Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 26 από 26

Θέμα: Enfield 500cc

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    R75 Πήγα να σου στείλω πμ αλλά μάλλον δεν το έχεις ενεργοποιήσει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από BMW R75
    Προς το παρόν εγώ δεν έχω αποκτήσει (είχαμε μία ατυχία το καλοκαίρι με ένα εξωμήτριο και ελπίζουμε στο μέλλον να είμαστε πιο τυχεροί).
    Μην το βάζετε κάτω! Είναι άσχημη φάση, το ξέρω γιατί κι εμέις είχαμε παρόμοια ατυχία το 2001 και τώρα έχουμε ένα κοριτσάκι 2 χρονών κι ένα αγοράκι 2 μηνών!

sapila racing team (SR Team)
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    R75 Πήγα να σου στείλω πμ αλλά μάλλον δεν το έχεις ενεργοποιήσει.

Μην το βάζετε κάτω! Είναι άσχημη φάση, το ξέρω γιατί κι εμέις είχαμε παρόμοια ατυχία το 2001 και τώρα έχουμε ένα κοριτσάκι 2 χρονών κι ένα αγοράκι 2 μηνών!

sapila racing team (SR Team)
    Ευχαριστώ για την πρόσκληση και τις πληροφορίες για το classic rally, μόνο που το βλέπω λίγο δύσκολο για τις 13/11. Πάντως αν με φέρει ο δρόμος προς την Αθήνα θα χαρώ να βρεθούμε να τα πούμε για τα classics. Το ίδιο ισχύει να βρεθείς και εσύ εδώ στα μέρη μας.
    Thanks και για το κουράγιο που μου δίνεις για το θέμα των παιδιών. Ελπίζουμε στο μέλλον.
    Όσον αφορά το πμ μάλλον δεν το έχω ενεργοποιήσει. Πρώτη φορά κάνω forum και είμαι λίγο άσχετος.
    Σκέφτομαι να κάνω μια ψιλοανακαίνιση στο R75, να το βάψω μαύρο με άσπρο "φιλέτο", να γυαλίσω τις ρόδες (τρίψιμο τις ζάντες και καινούριες ακτίνες) και να βάλω καινούριες εξατμίσεις (ήδη έχω αγοράσει καινούριους "λαιμούς") .
    Σκεφτόμουν να την δώσω σε έναν που κάνει αναπαλαιώσεις, να τη διαλύσει όλη, να αλλάξει ότι χρειάζεται, να βάψω σκελετό (πρώτα αμμοβολή). Αλλά θα βγούν πολλά χρήματα. Για να τη λύσει και να την δέσει ζήτησε 1500 ευρώ, χώρια μετά τα βαψίματα, γυαλίσματα, νίκελ και ότι ανταλλακτικό χρειαστεί. (Αυτή τη στιγμή όμως σαν οικογένεια έχουμε άλλες προτεραιότητες.)
    Θα προσπαθήσω να επισυνάψω μία φωτογραφία του R75, αλλά επαναλαμβάνω είμαι λίγο άσχετος απο αυτά.
    Το ESTRELLA το σκέφτομαι. Η βέσπα πάλι έβγαλε πρόβλημα με τα φρένα. Έβαλα καινούρια κυλινδράκια΄, καινούριους διαγόνες μπρος πίσω και χάνει υγρά φρένων απο το πεντάλ. Σε λίγο θα ξεπεράσω τα όρια μου και θα την πετάξω.

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Βαλε μια φωτο να το δουμε !!

Ισως μπει στα sticky εδω παραπανω !!

Παλαιό μέλος
    Ευχαριστώ για την πρόσκληση και τις πληροφορίες για το classic rally, μόνο που το βλέπω λίγο δύσκολο για τις 13/11. Πάντως αν με φέρει ο δρόμος προς την Αθήνα θα χαρώ να βρεθούμε να τα πούμε για τα classics. Το ίδιο ισχύει να βρεθείς και εσύ εδώ στα μέρη μας.
    Thanks και για το κουράγιο που μου δίνεις για το θέμα των παιδιών. Ελπίζουμε στο μέλλον.
    Όσον αφορά το πμ μάλλον δεν το έχω ενεργοποιήσει. Πρώτη φορά κάνω forum και είμαι λίγο άσχετος.
    Σκέφτομαι να κάνω μια ψιλοανακαίνιση στο R75, να το βάψω μαύρο με άσπρο "φιλέτο", να γυαλίσω τις ρόδες (τρίψιμο τις ζάντες και καινούριες ακτίνες) και να βάλω καινούριες εξατμίσεις (ήδη έχω αγοράσει καινούριους "λαιμούς") .
    Σκεφτόμουν να την δώσω σε έναν που κάνει αναπαλαιώσεις, να τη διαλύσει όλη, να αλλάξει ότι χρειάζεται, να βάψω σκελετό (πρώτα αμμοβολή). Αλλά θα βγούν πολλά χρήματα. Για να τη λύσει και να την δέσει ζήτησε 1500 ευρώ, χώρια μετά τα βαψίματα, γυαλίσματα, νίκελ και ότι ανταλλακτικό χρειαστεί. (Αυτή τη στιγμή όμως σαν οικογένεια έχουμε άλλες προτεραιότητες.)
    Θα προσπαθήσω να επισυνάψω μία φωτογραφία του R75, αλλά επαναλαμβάνω είμαι λίγο άσχετος απο αυτά.
    Το ESTRELLA το σκέφτομαι. Η βέσπα πάλι έβγαλε πρόβλημα με τα φρένα. Έβαλα καινούρια κυλινδράκια΄, καινούριους διαγόνες μπρος πίσω και χάνει υγρά φρένων απο το πεντάλ. Σε λίγο θα ξεπεράσω τα όρια μου και θα την πετάξω.

bmw r75 1972.jpg

Κανε την πιο μικρη ............ αλλοιως δε φαινεται !

Αν δε μπορεις στειλε μου ΠΜ να με την στειλεις με μαιλι για να στην μικρυνω !!

Παλαιό μέλος
    Προέκυψε κάτι άλλο. Βρήκα σε μία αγγελία ένα kawasaki gpz550 του 1984. Είναι σε καλή κατάσταση και πριν απο ένα χρόνο έχει κάνει επισκευη τον κινητήρα. Το πουλάει 500 ευρώ. Τι λέτε αξίζει για καθημερινή χρήση στην πόλη;

Προέκυψε κάτι άλλο. Βρήκα σε μία αγγελία ένα kawasaki gpz550 του 1984. Είναι σε καλή κατάσταση και πριν απο ένα χρόνο έχει κάνει επισκευη τον κινητήρα. Το πουλάει 500 ευρώ. Τι λέτε αξίζει για καθημερινή χρήση στην πόλη;
    Παληα τεχνολογια και μαλλον δεν θ' αντεξει καλοκαιρια μεγαλες θερμοκρασιες...............
    Αν εχουν κανει ρεκτιφιε δε ξερεις τι στην ευχη κανανε !!!
    Μη το παρεις .............. εκτος και αν θες να ριξεις αλλα 2000-3000 γιουργια για να γινει ξανα μηχανη ....... και δεν το αξιζει τοσα !

Moderator
    tifoefs δεν είναι έτσι τα πράγματα.

R75 παλιά τεχνολογία ναι, αλλά είναι από τα πιο αξιόπιστα οτέρ που υπάρχουν.
    Η σειρά KZ της Kawasaki είναι ιστορική, μόλις σταμάτησε η παραγωγή του τελευταίου KZ μοτέρ, που έμπαινε στο ZR7.
    Είναι το τελευταίο διβάλβιδο τετρακύλινδρο αερόψυκτο.
    Εχω δεί Zephyr 750, παρόμοιο μοτέρ με του 550 και ΙΔΙΟ με του ΖR7, να μπαίνει στο συνεργείο για γενική επισκευή καθώς είχε μειωμένη απόδοση και έκαιγε λάδια, αλλά όχι τίποτα τραγικές καταστάσεις.
    Είχε 230.000 χλμ, ο ιδιοκτήτης ηταν συντηριτικός 45αρης και το πρόσεχε. Τα χιλιόμετρα τα πιστοποίησε ο μηχανικός που το συντηρούσε από καινούριο.

Αυτά τα μοτέρ δεν έχουν απολύτως ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα σε οποιαδήποτε θερμοκρασία, ο αναβάτης όμως έχει καθώς ζεσταίνεται αρκετά.

Το δύσκολο είναι να βρείς ένα καλό μηχανάκι γιατί τα περισσότερα είναι λιωμένα. Ηταν το πιο γρήγορο 550 μέχρι που βγήκε το GSX5500ES/F που όμως ήταν 570 κυβικά.
    Ετσι πολλά έπεσαν θύματα σκαλίσματος. Αν δεν είναι πειραγμένο κι έχει αναλώσιμα σε καλή κατάσταση, τα αξίζει τα λεφτά. Αλλιώς μπορεί να μπλέξεις άσχημα.
    Ακουσε το μοτέρ, και μην σε ανησυχήσει ο θόρυβος της καμπάνας, trademark Kawasaki, αλλά αν δείς γαλάζιο καπνό από τις εξατμίσεις όταν το βάζεις μπρός, η θορύβους από κεφάλή ΜΑΚΡΙΑ.

sapila racing
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος
    Απο εμφάνιση φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση, του λείπουν τα φλας και τα καθρεφτάκια και έχει 4 σε μία. Η βαφή είναι εργοστασιακή, της "μάνας του" και γενικά δεν έχει σημάδια απο πεσίματα. Για την επισκευή του μοτέρ ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έδωσε 1300 ευρώ πριν ενάμισι χρόνο στην επίσημη αντιπροσωπεία της KAWASAKI, στον Ερμίδη, ο οποίος του είπε ότι το μηχανάκι θα αντέξει άλλα 20 χρόνια. Μου είπε ότι μέσα στον κινητήρα είναι όλα καινούρια. Ο κινητήρας είχε κολλήσει, μου είπε ότι έφταιγε το ελατήριο σε ένα πιστόνι. Το κοντέρ γράφει 49.000 χλμ., δεν ξέρω αν είναι πραγματικά. Η μηχανή είναι παροπλισμένη εδώ και ένα χρόνο και δεν παίρνει μπρος. Θα την πάμε στην αντιπροσωπεία να την βάλουν μπρος και να την ακούσω.
    Κολλάω μήπως την αγοράσω με 500 ευρώ και δώσω άλλα 2000 ευρώ για να την φτιάξω, ενώ με τα ίδια λεφτά θα πάρω το ESTRELLA που είναι σε άψογη κατάσταση. Το θέμα είναι ότι αν το σγοράσω μετά τελείωσε θα το έχω για πάντα, δεν πρόκειται να το πουλήσω γιατί δεν θα το αγοράζει κανείς. Η αντιπροσωπεία το παίρνει 300 ευρώ.
    Πάντως είναι όμορφο το GPZ και στα νιάτα του ήταν γρήγορο. Θυμάμαι και το SUZUKI το 550 το "ελάφι" που ανέφερες πριν, ήταν πολύ γρήγορο.

Moderator
    Πάντως είναι όμορφο το GPZ και στα νιάτα του ήταν γρήγορο. Θυμάμαι και το SUZUKI το 550 το "ελάφι" που ανέφερες πριν, ήταν πολύ γρήγορο.
    Πού το θυμήθηκες οτι το λέγανε 'ελαφι', τρομερό!
    Νομίζω ηταν ενα περιοδικό που το ονόμασε έτσι στο τεστ (Mottorrad ισως).
    Οντως το ελάφι πάτησε όλα τα 550 και υπέκυψε μόνο στο GPZ600 που βγήκε αργότερα.

Το ξέρω καλά αυτό το μηχανάκι (GSX550 EF με ολόκληρο φαίρινγκ) γιατί μ ένα τέτοιο απέκτησα 12 βίδες και μι αλάμα 30 πόντους στον δεξί μηρό to 1985.

sapila racing
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Πού το θυμήθηκες οτι το λέγανε 'ελαφι', τρομερό!
    Νομίζω ηταν ενα περιοδικό που το ονόμασε έτσι στο τεστ (Mottorrad ισως).
    Οντως το ελάφι πάτησε όλα τα 550 και υπέκυψε μόνο στο GPZ600 που βγήκε αργότερα.

Το ξέρω καλά αυτό το μηχανάκι (GSX550 EF με ολόκληρο φαίρινγκ) γιατί μ ένα τέτοιο απέκτησα 12 βίδες και μι αλάμα 30 πόντους στον δεξί μηρό to 1985.

sapila racing
    Πω! Πω! Άσχημο πέσιμο. Τι να πώ;;; Ελπίζω να μην σου έχει αφήσει κανένα πρόβλημα.
    Το 1986 ο αδελφός μου είχε αγοράσει ολοκάινουργιο ένα yamaha RD350F YPVS (με ολόσωμο fairing) και ο κολλητός του είχε αγοράσει ένα suzuki 550 ελάφι (χωρίς ολόσωμο fairing δεν ήταν το F, είχε μόνο μάσκα) ελαφρώς μεταχειρισμένο απο Γερμανία. Εκείνος το έλεγε ελάφι, είχε πει ότι έτσι έλεγαν το μοντέλο αυτό, και απο εκεί ήξερα την ονομασία του. Θυμάμαι ότι τότε καθόταν στην καφετερία, τα παρκάρανε το ένα στο δεξί πεζοδρόμιο το άλλο στο αριστερό και μετρούσαν ποιός σταματάει για να τα δει (όντως πάντως σταματούσαν και τα "προσκυνούσαν" τα θαυμάζαν πράγματι).
    Το RD πάντως είχε πολύ γκάζι. Μετά τις 6.000 στροφές τιναζόταν μπροστά. Ο μπροστινός τροχός σηκωνόταν μόνος του. Φυσικά "έκαιγε" πάρα πολύ. Δυστυχώς του το έκλεψαν, το βρήκαμε μετά από 1 μήνα λεηλατημένο, χωρίς fairing, χωρίς εξατμίσεις και με καμένη ηλεκτρονική. Ο φίλος του αδελφού μου πρέπει να το έχει ακόμα το ελαφί. Το συντηρούσε και το διατηρούσε άφογο, αν και όταν τον είδα πριν απο 2-3 χρόνια μου είπε ότι η μηχανή δεν είναι πια τόσο γρήγορη όσο στα νιάτα της.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. enfield bullet 500
    από lord_dimos76 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 02/08/2018, 13:29
  2. Piaggio Liberty 500cc 2χρονο
    από tempo στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2006, 22:15
  3. ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ KAWASAKI KLE 500cc
    από gamaicas στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 12/02/2006, 18:49
  4. Enfield Bullet 500
    από martin στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2005, 08:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ