Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 54

Θέμα: Είναι καλύτερα να καβαλάς πρώτα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Δίκυκλος
    Γιατί τα ίδια δεν μπορεί να πάθει αν καβαλήσει σε μεγαλύτερη ηλικία αν π.χ. βράζει το αίμα ενός νεαρού οδηγού αυτοκινήτου και τον κλείσει, χτυπήσει κλπ; Ξέρεις πόσο κάνει η αγορά και η συντήρηση ενός καρτ; Και ποιος παίρνει μηχανή για να πηγαίνει σε πίστα το παιδί του για εξάσκηση; Τέλεια όλα αυτά αλλά φαίνεται ότι έρχονται απο την ονειροχώρα...
    ο κίνδυνος από ένα νεαρό που βράζει το αίμα του κ οδηγεί αυτοκίνητο είναι δεδομένος...αλλά ο κίνδυνος αυτός πολλαπλασιάζεται όταν περά των ανεύθυνων που κυκλοφορούν στους δρόμους είναιθ και ο αναβάτης της μηχανής ανεύθυνος....
    Μπορεί κάλιστα να πηγαίνεις το παιδί σου σε πίστα να οδηγάει τη δική σου μηχανή...δηλαδή μπορείς να του πάρεις μηχανή να κάνει βόλτες αλλά δεν διατίθεσαι να του την πάρεις για να μάθει σοβαρά σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον????
    το κάρτ ξέρω πόσο κοστίζει ...λιγότερο από μια μηχανή...το μόνο πρόβλημα είναι τα ελαστικά...
    Επίσης θεωρώ ότι τη μηχανή ο καθένας να την παίρνει με δικά του χρήματα τα οποία προέρχονται από τον κόπο του...έτσι την πονάει , τη σέβεται παραπάνω και γενικά μαθαίνει να είναι πιο υπεύθυνος....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από nimbus
    οδηγώ αυτοκίνητο περισσότερα χρόνια από ότι μηχανή...
    Ακόμα κι όταν δεν είχα την μοτοσυκλετιστική νοοτροπία ή όποια παιδεία νομίζω ότι διαθέτω, ακόμα και τότε, συλλάμβανα τον εαυτό μου να δίνω προτεραιότητα σε πεζούς, σε μηχανές, σε μοτοσυκλέτες, ενίοτε και σε άλλα αυτοκίνητα...
    Δεν είναι το αυτοκίνητο που περιορίζει τον ορίζοντα του μοτοσυκλετιστή...είναι η καλή διάθεση, που τελικά κι αυτή, μάλλον έμφυτη είναι...
    Τα στραβά και τα ανάποδα που προκαλεί ένας οδηγός αυτοκινήτου, προέρχονται από τον αυτούσιο εγωισμό του να αποδείξει "κάτι" τι...δεν ξέρει...όλα αυτά μεταφράζονται σε μια απόλυτη αδιαφορία, με θλιβερό αποτέλεσμα τα δυσνόητα ατυχήματα της πόλης ή κι εκτός...
    Η δυσάρεστη αλήθεια είναι,
    ότι ο οδηγός αυτοκινήτου, θεωρεί τον εαυτό του ασφαλή μέσα στο τετράγωνο ατσάλινο αυτό κατασκεύασμα που θέλει να λέγεται αυτοκίνητο...Ο οδηγός αυτός, δυσκολεύεται να μπεί στην ψυχολογία ενός μοτοσυκλετιστή...ίσως γιατί δεν τον νοιάζει να μπεί σε αυτή την διαδικασία σκέψης...ίσως και να μην μπορεί να γτάσει μέχρι εκεί το μυαλό του...
    Εμείς επομένως, με περίσσεια υπομονή, καλούμαστε να τους μεταφέρουμε τις όποιες ενστάνσεις μας, προκειμένου να μην επανναλάβουν ξανά το όποιο λάθος...
    Πριν κανα μήνα, είμαι πανεπιστημίου με το monster, στην αριστερή πλευρά του δρόμου...μια τύπισσα με το αυτοκίνητό της, δίχως να βάλει φλας, αλλάζει λωρίδα κι αναγκάζομαι να πατήσω λίγο απότομα το φρένο...για να μην πέσω πάνω της...με είδε κι έκανε την πάπια...την πλησιάζω...και της λέω..."αν έπεφτα πάνω σου, ποιος θα εφταιγε? εγώ ή εσύ...?" μου χαμογέλασε και μου ζήτησε συγγνώμη...δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό...ανταπέδωσα στο χαμόγελο κι έφυγα...τουλάχιστον, το κατάλαβε...ευελπιστώ.
    Πριν μια εβδομάδα, πήγε να με πετάξει ένας ηλίθιος , γιατί θεώρησε ότι πιάνω χώρο στον δρόμο...ένα αγριοκοίταγμα, ήταν αρκετό...

Υπάρχουν άνθρωποι, που δεν μπορούν να διανοηθούν κάποια πράγματα...δεν πάει το μυαλό τους...κι εκεί ξεκινούν τα προβλήματα...
    αρα ειναι θέμα ανθρώπου, βιώματος, συμπεριφοράς...και πάει λέγοντας...
    Σεβαστά όλα αυτά. Σ' αυτά τα θέματα τίποτα δεν είναι απόλυτο... Άρα αναγκαστικά αποκλείουμε τον παράγοντα άνθρωπο. Τώρα για να διαμορφώσει κάποιος συμπεριφορά μέσα απο βιώματα πρέπει να έχει βιώματα. Και τα βιώματα της κίνησης σε δυο τροχούς διαμορφώνουν πολύ πιο fullproof συμπεριφορά. Όχι σε όλους, βέβαια, αλλά στους περισσότερους.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    ο κίνδυνος από ένα νεαρό που βράζει το αίμα του κ οδηγεί αυτοκίνητο είναι δεδομένος...αλλά ο κίνδυνος αυτός πολλαπλασιάζεται όταν περά των ανεύθυνων που κυκλοφορούν στους δρόμους είναιθ και ο αναβάτης της μηχανής ανεύθυνος....
    Μπορεί κάλιστα να πηγαίνεις το παιδί σου σε πίστα να οδηγάει τη δική σου μηχανή...δηλαδή μπορείς να του πάρεις μηχανή να κάνει βόλτες αλλά δεν διατίθεσαι να του την πάρεις για να μάθει σοβαρά σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον????
    το κάρτ ξέρω πόσο κοστίζει ...λιγότερο από μια μηχανή...το μόνο πρόβλημα είναι τα ελαστικά...
    Επίσης θεωρώ ότι τη μηχανή ο καθένας να την παίρνει με δικά του χρήματα τα οποία προέρχονται από τον κόπο του...έτσι την πονάει , τη σέβεται παραπάνω και γενικά μαθαίνει να είναι πιο υπεύθυνος....
    Υπάρχει καμιά συγκεκριμένη ηλικία που γινόμαστε ξαφνικά υπεύθυνοι; Άλλο μηχανή και άλλο μηχανάκι. Το πρώτο μου μηχανάκι έκανε 150 χιλιάρικα. Με τόση δουλειά και τρέξιμο οι γονείς μου σίγουρα δε μπορούσαν να με πηγαίνουν σε πίστα για εξάσκηση με το μοτοποδήλατο... Όσο για το καρτ που κοστίζει λιγότερο απο μηχανή πες μου που είναι και το αγοράζω αύριο. Και το καρτ χρειάζεται λάστιχα. Πολύ συχνά. Και κινητήρα, και, και.. Το τελευταίο που μου λες δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της συζήτησης.

ήρθαν μέρες καλές... Το avatar του/της nimbus
    Σεβαστά όλα αυτά. Σ' αυτά τα θέματα τίποτα δεν είναι απόλυτο... Άρα αναγκαστικά αποκλείουμε τον παράγοντα άνθρωπο. Τώρα για να διαμορφώσει κάποιος συμπεριφορά μέσα απο βιώματα πρέπει να έχει βιώματα. Και τα βιώματα της κίνησης σε δυο τροχούς διαμορφώνουν πολύ πιο fullproof συμπεριφορά. Όχι σε όλους, βέβαια, αλλά στους περισσότερους.

για να διαμορφωθεί ο χαρακτήρας, η συμπεριφορά, εξαρτάται κατα ένα μεγάλο ποσοστό από την οικογένεια, την αντίληψη του καθένα, αλλά και το τι συγκυρίες τον περιτρυγυριζουν και πώς τις αντιμετωπίζει ο κάθε ένας από την ανθρώπινη υπόσταση...
    Βίωμα=εμπειρία,πείρα, μάθηση, τριβή, δαημοσύνη...
    Τα βιώματα συγκεντρώνονται όταν ο άνθρωπος, Δεν κρύβεται στην γυάλα του, αλλά καλπάζει εκεί έξω ανάμεσα στον κόσμο...
    Γίνεται ένα κάτι από τον κόσμο...
    Μαθαίνει να παίρνει πρωτοβουλίες, να μαθαίνει, να ακούει, να βλέπει...Τα πρώτα βιώματα, τα κερδίζει κανείς από το περιβάλλον εκείνο το οικογενειακό...και με την πάροδο του χρόνου, διευρύνονται τα βιώματα και "χτίζουν" τον χαρακτήρα, την ιδιοτέλεια έπειτα ενός ολάκερου κόσμου...
    ...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...
    ...life is life out there...

nimbus

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    [B
    Επίσης θεωρώ ότι τη μηχανή ο καθένας να την παίρνει με δικά του χρήματα τα οποία προέρχονται από τον κόπο του...έτσι την πονάει , τη σέβεται παραπάνω και γενικά μαθαίνει να είναι πιο υπεύθυνος.... [/B]
    αυτό δεν ανταποκρίνεται στην μοτοσυκλετιστική παιδεία ενός ανθρώπου...έχω φίλο, που δεν έχει δουλέψει στην ζωή του, γιατί δεν χρειάζεται...έχει στην κατοχή του 6 μοτοσυκλέτες και τις σέβεται όλες όσο δεν μπορείς να φανταστείς... συν της άλλης, είναι πιό προσεκτικός στο θέμα οδήγησης από τον καθένα, αλλά και σεμνός άνθρωπος...Επομένως, δεν έχει να κάνει με το αν αγοράζει μόνος του την μηχανή του κάποιος, αλλά με το "τι" πάστα ανθρώπου είναι
    ...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...

nimbus

αυτό δεν ανταποκρίνεται στην μοτοσυκλετιστική παιδεία ενός ανθρώπου...έχω φίλο, που δεν έχει δουλέψει στην ζωή του, γιατί δεν χρειάζεται...έχει στην κατοχή του 6 μοτοσυκλέτες και τις σέβεται όλες όσο δεν μπορείς να φανταστείς... συν της άλλης, είναι πιό προσεκτικός στο θέμα οδήγησης από τον καθένα, αλλά και σεμνός άνθρωπος...Επομένως, δεν έχει να κάνει με το αν αγοράζει μόνος του την μηχανή του κάποιος, αλλά με το "τι" πάστα ανθρώπου είναι
    100% και βαλε δικιο... ετσι ειναι...

(ειδικα γιαυτον εχω παθει πλακα 2 φορες στον δρομο απο την ανθρωπινη και σωστη συμπεριφορα... οχι τοσο για τα οχηματα του, αλλα για τον συνανθρωπο... απιστευτος)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Runner Ducati
    100% και βαλε δικιο... ετσι ειναι...

(ειδικα γιαυτον εχω παθει πλακα 2 φορες στον δρομο απο την ανθρωπινη και σωστη συμπεριφορα... οχι τοσο για τα οχηματα του, αλλα για τον συνανθρωπο... απιστευτος)

ειδικά όταν έχει συνεπιβάτη, προσέχει παρα πολύ, ξέρει που θα τρέξει...μέσα στην πόλη, πάει αργά και δίνει πάντα προτεραιότητες στους άλλους...
    ...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...

nimbus

για να διαμορφωθεί ο χαρακτήρας, η συμπεριφορά, εξαρτάται κατα ένα μεγάλο ποσοστό από την οικογένεια, την αντίληψη του καθένα, αλλά και το τι συγκυρίες τον περιτρυγυριζουν και πώς τις αντιμετωπίζει ο κάθε ένας από την ανθρώπινη υπόσταση...
    Βίωμα=εμπειρία,πείρα, μάθηση, τριβή, δαημοσύνη...
    Τα βιώματα συγκεντρώνονται όταν ο άνθρωπος, Δεν κρύβεται στην γυάλα του, αλλά καλπάζει εκεί έξω ανάμεσα στον κόσμο...
    Γίνεται ένα κάτι από τον κόσμο...
    Μαθαίνει να παίρνει πρωτοβουλίες, να μαθαίνει, να ακούει, να βλέπει...Τα πρώτα βιώματα, τα κερδίζει κανείς από το περιβάλλον εκείνο το οικογενειακό...και με την πάροδο του χρόνου, διευρύνονται τα βιώματα και "χτίζουν" τον χαρακτήρα, την ιδιοτέλεια έπειτα ενός ολάκερου κόσμου...
    Βρε φίλε μου σου είπα και πριν ότι συμφωνώ απόλυτα με τα περι χαρακτήρος ανθρώπου. Μη με παρεξηγείς, χαίρομαι να συζητάω μαζί σου αλλά νομίζω ότι πλατιάζουμε λιγάκι. Τα περί παιδείας, ιδιοσυγκρασίας και ανατροφής είναι τα μισά post σε κάθε σχετική συζήτηση. Ας εξαιρέσουμε λοιπόν τους τύπους που για χ-ψ λόγους έχουν και θα έχουν ψυχωτική-αυτοκτονική-δολοφονική συμπεριφορά. Κάποια πράγματα δεν μαθαίνονται σε καμιά πίστα και σε κανένα σχολείο. Άλλο να σου λέω ότι κανείς δε σε υπολογίζει στο δρόμο και άλλο να στρίβουν επάνω σου. Προς θεού, αν η υποχρεωτική οδήγηση δικύκλου για όλους απο τα 12 θα έλυνε τα προβλήματα και θα πλέαμε σε πελάγη οδηγικής παιδείας θα έβαζα για πρωθυπουργός. Ποτέ δεν είπα αυτό απλά νομίζω ότι βοηθά κάποιον να αναπτύξει μια πιο αμυντική συμπεριφορά και να νοιάζεται έστω και λίγο για τους υπόλοιπους στο δρόμο χωρίς λαμαρίνες γύρω τους...

Βρε φίλε μου σου είπα και πριν ότι συμφωνώ απόλυτα με τα περι χαρακτήρος ανθρώπου. Μη με παρεξηγείς, χαίρομαι να συζητάω μαζί σου αλλά νομίζω ότι πλατιάζουμε λιγάκι. Τα περί παιδείας, ιδιοσυγκρασίας και ανατροφής είναι τα μισά post σε κάθε σχετική συζήτηση. Ας εξαιρέσουμε λοιπόν τους τύπους που για χ-ψ λόγους έχουν και θα έχουν ψυχωτική-αυτοκτονική-δολοφονική συμπεριφορά. Κάποια πράγματα δεν μαθαίνονται σε καμιά πίστα και σε κανένα σχολείο. Άλλο να σου λέω ότι κανείς δε σε υπολογίζει στο δρόμο και άλλο να στρίβουν επάνω σου. Προς θεού, αν η υποχρεωτική οδήγηση δικύκλου για όλους απο τα 12 θα έλυνε τα προβλήματα και θα πλέαμε σε πελάγη οδηγικής παιδείας θα έβαζα για πρωθυπουργός. Ποτέ δεν είπα αυτό απλά νομίζω ότι βοηθά κάποιον να αναπτύξει μια πιο αμυντική συμπεριφορά και να νοιάζεται έστω και λίγο για τους υπόλοιπους στο δρόμο χωρίς λαμαρίνες γύρω τους...

:wacko:
    ...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...

nimbus

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsoukas77
    Ειναι καλυτερα να υπαρχει η παιδεια και η σωστη νοοτροπια.Ολα τα αλλα ερχονται...
    Κατω τα χερια απο τον 'Ακη!

Αρχικά δημιουργήθηκε από tsoukas77
    Ειναι καλυτερα να υπαρχει η παιδεια και η σωστη νοοτροπια.Ολα τα αλλα ερχονται...
    Φυσικά και είναι καλύτερα. Όπως καλύτερα είναι να υπάρχει παγκόσμια ειρήνη, εξάλειψη της φτώχειας και άλλα πολλά...Αυτό θα απαντούσε στο 99% των σχετικών συζητήσεων και δεν απαντά ευθέως στο αρχικό μου ερώτημα. Νομίζω ότι δεν παρακολούθησες προσεκτικά τη ροή της συζήτησης.

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    erotisi
    apo pia ilikia mporis na vgalis diploma simera?
    ke ti mporis na odigisis?
    exi katargi8i to sistima pou gia 50 cc pas troxea gia diploma?

ke ti periexoun i eksetasis odigisi ke ti alo?
    ke pernis to legomeno A1?

gia pes te giati i kori plisiagi ta 16 ke 8eli ena apo afta ta mikra ptina pou den petane me plati ramfos...

a!! 8imi8ika papaki:rotflmao:
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsoukas77
    Φυσικά και είναι καλύτερα. Όπως καλύτερα είναι να υπάρχει παγκόσμια ειρήνη, εξάλειψη της φτώχειας και άλλα πολλά...Αυτό θα απαντούσε στο 99% των σχετικών συζητήσεων και δεν απαντά ευθέως στο αρχικό μου ερώτημα. Νομίζω ότι δεν παρακολούθησες προσεκτικά τη ροή της συζήτησης.
    Φυσικα δεν παρακολουθησα την συζητηση,γιατι πιστευω οτι σε ενα forum καταθετεις απλα την αποψη σου.Δεν ειναι chat room.
    Κατεθεσα την αποψη μου για το θεμα,η οποια ειναι οτι δεν παιζει κανεναν ρολο αν ξεκινησεις απο μοτοσυκλετα,απο παπακι,απο αυτοκινητο ή απο ελικοπτερο.Αλλα ειναι τα πραγματα που μετρουν.
    Κατω τα χερια απο τον 'Ακη!

Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
    erotisi
    apo pia ilikia mporis na vgalis diploma simera?
    ke ti mporis na odigisis?
    exi katargi8i to sistima pou gia 50 cc pas troxea gia diploma?

ke ti periexoun i eksetasis odigisi ke ti alo?
    ke pernis to legomeno A1?

gia pes te giati i kori plisiagi ta 16 ke 8eli ena apo afta ta mikra ptina pou den petane me plati ramfos...

a!! 8imi8ika papaki:rotflmao:
    Εγώ έβγαλα στα 16 πριν απο 11 χρόνια έδωσα σήματα και έκανα κάτι οχταράκια. Το μοτοποδήλατο δεν είχε ούτε φλας και έβγαζα χέρια, φαντάσου... Για σήμερα δεν ξέρω αλλά μη φοβάσαι, στο δρόμο θα μάθει αυτά που πρέπει...

Αρχικά δημιουργήθηκε από tsoukas77
    Φυσικα δεν παρακολουθησα την συζητηση,γιατι πιστευω οτι σε ενα forum καταθετεις απλα την αποψη σου.Δεν ειναι chat room.
    Κατεθεσα την αποψη μου για το θεμα,η οποια ειναι οτι δεν παιζει κανεναν ρολο αν ξεκινησεις απο μοτοσυκλετα,απο παπακι,απο αυτοκινητο ή απο ελικοπτερο.Αλλα ειναι τα πραγματα που μετρουν.
    Πολύ πρωτότυπος ο καινούργιος τρόπος συζήτησης που λανσάρεις! Λοιπόν, αν μας κάνεις την τιμή και διαβάσεις τα όσα είπαμε θα δεις ότι η άποψη σου έχει ήδη διατυπωθεί, συζητηθεί και αντικρουστεί απο άλλους. Οπότε καταλαβαίνεις τι εικόνα παρουσιάζεις αυτή τη στιγμή... Και μερικά επιχειρήματα (τα οποία αν φυσικά διάβαζες τη συζήτηση θα έβλεπες πως επίσης έχουν διατυπωθεί, συζητηθεί και αντικρουστεί απο άλλους) θα ήταν ευπρόσδεκτα.

Άκου εκεί φυσικά και δεν παρακολούθησα τη συζήτηση...

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι λαδια ειναι καλυτερα να βαλω στο Honda Innova?
    από clyde2 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2009, 09:45
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 09/08/2005, 13:39
  3. Είναι ωραίο να την παίρνεις......
    από latris mixanis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 59
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2005, 11:18
  4. Καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω...
    από darkCount στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 8