμε

Με μπλε οι απαντήσεις μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από s_gogos Προβολή μηνύματος

Ρε viper4 κάτσε να τα πάρουμε τα πράγματα απ'την αρχή γιατί...

Δημοσιεύθηκε αρχικά από Viper4

Χειρότερο της αμάθειας είναι η ημιμάθεια! Εδώ και αρκετό καιρό διαβάζω στα διάφορα φόρα περί του "περιβαλλοντικού κόστους" των μεταλλείων της Χαλκιδικής Ρε συ viper4 είναι δυνατόν να μπει ανθρώπινο χέρι σε μια παρθένα περιοχή και να μην υπάρξει κόστος για το περιβάλλον; Κόστος για το Περιβάλλον υπάρχει με την οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται στο περιβάλλον, πχ δημιουργία ενός δρόμου, ενός σπιτιού κλπ. Αυτό που λέω είναι πως παρουσιάζουν μια καταστροφή περιβάλλοντος επειδή πχ θα κοπούν τα δέντρα. Ε ναι ρε φίλε θα κοπούν τα δέντρα, όπως κόβονται όταν γίνεται ένα σπίτι ή ένας δρόμος κλπ. μετά το πέρας των εργασιών προβλέπεται (και γίνεται) αποκατάσταση περιβάλλοντος με αναδασώσεις κλπ κλπ και αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στο να γράψω κάποια πράγματα σαν γνώστης και ειδικός επί του θέματος ή να σιωπήσω και να τους αφήσω στο παραλήρημα τους...Βρίσκετε σε παραλήρημα μια ολόκληρη Χαλκιδική που στην κυριολεξία χάνει τη Γη κάτω απ'τα πόδια της; Ρε συ viper4 τι να τις κάνω 5000 νέες θέσεις εργασίας (τόσες δεν λένε ότι θα δημιουργηθούν μέσα στην επόμενη 25ετια; ), όταν θα χαθούν πολύ περισσότερες; Ήδη το λάδι μας μένει απούλητο επειδή λέει "είστε κοντά στα μεταλλεία", που ακόμα συμπληρώνω, δεν λειτουργούν! Ποιο λάδι μένει αδιάθετο ρε φίλε; εγώ Καβάλα μένω και λάδι Χαλκιδικής έχω σπίτι μου, πιστεύεις την κάθε προπαγάνδα κλπ; με το ίδιο σκεπτικό να μην γίνουν ποτέ ούτε λατομεία εξόρυξης μαρμάρου.

Εκμετάλλευση χρυσού στην περιοχή γίνεται από πριν την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό που γράφεις ειλικρινά κάθομαι μόνος σπίτι και προσπαθώ ώρες τώρα να το "πιάσω", αλλά δεν μπορώ ρε παιδί μου! Μας λες πως ο Μέγας Αλέξανδρος έσκαβε για χρυσάφι, δηλαδή τουλάχιστον 2368 χρόνια πριν, οπότε και φτάσαμε στο 2013 και έρχεσαι πάλι εσύ και μου λες πως στα επόμενα...25 χρόνια θα σας πάρω όλο το χρυσάφι που δεν έβγαλε ο Μέγας Αλέξανδρος σε 23,5+ αιώνες! Τι μου διαφεύγει, ειλικρινά θα σπάσω το κεφάλι μου και δεν ήμουν και τόσο σκράπας στα μαθηματικά...! Α, και το άλλο που δεν μας είπες...Ισχύει πως ο Μέγας Αλέξανδρος μέχρι τώρα έβγαλε 33 εκατ.τόνους και εσείς θέλετε να βγάλετε 380 εκατ.τόνους σε 25;;; Έχω πάει στην περιοχή και έχω κάνει μπάνιο στις παραλίες της.Από που είσαι; Εγώ απ'το Γομάτι και όσο θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια, ποτέ και κανένας δεν πήγαινε, ούτε καν για καφέ στο Στρατώνι, πόσο μάλλον για μπάνιο στη θάλλασα... Στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είχαν την τεχνολογία και τεχνογνωσία που υπάρχει σήμερα. Σήμερα βγάζουν χρυσάφι από τις τεράστιες "ντάνες" με μπάζα από τις εξορύξης εκείνης της εποχής. Όταν λες ότι "εμείς" θέλουμε να βγάλουμε τόσους τόνους σε 25 χρόνια τι εννοείς; ποιοι "εμείς"; της εταιρίας είμαι εγώ δηλαδή; Στο στρατώνι ο κόσμος δεν πάει γιατί ούτε καφετέριες έχει ούτε beach bars. και ξέρεις τι άλλο δεν έχει; "μόλυνση"! Η μόλυνση δεν είναι κάτι τοπικό που μένει σε μια παραλία μόνο. Αν υπήρχε θα είχε διασκορπιστεί σε όλη την χαλκιδική φίλε μου. Έχω αναλύσει νερό της περιοχής στο χημείο. Παραλίες της περιοχής έχουν την "μπλε σημαία" Ναι, ακριβώς! Τώρα έχουν, στην Ιερισσό και δεν ξέρω αν έχουν και αλλού. Το θέμα είναι αν και στο μέλλον θα συνεχίσουν να έχουν! Δεν νομίζεις; Ναι νομίζω και το υποστηρίζω. Η εξόρυξη που γίνεται εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει επιβαρύνει καθόλου την ποιότητα του περιβάλλοντος! Τώρα κοροϊδευόμαστε; Οι εξορύξεις μέχρι τώρα ήταν ΥΠΟΓΕΙΕΣ και έβγαινε 1000 φορές μικρότερη ποσότητα χρυσού!!Οι μέθοδοι που θα ακολουθηθούν τύπου flash smelting κλπ είναι οικολογικές και πρόκειται για "κλειστά συστήματα"

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Mεταλεία χρυσού στην Χαλκιδική...
    από el_hymador στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 233
    Τελευταίο μήνυμα: 14/03/2013, 14:06
  2. ξυνω μποτες αλλα οχι γονατο στην πιστα
    από chris_gian στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2007, 22:35
  3. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2006, 12:28