Εχω ένα xt600 του 2001 και σημερα παρατήρησα πρωτη φορά λίγη διαρροή λαδιου απ τη βίδα που φαίνεται στη φωτο. Τι μπορει να ειναι;;
Εχω ένα xt600 του 2001 και σημερα παρατήρησα πρωτη φορά λίγη διαρροή λαδιου απ τη βίδα που φαίνεται στη φωτο. Τι μπορει να ειναι;;
Η συγκεκριμενη βιδα ειναι σαν καπακι οπου βλεπεις τα σημαδια χρονισμου. Αν τη βγαλεις με σβηστο το μοτερ χρεισιμοποιωντας μεγαλο ισιο κατσαβιδι, πρεπει να εχει μια χαλκινη ροδελα η ενα oring (δεν θυμαμαι καλα). Μηπως το ειχες παει για βαλβιδες και ο μηχανικος ξεχασε να το ξαναβαλει ή του επεσε? Επισης δοκιμασε να δεις αν ειναι καλα βιδωμενη, Μην βαλεις και παρα πολυ δυναμη.
Προχθές το αγόρασα και δεν ξέρω τι έκανε ο προηγούμενος με τις βαλβιδες. Πάντως απο προχθές εχω κανει γύρω στα 90χλμ και δεν το ειχε κανει. Θα το κοιτάξω αυτό που μου είπες. Σ ευχαριστω και για την άμεση απάντηση σου. Δεν ειναι κατι σοβαρο ε;
Αν ειναι αυτο που λεω δεν ειναι τιποτα. Απλα βεβαιωσου οτι ειναι αυτο και κοιταξε και τη σταθμη λαδιου για να εισαι σιγουρο και για να μη γινει καμια αλλη ζημια.
Σ ευχαριστω για τις απαντήσεις σου. Θα το κοιτάξω αυτό που μου είπες και ελπίζω να ειναι κατι τέτοιο.. Αυτό φανταζόμουν κι εγω αλλα ρώτησα γτ δεν παει αλλου το μυαλό μου.. Δεν μπορω να φανταστώ τι αλλο θα μπορούσε να ειναι και να δακρύζει ελάχιστα απ τη συγκεκριμένη βιδουλα.
Αν το αγορασες μολις προχθες μαλλον δακρυζει απο τη συγκινηση που αποχωριστικε με τον πρωην ιδιοκτητη του. Θα του περασει γρηγορα.
(ηθελα να πω τη μ@λακια μου) Μαλλον λειπει το o-ring αν και δεν θυμαμαι αν η συγκεκριμενη ταπα εχει. Νομιζω πως ναι. Θα τσεκαρω το σερβις μανιουαλ και θα σου πω απλα το εχω στο pc το δικο μου και αυτη τη στιγμη ειμαι στη δουλεια (οπως βλεπεις δουλευω σκληρα
)
Τα λαδακια μόλις τα έλεγξα... Ειναι φουλ και οχι καμένα... Τη βίδα δεν δοκίμασα να τη σφίξω για να κρυώσει πρώτα ο κινητήρας μη χαλασω το σπειρωμα...
χαλκινη ροδελιτσα ειναι. Ο κωδικος ειναι αυτος 0430-08155-00 Gasket
Στο C3 το νουμερο 10
http://www.yamaha-motor.com.mx/Manua.../4PTB_2002.pdf
Ευχαριστω παρα πολυ ρε παιδιά... Μιας κι εχω άγνοια, δικαιολογείται να εχει στο ματακι λαδακι;
εννοεις στο ματακι στο πλαινο μερος του μοτερ;;;
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Ναι αυτη η βίδα δεν ειναι; Εκεί μέσα δεν ειναι το τζαμακι που βλέπεις το σημάδι για το χρονισμο των βαλβιδων;
Εκει πρεπει να εχει μια ροδελιτσα που μαλλον σου λειπει.( στο προηγουμενο post σου ειχα βαλει και ενα link για να το δεις σε διαγραμμα) Πηγαινε και ξεβιδωσε την και δες αν σου λειπει. Επισης μπορει να εχει βιδωθει στραβα (ελπιζω οχι) η να μην ειναι καλα βιδωμενη.
Δε νομιζω να μπορει να ειναι κατι αλλο.
Τελευταία τροποποίηση από zannisvel; 28/06/2014 στις 14:40.
Επισης δεν εχει τζαμακι, με το που τη ξεβιδωσεις βλεπεις μεσα.