Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 80

Θέμα: Ενδιαφέρον για aprilia rs 125

Για να πετύχεις καλό μηχανάκι σ' αυτά που ψάχνεις με τα χρήματα που διαθέτεις, πρέπει ή να γνωρίζεις αρκετά ή να είσαι τυχερός. Γιατί δεν κοιτάς προς κάποιο παπί; Παπιά στο χιλιάρικο, όχι μόνο ανεβαίνουν ανηφόρα με δικάβαλο, αλλά κάνουν κι ένα σκασμό χιλιόμετρα με ελάχιστη -ως καθόλου- συντήρηση.
    Think faster than you ride

Παλαιό μέλος
    χμμμ ενδιαφερον.

ας πούμε οτι παίρνεις τετραχρονο.
    στην αρχή θα ενθουσιαστεις θα σου φαίνεται δυνατό.
    μετα απο λίγο κάθε άνοιγμα γκαζιού θα είναι το ίδιο με το προιγουμενο.
    ο ενθουσιασμός θα αρχίσει να φεύγει
    καθε κίνηση του γκαζιου θα εχει προβελπομενες αντιδρασεις
    μετα απο καιρο θα το βαρεθεις, θα θες δυναμη και ζωντάνια και αυτο δεν θα δινει.
    θα αρχισει να φαινετε βαρετο
    στο τελος θα καταλήψεις να κάνεις την διαδρομη σπιτι-δουλειά-ψωνια με αυτο και θα φαινετε σαν μια ανιαρη καθημερινή συνήθεια
    και αυτο θα ειναι. τουλάχιστον θα καις λίγο αλλα η απόλαυση θα ειναι μειωμένη εως και μηδενική

ας πουμε οτι παιρνεις διχρονο.
    στην αρχη θα ενθουσιαστεις ή και οχι αν δεν ξερεις να το ανοιγεις ή παρεις κάποιο χρεπι
    με τον καιρο θα αρχίσεις να το ερωτεύεσαι ολο και ποιο πολύ.
    καθε βόλτα θα τελειωνει με ενα τεράστιο χαμόγελο.
    καθε μερα θα το μαθαίνεις περισσότερο και θα ανακαλύπτεις τις δυνατότητες του
    θεν θα θες να το βγάζεις για καθημερινη χρήση , θα το βγάζεις οταν μονο οταν θα θες να περάσεις καλά

καθε άνοιγμα του γκαζιού θα ειναι συναρπαστικό.
    οι σκεψεις σου θα ειναι καπος ετσι : να το ροπιασασω σημερα μεσα στην στροφη τερμα πλαγιασμενος? η θα πετάξει κολο?
    που πρεπει να κανω αλλαγες για να παρω τα μεγιστα? μαλλον καπου στις 10.000 που κλοτσάει δυνατά
    σημερα που εχει κρυο καιρο ξυρίζει ας παω μια βολτα
    λες να το κανω να στροφαρει ποιο πολυ με μικροτερο ζιγκλερ?
    σημερα ανεβαζει στροφες καλητερα απο χτες τι παιζει?
    χτες δεν γληστρισε το πισω πανω στο ροπιασμα εδω, ας δοκιμασω και σημερα.
    θα κερασω τσαι αραγε στο xtx που ειναι μπροστα μου στο στροφιλικι ? ας οδηγήσω με φορα και υψηλές rpm

τερμα με τις σκεψεις.
    καθε μερα λοιπων θα σε κανει και καλύτερο οδηγό και θα γουσταρεις καθε βολτα.
    καπος ετσι θα μπεις και στο τριπακι να πας πιστα, αν το βαρεθεις θα ψαχνεις για μεγαλύτερο διχρονο.

σε πιθανο σπάσιμο/επισκευη/βελτίωση ή αλλαγη καποιου πιστονιου θα σε κανει και μηχανικο αργότερα και θα αρχισεις να ασχολείσαι μονος σου με τις επισκευες γιατί θα το αγαπας και θα γουσταρεις να το φτιαξεις με τα χερια σου.
    ισως να θελήσεις να το βελτιώσεις πραγμα εύκολο ισως ισως ισως ποτε δεν θα τελειώσουν τα ισως

φυσικα ολα αυτα προϋποθέτουν να ξεκινήσεις με ενα καινουριο δυνατο και αξιόπιστο δίχρονο (τα μεταχειρισμενα μπορεί να κριβουν κινδύνους)
    καθος και να εχεις χρήματα για την οποια συντήρηση του και τις βενζίνες-λάδια.
    πρεπει βέβαια να το χεις και το μικροβιο του διχρονου μεσα σου αλλιως δεν...

αν δεν θες να ασχολείσαι με πολλά και να τα χεις ολα λυμένα και σιγουρα παρε 4t
    αλλα ολα θα ειναι προβλεπομενα και βαρετά μετα απο λιγο

αυτα απο μενα. 21 χρονων είμαι. εχω ανεβει οδηγήσει σε αρκετα τετραχρονα πολλων κυβικων αλλα δεν....
    σαν το διχρονακι τίποτα

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaskk Προβολή μηνύματος
    ...

αυτα απο μενα. 21 χρονων είμαι. εχω ανεβει οδηγήσει σε αρκετα τετραχρονα πολλων κυβικων αλλα δεν....
    σαν το διχρονακι τίποτα
    Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα...

Δεν ξέρω τι έχεις οδηγήσει αλλά μάλλον δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα...

Δεν ξέρω τι έχεις οδηγήσει αλλά μάλλον δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα.
    Προφανώς έχει οδηγήσει κάποιο kawa mach III (και του πήγε το σκ@το στην κάλτσα να το σταματήσει) και μετά από αυτό όλα τα 4χρονα χιλιάρια του φαίνονται ξενέρωτα
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    z 750 ναι μεν ειναι πολυ δυνατό αλλα μου φανεικε ξενερωτο σε σχεση με 250 δίχρονο

εμπειριά μέλος Το avatar του/της Argonautis46
    Γνώμονας πάντα είναι τα λεφτά. Γι'αυτό και πήγα απο rs σε dr. Δεν έχω θέμα για το τι θα είναι (2t,4t,ss,motard,on/off) αρκεί να μην σέρνεται όπως το παπί που έχω τώρα. Το dr μάλιστα πλησιάζει το fmx του πατέρα μου που έχω καλές σχέσεις μαζί του (για το fmx λέω ) και ίσως να έχει λίγο περισσότερο νευρο (το dr).

Επίσης έβαλα πρώτο σε προτίμηση το rs γιατι βρίσκω πιο καινούριο σε αντίθεση με το dr που θα είναι του 90+.
    Αλλά απ'ότι βλέπω οι περισσότεροι με αποτρέπεται απο το rs. Επειδή ακριβώς το ήξερα οτι έχει τόσα αρνητικά (για τη χρήση που το χρειάζομαι κατα κύριο λόγω), άνοιξα και το thread.

Aπo παπιά μου αρέσουν το crypton x και το suzuki fx αλλα έλεγα να τα αποφύγω. Ο βασικότερος λόγος είναι οτι είναι παπιά και δεν μπορώ άλλο παπί. Παρ'όλα αυτά δεν το έχω σε τίποτα να πάρω παπί αμα δεν μπορώ να τη βγάζω με "μηχανή"
    Κύκλους

Παλαιό μέλος
    xt600 κανεις λιγο χαρα τα πρωτα 30 δευτερα απο την ροπη μετα φαινετε σαν παπακι
    στο 2λεπτο παρακαλας να κατεβεις.

ας μην κατεβω ποιο κατω και θυμιθω το xl250 που εκανα μαθήματα οδήγησης.
    απλα ταφος. 20 λεπτα μετα το πρωτο σοβαρο καβαλιμα σε μηχανη και ανοιγμα τερμα γκαζι κανοντας μπαντες γηπεδο.
    ωραιο το παιχνιδακι αλλα καποτε (15 λεπτα) βαριεσαι να κανεις το ιδιο πραγμα

το z 750. δεν λεω γκαζι δυνατο.
    σουζες ανετα,μπαντες πανευκολα, μπαινεις σε στροφη με 150 φρεναρεις δυνατα για την επομενη κλειστη και ολα ειναι ωραια και προβλέψιμα.
    δεν κουναει,αποσβενει καλα τις ανομαλιες, φρεναρει πολυ δυνατα( εχει και το φρενο του κινητηρα)

στην ιδια στροφη με διχρονο 250 αντε να μπω με 100 και αυτά με μεγαλο φοβο
    τα 150km/h στην ιδια στροφη ειναι απλα αποιαστο ονειρο προς το παρον για μενα με το διχρονο. και αν το επιχειρισω το σιγουρο ειναι οτι θα την παρω με 'σταματιμενη΄ καρδια .... σε μερικα χρονια ισως μπορω να το κανω οταν θα χω εμπειρία.

ο καθενας θα ετρεμε αν ηξερε οτι θα μπει ροπιασμενος εκει με κίνδυνο γλιστρήματος.
    τα ματια πρεπει να ειναι στον δρομο ή να τον ξερεις απ εξω για τυχον ανωμαλίες που ευκολα αναταραζουν το ελαφρυ διχρονο με την επικίνδυνη γεωμετρια. αντε πες πως το κανεις. αντε μετα να σε δω να φρεναρεις βιαια με φρενα του 1990 και χωρις φρενο κινητήρα

εκει ειναι η διαφορα διχρονου με τετραχρονου για μενα.. σε κανει οδηγο μιας και βλεπω οτι αρχισανε να κοροιδευουνε για τα 21 μου χρονια δεν θα πω κατι αλλο. παρτε ολοι τετραχρονα

xt600 κανεις λιγο χαρα τα πρωτα 30 δευτερα απο την ροπη μετα φαινετε σαν παπακι
    στο 2λεπτο παρακαλας να κατεβεις.
    Κάποιοι δεν ανεβαίνουν κάν.
    ας μην κατεβω ποιο κατω και θυμιθω το xl250 που εκανα μαθήματα οδήγησης.
    Εκανες μαθήματα με XL250; Πλακα μας κάνεις τωρα ε;
    απλα ταφος. 20 λεπτα μετα το πρωτο σοβαρο καβαλιμα σε μηχανη και ανοιγμα τερμα γκαζι κανοντας μπαντες γηπεδο.
    ωραιο το παιχνιδακι αλλα καποτε (15 λεπτα) βαριεσαι να κανεις το ιδιο πραγμα
    Με XL250 όλα αυτα;

το z 750. δεν λεω γκαζι δυνατο.
    Εντάξει, αρχισες τ' ανέκδοτα
    σουζες ανετα,μπαντες πανευκολα, μπαινεις σε στροφη με 150 φρεναρεις δυνατα
    Το συνεχίζεις το ανέκδοτο
    για την επομενη κλειστη και ολα ειναι ωραια και προβλέψιμα.
    δεν κουναει,αποσβενει καλα τις ανομαλιες, φρεναρει πολυ δυνατα( εχει και το φρενο του κινητηρα)
    Δεν κουνάει το Ζ;
    στην ιδια στροφη με διχρονο 250 αντε να μπω με 100 και αυτά με μεγαλο φοβο
    τα 150km/h στην ιδια στροφη ειναι απλα αποιαστο ονειρο προς το παρον για μενα με το διχρονο. και αν το επιχειρισω το σιγουρο ειναι οτι θα την παρω με 'σταματιμενη΄ καρδια .... σε μερικα χρονια ισως μπορω να το κανω οταν θα χω εμπειρία.
    να σαι καλά εσύ και όλα θα τα κανεις.

ο καθενας θα ετρεμε αν ηξερε οτι θα μπει ροπιασμενος εκει με κίνδυνο γλιστρήματος.
    Μπαίνεις σε στροφή με 2Τ με κρεμασμένο κινητήρα; Κάτι δεν σου έχουν πει καλά...
    τα ματια πρεπει να ειναι στον δρομο ή να τον ξερεις απ εξω για τυχον ανωμαλίες που ευκολα αναταραζουν το ελαφρυ διχρονο με την επικίνδυνη γεωμετρια. αντε πες πως το κανεις. αντε μετα να σε δω να φρεναρεις βιαια με φρενα του 1990 και χωρις φρενο κινητήρα
    Αρα το 2Τ είναι μόνο για πίστα ή για να γίνεις στατιστική στο δρόμο.
    εκει ειναι η διαφορα διχρονου με τετραχρονου για μενα.. σε κανει οδηγο μιας και βλεπω οτι αρχισανε να κοροιδευουνε για τα 21 μου χρονια δεν θα πω κατι αλλο. παρτε ολοι τετραχρονα
    Να σαι καλά...

Όταν καβαλήσεις κανένα χρέπι Κ9, ελα να μας πεις τις εντυπώσεις σου.

Παλαιό μέλος
    μέχρι 750 τετραχρονο εχω οδηγήσει ρε spiper. λίγα είναι? αλήθεια εσυ τι εχεις οδηγήσει απο δίχρονα?
    μηπος κανα πεσμενο σκουτερακι 80αρι? να σου απαντήσω με τον τονο που μου απαντάς και εσυ.
    φυσικα εχω εχω την πρόθεση να σε 'πειραξω' και οχι κατι αλλο.

το κ9 νομίζεις οτι είναι μεγαλύτερη εμπειρια απο το να παρεις βολτα rg500? (καλο με φρεσκο μοτερ απο 100 μαμα-130 φτιαγμενο άλογα)
    rs 125 ξεκοφτιασμενο να βγαζει 170km/h εχεις παρει βόλτα? ποσο γρηγορα τα βγάζει αυτα? ποσο ειναι ειπαμε? 125?
    rs250 εχεις ροπιασει? αγωνιστικο honda rs250 με 100 κιλα και 80 αλογα τροχο? θα βαρεθεις αν παρεις βολτα ενα τετειο?
    καβάλα λοιπών και εσυ τετειο χρεπι και ελα να μας πεις τις εντυπώσεις σου. και μιλάω για μοτο περασμένων δεκαετιών

οσο για την πιστα. ναι το διχρονο για εκει εχει προοριζεται το χρησιμοποιεις ομως και στον δρόμο
    εχουνε βγει και αποκλειστικά δίχρονα δρόμου ομως. βλέπε βεσπες σκουτερ-παπια,tdr αντε και το rd

παρε και μια συγκριση https://www.youtube.com/watch?v=HBuQ_C5RtTU για το τι γινετε στην πίστα σύγκρινε τα κυβικά τα αλογα κανε τις πράξεις σου
    βγαινουν? το βαρος που ειναι? γιατι το 125 παει το ιδιο με τα αλλα?
    https://www.youtube.com/watch?v=KuBWvuyf07U ενα 4τ 250 κανει το ιδιο?

να απαντήσω τωρα.. το z ναι δεν κουνάει για μενα. εσυ το συγκρινεις με k9,dukati και αλλα 1000αρια και για σενα κουναει. εγω το συγκρίνω με δίχρονο 130 κιλών με πολυ μικρο μεταξονιο και 23 μοιρες γωνια καστερ.

ξερω οτι θεωρείται αδυναμο το z δεν παυει να ειναι 750 τετραχρονο ομως.
    εσυ μου λες για gsxr ισως ενα απο τα καλητερα 1000 που εχουν βγει παραγωγή.
    εγω να σου πω rd500, rg500 και bimota v-due εχεις οδηγισει καποιο απο αυτά? που ας πουμε οτι ειναι απο τα δυνατοτερα παραγωγης δυχρονα.
    τοτε πως συγρινεις γιατι μου λες για το 1000?

πρεπει εγω να σου μαθω οτι τα αλογα δεν εχουν σημασια? βαρος? επιτάχυνση? απόκριση,ροπη, ανεβασμα στροφών? καμπυλη ροπης?τροπος απόδοσης δύναμης?
    σου λενε κατι αυτα? συνδυάζονται με το παραγοντα 'οδηγική ευχαρίστηση'? ή λεμε μονο α εχει 160 αλογα θα εχει και πολυ fun να ουμε?

αν ησουν εστο λιγο σχετικος θα ηξερες οτι η δυναμη του ροπιασματος σε 2τ ειναι αναλογη του ποσοστου του γκαζιου που εχει ανοικτό και το κατα ποσο εισαι μεσα στο οφελιμο φασμα. (οπως και τις θεσης τις βαλβίδας/δων ροπης)
    στις περισσοτερες στροφες μπαίνεις με μισο ή κλειστο γκαζι ή λιγο ποιο πανω. με τερμα θελει κότσια και γινεται ολο και ποιο δυσκολο οσο ανεβαινουν τα κυβικα.
    οι στροφες δεν παιζουν τοσο ρολο. μπορει να εχεις 7.000 με τερμα γκαζι και να βγάζει 1 κιλο ροπη πχ
    μετα να ξαναπερασεις με 7.000 και μισό γκαζι και να βγαζει μισο κιλο ροπη
    με 2τ μπορεις να στροφαρεις χωρις να χρησιμοποιεις ολη την ροπη του μοτερ. κατι που απ οσο ξερω δεν συμβαινει στα 4τ
    αλλα τζαμπα λεω δεν προκειτε να καταλαβεις

φυσικα και η καθε κατασταση γκαζιου εχει και διαφορετικη επίπτωση στο στροφαρισμα-απόκριση

Βαραβατίλα μυρίζει εδώ μέσα...

τετρακυλινδρο μελος Το avatar του/της yiannis172
    Kostaskk,αυτα που λες ειναι εκτος πραγματικοτητας.Θες να μας πεις οτι ενα V-Due ή ενα RG 500 ειναι δυνατοτερο απο ενα 1000ρι;
    To οτι τα old school ειναι πιο δυσκολοδηγητα,οφειλεται στο οτι ειναι πιο κακοστημενα και με χειροτερα φρενα,οχι στο οτι ειναι πιο ''αντρικα''.

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Γουσταρω να διαβαζω τις παραθεσεις του sPiper σε τετοιες απαντησεις.

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Βαραβατίλα μυρίζει εδώ μέσα...
    Διχρονιλα θα λεγα...

Μα τωρα μιλαμε με ενα παιδι..ειναι παιδι....εννοειται πως δε θα βγει ακρη.......μονο οταν καποιος σου λεει πως ειναι μεγαλυτερη ευχαριστηση να οδηγεις μηχανακια δεκαετιων απ το να οδηγησεις ενα εξελιγμενο μηχανακι τοτε βλεπεις τα σημαδια αγνοιας αρα δεν ασχολεισαι αλλο..ειναι αυτο που λεει και ο λαος....Νιος ειναι θα μαθει..........φιλικα παντα....

ΡΕ φερτε ενα βεσπονι να φοναζω και γω ξερειςςςςς απο βεσπααααα.....
    Throttle that mysterious friend of ours

...
    αλλα τζαμπα λεω δεν προκειτε να καταλαβεις

...
    Γμστα ρε φιλαράκι... ιδέα δεν έχω...

Δεν εχω οδηγήσει και πολλά μηχανάκια στη ζωή μου... Προφανώς εσύ έχεις λιώσει αμέτρητα ζευγάρια λάστιχα στα 21 σου χρόνια πάνω σε RG500... αλήθεια αυτή η παγκοσμίου φήμης μ@λακία έχει φρένα;
    Όχι; Σωστά, είναι για τις κότες τα φρένα... εχει γεμίσει η γη γρήγορους με 2Τ...

Οπότε κάνε ότι καταλαβαίνεις και γ@μησέ μας εμάς, δεν νοιώθουμε....

Καλά χιλιόμετρα.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Εμενα αλλο με απασχολει.....

Ο Spiper ειναι καποιο υβριδιο sniper και pipe?

Ξερει κατι ο φιλος (εκτος απο την εγκυκλοπαιδεια διχρονης μλκιας) και δε μας το λεει?

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Haynes Service Manual για το Aprilia Rs 125
    από Zacharias99 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2010, 22:44
  2. Στρώσιμο Aprilia RS 125
    από thewhiteowl στο forum Aprilia
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2007, 09:31
  3. Aprilia RS 125 VS Cagiva Raptor 125
    από angel_pele στο forum Αντιπαραθέσεις