NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Τι να σου πω περί λαδιού οι απόψεις είναι σαν τις μύτες, ο καθ' ένας τη δική του.
Εσύ πως το 'χεις καταλάβει, στο κιβώτιο πχ που είναι ο κύριος "ρουφιάνος" των ελαίων; Στο φέιζερ πάντως "έσπαγε" νωρίς σχετικά, κατά τις 3000 το "άκουγες".
ρε Γιαννη τι να σου πω τωρα;
εγω κάθε 6χιλ. χλμ κανω αλλαγές.
ούτε άκουγα τίποτα περίεργο,ούτε "άκουγα" κάτι μεμπτό.
Ποτέ με κανένα λάδι που έβαλα, δεν ένιωσα αυτό που λένε "σαζμάν βούτυρο". Μόνο σε μεγάλες βόλτες μαλάκωνε πολύ το σαζμάν.
αλλά νομίζω αυτό είναι γνωρισμα της Καφασακι.
τωρα κι εγω δε νομίζω πως η φθορά ήρθε απο τη μαρκα του λαδιού.
Υπάρχει περίπτωση,για κάποιο λόγο σε κάποια στιγμή, να μην έφτανε επαρκές λάδι στον κύλινδρο #4;
αλλά θα μου πεις,άντε και έγινε έτσι. τι συνέβη και έφτιαξε μετά;
Επίσης να πω,ότι τα λάδια που αφαιρέθηκαν τώρα, ήταν πεντακάθαρα καισχεδόν είχαν το αρχικό τους κοκκινωπο χρωμα.αν λεεικατι αυτο
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Το περίεργο είναι το βαθύ χάραγμα στην έδρα, σαν να είχε ένα σκουπιδάκι και την έσκαψε ή υπερβολικό σφίξιμο. Και έχει και μιά γρατσουνιά περίεργη που δεν είναι από περιστροφή (εκτός αν ξεγελάει η φωτό).
Το ότι έχουν χαρακιές όλα τα αμύγδαλα με παραξενεύει, άλλα πιο πολύ και άλλα πιο λίγο. Το μαύρο χρώμα είναι από διαδικασία επιφανειακής σκλήρυνσης; Πάντως αν το μετρήσεις και τα αμύγδαλα είναι με σωστές διαστάσεις και τα διάκενα επίσης σωστά, κλείσε το όμορφα με την σωστή σειρά βιδώματος και τις προβλεπόμενες ροπές και φαντάζομαι ότι όπως δούλευε έτσι θα δουλεύει πάλι. Απλά θα το είχα στο νού μου να το βλέπω συχνά (εννοώ στα διαστήματα που λέει ο καφασάκης).
Οι φθορες στα αμυγδαλα και τα κομβια των εκκεντροφορων ισως να μην ειναι εκτος οριων, οτι και να σου λεμε εδω ειναι τηλε-διαγνωση.
Πρωτο βημα μπες και κατεβασε το μανουαλ απο καπου αν εχεις μικρομετρα παχυμετρα εχει καλως αν οχι πηγαινε σε μηχανουργειο να στα μετρησουν , οι φθορα στους εκκεντροφορους επανερχεται με πολυ ψιλο σμυριδοχαρτο, δες διαφορα στους εκκεντροφορους απο τον προκατοχο Ζ750 το 8βαλβιδο 1984 πριν το τριψιμο και μετα: http://www.moto.gr/forums/showthread...ight=z750+1984
Οσο αφορα την διαφορα στα αλουμινενια καβαλετα που εχει το κεφαλαρι αν εσαι εκτος οριων...
παντως σε μηχανακι που περπαταει μια χαρα δεν ειναι εποχες για πολυ ψειρισμα
ρυθμισε βαλβιδουλες κλειστο βαλε φρεσκο λαδακι και..........
καλες βολτες
στο δρομο δεν θα σε αφησει![]()
@μανκαμ
πολύ χρήσιμο τιπ!
Δε μου λες,μιας και φαίνεται πως ξερεις, πως μετριούνται τα καβαλέτα στην κεφαλή;
πρέπει να το βγάλω και να το πάω σε μηχανουργείο;
@toyar
έτσι ακριβώς.![]()
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
τα φτηνα castrol που πηρες μηπως ειναι καμμια παρτιδα ανακυκλωμενα?
εχω ακουσει πολλα περιεργα για μουφα castrol αν και εγω τετοια βαζω.
το αρπαγμα μαλλον ειναι απο κρυο πλακωμα.
φιλτρο γνησιο η οτι ναναι?μηπως δεν εχει καλη πιεση η τρομπα και ο τελευταιος κυλινδρος
παιρνει καμμενο λαδι μεχρι να φτασει σε αυτον η δεν παιρνει αρκετη ποσοτητα.
οι χαρακιες δεν φαινονται να ειναι τοσο ανυσηχητικες,
εχω δει πολυ χειροτερα και δουλευουν για χρονια απροβληματιστα.
ενας τροπος μετρησης ανοχων στροφεα-εδρανου ειναι με plastigauge http://www.youtube.com/watch?v=q3pHb-qXZc8
εχεις ομως διαθεσιμες τις εργοστασιακες τιμες;
Γιάννη μην σε τρομάζει. 'Εχω δεί ΤΑ έκτροπα! Μιά χαρά είναι το μηχάνημα. Κλείστο και προσπάθησε να αλλάζεις τα λαδάκια λίγο πιό σύντομα, κάθε 5000 χλμ. Η Φθορά βέβαια δεν εξηγείται για τα χιλιόμετρα που έχεις, παρά μόνο από την κακή χρήση του προηγούμενου ιδιοκτήτη, όπως είπαν και τα παιδιά (κακό στρώσιμο και ψυχρές εκκινήσεις).
I'm the footprint on the sand ....
Winterhater.
Μην αφήνεις το μηχανακι να ζεσταινεται στο πλαινο σταντ. Ελλιπης λίπανση της κεφαλης είναι αυτά τα σημάδια. Μέτρα το και πράττεις.
Ειχα το 1000 του 2007, οταν ανοιχτηκε οι εκκεντροφοροι ειχαν σημαδια παρομοια αλλα χωρις να εχουν πειραχτει οι ανοχες, ουτε τα ενιωθες με την αφη και μου ειχαν πει οτι ειναι λογικη φθορα και κατι για κρυο κινητηρα, βεβαια δεν υπηρχε κανενα σημαδι στη κεφαλη. Πριν αρχισεις τη καταστροφολογια περασε απο ενα εξουσιοδοτημενο που εμπιστευεσαι και μετρησε τες για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο αλλιως σε βλεπω να μη μπορεις να κοιμηθεις το βραδυ...
Spectro λαδια προτειναν στο Αμερικα.
![]()