Σελίδα 2 από 9 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 129

Θέμα: Λάστιχα για motard

Π@ΥΤΑΝΑ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ Το avatar του/της S705
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    απ'οτι καταλαβα Παναγιωτη, τα pirelli τα θεωρεις καλα ελαστικα γενικα...αλλα δεν νομιζεις οτι κανουν σε φιλοσοφια motard λογω της χαραξης τους?
    Για να καταλάβεις τι παίζει με το ζέσταμα. Ένα λάστιχο ζεσταίνετε με δυο τρόπους.

1ον λόγο της συμπίεσης – εκτονώσεις που κάνει ο σκελετός καθώς περιστρέφετε το λάστιχο

2ον λόγο της μικρό μετακινήσεις του πέλματος πάνω στον σκελετό.

Από το δεύτερο καταλαβαίνουμε το ότι ένα λάστιχο με πολύ χάραξη ( όπως το mt ή το mutant ) έχει την δυνατότητα να μετακινητέ τοπικά κάθε «τακουνάκι» και άρα να προκαλείτε ζέσταμα! *

Άρα εσύ που από ότι είπες θες ένα λάστιχο να το χαρείς με το καλημέρα σε ένα ελαφρύ μηχανάκι , τώρα μπορείς να διαλέξεις πλέων μονός σου…

*και μην πει κάνεις για σλικ. Εκεί πάμε σε άλλες γόμες , κουβέρτες και τα λοιπά. Έξαλλου αυτή η μικρό μετακίνηση που αναφέρω γίνετε και σε σλικ γόμα.
    Η ΚΑΛΗ Η ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ...
    ....ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ
    ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!!!

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από S705 Προβολή μηνύματος
    Για να καταλάβεις τι παίζει με το ζέσταμα. Ένα λάστιχο ζεσταίνετε με δυο τρόπους.

1ον λόγο της συμπίεσης – εκτονώσεις που κάνει ο σκελετός καθώς περιστρέφετε το λάστιχο

2ον λόγο της μικρό μετακινήσεις του πέλματος πάνω στον σκελετό.
    Το ελαστικο ζεσταινεται κυριως λογω της τριβης του με την ασφαλτο. Η τριβη παραγει θερμοτητα.
    Αυξανωντας και το βαρος της μοτο, αυξανεις την τριβη και κατα συνεπεια αυξανεις και το ρυθμο με τον οποιο παραγεται η θερμοτητα αυτη.
    Εναλλακτικα αλλαζωντας το υλικο της γομας με καποιο το οποιο ειναι πιο θερμοαγωγιμο αυξανεις το ρυθμο με τον οποιο θερμαινεται.
    Καταληγωντας σε γρηγοροτερο ζεσταμα και στις δυο περιπτωσεις.
    MADE IN JAPAN 日本製

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Το ελαστικο ζεσταινεται κυριως λογω της τριβης του με την ασφαλτο. Η τριβη παραγει θερμοτητα.
    Αυξανωντας και το βαρος της μοτο, αυξανεις την τριβη και κατα συνεπεια αυξανεις και το ρυθμο με τον οποιο παραγεται η θερμοτητα αυτη.
    Εναλλακτικα αλλαζωντας το υλικο της γομας με καποιο το οποιο ειναι πιο θερμοαγωγιμο αυξανεις το ρυθμο με τον οποιο θερμαινεται.
    Καταληγωντας σε γρηγοροτερο ζεσταμα και στις δυο περιπτωσεις.
    Δεν είχα σκοπό να αναλύσω πλήρως το πώς και γιατί ζεσταίνετε ένα ελαστικό , αλλά να δώσω να καταλάβει ο devil την διάφορα μεταξύ δυο ελαστικών.

«Το ελαστικό ζεσταίνεται κυρίως λόγο της τριβής του με την άσφαλτο. Η τριβή παράγει θερμότητα.»

δηλαδή εάν απλά τσουλά η μηχανή , δεν επιταχύνω ή επιβραδύνω , και έχουμε απλή κύλιση του ελαστικού , αυτό δεν ζεσταίνετε???

Εάν κουνήσεις πολλές φορές ένα σύρμα περά δοθε θα κοπεί ,εκεί θα είναι και ζεστό!! Γιατί?
    Η ΚΑΛΗ Η ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ...
    ....ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από S705 Προβολή μηνύματος
    Δεν είχα σκοπό να αναλύσω πλήρως το πώς και γιατί ζεσταίνετε ένα ελαστικό , αλλά να δώσω να καταλάβει ο devil την διάφορα μεταξύ δυο ελαστικών.

«Το ελαστικό ζεσταίνεται κυρίως λόγο της τριβής του με την άσφαλτο. Η τριβή παράγει θερμότητα.»

δηλαδή εάν απλά τσουλά η μηχανή , δεν επιταχύνω ή επιβραδύνω , και έχουμε απλή κύλιση του ελαστικού , αυτό δεν ζεσταίνετε???

Φυσικα ζεστενεται παλι λογω της τριβης. Δεν χρειαζεται να επιταχυνεις-επιβραδυνεις για να υπαρχει η τριβη.

Εάν κουνήσεις πολλές φορές ένα σύρμα περά δοθε θα κοπεί ,εκεί θα είναι και ζεστό!! Γιατί?
    Θετεις σε κινηση τα μορια του μεταλλου και κατα συνεπεια θερμενεται. Κοβεται οταν ξεπερασεις τις ανοχες του.
    Το τελευταιο δεν ειναι απολυτα ακριβες παντως..
    Δεν διαφωνουμε, απλα λεω οτι περισσοτερο ζεσταινεται το ελαστικο λογω τριβης.
    MADE IN JAPAN 日本製

Η τριβή κυλίσεις είναι η μικρότερη τριβή , από την στατική και την ολίσθησης!

Έτσι είναι και με το λάστιχο , θέτεις σε κινήσει τα μόρια του όταν του επιτρέπετε να έχει μικρό κινήσεις.

Αλλά επειδή το μεσημέρι τηγανίσαμε ψάρια και έχω να καθαρίσω την κουζίνα θα συνεχίσω να βρω την τριβή του σφουγγαριού επάνω στο τηγάνι !!!
    Η ΚΑΛΗ Η ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ...
    ....ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Pirelli mt60 τα δουλεψα σε πιστα καρτ με μοταρντ yamaha wr 200 (το παλιοδίχρονο).Δεν με κρεμάσανε πουθενά,γλυστρουσαν εκεί που ήθελα εγώ, όταν ήθελα εγώ και όπως ήθελα εγώ.Μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση και σίγουρα θα τα χρησιμοποιούσα πάλι με αυξημένη εμπιστοσύνη.
    Φίου φίου φι φι φίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    παιδια τα γνωριζω τα περι ζεσταματος θεματα...
    εχει να κανει ομως και με την γομα του καθε ελαστικου και τον σκελετο...
    οποτε μαλλον ειμαι αναμεσα σε mt60 και mutant

ψαχνοντας λιγο ειδα οτι η pirelli βγαζει τα mt60 και τα mt60 rs τα οποια rs προοριζονται περισσοτερο σε motard χρηση, ενω τα απλα mt60 ειναι για πιο off road καταστασεις...

επισης τα mutant βγαινουν για καθαρα motard χρηση...εδω τα specs...

εδω πινουν νερο στα mutant και στα mt60..με περισσοτερη εμφαση στα mutant...και εδω ενα παρομοιο θεμα...

μαλλον θα ξεκινησω ψακτικη για τιμες και ημερομηνιες παραγωγης μεσα στην εβδομαδα και μετα το Πασχα θα τα φορεσω...

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    απ'οτι καταλαβα Παναγιωτη, τα pirelli τα θεωρεις καλα ελαστικα γενικα...αλλα δεν νομιζεις οτι κανουν σε φιλοσοφια motard λογω της χαραξης τους?
    Ναι τα θεωρώ πολύ καλά για αυτόν που θέλει μαλακό λάστιχο, κι όχι Πλάστιχο να το κρατήσει 15 χρόνια.

Η χάραξή που θεωρώ ότι δεν ταιριάζει σε φιλοσοφία motard είναι αυτή των rosso II, corsa κλπ. Όχι των pirelli γενικά.

Τα mt μια χαρά είναι νομίζω

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Ναι τα θεωρώ πολύ καλά για αυτόν που θέλει μαλακό λάστιχο, κι όχι Πλάστιχο να το κρατήσει 15 χρόνια.

Η χάραξή που θεωρώ ότι δεν ταιριάζει σε φιλοσοφία motard είναι αυτή των rosso II, corsa κλπ. Όχι των pirelli γενικά.

Τα mt μια χαρά είναι νομίζω
    ναι καλα καταλαβα..
    για τα rosso 2 και τα corsa ελεγα και εγω οτι αναφεροσουν...
    συμφωνουμε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kerasaki
    Ερώτηση...το competition της Michelen είναι μόνο για συνθήκες πίστας και κουβέρτες? Κάνω ψιλομικρές διαδρομές στην πόλη της τάξης των 20+20 χιλιομέτρων κάθε φορά, θα κάνουν δουλειά η τσάμπα τα ευρώ για αυτή τη χρήση? χιλιομετρική απόδοση υφίσταται καθόλου με αυτά? βγάζουν έστω 3000χμ?
    Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά
    Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
    Που όλο με κοιτά
    Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
    Που σκοτώνει για λεφτά
    Που με σκοτώνει από αγάπη
    Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
    Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
    Πάρε με μαζί σου

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Τα Dunlop mutant τα έχεις σκεφτεί? Είναι καθαρά sm λάστιχο και πολύ καλό στη βροχή με γρήγορη κορώνα. Τα έχω στο δικό μου 4000χλμ. Αν σε ενδιαφέρουν πες μου να σου γράψω 2 λόγια.

The fine art of sliding Το avatar του/της Aνεμος
    Σταύρο, πως το οδηγάς το XR στον δρόμο ?

Αν θες λάστιχο βεντουζα, πολύ γρήγορο ζέσταμα (μαλακός σκελετός) , σχετικά αργή κορώνα (που σε αφήνει να παίξεις όμως με γεωμετρία) και σχετικά μικρή διάρκεια ζωής, πας ΜΤ 60 και τέλος. Βεντούζες.Λόγω χάραξης πατάς και χώμα και κρατάνε .Η αίσθηση ασφάλειας που είχα με αυτά ακόμα και σε βρεγμένη αθηναική άσφαλτο δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο λάστιχο. Το μείον τους η σχετικά μειωμένη διάρκεια ζωής (που αν λυσσάξεις με πλαγιολισθησεις και πλασαρίσματα μπορεί να γίνει εξαιρετικά μειωμένη )

Εχω δοκιμάσει και τα Mutant και τα Qualifier . Τα πρώτα αρκετά ουδέτερα γεωμετρικά, καλό κράτημα μετα απο λίγο ζέσταμα,πιο σκληρός σκελετός απο τα ΜΤ, καλά στο βρεγμένο,μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απο τα MT .overall καλό λάστιχο για μονοκύλινδρο 650.Αντεχε και παραπάνω σε ξέσκισμα απλά σαν αισθηση δεν ειχε εκείνο το "στρίβω τιμόνια κάτω οπουδήποτε" feeling των ΜΤ. Επίσης αν πατάς χώμα προφανώς δεν κρατάνε σαν τα ΜΤ καθαρά λόγω χάραξης.
    Qualifier Κατα αρχήν είναι φαρδιά. Το 160 που φόραγα είχε πραγματικό πλάτος 169 (!) και έβρισκε στην αλυσίδα η οποία το έφαγε και ησυχάσαμε όλοι.Δεν με ενθουσίασε σαν λάστιχο, όντας πίο στρητάδικο απο τα άλλα δυο.Αρκετά μεγαλύτερος χρόνος ζεστάματος (σε κοντινές διαδρομές εντός πόλης το λάστιχό ΔΕΝ ζεσταινόταν ) .Σε διαδρομές εκτός με σχετικά γρήγορο στροφιλίκι (για motard) το λάστιχο ζεσταίνεται και κρατάει καλά, επιτρέποντας μεγάλες κλίσεις και δίνοντας εμπιστοσύνη. Χειρότερο στο βρεγμένο απο τα άλλα δυο.Αντοχή σε καφριλίκια.
    Σε γενικές γραμμές το λάστιχο που μου ταίριαζε περισσότερο θεωρώ πως ήταν το ΜΤ 60, αλλα αν με έπιανε η μουρλα και πήγαινα συνεχεια με το πλάι τα λυπόμουν.
    καθε ενα μπροστινό τρια πίσω....
    ΥΓ : τα παραπάνω σε ΚΤΜ 640 , ελπίζω να σε βοηθησα λιγο
    there's no such thing as impossible

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Aνεμος Προβολή μηνύματος
    Πήγαινε στο θρεντ που είχε ανοίξει όταν το έσιαχνε, δες το, και θα σου λυθούν οι απορίες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zannisvel Προβολή μηνύματος
    Τα Dunlop mutant τα έχεις σκεφτεί? Είναι καθαρά sm λάστιχο και πολύ καλό στη βροχή με γρήγορη κορώνα. Τα έχω στο δικό μου 4000χλμ. Αν σε ενδιαφέρουν πες μου να σου γράψω 2 λόγια.

ναι, εννοειται γραψε...
    οποιαδηποτε εμπειρια πανω σε MT60 και mutant ειναι δεκτη...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Aνεμος Προβολή μηνύματος

Αν θες λάστιχο βεντουζα, πολύ γρήγορο ζέσταμα (μαλακός σκελετός) , σχετικά αργή κορώνα (που σε αφήνει να παίξεις όμως με γεωμετρία) και σχετικά μικρή διάρκεια ζωής, πας ΜΤ 60 και τέλος. Βεντούζες.Λόγω χάραξης πατάς και χώμα και κρατάνε .Η αίσθηση ασφάλειας που είχα με αυτά ακόμα και σε βρεγμένη αθηναική άσφαλτο δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο λάστιχο. Το μείον τους η σχετικά μειωμένη διάρκεια ζωής (που αν λυσσάξεις με πλαγιολισθησεις και πλασαρίσματα μπορεί να γίνει εξαιρετικά μειωμένη )

Εχω δοκιμάσει και τα Mutant και τα Qualifier . Τα πρώτα αρκετά ουδέτερα γεωμετρικά, καλό κράτημα μετα απο λίγο ζέσταμα,πιο σκληρός σκελετός απο τα ΜΤ, καλά στο βρεγμένο,μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απο τα MT .overall καλό λάστιχο για μονοκύλινδρο 650.Αντεχε και παραπάνω σε ξέσκισμα απλά σαν αισθηση δεν ειχε εκείνο το "στρίβω τιμόνια κάτω οπουδήποτε" feeling των ΜΤ. Επίσης αν πατάς χώμα προφανώς δεν κρατάνε σαν τα ΜΤ καθαρά λόγω χάραξης.
    Qualifier Κατα αρχήν είναι φαρδιά. Το 160 που φόραγα είχε πραγματικό πλάτος 169 (!) και έβρισκε στην αλυσίδα η οποία το έφαγε και ησυχάσαμε όλοι.Δεν με ενθουσίασε σαν λάστιχο, όντας πίο στρητάδικο απο τα άλλα δυο.Αρκετά μεγαλύτερος χρόνος ζεστάματος (σε κοντινές διαδρομές εντός πόλης το λάστιχό ΔΕΝ ζεσταινόταν ) .Σε διαδρομές εκτός με σχετικά γρήγορο στροφιλίκι (για motard) το λάστιχο ζεσταίνεται και κρατάει καλά, επιτρέποντας μεγάλες κλίσεις και δίνοντας εμπιστοσύνη. Χειρότερο στο βρεγμένο απο τα άλλα δυο.Αντοχή σε καφριλίκια.
    Σε γενικές γραμμές το λάστιχο που μου ταίριαζε περισσότερο θεωρώ πως ήταν το ΜΤ 60, αλλα αν με έπιανε η μουρλα και πήγαινα συνεχεια με το πλάι τα λυπόμουν.
    καθε ενα μπροστινό τρια πίσω....
    ΥΓ : τα παραπάνω σε ΚΤΜ 640 , ελπίζω να σε βοηθησα λιγο
    αλλος ενας ψηφος λοιπον στα ΜΤ60...
    μια χαρα...
    το XR το οδηγαω αναλογως τα κεφια...
    αν βρω καλη ασφαλτο θελω να σουζαρω, αλλα με τα υπαρχοντα ελαστικα δεν μπορω γιατι γραφει μεχρι και η 3η..
    μονο σε πολυ καλη ασφαλτο μπορω να το σηκωσω...
    δεν ειμαι πολυ του ντριφτ με κατεβασματα και πισω φρενο...και παντες τις εχω βαρεθει τοσα χρονια (απο το 2008) γιατι μονο αυτο κανουν καλα οταν ειναι κρυα τα υπαρχοντα λαστιχα...
    και γουσταρω το μπροστα φρενο..(εντο ιδανικα)..αλλα ειναι και αυτο απαγορευτικο μεχρι στιγμης...

οποτε, αν βρω (γενικα) τα ΜΤ60RS εννοειται οτι θα παω γι'αυτα...
    αν δεν τα βρω και τα μαγαζια εχουν τα απλα ΜΤ60, τοτε θα παρω καθαρα οτι ειναι πιο φτηνο εκ των 2 (ΜΤ60 - mutant)...

ακομα δεν εχω κανει ψακτικη γιατι πηγαν πισω τα οικονομικα, αλλα και ο καιρος δεν ειναι στα καλυτερα του για να πω οτι θα τα βαλω και θα τα χαρω αμεσα...
    οποτε εφ'οσον μενει μεσα το μηχανακι, δεν ειχα και καμια ιδιαιτερη φουρια...

λογικα απο Μαΐο θα τα εχω φορεμενα....

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Εγω στ 640 που φοραγα MT60RS ημουν πολυ ευχαριστημενος. Μικρη διαρκεια ζωης αλλα οσο ζουσαν ηταν το απολυτο λαστιχο.

Σελίδα 2 από 9 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. λάστιχα για XT 600 motard
    από blackpit στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2006, 22:09
  2. Λαστιχα για transalp..
    από derd στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 15/09/2004, 10:05
  3. λαστιχα για KTM LC4 SM
    από dez στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket