το νου σας λιγο εσεις που πατε χωμα με τις μπαταριες που εχουν υγρα γιατι με τους κραδασμους κοβονται στοιχεια και σε αφηνουν στη μεση του πουθενα η σπανε και τα υγρα ξερετε τι κανουν ετσι?
Νομιζω γι αυτο φοράει τζελ για να μην χάσει υγρά. Λυπήθηκα τα 140€ γιατι σε 6 μήνες έκανα 200χιλιομετρα
σωστος! εγω βγαζω τον ενα πολο και ειναι οκ.οι τζελ μπαταριες εχουν μεχρι 2 χρονια αποθηκευση, δεν χαλανε δηλαδη αν δεν δουλευει η μοτο, τη ξαναφορτιζεις και εισαι ετοιμος
οσο για τα 140ε δικιο εχεις τζουζουν λιγο
εμενα η μπαταρια μου εχει κλεισει 5ετια και ειναι αστερι ακομα(ktm 690)βγαζω πολο και ολα καλα
οι μπαταρίες εχουν δύο κύρια χαρακτιριστικά. Η χωρητηκότιτά τους πόσο ρεύμα μπορούν να αποθηκεύσουν δηλαδή, και μετριέτε σε Ah αμπερόρια. Αμπέρ που τραβάμε ανα ώρα χονδρικά. Και το δεύτερο είναι τα αμπέρ εκκίνησης. Αυτό είναι το σημαντικότερο χαρακτιριστικό που μας ενδιαφέρει. την ώρα που πατάμε μίζα θέλουμε η μπαταρία μας να μπορεί να δώσει για ελάχιστο χρόνο πολλά αμπέρ ώστε η μίζα να γυρίσει τον κινητήρα με μεγάλη ροπή αποτομα και να πάρει μπρος έυκολα.
Οι μπαταρίες λιθίου έχουν πολύ μεγαλο συν σε αυτό τον τομέα το ρεύμα εκκίνησης σε σχέση με συμβατικές είναι τεράστιο.
Στον μοντελισμό μπαταρίες λιθίου που έιναι περίπου σαν ένα κινητό μεσαίου μεγέθους μπορεί να δώσει στιγμιαίο ρεύμα 180Α.
Δηλάδή μια μπαταρία με πολλά αμπερόρια θα μπορούμε θεωριτικά να πατήσουμε πολλές μιζιές συνεχώμενες χωρίς να χάσει την δυναμή της αλλά μια μπαταρία με μεγάλο ρεύμα εκκίνησης μπορεί να ξεκινήσει πιο ζωηρά τον κινητήρα μας.
¨Οταν αυξάνεται το ένα δεν είναι απαρέτητο να αυξάνετε και το άλλο.
Ξέχασα να γράψω ότι οι μπαταρίες λιθίου έχουν πολλά θετικά σε σχέση με άλλες όπως βάρος, ρεύμα εκκίνησης και χωρητικότιτα σε σχέση με το μέγεθος ΑΛΛΑ είναι πολύ ιδιότροπες στον τρόπο φορτοεκφόρτισής τους. και εξηγώ, μια μπαταρτία λιθιου έχει πολλά κελιά εξαρτάτε την μπαταρία. ο τρόποσ φόρτισής τους δεν είναι απλά ότι τους παρέχουμε ρεύμα έχει τις περισότερες φορές 3 στάδια. στην αρχή νομίζω την φορτίζουμε με σταθερή Τάση κοιτώτας συνεχώς το dv/dt. μετά με σταθερό ρεύμα και τέλος με παλμούς. όπου με παλμούς γίνετε και η συντήρισή τους. Πολύ συμαντιό είναι ότι δνε πρπέπει να εκφορτίζονται τελέιως γιατί καταστρέφετε ο χρόνος ζωής τους. μια μπαταρία λιθίου μπορεί να εκραγεί και να πάρει φωτια σε μια λαθος φόρτιση όπως μπορεί να εκραγεί και να πα΄ρει φωτιά σε μια πολύ μεγάλη και αποτομη εκφόρτιση με ρεύμα εκκίνησης στα όρια της μπαταρίας. Στο τέλος της φόρτισής της για μια πιο σωστή φόρτιση υπάρχουν καλωδια που βγαίνουν απο κάθε κελί και ο συχρονίζονται όλα τα κελιά με το να έχουν την ίδια ακριβώς τάση.
όλα αυτα η φόρτισή της και η εκφόρτησή της και ο τρόπος που γίνονται δεν μπορούν να γίνουν με απλά κυκλώματα η με το χέρι. υπάρχουν συστήματα με μικροελεγχτές (τσιπάκια) που παρακολουθούν ηλεκτρονικά όλα αυτά.
ΑΥτό που δεν γνωρίζω για την μπαταρία αυτή που είναι λιθίου http://shoraipower.com/products?acti...7983&year=7983 είναι αν όλα αυτά τα κυκλώματα που ελεγχουν την μπαταρία είναι εγκατέστιμένα μέσα στην μπαταρία που φαντάζομαι να είναι έτσι.
Συγνώμη αν κούρασα και αν τρόμαξα κάποιους με τα περι εκρήξεων. αυτά ισχύουν σε ακραίες συνθήκες και όταν μια τέτοια μπαταρία δεν επιτηρήτε απο ηλεκτρονικά.
Οι μπαταρίες λιθίου έχουν πολύ μικρή εσωτερική αντίσταση. Γι αυτό και μπορούν να δίνουν πολύ μελάλα ρεύματα (αμπέρ) σε πολύ σύντομο χρόνο. Αυτό είναι και το μειονέκτημά τους όμως στη φόρτιση. Αν έχουν πέσει πολύ, τραβάνε πολύ ρεύμα, με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνονται και να σκάζουν. Αυτό το αποφεύγουν με ηλεκτρονικό management. Οι ποιό καλές με σύστημα πλήρους ελέγχου είναι οι EarthX αλλά τα σωστά αμπερώρια έχει μόνο η 36άρα η οποία και χωράει στο δικό μας μηχανάκι. Η τιμή της είναι στο θεό. Επίσης πολύ καλή είναι και η AntiGravity αλλά τα αμερώρια αυτ'ης που είναι κοντά στα 12 είναι η 24cells, επίσης πολύ ακριβή και οριακά επαρκής. Οι Antigravity σε μεγέθη που να χωράνε στο μηχανάκι μας έχουν γύρω στα 7,5Ah και είναι τελείως ανεπαρκείς. Το χειμώνα που έχουν μεγάλο πρόβλημα οι μπαταρίες λιθίου, χρειάζονται προθέρμανση, αλλά η χωρητικότητά τους δεν φτάνει για να ζεσταθούν πρώτα και μετά να πάρουν μπροστά.
Μια απλή μπαταρια με τζελ παρτε. Κ καθε δυο χρονια πετάμα
Λογικά όχι εφόσον υπάρχει βύσμα για εξωτερικό balancer καθώς και σαφής προειδοποίηση για ακύρωση της εγγύησης σε περίπτωση που η τάση φόρτισης ή εκφόρτισης υπερβεί κάποια όριο.
Παρόμοια συζήτηση υπάρχει και εδώ:http://www.advrider.com/forums/showt...=648383&page=3
Η δικιά μου yuasa πάντως την έχω αισίως 4 χρόνια.Το fazer το βγάζω πολύ αραιά πλέον απλά που και που την φορτίζω(1 φορά στους δύο μήνες)
Αν δείτε ένα μαύρο κόκκινο fazer 1000 να περνάει τάπα στην στροφή ξύνωντας μασπίεδες, αυτιά και γόνατα σίγουρα δεν είμαι εγώ