Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 35

Θέμα: μπαταρία ή μίζα ή ρελέ???

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αν δεν γονατιζε στα 5V η μπαταρία θα σου ελεγα ΜΟΝΟ μιζα...
    (αλλα όχι ΜΟΝΟ καρβουνακια.. - καπου εχουν γεμισει "καρβουνιλα" τα αυλακια μεταξυ των επαγώγιμων και ελλατωνεται ο αριθμός των πόλων..)

Τωρα μαλλον πας ΚΑΙ για μπαταρία...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από petros3110 Προβολή μηνύματος
    Τα πρωινά, μετράω μπαταρία κ είναι 12,7 V. Πατάω μίζα κ ακούω τικτιτκτικτικττικ κ αναβοσβήνουν τα φώτα. Την ώρα της 1ης μιζιάς(αποτυχημένης εκκίνησης) έχω μέτρηση 5,5 v. Ξαναπατάω μίζα κ παίρνει κανονικά. Σβήνω ξαναπατάω πάλι τρτρτρτρρ. Ξαναπατάω, παίρνει. Αποσυνδέω πόλο, βάζω με καλώδια από αυτοκίνητο, παίρνει κανονικά. Ξαναδοκιμάζω με αυτοκίνητο, παίρνει κανονικά. Υπάρχει περίπτωση, να φταίει μίζα ή ρελέ μίζας και να το ξεπερνάει (ίσως προς το παρόν) λόγο της δυνατότερης μπαταρίας του αυτοκινήτου??? Μήπως έχω τόσο χαμηλή ένδειξη την ώρα της μιζιάς επειδή εκείνη τη στιγμή κολλώνει η μίζα? Το πιό εύκολο για μένα είναι να αλλάξω μπαταρία, αλλά μην πάει τζάμπα...
    με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα , άλλαξα 2 μπαταρίες και τελικά ήταν μίζα.

Παλαιό μέλος
    Πήγα σε ηλεκτρολόγο τελικά, και η διάγνωσή του ήταν μόνο μπαταρία. Η παλιά μου έδειξε στο τέστερ του 55 αμπερ εκκίνησης. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο ήχος τρτρτρτρτρτρ κ το αναβόσμημα των φώτων, ήταν από το ρελέ όπου λογο των λίγων αμπέρ εκκίνησης της μπαταρίας μου δεν έμενε στην κλειστή θέση ώστε να δώσει την εντολή στη μίζα. Αυτό σημαίνει όπως μου είπε οτι δουλευει το ρελέ αλλά η μπαταρία είναι για δρόμο. Πρόβλημα στη μίζα θα είχα σύμφωνα με τα λεγόμενά του πάντα, αν άκουγα τακ του ρελέ αλλά η μιζα δεν γυρνούσε. Με το ρελέ θα είχα πρόβλημα αν πάταγα μίζα κ δεν θα άκουγα τίποτα ή αν η μίζα θα δούλευε συνέχεια δηλ. παρέμενε ο ρελές σε κλειστή θέση κ πλέον θα έπρεπε να βγάλω πόλο. Τεσπά ελπίζω τα λεγόμενά του να είναι σωστά κ τελικά άλλαξα μπαταρία κ τώρα <<σκοτώνει>>

Παλαιό μέλος
    συνηθως σε τετοια θέματα πρώτα κοιτάμε όλα τα υπόλοιπα και μετά αλλάζουμε μπαταρία.

δηλαδή πρώτα φορτίζουμε την μπαταρία μας. Με φορτισμένη μπαταρία κάνουμε τεστ μπαταρίας να φέρνει το πολύμετρο πάνω απο 9V στους πόλους της μπαταρίας στο μιζάρισμα.
    Αν είναι κάτω απο τα 8V, δοκιμάζουμε άλλη μπαταρία μέχρι στο μιζάρισμα να βγάζει πάνω απο 8V.
    Αν στο μιζάρισμα βγάζει πάνω απο 8V και δεν γυρνάει η μίζα, χτυπάμε με σφυράκι τη μίζα. Αν πάρει χτυπώντας την μίζα, θέλει καρβουνάκια. Αν η μίζα δεν γυρνάει ούτε με χτύπημα, κοιτάμε ρελε μίζας-ασφάλειες.

Αν πάρει μπροστα, κοιτάμε τα βολτ της μπαταρίας στο ρελαντι. Αν είναι κάτω απο 13, έχει πρόβλημα ο ανορθωτής ή τα πηνία, επομένως δεν έχει νόημα να αγοράσουμε καινουργια μπαταρία πριν φτιαξουμε αυτο το πρόβλημα

με booster για αμάξια και απο μπαταρια αυτοκινήτου γενικά δεν συνιστώ να βάζουμε μπροστά γιατι τα αμάξια δουλευουν με 4A, ενω τα μηχανάκια με 1-1,5 το πολύ και υπάρχει (μικρή) πιθανότητα να βγούνε off ασφάλειες, ηλεκτρονική, κλπ.
    Τελευταία τροποποίηση από duke200; 27/11/2015 στις 12:03.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από duke200 Προβολή μηνύματος
    Αν είναι κάτω απο τα 8V, δοκιμάζουμε άλλη μπαταρία μέχρι στο μιζάρισμα να βγάζει πάνω απο 8V.
    Του έβγαλε 5V είπε ο άνθρωπος...

Οπότε φαντάζομαι πως όλο το υπόλοιπο κείμενο, πλην του πρώτου φανταστικού συμπεράσματος (στο οποίο είναι προφανές ότι θα καταλήξει κάθε έμπορος μπαταριών -δεν φταίει το προϊόν του) μάλλον περιττεύει εν προκειμένω. Είναι ένας γενικός μπούσουλας, αν και να σου πω ότι με τις μηδαμινές ηλεκτρολογικές μου γνώσεις, θεωρώ ότι αν φταίει το ρελέ που δεν ανοίγει δεν θα δεις ποτέ καμμία πτώση τάσης στο "μιζάρισμα" που δεν θα συμβαίνει.

Για το μπούστερ και την μπαταρία αυτοκινήτου, είσαι ο δεύτερος που το γράφει αυτές τις μέρες. Και επειδή όπως είπα ήδη οι ηλεκτρολογικές μου γνώσεις είναι μηδαμινές, για εξηγήστε το ρε παίδες... Άν η μπαταρία μπορεί να δώσει παραπάνω αμπέρ, αυτό σημαίνει ότι τα "βιάζει" στο κύκλωμα που συνδέεται -κάνοντας ζημιές όπως γράψατε- ή απλά ότι έχει την δυνατότητα ΑΝ ένα κύκλωμα ζητήσει το τάδε ρεύμα, να το δώσει χωρίς πρόβλημα και οποιαδήποτε χαμηλότερη αυτής της τιμής ζήτηση είναι ΟΚ; Γιατί το πρώτο, το οποίο υπονοείται από τα γραφόμενά σας, μου φαίνεται παράλογο. Άλλο πράγμα να συνδέσεις 12V σε 6V κύκλωμα, άλλο πράγμα να έχεις τα σωστά V και περισσότερα Α...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    το εκαστοτε κυκλωμα τραβαει το ρευμα (ενταση Α) που χρειαζεται για να λειτουργησει αρκει η πηγη να εχει να το δωσει
    δεν μας νοιαζει αν η πηγη μπορει να δωσει και παραπανω ρευμα αρκει μονο να ειναι σωστη η ταση (V) της
    η μπαταρια αυτοκινητου αφοβα μιζαρει τη μιζα της μοτο δεν πρεπει ομως να την αφησουμε πανω οταν παρει μπρος γιατι ζοριζεται το κυκλωμα φορτισης

Παλαιό μέλος
    επειδή αυτό είχα ακούσει κι εγώ γι αυτό έβγαλα πόλο όταν έβαλα από μπαταρια αυτοκινήτου. Όταν το ανέφερα αυτό στον ηλ/γο μου είπε κι από φορτηγό να βαζες δεν τρέχει τίποτα...λογο 12v

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Του έβγαλε 5V είπε ο άνθρωπος...

Οπότε φαντάζομαι πως όλο το υπόλοιπο κείμενο, πλην του πρώτου φανταστικού συμπεράσματος (στο οποίο είναι προφανές ότι θα καταλήξει κάθε έμπορος μπαταριών -δεν φταίει το προϊόν του) μάλλον περιττεύει εν προκειμένω. Είναι ένας γενικός μπούσουλας, αν και να σου πω ότι με τις μηδαμινές ηλεκτρολογικές μου γνώσεις, θεωρώ ότι αν φταίει το ρελέ που δεν ανοίγει δεν θα δεις ποτέ καμμία πτώση τάσης στο "μιζάρισμα" που δεν θα συμβαίνει.

Για το μπούστερ και την μπαταρία αυτοκινήτου, είσαι ο δεύτερος που το γράφει αυτές τις μέρες. Και επειδή όπως είπα ήδη οι ηλεκτρολογικές μου γνώσεις είναι μηδαμινές, για εξηγήστε το ρε παίδες... Άν η μπαταρία μπορεί να δώσει παραπάνω αμπέρ, αυτό σημαίνει ότι τα "βιάζει" στο κύκλωμα που συνδέεται -κάνοντας ζημιές όπως γράψατε- ή απλά ότι έχει την δυνατότητα ΑΝ ένα κύκλωμα ζητήσει το τάδε ρεύμα, να το δώσει χωρίς πρόβλημα και οποιαδήποτε χαμηλότερη αυτής της τιμής ζήτηση είναι ΟΚ; Γιατί το πρώτο, το οποίο υπονοείται από τα γραφόμενά σας, μου φαίνεται παράλογο. Άλλο πράγμα να συνδέσεις 12V σε 6V κύκλωμα, άλλο πράγμα να έχεις τα σωστά V και περισσότερα Α...
    επειδή αυτό είχα ακούσει κι εγώ γι αυτό έβγαλα πόλο όταν έβαλα από μπαταρια αυτοκινήτου. Όταν το ανέφερα αυτό στον ηλ/γο μου είπε κι από φορτηγό να βαζες δεν τρέχει τίποτα...λογο 12v

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Αν ήταν ρελέ θα έκανε τικ και δεν θα έπαιρνε μπρος.
    Το ότι μετά από κάποια τικ παίρνει μπρος δείχνει καρβουνάκια και πολυκαιρισμένη μπαταρία, άσχετα αν σου δείχνει 12 volts χωρίς φορτίο.
    Το να βάζεις μπαταρία με περισσότερα amperes στο κύκλωμα της μοτοσυκλέτας μόνο ζημιά μπορεί να κάνεις.
    Δεν βάζω στο παιχνίδι kill switch και καλωδίωση γιατί όπως γράφεις με την μπαταρία του αυτοκινήτου παίρνει μπρος.
    Αν θες πες λίγα περισσότερα γι' αυτό. Γιατί τα περισσότερα αμπς κάνουν κακό???

Για το πρόβλημα του φίλου όπως είπε και ο αμύρου, ένα πράγμα αλλάζει και όλα δουλεύουν κανονικά, είναι και η μέτρηση υπό φορτίο στα 5V άρα η Μπαταρία συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Και δεν μου φαίνεται παράξενο 2,5 χρονών μπαταρία και Κινέζικη να τα κλ@σει. Από την άλλη ο Παλιάνθρωπας λέει και για καρβουνίλα και δεν έχει άδικο. Εγω στην περίπτωσή σου θα άλλαζα σε πρώτη φάση μπαταρία και θα το παρακολουθούσα. Αν έβλεπα σύντομα τα ίδια συμπτώματα θα πήγαινα και στην μίζα.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από petros3110 Προβολή μηνύματος
    Πήγα σε ηλεκτρολόγο τελικά, και η διάγνωσή του ήταν μόνο μπαταρία. Η παλιά μου έδειξε στο τέστερ του 55 αμπερ εκκίνησης. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο ήχος τρτρτρτρτρτρ κ το αναβόσμημα των φώτων, ήταν από το ρελέ όπου λογο των λίγων αμπέρ εκκίνησης της μπαταρίας μου δεν έμενε στην κλειστή θέση ώστε να δώσει την εντολή στη μίζα. Αυτό σημαίνει όπως μου είπε οτι δουλευει το ρελέ αλλά η μπαταρία είναι για δρόμο. Πρόβλημα στη μίζα θα είχα σύμφωνα με τα λεγόμενά του πάντα, αν άκουγα τακ του ρελέ αλλά η μιζα δεν γυρνούσε. Με το ρελέ θα είχα πρόβλημα αν πάταγα μίζα κ δεν θα άκουγα τίποτα ή αν η μίζα θα δούλευε συνέχεια δηλ. παρέμενε ο ρελές σε κλειστή θέση κ πλέον θα έπρεπε να βγάλω πόλο. Τεσπά ελπίζω τα λεγόμενά του να είναι σωστά κ τελικά άλλαξα μπαταρία κ τώρα <<σκοτώνει>>
    Πολύ σωστά στα είπε ο ηλεκτρολόγος σου κατ εμέ
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος

Για το πρόβλημα του φίλου όπως είπε και ο αμύρου, ένα πράγμα αλλάζει και όλα δουλεύουν κανονικά, είναι και η μέτρηση υπό φορτίο στα 5V άρα η Μπαταρία συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Και δεν μου φαίνεται παράξενο 2,5 χρονών μπαταρία και Κινέζικη να τα κλ@σει. Από την άλλη ο Παλιάνθρωπας λέει και για καρβουνίλα και δεν έχει άδικο. Εγω στην περίπτωσή σου θα άλλαζα σε πρώτη φάση μπαταρία και θα το παρακολουθούσα. Αν έβλεπα σύντομα τα ίδια συμπτώματα θα πήγαινα και στην μίζα.
    ok αυτό θα κάνω, αυτό κάνω ελπίζω μέχρι τότε να μην ξανακλάσει η μπαταρία κ να βγουν τα λεγόμενα του ηλγου σωστά

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Προφανως εννοεί οτι αν "ζητηθουν" απο το κυκλωμα φορτισης περισσοτερα amperes απο αυτα που μπορει να δωσει, αρχιζουν τα παρατραγουδα ρε Billy...

Y.G.
    Siakse to toshiba mi se siaksw tion gouna...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Αν ήταν ρελέ θα έκανε τικ και δεν θα έπαιρνε μπρος.
    Το ότι μετά από κάποια τικ παίρνει μπρος δείχνει καρβουνάκια και πολυκαιρισμένη μπαταρία, άσχετα αν σου δείχνει 12 volts χωρίς φορτίο.
    Το να βάζεις μπαταρία με περισσότερα amperes στο κύκλωμα της μοτοσυκλέτας μόνο ζημιά μπορεί να κάνεις.
    Δεν βάζω στο παιχνίδι kill switch και καλωδίωση γιατί όπως γράφεις με την μπαταρία του αυτοκινήτου παίρνει μπρος.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Προφανως εννοεί οτι αν "ζητηθουν" απο το κυκλωμα φορτισης περισσοτερα amperes απο αυτα που μπορει να δωσει, αρχιζουν τα παρατραγουδα ρε Billy...

Y.G.
    Siakse to toshiba mi se siaksw tion gouna...
    Πληροφοριακά...το είχα αναφέρει παραπάνω...

Κι εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει "ζητήθηκαν" παραπάνω αμπέρ, δηλαδή το χειρότερο είναι να δίνει ότι δίνει το κύκλωμα και να μην μπορεί να φορτίσει την μπαταρία ή να την φορτίζει πολύ αργά.
    Μπορεί "βιαίως" να ζητηθεί να απορροφηθεί παραπάνω ρεύμα από όσο μπορεί να παρέχει το κύκλωμα της φόρτισης; Αυτό ακούγεται όσο παράλογο ακούγεται το "βιαίως" να σπρωχτεί παραπάνω ρεύμα από τα παραπανίσια A της μπαταρίας που έλεγα πριν.

Μιά που το πιάσαμε, πείτε μιά κουβεντούλα παραπάνω να μάθουμε και τίποτα φρέσκο γιατί με τα λακωνικά "θα χαλάσει" "στο είπα ότι θα χαλάσει" λίγο μας χάσατε εμάς τους μη ηλεκτρολόγους.

ρε Πέτρο, στρατιωτικός; Υπλγός, λγός, ηλγος;;;; δολοφονικές ΕΣ συντμήσεις

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Κι εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει "ζητήθηκαν" παραπάνω αμπέρ, δηλαδή το χειρότερο είναι να δίνει ότι δίνει το κύκλωμα και να μην μπορεί να φορτίσει την μπαταρία ή να την φορτίζει πολύ αργά.
    Μπορεί "βιαίως" να ζητηθεί να απορροφηθεί παραπάνω ρεύμα από όσο μπορεί να παρέχει το κύκλωμα της φόρτισης; Αυτό ακούγεται όσο παράλογο ακούγεται το "βιαίως" να σπρωχτεί παραπάνω ρεύμα από τα παραπανίσια A της μπαταρίας που έλεγα πριν.

Μιά που το πιάσαμε, πείτε μιά κουβεντούλα παραπάνω να μάθουμε και τίποτα φρέσκο γιατί με τα λακωνικά "θα χαλάσει" "στο είπα ότι θα χαλάσει" λίγο μας χάσατε εμάς τους μη ηλεκτρολόγους.

ρε Πέτρο, στρατιωτικός; Υπλγός, λγός, ηλγος;;;; δολοφονικές ΕΣ συντμήσεις
    xaxaxaxa εναι πρώην ...εα αξκος ΠΑ χαχαχαχα

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 04/06/2014, 11:52
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/04/2009, 13:59
  3. Μπαταρια-μιζα drz400e
    από thunderabe στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2008, 18:30