Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 27

Θέμα: ΣΚΟΡΤΣΑΡΙΣΜΑ ΣΕ R1 07

Νέο μέλος

ΣΚΟΡΤΣΑΡΙΣΜΑ ΣΕ R1 07

Καλημερα ειμαι ο Δημηήτρης απο Λάρισα και εχω αποκτηση ενα μεταχειρισμενο r1 07 τον σεπτεμβριο που μας περασε. Γενικα ειναι σε πολυ καλη κατασταση και δεν εχω παρατηρηση το παραμικρό. εδω και μια εβδομαδα ομως νιωθω μετα τις 10000 στροφες και ανα διαστήματα μεχρι και τις 14000 σκορταρισματα για ελαχιστο χρονο βέβαια το καθένα. Το μηχανακι δεν εχει τιποτα μονο που εχουν αφαιρεθεί οι καταλυτες απο τα τελικα. Αν γνωρίζει κάποιος γιατί μπορεί να συμβαίνει παρακαλώ ας απαντηση. ευχαριστώ εκ των προτερων

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lion1901 Προβολή μηνύματος
    Καλημερα ειμαι ο Δημηήτρης απο Λάρισα και εχω αποκτηση ενα μεταχειρισμενο r1 07 τον σεπτεμβριο που μας περασε. Γενικα ειναι σε πολυ καλη κατασταση και δεν εχω παρατηρηση το παραμικρό. εδω και μια εβδομαδα ομως νιωθω μετα τις 10000 στροφες και ανα διαστήματα μεχρι και τις 14000 σκορταρισματα για ελαχιστο χρονο βέβαια το καθένα. Το μηχανακι δεν εχει τιποτα μονο που εχουν αφαιρεθεί οι καταλυτες απο τα τελικα. Αν γνωρίζει κάποιος γιατί μπορεί να συμβαίνει παρακαλώ ας απαντηση. ευχαριστώ εκ των προτερων
    Πολυ πιθανον να ειναι αντλια βενζινης...Καλο θα ηταν να μην το πας στην περιοχη στροφων που κανει τα σκορτσαρισματα γιατι αν ειναι απο τροφοδοσια θα παρεις τον κινητηρα στο χερι για πλακα..

Νέο μέλος
    ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lion1901 Προβολή μηνύματος
    ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση
    νασαι καλα

κατεβασε το workshop manual και κανε μετρηση της αντλιας σε πρωτη φαση να δεις που βρισκεται..

Νέο μέλος
    Μηπως μπορεις να μου πεις από που το κατεβαζω; αν κανω αναζητηση δεν βρισκω κατι

Νέο μέλος
    Οκ νομίζω πως το βρήκα servise manual 07 08 αυτό πρέπει να είναι ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Νέο μέλος
    Κοιταξε επισης και το φιλτρο βενζινης.Υπαρχει πιθανοτητα να εχει φραξει απο την σκουρια του ντεποζιτου.Βρικετε μεσα στο ντεποζιτο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από seleukos Προβολή μηνύματος
    Κοιταξε επισης και το φιλτρο βενζινης.Υπαρχει πιθανοτητα να εχει φραξει απο την σκουρια του ντεποζιτου.Βρικετε μεσα στο ντεποζιτο
    Σκουρια στο ντεποζιτο σε R1 του 07?? :O

Νέο μέλος
    Εγω εχω ενα R1 του 05 και εβγαλα σκατζοχοιρους απο εκει μεσα.Τωρα με την κριση λιγοι τα φουλαρουν με αποτελεσμα να πιανει σκουρια πανω.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Α καλά...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Α καλά...

...Τωρα με την κριση λιγοι τα φουλαρουν με αποτελεσμα να πιανει σκουρια πανω.
    Δεν ήξερα ότι η βενζίνη έχει αντισκωριακές ιδότητες... (άσε που δεν σκουριάζουν έτσι εύκολα τα ρεζερβουάρ)...

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Δεν ήξερα ότι η βενζίνη έχει αντισκωριακές ιδότητες... (άσε που δεν σκουριάζουν έτσι εύκολα τα ρεζερβουάρ)...
    Εγω ομως θα σου αποδειξω οτι στην συγκεκριμενη περιπτωση η βενζινη εχει αντισκωριακες ιδοτητες-ιδιοτητες

Η σκουρια ειναι ενα οξειδιο του σιδηρου που για να λαβει χωρα χρειαζεται σιδηρος,οξυγονο και νερο σε μακροχρονια επαφη.
    Η βενζινη φιλε μου αποτελειτε κυριως απο τρεις κορεσμενους υδρογονανθρακες οι οποιοι ειναι το εξανιο το επτανιο και το οκτανιο.
    Δεν υπαρχει οξυγονο μεσα στην βενζινη για να βοηθησει την ολη διαδικασια της οξειδωσης.Οξειδωση δημιουργειτε στα ντεποζιτα οταν η βενζινη δεν καλυπτει το μεταλο το οποιο ερχετε σε επαφη με το οξυγονο

Αλλα τωρα θα μου πεις πιο βενζιναδικο εχει καθαρη βενζινα και οχι νερουλομενη αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα

Εγω ομως θα σου αποδειξω οτι στην συγκεκριμενη περιπτωση η βενζινη εχει αντισκωριακες ιδοτητες-ιδιοτητες

Η σκουρια ειναι ενα οξειδιο του σιδηρου που για να λαβει χωρα χρειαζεται σιδηρος,οξυγονο και νερο σε μακροχρονια επαφη.
    Η βενζινη φιλε μου αποτελειτε κυριως απο τρεις κορεσμενους υδρογονανθρακες οι οποιοι ειναι το εξανιο το επτανιο και το οκτανιο.
    Δεν υπαρχει οξυγονο μεσα στην βενζινη για να βοηθησει την ολη διαδικασια της οξειδωσης.Οξειδωση δημιουργειτε στα ντεποζιτα οταν η βενζινη δεν καλυπτει το μεταλο το οποιο ερχετε σε επαφη με το οξυγονο

Αλλα τωρα θα μου πεις πιο βενζιναδικο εχει καθαρη βενζινα και οχι νερουλομενη αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα
    Eγώ πάλι αναρωτιέμαι πως γίνεται και δεν μας έρχονται τα μηχανάκια που παίρνουμε κούτα (κι άρα στεγνά από όλα τα υγρά για βδομάδες ή μήνες στις αποθήκες) με σκουριασμένα ντεπόζιτα. Μάλλον επειδή είναι ανοξείδωτα... Αυτό είπα πιο πάνω αλλά μάλλον δεν έγινε αντιληπτό..

1) ΔΕΝ γινεται αντλια βενζιναδικου να τραβηξει ¨νερουλομενη¨βενζινη, η βενζινη δεν αναμειγνυεται με το νερο, θα τραβηξει ΜΟΝΟ νερο αν συμβει αυτο. Οποτε αν εχεις δει νερο στο ντεποζιτο σου κοιτα καλυτερα το σωληνακι αποχετευσης της ταπας και την ιδια την ταπα.

2) ΔΕΝ γινεται με κανενα τροπο σε ενα γεματο ντεποζιτο μοτοσυκλετας να βρισκονται σε αμεση επαφη με τη βενζινη ολα τα τοιχωματα του λογω σχεδιασης (εξαιρουνται μερικα παλια παπια, οι φλορετες και αντιστοιχης ηλικιας καρουλια.

3) τα τεποζιτα συγχρονων σχετικα μοτο εχουν υποστει ηλεκτροχημικη αντισκωριακη επεξεργασια, που δεν αναστελλει πληρως την οξειδωση αλλα την επιβραδυνει σημαντικα, με διαστημα προστασιας αρκετα μεγαλυτερο απο αυτο της μοτοσυκλετας ακομα και σε συνθηκες παρουσιας εντονης υγρασιας.

4) αρκετα εξωτερικα σημεια των μοτοσυκλετων ειναι αντιστοιχα η και περισσοτερο επιρρεπη στην οξειδωση απο το εσωτερικο του ντεποζιτου.Τετοια συνηθως ειναι Βιδες, καπακια, τιμονοπλακες, Τα ακρα των αξονων που εξεχουν στα ψαλιδια και στις μπροστινες μποτες. Μια μοτοσυκλετα που εχει ζησει σε περιβαλλον που ευνοει την οξειδωση θα πρεπει να εχει εμφανη σημαδια οξειδωσης σε αυτα τα σημεια.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. (τρελή) εξάτμιση σε R1 07
    από Tomahawk στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 15/05/2008, 20:25
  2. klm service σε R1 του ΄99
    από athandim στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2006, 23:59
  3. Xenon ΣΕ R1-06
    από thehulk στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2006, 03:32

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •