Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 31

Θέμα: Αλυσίδα

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    H ροπή του 1250 την ξεχειλώνει βέβαια αλλά όμορφα κι ομαλά την δυναμήτου, βαζεις και 530 και παει πολλά χλμ.
    Τα μηχανάκια που σκορτσάρουν τις τσακίζουν άσχημα αλλά και αυτά που έχουν απότομη απόδοση κι ανεβάζουν ροπή ξαφνικά.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Τελικά έβαλα σήμερα αργά το απόγευμα ένα σετ της AFAM (xs-ring), χρυσή κι ενισχυμένη στα 200 ευρώ.

Το στενάχωρο ήταν που με ρώτησε γιατί την αλλάζεις, αφού δεν έχει φθορά ούτε η ίδια ούτε τα γραναζια, και του λέω γιατί έχει 80.000 χλμ.
    Απλά έχω να κάνω ταξίδι και λέω να μην κοντραρω τους νόμους του Μερφη.

Πόσο μακριά θα πας μωρέ... αν η αλυσίδα ήταν γερή...

καλοφόρετη πάντως.

τετρακυλινδρο μελος Το avatar του/της yiannis172
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Βαραει η ζέστη άσχημα. Διαγράμματα ροπής για αυτό το μοτερ έχεις δει ποτέ; Που έχει την μέγιστη, πόσο την διατηρεί και που και πόσο τα ss; Ή απλά λέμε μία εξυπνάδα να περνάει ή ώρα;

Ιπποδύναμη ναι έχει ακόμα και ένα 600αρι περισσότερη από στοκ 1250. Ροπή όμως... Κανένα ss και κυρίως όχι από τόσο χαμηλά και με τόση διάρκεια. Το ζόρι που τρώει ή αλυσίδα στο 1250 είναι σοβαρό.
    Μεγιστη εχει κατι λιγοτερο απο ενα Κ5 1000 (το πιο ροπατο 1000 με διαφορα) και ακριβως επειδη τη βγαζει απο χαμηλα και γραμμικα πιστευω πως τη ταλαιπωρει λιγοτερο απο ενα SS που τη σκαμπιλιζει.
    Υπολογισε και το ΜΗ σκορτσαρισμα που λεει ο φιλος παραπανω και ολα ειναι υπερ του Bandit στο ποσο ''καλυτερα'' φερεται στην αλυσιδα.

αναλόγως το από που προέρχεται το διάγραμμα (τα γνωστά περί δυναμόμετρων κλπ), μέγιστη έχει λίγο περισσότερο από το 1000 που λες αν είναι εντελώς στοκ και έχει ήδη κάνει peak στις 3000 στροφές (που τις χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε οδηγός καθημερινά σε κάθε μετακίνηση), εκεί που το 1000άρι κάνει peak στις 8 με 9000. Γραμμικό είναι και το Κ5, η ροπή του είναι αρκετά επίπεδη χωρίς έντονες κλίσεις. Τέλος πάντων, ανούσια συζήτηση... Αυτός που το είπε πρώτος για το "μηχανάκι χωρίς ροπή" σίγουρα πίστευε ότι είναι το 650 του πόρτισχεντ και όχι το 1250. Καλημέρα.

Μπινια!!!!! Το avatar του/της Dalt0n
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Βαραει η ζέστη άσχημα. Διαγράμματα ροπής για αυτό το μοτερ έχεις δει ποτέ; Που έχει την μέγιστη, πόσο την διατηρεί και που και πόσο τα ss; Ή απλά λέμε μία εξυπνάδα να περνάει ή ώρα;

Ιπποδύναμη ναι έχει ακόμα και ένα 600αρι περισσότερη από στοκ 1250. Ροπή όμως... Κανένα ss και κυρίως όχι από τόσο χαμηλά και με τόση διάρκεια. Το ζόρι που τρώει ή αλυσίδα στο 1250 είναι σοβαρό.
    Πες τα!! Γιατί καβαλάνε κατι 600αρια Κ8 Κ9 και τους περνάνε τα 1000άρια 20ετιας απο πάνω
    Μπινια!!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dalt0n Προβολή μηνύματος
    Πες τα!! Γιατί καβαλάνε κατι 600αρια Κ8 Κ9 και τους περνάνε τα 1000άρια 20ετιας απο πάνω
    τα λέω ρε Δάλτωνα, δώσε πόνο στα εξακοσάρια και το νου σου στην στάθμη του λαδιού

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dim40
    εγω ειχα αλλαξει γραναζια αλυσιδα στα 39300 (το πηρα με 9000) απο μαμα σε did χρυση. τωρα ειμαι στα 82000 και η αλυσιδα ειναι στα τελευταια της. εχω το 650 και πιο ομαλη οδηγηση δε νομιζω να κανεις αλλος. εσυ πως καταφερες με ενα σετ τα 80000;;
    επι τη ευκαιρια. ξερει κανεις τι νουμερο αλυσιδα φοραει;; δε το σημειωσα καπου. καποια προταση για μεγαλυτερη διαρκεια;;
    επειδη τη μηχανη τη χρησιμοποιω κυριως για μετακινησεις και το ζητουμενη ειναι η οικονομια καυσιμου αλλαζοντας το βημα των γραναζιων μπορω να πετυχω οικονομια καυσιμου; δε με ενδιαφερει αν χασω σε τελικη.
    Τελευταία τροποποίηση από dim40; 18/09/2016 στις 21:38.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dim40 Προβολή μηνύματος
    οικονομια καυσιμου αλλαζοντας το βημα των γραναζιων μπορω να πετυχω οικονομια καυσιμου; δε με ενδιαφερει αν χασω σε τελικη.
    Συνήθως για οικονομία μακραίνουμε το βήμα δηλαδή βάζουμε λίγο πιο μικρό γρανάζι πισω η πιο κανά δόντι πιο μεγάλο μπροστά...η τελική ανεβαίνει λίγο, η εν πάσι περιπτώση δεν επηρεάζεται...
    τι κερδίζουμε? στα ιδια χιλιόμετρα λιγότερες στροφές ,(αρα =οικονομία) αν κανεις ταξίδια, ισως αξίζει, στην πόλη δεν ξέρω αν αξίζει να θυσιάζεις απόκριση γκαζιού
    Τελευταία τροποποίηση από harris_x; 19/09/2016 στις 09:22. Αιτία: QUOTE

οχι δε κανω ταξιδια. αρα μενω στις αρχικες ρυθμισεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dim40 Προβολή μηνύματος
    ....εσυ πως καταφερες με ενα σετ τα 80000;;
    Εδω μου εδωσε να κρατησω το μπροστινο γρανάζι που εχει το λαστιχακι για να μην ακουγεται ....μηπως και το χρειαστω
    γιατι ηταν σαν καινουργιο .

Ειπαμε καθαρισμα με παραφινελαιο καθε 3μηνο....φθηνο γρασσο απο το praktiker...και οχι ξεσπασματα στα ξεκινημτα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PortisHead Προβολή μηνύματος
    Εδω μου εδωσε να κρατησω το μπροστινο γρανάζι που εχει το λαστιχακι για να μην ακουγεται ....μηπως και το χρειαστω
    γιατι ηταν σαν καινουργιο .

Ειπαμε καθαρισμα με παραφινελαιο καθε 3μηνο....φθηνο γρασσο απο το praktiker...και οχι ξεσπασματα στα ξεκινημτα
    γινεται να οδηγησεις μηχανη χωρις να ανοιξεις εστω μια 1η 2α? εγω μεχρι και στο cbf125 αμα ειμαι σε κανα φαναρι και ειναι ελευθερο μπροστα το ανοιγω.. Στο bandit 1η αλυσθιδα αλλαγη στα 30κατι χιλιαδες, η δευτερη ειαμι στα 62 και εχει κρατησει καλυτερα αλλα την καθιαριζω πιο συχνα.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    γινεται να οδηγησεις μηχανη χωρις να ανοιξεις εστω μια 1η 2α?
    Άμα τα cc είναι τα σωστα...ναι
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    εγω μεχρι και στο cbf125...
    Μετα τα 1000cc κιαν η ροπή ειναι αρκετή, δεν χρειαζονται ξεσπασματα για να φυγεις σφαιρα.

ποια αλυσιδα ειναι καλυτερη; η χ-ρινγκ η ο-ρινγκ; καιταω για did-jt set. kamia αλλη προταση οικονομικη και καλη;

ευθειακιας Το avatar του/της noodles
    @dim40 στη θεση σου θα εβαζα τη did vx xring 525 (νομιζω 525 εχει το μηχανακι απο το εργοστασιο, κοιτα στο μανουαλ και βαλε οτι γραφει). μονο η αλυσιδα κοστιζει γυρω στα 85ευρω οποτε μαζι με γραναζια και εργασια πας στα 130-40. γραναζια βαλε jt η afam οτι βρεις πιο ευκολα η οτι εχει το κιτ (αν τη βρεις σε κιτ).
    it was nothing, just the normal thing to do at the time

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ημαντα η αλυσιδα;;;;
    από lammadin στο forum BMW
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2005, 15:34
  2. Χαλαρή αλυσίδα
    από Nik0s στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2005, 20:56
  3. Αλυσίδα