Ναι το είδα είδα και τον κωδικό στο λινκ που εστειλες.. Απλά περιμενω να κρυώσει τελείως το μοτερ μην κανω καμία βλακεία στο σπειρωμα...
Ναι το είδα είδα και τον κωδικό στο λινκ που εστειλες.. Απλά περιμενω να κρυώσει τελείως το μοτερ μην κανω καμία βλακεία στο σπειρωμα...
Δηλαδη υπηρχε η χαλκινη ροδελα. Μπορει να ειναι ταλαιπωρημενη και να θελει αλλαγη. Για αρχη καθαρισε καλα τη περιοχη και ξαναβαλτη. Παρατηρησε το καλα για μερικα χιλιομετρα και αν δεις οτι ξανατρεχει αλλαξε τη. Αν και παλι τρεχει (που δε νομιζω) τοτε θα κοιταξεις τη βιδα και τα σπειρωματα.
Το πήγα μια καλή βόλτα και δεν έτρεξε καθολου αφού πρώτα είχα καθαρίσει καλα τη ροδέλα και τη βίδα.
Αλλα σ αυτη τη βόλτα μου έσβησε 2 φορές. Έδινα γκάζι μπέρδευε λιγο σαν να μένει απο βενζίνη και μετά έσβησε. Την πρωτη φορά πήρε κανονικά μπροστά με τη μια τη δεύτερη εδωσα 3-4 μιζιες και μετά πήρε.. Οταν ζεσταθηκε δεν το ξαναεκανε. Παίζει να ειναι απο βενζίνη;;;
Επίσης έβγαλα σημερα για πρωτη φορά το σιγαστηρα απ την εξατμιση. Παίζει να μην κρατάει συμπίεση;;
Παιζει να θελουν και κανενα καθαρισματακι τα καρμπυρατερ.
Σκεφτομαι οτι μάλλον μου το έκανε γτ πηγαινα με choke και του στέρησα τον αέρα μέσα στη ζέστη..
Δεν μπορούσε να αναπνεύσει το καημενο![]()
Παιδια συνεχιζει να δακρυζει λιγο λαδακι... το σπειρωμα δν νομιζω να εχει χαλασει αφου η βιδα σφιγγει κανονικα.. Αυριο θα παρω καινουρια ροδελα και θα ενημερώσω για να ξερουν και οι επομενοι...
Παρατηρησα επισης οτι ενω οταν ξεκιναω εχω ρελαντι στις 1200 μετα απο κανα 10λεπτο εχω στις 1400-1500. Ειναι επειδη τοτε φτανει στη θερμοκρασια λειτουργιας;;
Ακριβως το ίδιο κανει και σε μένα στο ρελαντί. Όταν είναι κρύο είμαι στις 1100 και όταν ζεσταθεί καλά παει στις 1400. Αλλά δεν κανει και 10 λεπτα για να ζεσταθεί.
Ισως ήταν υπερβολή το 10λεπτο.. κοντα στα 6-7 λεπτα εν κινήσει..
Ρελαντί πάντως ρυθμίζουμε από τη βίδα δίπλα στο τσοκ όταν το μοτέρ έχει κάνει βόλτα και είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας.
Άλλαξε την χάλκινη ροδέλα και θα σταματήσει η διαρροή.
Δυστυχώς ακόμα περιμάνω τη ροδέλα που την παρήγγειλα τη δευτέρα. Φίλε zannisvel απλά να πληροφορήσω ότι οι κώδικοι δεν ισχύουν πλέον. Είναι άλλοι οι κωδικοί για την ελλάδα. Στο parts catalogue που έστειλες πιο πάνω, ο κώδικοι για ανταλλακτικά δεν ισχύουν στην ελλάδα. Αυτό το λέω απλά για να βοηθήσω αν κάποιος ψάξει κάτι στο μέλλον να μη βασιστεί σ αυτούς τους κωδικούς.
Θα ήθελα για ακόμα μια φορά τη βοήθεια σας. Όταν είναι σε ακινησία η μηχανή για αρκετή ώρα έχει μια ψιλοδιαρροή βενζίνης από εκεί που μπαίνει το κλειδί στην τάπα του ρεζερβουάρ. Τί μπορεί να φταίει οεο;;;
περιεργο αυτο, γιατι οταν πηρα εγω κατι ανταλακτικα δεν ειχα τετοιο προβλημα, μπορει να κοιτουσα αλλο καταλογο; ποιος ξερει.
Οσο για τη βενζινη, δεν εχεις διαρροη απλα οι αναθμιασεις της βενζινης φευγουν απο εκει και υγροοιουνται παλι στο καπακι. Λογικα το παθαινεις περισσοτερο οταν αφηνεις το μηχανακι κατω απο τον ηλιο.
Μην αγχωνεσαι, το XΤακι σου ειναι μια χρα.
Οσο για τις ροδελλες, γιατι δεν πηγες σε κανενα μαγαζι να ταιριαξεις μια αλλη. Την ιδια δουλεια θα εκαναν.
Βαλε και καμια photo.
![]()
Μια οποιαδήποτε χάλκινη ροδέλα στεγανοποίησης κάνει την ίδια δουλειά με μηδενικό κόστος.
Γιατί κάνετε τη ζωή σας δύσκολη ρε παιδιά;
Η αλήθεια είναι οτι απέναντι απ τη δουλειά μου υπάρχει συνεργείο της yamaha γι αυτό και δεν έψαξα αλλού.
Και πάλι ευχαριστώ όλους που με κατατοπίζετε στις απορίες μου και άμεσα μάλιστα!
Όσο για τα ανταλλακτικά μου είπανε ότι πρόσφατα άλλαξε τους κωδικούς για Ελλάδα η yamaha αν κατάλαβα καλά.