Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 49

Θέμα: Πρόβλημα στο TDM μου

Banned
    Το οτι σε δοκιμή εκτός, με το μπουζί στην πίπα βγάζει σπινθήρα δεν σημαίνει ότι είναι και σωστός.
    Εκτός απο τα μπουζί βραχυκυκλώνουν και αυτά.
    Κάνε εναν κόπο σύνδεσε τον σενσορα,και κάνε την δοκιμή να αποκλειστεί και αυτό το ενδεχόμενο και μην πελαγωνεις.

Άλλαξα και μπουζόπιπες... Τιποτα!!!! Τα ίδια! Κάνει το ίδιο και μόλις ζεσταθεί δουλεύει μια χαρά...!!!!!!!!!!!!! Τώρα έλυσα μπεκιέρα, πάω τα μπεκ για καθαρισμό και τσεκάρω καλώδια γενικότερα... αλλά πολύ δύσκολο να βγάλει κανείς άκρη...

Εφόσον έκανα όλες τις προσπάθειες, έλεγξα τα πάντα μέχρι και πηνίο, άλλαξα ότι ήταν δυνατό να αλλάξω, η μηχανή συνεχίζει να μη δουλευει σωστά όσο είναι κρύα και μόλις ζεσταθεί δουλεύει κανονικά. Τωρα, ανακάλυψα κάτι ευτυχώς! Όταν γίνεται αυτό παρατήρησα ότι οι εξατμίσεις μέχρι να στρώσει το μοτέρ πυρώνουν απίστευτα. Αυτό δε σημαίνει ότι οι βαλβίδες εξαγωγής μπορεί να μη κλείνουν σωστά στη έδρα και να περνάει η καύση στις εξατμίσεις???

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pepenaxos Προβολή μηνύματος
    Εφόσον έκανα όλες τις προσπάθειες, έλεγξα τα πάντα μέχρι και πηνίο, άλλαξα ότι ήταν δυνατό να αλλάξω, η μηχανή συνεχίζει να μη δουλευει σωστά όσο είναι κρύα και μόλις ζεσταθεί δουλεύει κανονικά. Τωρα, ανακάλυψα κάτι ευτυχώς! Όταν γίνεται αυτό παρατήρησα ότι οι εξατμίσεις μέχρι να στρώσει το μοτέρ πυρώνουν απίστευτα. Αυτό δε σημαίνει ότι οι βαλβίδες εξαγωγής μπορεί να μη κλείνουν σωστά στη έδρα και να περνάει η καύση στις εξατμίσεις???
    Αν δεν κλείνουν οταν είναι κρύο, οταν ζεσταθεί και επιμηκυνθούν οι βαλβίδες τι νομίζεις οτι θα γίνει?
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Banned
    Παρόμοιο θέμα είχε ενα ΤΑ 700.
    Δεν έκλεινε το ενα σωμα του ψεκασμού στον εν λόγω κύλινδρο, με αποτέλεσμα να κατεβάζει βενζινα,να βρέχει μπουζί, να πυρώνει την εξάτμιση (καταλύτη)
    Με αλλαγή σώματος ψεκασμού έστρωσε (κάπου έχω ανεβάσει σχετικό θέμα)

Μπα, απλά σκέφτηκα μήπως είναι καπνισμένη για κάποιο λόγο και μόνο άμα ζεσταθεί να αρχίζει να κινείται ομαλά μέσα στην έδρα της. Λογικό άμα επιμηκυνθεί να είναι πιό έντονο το πρόβλημα

Υπάρχει περίπτωση να έχει θέμα ο αισθητήρας λ πάνω στην εξάτμιση και να δημιουργεί όλο το πρόβλημα? Όπως μαυρίλα, βρωμιά κλπ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Τα μπεκ μπορείς να τα μετρήσεις αν έχεις πολύμετρο και ξέρεις τις τιμές . Διαφορετικά τς πας για καθάρισμα και στα τσεκάρουν σε μηχάνημα.
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Σοβαρό πρόβλημα με το TDM μου

Γειά σας, ελπίζω αυτή τη φορά να βγάλω άκρη που θα με βοηθήσει να φτιάξω τη μηχανή... Λοιπόν είχα γράψει ότι όταν άναβα τη μηχανή δούλευε μονοκίλυνδρα και μόλις ζεσταινόταν μετά από πέντε λεπτά περίπου δούλευε μια χαρά... στο μεταξύ όσο προσπαθούσε να αναπτύξει θερμοκρασία οι λαιμοί των εξατμίσεων πύρωναν και έπρεπε να σβήσω για να μην καούν όλα. Άσε τα σκασίματα στις εισαγωγές και γενικότερα μια κακή λειτουργία που ωστόσο σιγά σιγά όσο πήγαινα έστρωνε με κάποιες ευθείες να δουλεύει σωστά... μόλις έστρωνε η καύση όλα καλα!!! Έχω αλλάξει μπουζί, πίπες, πολλαπλασιαστές καθάρισα όλες τις φίσες και γενικά έλεγξα όλα τα απ' έξω. Τωρα, έκανα έλεγχο μέσω του καντράν με το σύστημα diag που έχει η μηχανή. Παραθέτω παρακάτω τα ευρύματα που μου έδωσε ο έλεγχος...:

1- Error Number 11 : Cylinder identification sensor error - DIAG mode (none)
    2- Error Number 13 : Air intake pressure sensor error - DIAG mode 03
    3- Error Number 19 : Sidestand sensor error - DIAG mode 20 (αυτό το ξέρω γιατί έχει φύγει από τη θέση του)
    4- Error Number 21 : Coolant temperature sensor error - DIAG mode 06
    5- Error Number 22 : Air intake temperature sensor error - DIAG mode 05
    6- Error Number 30 : The bike went down - DIAG mode 08 (καλά! μπορεί κιόλας εκεί που την είχα να την ρίξανε κάτω αλλά όχι με μένα πάνω)
    7- Error Number 33 : Coil 1 open circuit - DIAG mode 30
    8- Error Number 34 : Coil 2 open circuit - DIAG mode 31

Παίζει να είναι εγκέφαλος?????
    Τι άλλο μπορεί να παίζει πριν τη στείλω για σιδερικά???

Banned
    Μια επίσκεψη σε εξουσιοδοτημένο θα σου κανει δουλειά μέσω διαγνωστικό.
    Αλλά αυτά τα air intake sensor ,μου κάνουν για maf
    http://motoparts22.com/gr/6622-yamah...abs-maf-sensor

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Όλα μαζί ήρθαν τα σφάλματα?
    Εάν κοίταξες την μνήμη μπορείς να την σβήσεις(πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος κωδικός που το κάνεις αυτό) και να δοκιμάσεις να το ξαναβάλεις μπροστά.
    Έτσι μετά θα ελέγξεις τα σφάλματα που υπάρχουν τώρα και όχι κάποια από το μακρινό παρελθόν.

Εάν σου ξαναπαρουσιαστούν όλα μαζί τα παραπάνω , τότε ή κάποιο πρόβλημα έχεις στην πλεξούδα (βραχυκύκλωμα - κομμένο καλώδιο - κακή επαφή φίσας) ή όντως
    μπορεί η ECU να μην δίνει σωστές τροφοδοσίες στα αισθητήρια λόγω κάποιας εσωτερικής βλάβης.
    Για τους αισθητήρες μπαίνοντας στο διαγνωστικό μπορείς να διαβάσεις τις τιμές τιμές που δίνουν και με το service manual να ελέγξεις εάν είναι σωστές οι τιμές
    Για τα πηνία μπορείς με σβηστό τον κινητήρα να τα δοκιμάζεις ON-OFF και να βλέπεις εάν βγάζουν σπινθήρα.

Βασικά μάλλον χρειάζεσαι κάποιον έμπειρο ηλεκτρολόγο, εκτός εάν μπορείς να διαβάσεις το service manual και γνωρίζεις από ηλεκτρολογικά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Έχεις πειράξει τίποτα σωληνάκια υποπίεσης ιδίως εκείνο που πάει στο map sensor ?
    Συμφωνώ με τον nik69. Τόσα faults μαζί η από βραχυκύκλωμα η πας για αλλαγή ECU
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    αν τόσα σφάλματα σε τόσα διαφορετικά σημεία είναι από τη τελευταία διάγνωση, και δεν έχουν μαζευτεί από το παρελθόν, και εμένα μου κάνει για ηλεκτρικό πρόβλημα.

δυστυχώς η περιγραφή και η συμπεριφορά που δίνεις για να εντοπιστεί το πρόβλημα θέλει λύσιμο το μισό tdm, πολυμετράκι και ψάξιμο τις πλεξούδες.
    εφόσον σου βγάζει τα περισσότερα σφάλματα στους αισθητήρες πας για αρχή και κοιτάς τα σημεία που καταλήγουν οι καλωδιώσεις στις μονάδες που δέχονται τις μετρήσεις τους.

το οτι δουλεύει μονοκύλινδρα, πυρώνουν οι λαιμοί και γενικά έχει αρρυθμίες σημαίνει οτι ο εγκέφαλος δε μπορεί να κατανοήσει τις μετρήσεις που δέχεται και άρα φτιάχνει ένα κοκτέηλ αλαλούμ μείγματος για τη λειτουργία του κινητήρα.

Παλαιό μέλος
    Γειά σας, ελπίζω αυτή τη φορά να βγάλω άκρη που θα με βοηθήσει να φτιάξω τη μηχανή... Λοιπόν είχα γράψει ότι όταν άναβα τη μηχανή δούλευε μονοκίλυνδρα και μόλις ζεσταινόταν μετά από πέντε λεπτά περίπου δούλευε μια χαρά... στο μεταξύ όσο προσπαθούσε να αναπτύξει θερμοκρασία οι λαιμοί των εξατμίσεων πύρωναν και έπρεπε να σβήσω για να μην καούν όλα. Άσε τα σκασίματα στις εισαγωγές και γενικότερα μια κακή λειτουργία που ωστόσο σιγά σιγά όσο πήγαινα έστρωνε με κάποιες ευθείες να δουλεύει σωστά... μόλις έστρωνε η καύση όλα καλα!!! Έχω αλλάξει μπουζί, πίπες, πολλαπλασιαστές καθάρισα όλες τις φίσες και γενικά έλεγξα όλα τα απ' έξω. Τωρα, έκανα έλεγχο μέσω του καντράν με το σύστημα diag που έχει η μηχανή. Παραθέτω παρακάτω τα ευρύματα που μου έδωσε ο έλεγχος...:

1- Error Number 11 : Cylinder identification sensor error - DIAG mode (none)
    2- Error Number 13 : Air intake pressure sensor error - DIAG mode 03
    3- Error Number 19 : Sidestand sensor error - DIAG mode 20 (αυτό το ξέρω γιατί έχει φύγει από τη θέση του)
    4- Error Number 21 : Coolant temperature sensor error - DIAG mode 06
    5- Error Number 22 : Air intake temperature sensor error - DIAG mode 05
    6- Error Number 30 : The bike went down - DIAG mode 08 (καλά! μπορεί κιόλας εκεί που την είχα να την ρίξανε κάτω αλλά όχι με μένα πάνω)
    7- Error Number 33 : Coil 1 open circuit - DIAG mode 30
    8- Error Number 34 : Coil 2 open circuit - DIAG mode 31

Παίζει να είναι εγκέφαλος?????
    Τι άλλο μπορεί να παίζει πριν τη στείλω για σιδερικά???
    βγαλε εξω τα 19,21,30 γιατι δεν εχουν σημασια.

11. Δεν ξέρει ποιος κυλινδρος ειναι που. Δεν σε αφηνει να την βάλεις μπρος αλλα σε αφηνει να την δουλεψεις αν παρει αρχικα. Υποθετω γιατι μετα αναλαμβάνει ο crankshaft sensor. Αν ειχες προβλημα εκει θα εβλεπες αυτο: Error Number 12 : Crankshaft posiiton sensor error - DIAG mode (none). Αλλωστε δεν κολλαει και με το γεγονος οτι οταν ζεσταθει δουλεύει καλα.
    13. οτι ειπε ο shooter

Τα 33-34 πιστευω οτι ειναι το ιδιο προβλημα που απλα αλλαξε θεση οταν εσυ εκανες τραμπα τα καλωδια κτλ.

Μένει ο 22 και εκει πονταρω. Δεν διαβαζει σωστα θερμοκρασια για να ρυθμίσει καυσιμο κρυο-ζεστη και ειδικα οταν ειναι κρυα τα πραγματα ειναι ασχημα. Πιθανων και οταν ζεσταθει να ειναι ασχημα αλλα πλεον δεν το καταλαβαινεις. Μάλλον καις πολύ βενζινη κτλ.

αυτο ισως σε ενδιαφερει https://books.google.gr/books?id=DoY...0cause&f=false

Παλαιό μέλος
    και με βάση αυτο διαβασε αυτο http://www.carpe-tdm.net/tdmforum/vi...eda4edff78cd24

Αν έχει καποιο choker μέσα που κλεινει τον αερα?

και αυτο http://www.bikechatforums.com/viewtopic.php?t=164490

ΚΑΙ ΕΔΩ τα ποστ του AJ συνδέουν το προβλημα σου με τον coolant sensor. http://www.singaporebikes.com/forums...TDM-900/page72 Τι wtf σχεδιαση ειναι αυτη?!

αυτο επισης https://www.youtube.com/watch?v=RXFJNrNXdLc. Ειχα και εγω φλαπ και το ξυλωσα. Μήπως κολλαει?!
    Τελευταία τροποποίηση από basilis_k6; 25/12/2016 στις 20:30.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. sos προβλημα στο vstrom μου δεν παιρνει μπρος
    από mystery στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 25/12/2021, 13:37
  2. TDM 850 προβλημα στο καλαμι μπροστα
    από rafaelovac στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2016, 11:01
  3. χοντρο προβλημα στο κ8 μου
    από mr_bandit στο forum Suzuki Bandit