1)Οταν λεω ''νερουλομενη'' εννοω ουσιες που μπορουν να ενωθουν με την βενζινα.Μη μου πεις οτι δεν παιζει αυτο το ειδος της κλεψιας εκτος απο ''πειραγμενες'' αντλιες.
Το εχω δει στην πραξη με οργανο wideband σε αυτοκινητο να μου δειχνει φτωχοτερη καυση με βενζινη απο ενα και μονο βενζιναδικο οταν απο αλλα εδειχνε πιο πλουσια αναλογια βενζινης-αερα
2)Γι'αυτο και σχεδον ολα τα ντεποζιτα πενταετιας συν ειναι σκουριασμενα,αλλα με το να το εχεις συνεχεια φουλαρισμενο καθυστερεις σημαντικα την οξειδωση
3)Σωστα τα λες
4)Μη ξεχνας οτι στα εξωτερικα σημεια υπαρχει η βαφη που απαγορευει το νερο με το οξυγονο να ερθει σε επαφη με το μεταλο.Γι'αυτο οταν χτυπηθει ενα κομματι και φυγει η βαφη σκουριαζει
Μιλαω για σημεια τα οποια εχουν την ιδια κατεργασια με το εσωτερικο του ντεποζιτου και οχι για τα βαμμενα.
Συγχρονες μοτο δεν εννοω μεχρι 5 χρονια..τουλαχιστον απο το 1996+
οσο για το wideband, για καποιο λογο δεν γινοταν σωστη καυση λογω καυσιμου και για αυτο εβλεπες περισσοτερο οξυγονο στα καυσαερια. τους λογους δεν μπορω να τους ξερω.
Θα επιμεινω λιγο ακομα
Μα και βεβαια υπαρχει υγρασια στην ατμοσφαιρα αλλα οχι παντα και σιγουρα οχι στις αποθηκες των εταιριων-αντιπροσωπιων.
Αναρωτηθηκες πριν γιατι δεν σκουριαζουν οσο περιμενουν για εβδομαδες η και μηνες στις αποθηκες στεγνα.Πως να σκουριασουν χωρις υγρασια;Σκεψου επισης οτι τα ντεποζιτα ειναι αεροστεγος κλεισμενα.
Τελως παντων,για να ξαναγυρισουμε στο θεμα ας κοιταξει ο φιλος με το R1 αν εχει σκουρια το ντεποζιτο του.Εγω με το που του αλλαξα το φιλτρο και καθαρισα το ντεποζιτο ειδα καλυτερη αποκριση στο γκαζι.
Το μαμα φιλτρο ειναι πανακριβο αν θυμαμαι καλα κανει γυρω στα 200 ευρω γι'αυτο του εβαλα ενα εξωτερικο φιλτρο με αστεια τιμη
Οσο προσπαθω να σκεφτω δεν μου ερχεται στο μυαλο αβαφο ανοξειδωτο σιδερο που να ειναι εκτεθειμενο απο το εργοστασιο σε βροχες,υγρασιες κλπ
Ο λογος που εβλεπα περισσοτερο οξυγονο στο wideband ειναι επειδη η βενζινα ηταν μονο και μονο για να αναβεις το τζακι τον χειμωνα.Απο αλλα βενζιναδικα το μειγμα ερχοταν εκει που επρεπε παλι.Το ειχα τσεκαρει αρκετες φορες.
οξειδωση σε r1 το 07 δυσκολο το βλεπω αν και λεει και ο φιλος οτι το χει παρει σε καλη κατασταση
για αρχη εισαι σιγουρος οτι η βενζινα που εχει βαλει ειναι καλη????
βγαλε τη βενζινα και βαλε 100αραvpower κατα προτιμιση και κοιτα θα στο ξανακανει? αν ναι ξεκινας για αντλια
Καλημερα ο μαστορας που πηγα και το ειδε μου ειπε ακριβως το ιδιο πραγμα να την καταναλωσω να βαλω 100αρα και να κοιταξω αν το ξανα κανει. Σήμερα αν εχω χρονο θα το κανω και θα σας πω το αποτελεσμα
Καλημερα παιδες μετα απο γεμισμα με 100αρα και αλλαγη του φιλτρου αερος γιατί ήταν αρκετά σκονισμένο το προβλημα λυθηκε. Τωρα τι ακριβως εφτεγε απο τα δυο δεν μπορώ να σας πω γιατί τελευταία φορά έβαλα σε βενζινάδικο εκτός τις περιοχής μου και δεν ξέρω τι παίζει.