Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 56

Θέμα: intiminators vs emulators vs hydraulic kit

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Δεν θελω να παίξουμε απολύτως τπτ..
    (κατι που το επαιζα παλιότερα, αρνειται να συνεργαστεί πλέον..)

Απλα επειδή δεν κατεχω και πολλα πολλά από την λειτουργεία των αναρτήσεων, προσπαθω να βγαλω ακρη αν αξιζει κατι αυτή η φασαρία ή αν απλά βγάλω και τρυπήσω (ή γεμίσω) τις τρύπες των dumping rods σε συνδυασμό με το ιξωδες του λαδιού θα μπορέσω να πετύχω "ακριβέστερη" ρύθμιση..
    θα σου απαντήσω α)θεωρητικά και β)πρακτικά, (αν και νομίζω ότι γνωρίζεις περισσότερα απ' όσα λες)...

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, το λάδι που περνάει μέσα από τις ράβδους απόσβεσης (damping rods), ανάλογα με το βαθμό ιξώδους που έχει, αναγκάζεται είτε κατά τη συμπίεση είτε κατά την επαναφορά του ελατηρίου να περάσει μέσα από της οπές της κάθε ράβδου και με την δύσκολη ή εύκολη ροή του εμποδίζει το ελατήριο από το να συμπιέζεται ή να αποσυμπιέζεται ανεξέλεγκτα. Στο μηχανικό αυτό σύστημα (σόρρυ για το επιστημονικοφανές της περιγραφής), ο μόνος παράγοντας που μπορεί να μεταβάλλει την συμπίεση και την επαναφορά, πέραν από τα ελατήρια (τα οποία εκουσίως τα βγάζουμε από την εξίσωση) είναι το ιξώδες του λαδιού. Αν αλλάξουμε το λάδι με πιο παχύ ή πιο λεπτόρρευστο, αλλάζουν ταυτόχρονα και οι δύο ρυθμίσεις. Συνεπώς για μία ρύθμιση εκτός δρόμου που θα θέλαμε ιδανικά μία μαλακή συμπεριφορά, μία καλή απορρόφηση των ανωμαλιών και μία πιο εύκολη βύθιση ώστε να μην κοκκαλώνει ο τροχός στα φρένα, θα βάλουμε λεπτό λάδι. Όμως αυτή η αλλαγή δεν σημαίνει ότι παράλληλα η επαναφορά της ανάρτησης θα είναι η επιθυμητή... για παράδειγμα μπορεί να να φέρεται ανεξέλεγκτα το ελατήριο κατά την επαναφορά του, ή να κάνει ταλαντώσεις πάνω κάτω χωρίς να επανέρχεται όσο γρήγορα θέλουμε στο σωστό sag του, και στη θέση ισορροπίας της μηχανής. Αν πάλι σφίξουμε τις αποσβέσεις με ένα πιο παχύ λάδι τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εχθρικό προς το χωμάτινο τερραίν, και επικίνδυνο, ή πολύ αργό στην επαναφορά της ανάρτησης μετά από συμπίεση. Σε ένα απότομο στρίψιμο του τιμονιού μετά από σαμαράκι, μπορεί να βρεθεί το τιμόνι στριμένο και το λάστιχο ακόμα στον αέρα...
    ΆΡΑ θέλουμε κάτι που να ρυθμίζει αρχικά βάσει ιξώδους την απόσβεση επαναφοράς (το πόσο γρήγορα επιστρέφει το ελατήριο), και ανεξάρτητα από αυτή τη ρύθμιση, να μπορούμε να επηρρεάσουμε την απόσβεση συμπίεσης. Στην πρώτη λοιπόν περίπτωση ξεκινάμε με βάση ένα ιξώδες και παρατηρούμε αν μας ικανοποιεί ή όχι και ανάλογα ρυθμίζουμε. Στην δεύτερη όμως αναγκη που έχουμε, εγκαθιστούμε αυτή την απλή βαλβιδούλα η οποία μέσα από ένα διάφραγμα το οποίο είναι ανεπίστροφο, δίνει τον μηχανικό έλεγχο της ροής κατά την την συμπίεση της ανάρτησης. Αυτή μέσα στις άκρες είναι η θεωρία της βελτίωσης και για να δουλέψει φυσικά πρέπει να απεξαρτητοποιηθείς από την μηχανική λειτουργία της ράβδου απόσβεσης, να την ακυρώσεις, ξετρυπώντας την...

Τώρα για το αν όλο αυτό αξίζει θα σου απαντήσω

β)ΠΡΑΚΤΙΚΑ: πρέπει να περιμένεις να βγάλω τα συμπεράσματά μου και να σου πω αν αξίζει για μένα και κατά τη δική μου γνώμη... διότι ακόμα πειραματίζομαι...

Αυτό που πρέπει να έχει κατα νου ο καθένας είναι ότι ουσιαστικά πέραν του ελατηρίου, στο οποίο ανεξάρτητα μπορείς να επέμβεις, κατα τα άλλα επεμβαίνεις στην υδραυλική λειτουργία της ανάρτησης, αρχικά με το ξετρύπημα την καθιστάς άχρηστη, και μετά με την βαλβίδα πας σαν άλλη yamaha, honda, suzuki, motoguzzi, και προσπαθείς να φέρεις την ανάρτηση ακριβώς στα που επιθυμείς...
    Αυτά προς το παρόν.

ΥΓ. Όπως είδατε το νήμα είναι από το Σεπτέμβριο αλλά δεν είχα γράψει κάτι, διότι δεν έχω κάνει ακόμα όλα τα απαραίτητα πειράματα....
    Και επίσης σημαντικό είναι, δόξα να χει ο Αημπέης, έχω ένα δεύτερο ζευγάρι "μαμα" καλάμια στα οποία θα επιστρέψω αν δεν πετύχει το πείραμα.... (αν και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει...)

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    ΆΡΑ θέλουμε κάτι που να ρυθμίζει αρχικά βάσει ιξώδους την απόσβεση επαναφοράς (το πόσο γρήγορα επιστρέφει το ελατήριο), και ανεξάρτητα από αυτή τη ρύθμιση, να μπορούμε να επηρρεάσουμε την απόσβεση συμπίεσης. Στην πρώτη λοιπόν περίπτωση ξεκινάμε με βάση ένα ιξώδες και παρατηρούμε αν μας ικανοποιεί ή όχι και ανάλογα ρυθμίζουμε. Στην δεύτερη όμως αναγκη που έχουμε, εγκαθιστούμε αυτή την απλή βαλβιδούλα η οποία μέσα από ένα διάφραγμα το οποίο είναι ανεπίστροφο, δίνει τον μηχανικό έλεγχο της ροής κατά την την συμπίεση της ανάρτησης. Αυτή μέσα στις άκρες είναι η θεωρία της βελτίωσης και για να δουλέψει φυσικά πρέπει να απεξαρτητοποιηθείς από την μηχανική λειτουργία της ράβδου απόσβεσης, να την ακυρώσεις, ξετρυπώντας την...
    Δηλ. μου λες ότι αχρηστευοντας την λειτουργεία της ραβδου απόσβεσης, θα πετύχουμε ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ μορφής (και βαθμού) απόσβεση επαναφοράς..??
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Revalving θεωρειτε αυτο stam;

Δηλ. μου λες ότι αχρηστευοντας την λειτουργεία της ραβδου απόσβεσης, θα πετύχουμε ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ μορφής (και βαθμού) απόσβεση επαναφοράς..??
    οκ πάμε πάλι ερωτήσεις...
    διαφωνείς σε κάτι?
    συμφωνείς σε κάτι?
    πιστεύεις σε κάτι άλλο...?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Allst@rf Προβολή μηνύματος
    Revalving θεωρειτε αυτο stam;
    δεν ξέρω πως ονομάζεται... αλλά το revalving το έχω ακούσει μόνο στην πίσω ανάρτηση και περιλαμβάνει άλλες εργασίες....

δεν ξέρω πως ονομάζεται... αλλά το revalving το έχω ακούσει μόνο στην πίσω ανάρτηση και περιλαμβάνει άλλες εργασίες....
    Οχι γινεται και μπροστα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Allst@rf Προβολή μηνύματος
    Οχι γινεται και μπροστα...
    πάσο... revalving τότε...

Moderator
    οκ πάμε πάλι ερωτήσεις...
    Ένα απλό ναι ή όχι θα έφτανε...

Δε σε ικανοποιεί η λειτουργια του πηρουνιου και θελεις να ψαχτεις;

Ένα απλό ναι ή όχι θα έφτανε...
    εδώ δεν έφτασε ολόκληρη έκθεση...

μετά από ένα ημίδιπλο σεντονάκι, μου πετάς μια πρόταση υπεραπλουστευμένη και πρέπει να απαντήσω με ένα ναι ή όχι χωρίς να λες τι πραγματικά σκέφτεσαι.
    Η απάντησή μου και η γνώμη μου λοιπόν βρίσκονται στο ποστ 16... αν θες κάτι άλλο να πούμε βρίσκομαι στη διάθεσή σου. αν πάλι θες να γράψεις τη δική σου γνώμη ή εμπειρία θα ήθελα πολύ να την ακούσω...

Moderator
    εδώ δεν έφτασε ολόκληρη έκθεση...
    Η έκθεση πραγματεύεται το τι κανει (και πως το κανει) η αναρτηση..

Δεν είδα πουθενα τον αντικαταστατη (ή οποιονδήποτε αλλο συσχετισμό) της ραβδου απόσβεσης (αφου πρακτικα θα την καταργήσουμε) σε σχέση με την αποσβεση επαναφοράς..

Κατα τα λεγόμενα σου "εγκαθιστούμε αυτή την απλή βαλβιδούλα η οποία μέσα από ένα διάφραγμα το οποίο είναι ανεπίστροφο, δίνει τον μηχανικό έλεγχο της ροής κατά την την συμπίεση της ανάρτησης"

Αν καταλαβα καλά, αχρηστευουμε την ραβδο απόσβεσης (η οποια ελεγχει την απόσβεση συμπίεσης ΚΑΙ επαναφοράς) και βαζουμε μια βαλβίδα που ελεγχει ΜΟΝΟ την απόσβεση συμπίεσης..

Υ.Γ.
    Πιθανότατα καταλαβα λάθος..

Διάβασα λίγο για τις διαφορές μεταξύ intiminators και emulators και για τα πρώτα δεν χρειάζεται επέμβαση στα damping rods. Δε ξέρω αν κάνουν αυτό που υπόσχονται (πολύ καλό για να είναι αληθινό) αλλά αξίζουν μερικές δοκιμές. Πάντως δε κατάλαβα γιατί προτίμησες τα emulators. Δε πιστεύεις ότι τα intiminators κάνουν αυτό που υπόσχονται (the faster the wheel moves up compressing the forks, the more dampening resistance the Intiminator develops to prevent the forks from bottoming out);
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Διάβασα λίγο για τις διαφορές μεταξύ intiminators και emulators και για τα πρώτα δεν χρειάζεται επέμβαση στα damping rods. Δε ξέρω αν κάνουν αυτό που υπόσχονται (πολύ καλό για να είναι αληθινό) αλλά αξίζουν μερικές δοκιμές. Πάντως δε κατάλαβα γιατί προτίμησες τα emulators. Δε πιστεύεις ότι τα intiminators κάνουν αυτό που υπόσχονται (the faster the wheel moves up compressing the forks, the more dampening resistance the Intiminator develops to prevent the forks from bottoming out);
    Εάν προσθέσεις μιά επιπλέον απόσβεση στην ήδη υπάρχουσα τότε απλά κάνεις το πιρούνι πιο αργό δεν έχει κάποιο νόημα.
    Εκτός εάν επεμβαίνεις στο ιξώδες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Εάν προσθέσεις μιά επιπλέον απόσβεση στην ήδη υπάρχουσα τότε απλά κάνεις το πιρούνι πιο αργό δεν έχει κάποιο νόημα.
    Εκτός εάν επεμβαίνεις στο ιξώδες.
    Ναι, προτείνουν 5άρι λάδι για το vstrom αντί για 10άρι που είναι κανονικά (αν δε κάνω λάθος).
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. cb1300 vs gsxr1400 vs xjr1300
    από adam13 στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 26/10/2005, 21:16
  2. Rossi Vs Gibernau Vs Melandrin
    από latris mixanis στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 90
    Τελευταίο μήνυμα: 29/07/2005, 00:29
  3. Χριστιανοσ Vs Μουσουλμανοσ Vs Εβραιοσ.
    από maintenance στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 30/06/2005, 22:26
  4. Peagaso Vs Kle500 Vs Klr650????
    από lagel στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 22/03/2004, 08:53
  5. Kawasaki Z750 Vs Hornet Vs Fazer
    από Dean στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2004, 15:38

Κανόνες δημοσιεύσεων