Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 57

Θέμα: ΦΡΕΝΑ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RizlaPlusPlus Προβολή μηνύματος
    Εκτιμαω δε σημαινει μετραω. Αν μετρουσε το ABS, θα ηταν παντα σωστο. Δεν ειναι. Επειδη κανει εκτιμησεις, και οχι μετρησεις.
    αν και κολαμε στη λεπτομερεια... φυσικος ειμαι... καθε μετρηση ενος μεγεθους ειναι εκτιμηση της πραγματικης τιμης αυτου του μεγεθους, και τα σφαλματα εξαρτωνται απο τα οργανα της μετρησης, ειτε αυτα ειναι συστηματικα ειτε τυχαια.

σφαλμα στις μετρησεις παντα θα υπαρχει, αυτο ειναι νομος. για την ακριβεια το ελαχιστο σφαλμα προκυπτει απο την αρχη της απροσδιοριστιας του heisenberg.

στην περιπτωση μας η μετρηση του συντελεστη τριβης ειναι ικανοποιητικη αν το σφαλμα ειναι μεχρι 2-3% και το abs το πετυχαινει αυτο. Για την ακριβεια δε μετραει την προσφυση, αλλα φροντιζει ωστε το φρεναρισμα να κινειται στο οριο της οριακης στατικης τριβης.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    Για την ακριβεια δε μετραει την προσφυση, αλλα φροντιζει ωστε το φρεναρισμα να κινειται στο οριο της οριακης στατικης τριβης.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    Το abs μετραει συνεχεια την προσφυση και σπρωχνει τη μανετα/πεταλ πλησιαζοντας το ιδανικο φρεναρισμα σε βαθμο 95-100%. Αν λοιπον κατα τις μετρησεις του διαγνωσει εσφαλμενα χαμηλοτερη προσφυση και γλυστριμα θα αφησει παραπανω το φρενο , οποτε θα φρεναρεις σε λιγο μεγαλυτερη αποσταση.

σόρρυ κι όλας αλλά είναι πολύ κοντά μεταξύ τους για να μην τα παρατηρήσει κανείς....

Τεσπα το abs, τουλάχιστον το συμβατικό (και όχι σαν το καινούριο της bosch που φοράει η ktm), είναι ένα ρομποτάκι, και δεν μετράει πρόσφυση.
    Μετράει τα κλίκ του εμπρός τροχού (τη στεφάνη με τις εγκοπές ντε!) μετράει και τα πίσω, λαμβάνει υπόψην του και με τι ταχύτητα τρέχεις τη δεδομένη στιγμή που πατάς φρένο, και αν κάποιος από τους δύο τροχούς ή και οι δύο μεταβάλουν αφύσικα την ταχύτητά τους (μπλοκάρουν) τότε επεμβαίνει, δημιουργώντας το παλμικό κλώτσημα που νιώθουμε στη μανέτα και στο ποδωστήριο και προσπαθώντας να επανακτήσει την πρόσφυση κατά το φρενάρισμα....

το άλλο της bosch κάνει κι άλλα πράγματα...

επανερχόμαστε στο bandit, οκ, δεν έχει καλή αισθηση, αλλά επιμένω δεν αποσυνδέεις έτσι εύκολα κάτι που έχει να κάνει με την ασφάλειά σου....

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Αρα στο bandit καλο ειναι να ψαχνομαστε πρωτα με τα σωληνακια και μετα με τα υπολοιπα?
    Αν υποθεσουμε φυσικα οτι το συμπερασμα μου,"καλα φρενα αλλα ασχημη αισθηση",ειναι σωστο.
    Δεν ξέρω τι γίνεται με το ABS, αλλά στο Bandit 650 2007 χωρίς ABS που έχει ο κουμπάρος μου, τα σωληνάκια υψηλής βοήθησαν πολύ, όπως και τα ελατήρια Hyperpro στο πηρούνι.
    Aν βελτιώσεις τα φρένα πρέπει να βελτιώσεις και το πηρούνι, αλλιώς θα μπλοκάρει πανεύκολα λόγω τερματίσματος. Το Bandit είναι λίγο σουμιές χωρίς επέμβαση στο πηρούνι.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    Τεσπα το abs, τουλάχιστον το συμβατικό (και όχι σαν το καινούριο της bosch που φοράει η ktm), είναι ένα ρομποτάκι, και δεν μετράει πρόσφυση.
    Μετράει τα κλίκ του εμπρός τροχού (τη στεφάνη με τις εγκοπές ντε!) μετράει και τα πίσω, λαμβάνει υπόψην του και με τι ταχύτητα τρέχεις τη δεδομένη στιγμή που πατάς φρένο, και αν κάποιος από τους δύο τροχούς ή και οι δύο μεταβάλουν αφύσικα την ταχύτητά τους (μπλοκάρουν) τότε επεμβαίνει, δημιουργώντας το παλμικό κλώτσημα που νιώθουμε στη μανέτα και στο ποδωστήριο και προσπαθώντας να επανακτήσει την πρόσφυση κατά το φρενάρισμα....

το άλλο της bosch κάνει κι άλλα πράγματα...
    To αυτο. Ευχαριστω για την ανθρωπινα απλοποιημενη διευκρινιση

@dimzan: Μια που εισαι φυσικος, ριξε μια ματια εδω για να καταλαβεις ποσο μεγαλη διαφορα εχει η εκτιμηση απο τη μετρηση.
    Δεν αναφερομαι σε αυτο που εσυ ονομαζεις σφαλμα μετρησης, ακριβως για το λογο που περιγραφει ο stam2.
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω τι γίνεται με το ABS, αλλά στο Bandit 650 2007 χωρίς ABS που έχει ο κουμπάρος μου, τα σωληνάκια υψηλής βοήθησαν πολύ, όπως και τα ελατήρια Hyperpro στο πηρούνι.
    Aν βελτιώσεις τα φρένα πρέπει να βελτιώσεις και το πηρούνι, αλλιώς θα μπλοκάρει πανεύκολα λόγω τερματίσματος. Το Bandit είναι λίγο σουμιές χωρίς επέμβαση στο πηρούνι.
    Μαλλον θα σε ακουσω.Πρωτα αλλαγη στα σωληνακια και μολις τα τσεκαρω επεμβαση στο πηρουνι.Ειχες δεν ειχες με εβαλες στα εξοδα.

θα προσπαθησω να λυσω καποιες αποριες συναδελφων γιατι δεν τρελλαθηκα ξαφνικα και αρχισα να ξηλωνω πραγματα.σωληνακια υψηλης με abs δεν δοκιμασα.μιλησα ομως με ιδιοκτητες απο Αμερικη και μου ειπαν οτι η βελτιωση ηταν μικρη και το κοστος πολυ μεγαλο,καπου 250 ευρω.το abs που φοραει το μοτο μας δεν εχει καμμια σχεση ουτε με της honda ουτε με της ktm.δεν προσπαθω να πεισω κανεναν και για τιποτα απλα ευχαριστιεμαι το μηχανακι μου περισσοτερο τωρα ειδικα οδηγωντας γρηγορα καθως φρεναρω οσο θελω εγω και οχι οσο μου επιτεπει το abs. ΥΓ.αν κρινω απο το νουμερο των απαντησεων το bandit εχει ενα θεμα με τα φρενα ετσι??

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ενας τελειος οδηγος, με πολλη προπονηση, απολυτα συγκεντρωμενος, σε ομαλες συνθηκες και με αψογα περιφερειακα μπορει να ανταγωνιστει το ABS
    αν ομως κατι απο τα παραπανω παψει να ισχυει εστω και στιγμιαια, το ABS γινεται ανανατικαταστατο

δεν μου το προτεινε ο μηχανικος μου εγω του ζητησα να το κανει ,το εψαχνα καιρο απλα δεν ημουν σιγουρος οτι δεν θα βγαζει βλαβη στον εγκεφαλο .εβγαλα πρωτα τις 2 ασφαλειες κατω απο την σελλα το κυκλοφορησα κανα μηνα ετσι να σιγουρευτω και μετα προχωρησα στην αποσυνδεση του.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Μαλλον θα σε ακουσω.Πρωτα αλλαγη στα σωληνακια και μολις τα τσεκαρω επεμβαση στο πηρουνι.Ειχες δεν ειχες με εβαλες στα εξοδα.
    Δεν ήθελα να σε βαλω σε έξοδα, αλλά φαίνεται οτι το θέλεις. Σε κάθε περίπτωση η βελτίωση είναι πολύ μεγάλη ειδικά αν συνυπολογίσεις το σχετικά χαμηλό κόστος.
    Αν δεν είσαι απο τους οδηγούς που το ζορίζουν παραπάνω και εχουν απαιτήσεις, το πίσω σωληνάκι μην το αλλάξεις.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Ωχώχ...τα πλευρά μου Το avatar του/της bonepeeler
    Μιας και βλεπω πως το εχετε ψαξει πολυ το θεμα στα φρενα με abs, θα ηθελα τη γνωμη σας.
    Σε μηχανακι με abs γινεται να αλλαχθουν δαγκανες και τρομπα για να εχεις καλυτερο αρχικο δαγκωμα και αισθηση ή πρεπει να αλλαξεις και τα σωληνάκια;
    Συγκεκριμμενα ψηνομαι για 6πιστονες δαγκανες και τρομπα isr.
    Όλες οι μνήμες είναι ίχνη δακρύων.

Jurobei Chikanatsu

Παλαιό μέλος
    Δεν ήθελα να σε βαλω σε έξοδα, αλλά φαίνεται οτι το θέλεις. Σε κάθε περίπτωση η βελτίωση είναι πολύ μεγάλη ειδικά αν συνυπολογίσεις το σχετικά χαμηλό κόστος.
    Αν δεν είσαι απο τους οδηγούς που το ζορίζουν παραπάνω και εχουν απαιτήσεις, το πίσω σωληνάκι μην το αλλάξεις.
    Aμα δεν με ετρωγε η τσεπη μου δεν θα μιλαγα.Ειναι μικρο το κοστος και θα το κανω μονο για το μπροστινο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TONYBANDIT Προβολή μηνύματος
    θα προσπαθησω να λυσω καποιες αποριες συναδελφων γιατι δεν τρελλαθηκα ξαφνικα και αρχισα να ξηλωνω πραγματα.σωληνακια υψηλης με abs δεν δοκιμασα.μιλησα ομως με ιδιοκτητες απο Αμερικη και μου ειπαν οτι η βελτιωση ηταν μικρη και το κοστος πολυ μεγαλο,καπου 250 ευρω.το abs που φοραει το μοτο μας δεν εχει καμμια σχεση ουτε με της honda ουτε με της ktm.δεν προσπαθω να πεισω κανεναν και για τιποτα απλα ευχαριστιεμαι το μηχανακι μου περισσοτερο τωρα ειδικα οδηγωντας γρηγορα καθως φρεναρω οσο θελω εγω και οχι οσο μου επιτεπει το abs. ΥΓ.αν κρινω απο το νουμερο των απαντησεων το bandit εχει ενα θεμα με τα φρενα ετσι??
    παραπληροφόρηση.
    κόστος για σωληνάκια όχι πάνω από 90-100 ευρώ... αν ψαχτείς βρίσκεις και με λιγότερα. τιμές Ελλάδας μιλάω, και όχι ίντερνετ.

όσο για θέμα με τα φρένα που λες, δεν έχει το bandit μόνο, αλλά γενικά και παραδοσιακά η σουζούκι, τώρα σώζεται ίσως το καινούριο hayabusa που έβαλε ιταλικά φρένα μονομπλοκ και ίσως και τα καινούρια vstrom (δεν ξέρω για τα bandit) που φοράνε βελτιωμένη μονάδα abs.

@bonepeeler: δεν ξέρω τι μηχανή έχεις αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. τουλάχιστον σε vstrom με abs γνωρίζω ότι γίνονται απροβλημάτιστα αλλαγές και σε δαγκάνες και σε σωληνάκια και σε τρόμπα. τώρα για εξαπίστονη.... ελπίζω να δικαιολογείται η ύπαρξή της από το βάρος της μηχανής ή την ιπποδύναμη.... ειδάλλως είναι υπερβολή.

Moderator
    παραπληροφόρηση.
    κόστος για σωληνάκια όχι πάνω από 90-100 ευρώ... αν ψαχτείς βρίσκεις και με λιγότερα. τιμές Ελλάδας μιλάω, και όχι ίντερνετ.

όσο για θέμα με τα φρένα που λες, δεν έχει το bandit μόνο, αλλά γενικά και παραδοσιακά η σουζούκι, τώρα σώζεται ίσως το καινούριο hayabusa που έβαλε ιταλικά φρένα μονομπλοκ και ίσως και τα καινούρια vstrom (δεν ξέρω για τα bandit) που φοράνε βελτιωμένη μονάδα abs.

@bonepeeler: δεν ξέρω τι μηχανή έχεις αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. τουλάχιστον σε vstrom με abs γνωρίζω ότι γίνονται απροβλημάτιστα αλλαγές και σε δαγκάνες και σε σωληνάκια και σε τρόμπα. τώρα για εξαπίστονη.... ελπίζω να δικαιολογείται η ύπαρξή της από το βάρος της μηχανής ή την ιπποδύναμη.... ειδάλλως είναι υπερβολή.
    Πληροφοριακά τα σωληνάκια για μοτο με ABS ειναι ακριβά, για την ακρίβεια το κόστος είναι διπλάσιο απο αυτό που αναφέρεις κι αυτό γιατί έχει 5 σωληνάκια μόνο για το εμπρός φρένο.
    πχ
    http://www.helperformance.com/hel-br...2005-2008.html

Οι τιμές που αναφέρεις είναι για 2 σωληνάκια εμπρός όπως σε μοτο χωρίς ABS.
    Αν μάλιστα εχει CBS (Honda) τότε το κοστολόγιο είναι ακόμα υψηλότερο (αρκετά κιολας).
    Οι δαγκάνες του απλού bandit χωρίς ABS που ξέρω δεν εχουν σχέση με του V strom, ειναι 4πίστονες και με σωληνάκια είναι μια χαρά.
    Του Vstrom ειναι για τα μπάζα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Πληροφοριακά τα σωληνάκια για μοτο με ABS ειναι ακριβά, για την ακρίβεια το κόστος είναι διπλάσιο απο αυτό που αναφέρεις κι αυτό γιατί έχει 5 σωληνάκια μόνο για το εμπρός φρένο.
    πχ
    http://www.helperformance.com/hel-br...2005-2008.html

Οι τιμές που αναφέρεις είναι για 2 σωληνάκια εμπρός όπως σε μοτο χωρίς ABS.
    Αν μάλιστα εχει CBS (Honda) τότε το κοστολόγιο είναι ακόμα υψηλότερο (αρκετά κιολας).
    Οι δαγκάνες του απλού bandit χωρίς ABS που ξέρω δεν εχουν σχέση με του V strom, ειναι 4πίστονες και με σωληνάκια είναι μια χαρά.
    Του Vstrom ειναι για τα μπάζα.
    Συμφωνούμε και διαφωνούμε... με ένα γρήγορο τηλέφωνο πήρα τιμή γύρω στα 140-150 ευρώ, ίσως και λιγότερο, από μαγαζί στην Καλλιρόης. Για μπροστά 5 σωληνάκια για bandit. με λίγο ψάξιμο και κυνήγι θα βρεί ίσως και λίγο χαμηλότερα.

για τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου αλλά ο bonepeeler δεν είπε σίγουρα ότι έχει bandit... και τι bandit, αν είναι το 1250 με τις τετραπίστονες τοκίκο πίστεψέ με, δεν θα ήθελες να βρεθείς στην Ε.Ο. με 180 και δικάβαλος και να χρειαστεί να φρενάρεις....

Moderator
    Συμφωνούμε και διαφωνούμε... με ένα γρήγορο τηλέφωνο πήρα τιμή γύρω στα 140-150 ευρώ, ίσως και λιγότερο, από μαγαζί στην Καλλιρόης. Για μπροστά 5 σωληνάκια για bandit. με λίγο ψάξιμο και κυνήγι θα βρεί ίσως και λίγο χαμηλότερα.

για τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου αλλά ο bonepeeler δεν είπε σίγουρα ότι έχει bandit... και τι bandit, αν είναι το 1250 με τις τετραπίστονες τοκίκο πίστεψέ με, δεν θα ήθελες να βρεθείς στην Ε.Ο. με 180 και δικάβαλος και να χρειαστεί να φρενάρεις....
    Καλά αμα παρεις και με το μετρο πρεσσαριστά θα είναι ακόμα πιο φτηνά, τι σχέση έχει αυτό?
    Μιλάμε για σοβαρά σωληνάκια, Hel, Goodridge κλπ.
    Προσωπικά δεν θα έβαζα ποτέ σωληνάκια άγνωστης ποιότητας και συναρμολόγησης.

Eγώ απάντησα στο θέμα περί bandit, και ξερω οτι φρενάρει καλά με σωληνάκια (και ελατήρια εμπρός βεβαια).
    Ο bonepeeler εχει Β King, δεν εχει Bandit οπότε σίγουρα έχει άλλα θέματα.

Oσο για το να βρεθω εγώ σε ΕΟ με 180 δικάβαλος με Bandit, απλά αποκλείεται.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Φρένα..
    από derd στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2005, 13:49