Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 50

Θέμα: αναβάθμιση φρένων σε africa twin

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από p@nos Προβολή μηνύματος
    φιλε αμα δεν αλλαξεις δαγκανες και δε βαλεις καλα τακακια, φρενα δε θα εχεις...με κλανιες αβγα δε βαφεις...

Αφού ρε μεγάλε την εχω κάνει την μετατροπή και δουλεύει μια χαρά με τις μαμα δαγκάνες, τι πετάγεσαι τώρα. Το αφρικα δεν είναι ss να παίζεις με τα δεκατάκια στην πίστα, απλά τα μαμα φρένα είναι μέτρια για τα κιλά της μηχανής και υπάρχει αυτή η λύση που την εχουν κάνει πολλοί και δουλεύει μια χαρά.

Αν είναι να αλλάξει και τις δαγκάνεις καλύτερα να αλλάξει μηχανάκι.

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kordix Προβολή μηνύματος
    Αφού ρε μεγάλε την εχω κάνει την μετατροπή και δουλεύει μια χαρά με τις μαμα δαγκάνες, τι πετάγεσαι τώρα. Το αφρικα δεν είναι ss να παίζεις με τα δεκατάκια στην πίστα, απλά τα μαμα φρένα είναι μέτρια για τα κιλά της μηχανής και υπάρχει αυτή η λύση που την εχουν κάνει πολλοί και δουλεύει μια χαρά.

Αν είναι να αλλάξει και τις δαγκάνεις καλύτερα να αλλάξει μηχανάκι.

καλα επειδη τα σκατα ειναι καλυτερα απο τα αποσκατα δε παει να πει οτι καταφερες κατι...εκτος αμα νομιζεις εσυ οτι με τα σωληνακια απεκτησες αγκυρες...βαλε και αλλα δυο να γινει ακομα καλυτερο το φρενο

50ε βρισκεις πλεον δαγκανες απο gixxer tdm r1 klp οποτε με τα λεφτα που θα επερνε αλλες δαγκανες εσυ του λες να τις κανει σωληνακια οκ

σε on /off μηχανακι που ισως να μπει κ λιγο χωμα
    το να βαλεις τετοιες δαγκανες
    ειναι ´´μαλλον´´ λαθος.

ασε που το πιρουνακι
    δεν θα την παλεψει ευκολα με τετοια φρενα.

η συνταγη του kordix ειναι μια χαρα για το αφρικα.

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    το οτι θα βαλει δαγκανες απο sbk δε παεινα πει οτι το μηχανακι θα φρεναρει σαν sbk κιολας...βαρος τα δισκακια που εχει το αφρικα μπροστα τρομπα μερικοι παραγοντες που θα περιορισουν το φρενο...και μη φαντασεις πως και στα γιαπονεζικα sbk αυτες οι δαγκανες ειναι ''αγκυρες''...
    και ο τιτλος του θρεντ ειναι ''αναβαθμιση'' φρενων...

υγ: για πειτε μου και ποιον κανονισμο παραβιασα γιατι ηταν πολυ ασαφης η ειδοποιηση και ανωνυμη επισης...

Νέο μέλος
    Ο άνθρωπος θέλει να κάνει τα φρένα του πιο καλά και θέλει γνώμες δεν είναι αυτός λόγος για καυγά. Εγώ λιπών σε transalp που και αυτό από φρένα είναι χάλια με σωληνάκια και με καλά τακάκια τα φρένα σταματάνε την μηχανή άνετα και με καλή αίσθηση. Την μετατροπή την έκανα βάση της παλιάς μου μηχανής που εκεί τα φρένα ήταν άγκυρες (lc4 sm) και έψαξα να κάνω την αναβάθμιση βήμα βήμα για να μη πετάξω λεφτά χωρίς λόγο

Παλαιό μέλος
    εχω βρει μια τρομπα απο cb400sf που εχει κ βαση για τον καθρευτη. γνωριζει κανεις αν κανει για το μανισιο τιμονι της αφρικας? κ το πιο συμαντικο ειναι καλυτερη απο την μανισια του αφρικα η οχι γιατι ειναι απο μικροτερο μηχανακι???ενοω θα εχω καλυτερο αποδοση στο πατιμα του φρενου?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sgi Προβολή μηνύματος
    σκέφτομαι να αλλάξω την τρομπα του μπροστινού
    φρενου με μια απο ενα cbr 1100 mod 98.δεν ειμαι κ πολυ γνώστης,αλλα μου είπαν οτι αξίζει. θελω τη γνωμη σας αν μπαίνει η συγκεκριμένη τρομπα στο αφρικα χωρίς πατέντες κ αν αξίζει η αλλαγή σκετη,η θα πρέπει να αλλαξω κ κατι αλλο για να εχω καλύτερο αποτελεσμα?
    epidi diafori lene diafora
    i mama i trompa ine idia me tou xt 250 den piezi dramatika me apotelesma na pironoun ta takakia ke na min exis frena ama exis varos
    to provlima lipon ine i megali diarkia frenarismatos me varia mixani ke adinami trompa
    vevea sto xoma aftos o sindiasmos litourgi san ABS ala ston dromo ine epikindinos an sou petaxti kati den exis epiloges

i anava8misi ine mia dinati trompa oxi apo cbr vale oti dipote alo 8es
    iparxoun ena karo mixanakia gimna pou i trompa tous exi ipodoxi gia ka8repti ala akoma ke an den exo pernis antaptora ke ton vazis se opia trompa 8es

to sigouro ine apo honda 8a mpi ke i konti maneta tou africa

ego ixa vali trompa apo vfr palio tou 92 an 8imame kala

to solinaki ton igron to alazoume gia na exoume grigori apokrisi stin piesi tis manetas

otan to solinaki ine mama me ta xronia otan frenaris kani ena mikro expand (diogkosi?) ala ine toso elaxiso pou provlima den exis ke litourgi ke san mikro ABS den ine kaka afto,

to africa 8eli opos dipote takakia metalikou tipou EBC, PREMIER

alagi 1 fora ton xrono igra
    mia kali dinati trompa 1/2 toulaxiston
    ke otan fago8oun i diskoi oxi mama kati kalitero

episis epivalete na frenaris perisotero me katevasmata stis taxitites para me frena se ena toso vari mixanaki
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Παλαιό μέλος
    Ευχαριστω για τις πληροφοριες,πολυ σημαντικες!το 1/2 που λες δεν καταλαβα τι ειναι? Η τρομπα απο το cb400sf το εχει? Ειναι καλη να την παρω η να κοιταξω κατι αλλο?

Ευχαριστω για τις πληροφοριες,πολυ σημαντικες!το 1/2 που λες δεν καταλαβα τι ειναι? Η τρομπα απο το cb400sf το εχει? Ειναι καλη να την παρω η να κοιταξω κατι αλλο?
    i trompes exoun mia timi dinamis 1/2 3/8 ke lipa ke aktinikes..

esi kita na paris mia trompa apo 600 kivika 750 ala oxi super spor giati aftes ine diantes ke graponoun apotoma
    8a vris apo gimno honda hornet i kati tetio sigoura 8a ine toulaxiston 1/2 se dinami afto xriazese
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

αρωτηΞης

Το 1/2 , 3/8, 5/8 που εχουν αναγλυφο επανω τους καποιες τρομπες, το ειχα παρει αυθαιρετα οτι ειναι το μεγεθος του εμβολου της τρομπας σε ιντσες.

μαλατΣια η σωστα το εχω ;

Παλαιό μέλος
    Μαλιστα,και ποια ειναι πιο δυνατη η 1/2 η3/5??

Μαλιστα,και ποια ειναι πιο δυνατη η 1/2 η3/5??
    με δεδομενη διάμετρο εμβόλων στις δαγκανες, όσο πιο μικρή η διάμετρος της τρομπας τόσο περισσοτερη δυναμη μεταφέρεται στις δαγκανες
    δηλ. μικρη τρομπα μεγαλη δυναμη μικρη ευαισθησια
    μεγαλη τρομπα πιο αδυναμη αλλα με περιθωρια ακριβεστερων χειρισμων

Παλαιό μέλος
    σορι παιδες αλλα μαλλον ειμαι αρκετα ασχετος με το θεμα... η 16αρα τρομπα απο v-strom ειναι καλυτερη,γιατι την λενε 16αρα? κ οχι 1/2,3/8 κτλπ? αξιζει την αλλαγη?ας μου πει σιγκεκριμενα καποιος πια ειναι καλυτερη να βαλλω 1/2, 3/8 5/8??? ακομα κ απο πιο συγκεκριμενο μοντελο θα βοηθουσε!

τα κλάσματα αν δεν απατώμαι είναι σε ίντσες.

οπότε 25,4 χιλιοστά επί το κλάσμα σου βγάζει αυτό που θέλεις. 3/8*25,4=15,8 (16 δηλαδή) χιλιοστά

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ego_o_idios Προβολή μηνύματος
    i trompes exoun mia timi dinamis 1/2 3/8 ke lipa
    re paliomalaka, eleos ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. αλλαγη πλεξουδας σε africa twin
    από bocaros στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 22/07/2013, 14:31