Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση Lioulios.
Το αμάξι μου είναι 1600cc και καίει πολύ , μεικτά είναι 8.6lt/100χλ. σύμφωνα με το μετρητή του. Βρίσκω πολύ κίνηση γενικά πήγαινε έλα στη δουλεία. Δε πιστεύω να καίει τόσο πολύ καμία μηχανή από αυτές που συζητάμε. Όπως σας είπα , είναι και για οικονομία και για ταχύτητα μέσα στη πόλη. Τώρα για περισσότερα κυβικά δεν θα τα ήθελα δεν με νοιάζουν και για τη TDΜ που ανέφερα το σκέπτομαι για τα 850cc-900cc της
Καλως, καταλαβα τι εννοεις.
Η αγορα και χρηση της μηχανης συνεπαγεται το κοστος της αγορας, τα σερβις και τα λαστιχα, την ασφαλεια και τα τελη. Η βενζινη ειναι σημαντικος παραγοντας, ομως και τα υπολοιπα που ανεφερα ειναι σημαντικο κοστος.
Για αυτο λοιπον ειπα, οτι εαν δεν εχεις σκοπο τα γκαζια και τη διτροχη διασκεδαση καλυτερα να κινηθεις στην αγορα καποιας μηχανης λιγων κυβικων ωστε να κανεις καλη οικονομια. cbf 125 εχει καταναλωση 2λιτρα ανα 100χλμ σε συνθηκες πολης. Δεν ειναι να βγεις εθνικη προφανως, αλλα για αστικες μετακινησεις ειναι λουκουμακι. Κι οχι μονο αυτο, πολλα αλλα. Το μεσο 600αρι θα καψει 5-7 λ /100 και εχει τουλαχιστο διπλασιο κοστος σε σερβις-λαστιχα-τελη-ασφαλεια. Εγω βεβαια απολαμβανω την αδρεναλινη της μηχανης και προτιμω να μετακινουμαι με το 600αρι αλλα εγω ειμαι εγω, εχω αλλες αναγκες και γουστα, εσυ εισαι εσυ και πιθανον να μη σε ενδιαφερει αυτο.
τι αποσταση ειναι η δουλεια σου?
ιεραρχησε τις αναγκες σου.
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
για μικρο 250cc δεν ενδιαφερομαι γιατι θελω να βγαινω και εκτος πολεως κανενα ΣΚ, οποτε θελω λιγη δυναμη παραπανω. Κυριος το θελω να μετακινουμε γρηγορα και μετα οικονομια. Οπως ειπα οτιδοιποτε αλλο θα ειναι οικονομικοτερο απο το αμαξι μου τωρα. Εξαλου εχω οδηγησει μικροτερα κυβικα 250αρια , 400αρια και ..δεν μου πανε... νιωθω οτι δεν εχω την ιδια "ασφαλεια" με τα μεγαλυτερα
Πάρε κανα Βστρομ με ABS ή αν βρεις σε καλή κατάσταση και κανα Τρανσάπλ που σου ειπε καιο ΜΙκε.
Δες
αυτό http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4177953/
αυτό http://www.car.gr/classifieds/bikes/...type=sale&pg=3
και αυτο http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4103793/
Μην δώσεις πάνω από 4 - 4,5 χιλιάρικα σε καμία περίπτωση , γιατί μερικοί ζητάνε πολλά .Ειδικά στις χρονολογίες είναι αστα να πανε .
ABS να χει και ότι θέλει ας είναι
![]()
tenere 660, xt660, vstrom 650, transalp 650, kle 500, versys 650, bmw f650gs το διμπουζο, ktm 690 duke...
γενικα οποιο on-off ή ψευδο on-off στα μεσαια κυβικα, μονοκυλινδρο ή δικυλινδρο μπορει να κανει αυτα που θες...
μετα απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις ποιο σου αρεσει καλυτερα, ποιο σε βολευει σε υψος σελας, βαρος κλπ...
τα μονοκυλινδρα (κατα κανονα) ειναι πιο ελαφρια απο τα δικυλινδρα, αρα πιο ευκολοδηγητα στην πολη, αλλα αν τα ανοιξεις σε εθνικη οδο καινε περισσοτερο σε σχεση με τα δικυλινδρα λογω απουσιας του 2ου κυλινδρου..
http://www.car.gr/classifieds/bikes/...om=%3E450&pg=3
ριξε μια ματια
το transalp 650 ή το vstrom μαλλον σου ταιριαζει καλυτερα απο τα γραφομενα σου. Το 1ο ειναι τερας αξιοπιστιας (δεν χαλαει με τιποτα), εχει σχετικα μικρο κοστος συντηρησης και μετρια καταναλωση για τα κυβικα του (περιπου 6 λτ/100χλμ εντος πολης) . Οι επιδοσεις του δεν θα σε απογοητευσουν σιγουρα απο την στιγμη που μας λες οτι δεν εχεις μεγαλη εμπειρια (μετα βλεπεις). Σε ταξιδια η ανετη ταχυτητα του ειναι 120-140 χλμ/ω ενω η τελικη του 170-180 χλμ/ω. Mεγαλο του ατου οι εκτος δρομου διαδρομες, δεν θα πιστεψεις που μπορει να σε παει! Στην πολη ειναι περιπου σαν παπι και πολυ ευκολοδηγητο (αν εισαι τουλαχιστον 1,75μ). Γενικα ειναι μια μηχανη "ελβετικος σουγιας", συνδυάζει πολλα πραγματα που αλλες δεν μπορουν. Μειονεκτημα οτι προκειται για μηχανη καπως προηγουμενης τεχνολογιας αν εξαιρεσεις το νεο 700 το οποιο προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου αλλα ομολογω πως εχει καποιες σημαντικες βελτιωσεις (ψεκασμος, abs) αλλα ειναι ακριβοτερο.
Το Vstrom ειναι γρηγοροτερο, καπως οικονομικοτερο σε βενζινη λογω ψεκασμου (5-5,5 λτ/100 σε πολη) , με χαμηλοτερη θεση οδηγησης και ειναι προσανατολισμενο περισσοτερο σε ασφαλτο. Εκτος πολης ειναι λιγο πιο ανετο σε ταχυτητες και οικονομικοτερο γενικα σε σχεση με το transalp.
Το transalp 650 θα το βρεις κοντα στα 2 με 2.500€ για μοντελα 2000-2005 , για το vstrom δεν ξερω τιμες..
υ.γ. α' και καποιος που σου ειπε για tdm 900 μαλλον ειναι αλλουν ντ'αλου.Το tdm ειναι ενα πολυ καλο γενικα, πολυ γρηγορο και μέτριας αξιοπιστιας μηχανακι, σιγουρα δεν κανει για 1η μηχανη. Οσο να΄ναι δεν ειναι κ ευκολα 100 αλογα σε 200 κιλα....
Τελευταία τροποποίηση από LeftLane; 04/01/2014 στις 14:38.
Από ότι καταλαβαίνω πάνω-κάτω το transalp με το vstrom είναι τα ίδια στη συμπεριφορά , κάπου το ένα πλεονεκτεί κάπου υστερεί , να υποθέσω και από θέματα αξιοπιστίας είναι το ίδιο; Να κοιταξω κανενα αλλο μοντελο σε αυτα τα χαρακτηριστικα? pegase strada κλπ?
Το βστρωμ εκτος του οτι εχει μικροτερους τροχους και αρα μπαινει λιγοτερο -εως καθολου χωμα- σε σχεση με το τρανσαλπ δεν νομιζω πως υστερει σε κατι αλλο.
1ον) Υστερει σε design (ναι η late '90s σχεδιαση του transalp 650 ειναι πολυ καλυτερη απο το vstrom...)
2ον) Η αξιοπιστία του transalp απλα ΔΕΝ φτάνεται (χωρις αυτο να σημαινει ομως οτι το vstrom θελει συνεργειο συνεχεια...)
3ον) Οικονομικοτερη συντηρηση & μικροτερο κοστος κτησης (θα χρειαστει μαλλον ενα χιλιαρικο παραπανω για να παρεις το vstrom)
Ομολογουμενως ομως τεχνολογικά (κινητηρας, φρενα...) ειναι αληθεια οτι η honda ειναι ενα βημα πισω στην κατηγορια αυτη...
Υπαρχουν (οπως κ σε ολες τις μηχανες) υπερ και κατα , τα οποια σε καθε ανθρωπο εχoυν διαφορετικη βαρύτητα. Ενα απο τα σημαντικοτερα, ας πουμε για μενα ,ειναι το design. Δεν γινεται να αποκτησω μια μηχανη οσο καλη και να ειναι αν δεν μου αρεσει αισθητικα. Κατι τετοιο εχουν παθει και παρα πολλοι κατοχοι ΤRANSALP: Love at the first sight...![]()
Για πρώτη εγώ θα διάλεγα Transalp, απλή, οικονομική, φιλική, πάει παντού με αξιοπρέπεια και με 2000 βρίσκεις 10ετίας με full εξοπλισμό.Κοίτα να έχει ή να βάλεις 2πλό σταντ. Σε 2-3 χρόνια παίρνεις την πιό μουράτη και αυτή 'φεύγει' έυκολα Με το καλό!
Tranalp 650 ειχα για χρονια
V strom για λιγοτερα
Και transalp 700 τα 3 τελευταια
Το 650 δεν σπαει δεν χαλαει παει παντου και παντα ειναι ποιο ευελικτο ποιο ευκολο απο το700
Το μονο-οτι δεν εχει abs
Το v strom ειναι ποιο μηχανη νομιζεις οτι ειναι ποιο μεγαλη ποιο γεματη και αυτη χωρις χαζες βλαβες αντ/κα φθηνα αρκει να υπαρχουν εδω,αν πας σε v strom προσπαθησε να εχει abs
Οδηγαω χρονια μοτο με abs και λιγο καιρο πριν οδηγησα μοτο χωρις αυτο το γκαβλιτσακι και κοντεψα να φαω τα μουτρα μου
Εγω θα επαιρνα ενα 650 εκεινο με το φαναρι(χαμογελο)που λενε
Με abs...