Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 105

Θέμα: Γαλλικά κλειδιά..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Κι εγώ μέχρι πρότινος δεν είχα κανένα έχοντας στο μυαλό μου αυτά που λες. Κάποιος όμως από εδώ μέσα λύσσαξε με τα γαλλικά και τι καλά που είναι και πόσο βολικά, έτσι είπα να πάρω 2 Favom. Μόλις τα επιθεώρησε τα απαξίωσε και τα είπε κινέζικα.
    Πάντως για να λέμε την αλήθεια σε κάτι υδραυλικά που έφτιαχνα στο σπίτι πολύ με βοήθησαν. Γενικά νομίζω ότι είναι εξυπηρετικά αλλά δεν αντικαθιστούν σε καμία των περιπτώσεων τα καλά γερμανικά ή τα καλά πολύγωνα.
    Καταρχην καλα σου ειπε οτι ειναι κινεζικα. ουτε κι εγω ξερω τα FaVom

Για τα υδραυλικα οντως ειναι ταμαμ που εχουν περιεργα νουμερα οπως π.χ. το 25 που ειναι δυσκολο σε γερμανικο. Η για τους αποστατες (δεν ξερω πως ονομαζονται) που ειναι πισω απο τις μπαταριες μπανιου. Επισης μεγαλα παξιμαδια που μπορει να μην εχεις μεγαλο κλειδι.

Γενικα ειναι ενα χρησιμο συμπληρωματικο εργαλειο.

Απο τα γαλλικα μαρεσει αυτο.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	bahco adj.jpg 
Προβολές:	181 
Μέγεθος:	48,3 KB 
ID:	392003
    Γιαννης

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Ίσως είναι καλό και για χαλασμένες βίδες! Δεν το έχω δοκιμάσει.
    Στο βίντεο που έχει στο σάιτ το δείχνει να δουλεύει σε χαλασμένες βίδες κι αυτό ήταν που μου άρεσε. Για σωλήνες έχω καλύτερο εργαλείο.

Αλλά μετά είδα και αυτό που μου φαίνεται πολύ πιο χρήσιμο.
    Δεν ξέρω όμως πόσο αντέχει σε ροπές όπου δε χρειάζεται το μειωμένο πάχος τον σιαγώνων του.

Παλαιό μέλος
    Θα συμφωνήσω για τα προτεινόμενα μεγέθη από τον DAZ.Και εγώ αυτά τα δύο μεγέθη κυρίως χρησιμοποιω στα υδραυλικά κυρίως. Φυσικά σε συνδυασμό με γκαζοταναλιες και σωληνοκαβουρες που είναι αναντικαταστατοι.

Παλαιό μέλος
    Απο τα γαλλικα μαρεσει αυτο.

Όνομα:	bahco adj.jpg 
Προβολές:	181 
Μέγεθος:	48,3 KB 
ID:	392003[/QUOTE]

Αυτο το έχω αλλά δεν θυμάμαι που βρίσκεται. Ευκαιρία να το ψάξω!

Μέλος
    ανεβάσε λινκ αμα το βρεις! νομίζω θα αρέσει και σε άλλους!!!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SoR Προβολή μηνύματος
    ανεβάσε λινκ αμα το βρεις! νομίζω θα αρέσει και σε άλλους!!!
    Είναι πολύ παλιό εργαλείο από το 1970,μόνο φωτο.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SciTeF Προβολή μηνύματος
    Αλλά μετά είδα και αυτό που μου φαίνεται πολύ πιο χρήσιμο.
    Δεν ξέρω όμως πόσο αντέχει σε ροπές όπου δε χρειάζεται το μειωμένο πάχος τον σιαγώνων του.
    Αν χρησιμοποιηθεί σε γενικές εργασίες με κανονικές βίδες ή βίδες υδραυλικών δε θα με απασχολούσε η αντοχή του κλειδιού όσο η αντοχή της βίδας. Οποσδήποτε η μικρότερη επιφάνεια δεν είναι και ότι καλύτερο για τις μαλακές βίδες ή ακόμα και για τις κανονικές αν είναι αρκετά σφιγμένες.
    Το πάχος 4,5μμ που έχει στις σιαγώνες είναι όσο περίπου και το πάχος σε ένα λεπτό 10αράκι ή 10-11. Είναι καλή λύση αν θέλουμε να σταματήσουμε να ψάχνουμε παλιά εργαλεία να τα τροχίσουμε για κάποιες περιπτώσεις. Κάπου είχα βγάλει φωτό ένα τροχισμένο hazet 13μμ ώστε να χωράει σε ένα εργαλείο αέρος για να αλλάξει εξάρτημα, αλλά δεν τη βρίσκω.

Edit. Αυτό εδώ έχει πάχος 2,5mm λέει ότι σηκώνει ροπή στο 80% των διεθνών στάνταρ.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 09/01/2018 στις 18:46.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    8" (20cm) Ακόμα και μετά από αρκετή χρήση οι ανοχές του κινητού άκρου είναι ελάχιστες.

Όνομα:	IMG_20180108_181223_HDR.jpg 
Προβολές:	132 
Μέγεθος:	90,9 KB 
ID:	392029

Όνομα:	IMG_20180108_181321_HDR.jpg 
Προβολές:	130 
Μέγεθος:	101,4 KB 
ID:	392030

6" (15cm). Παλιό και πολύ χρησιμοποιημένο. Είναι φθηνότερη σειρά σε σχέση με το απο πάνω με πιο χοντρά άκρα.

Όνομα:	IMG_20180108_181412_HDR.jpg 
Προβολές:	131 
Μέγεθος:	102,6 KB 
ID:	392031

Όνομα:	IMG_20180108_181436_HDR.jpg 
Προβολές:	130 
Μέγεθος:	103,1 KB 
ID:	392032

Παλαιό μέλος
    Online δεν το βρήκα πουθενά στην Ελλάδα όμως

Moderator
    Δύσκολο!

Είναι και καινούριο μοντέλο.. είναι και special εργαλείο! Δύσκολο να το βρεις στοκ στην Ελλάδα.

Moderator
    just in case..

http://www.onlyqualitytools.com/cata..._Spanners.html

H top ισχυρίζεται ότι έχει ένα "σύστημα" ή κάτι τέλος πάντων με το οποίο δε χάνεται η ρύθμιση κατά την εργασία. Όπως και να έχει συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων.

Εδώ βρήκα τα irega αλλά μόνο σε μαυρισμένα. (ακριβά τα άτιμα). Δεν έψαξα καθόλου για φθηνότερα ή για άλλα μοντέλα.

https://www.fine-tools.com/rollgabelschluessel.html

Μεγάλη προσοχή στα μαγαζιά αυτά, ειδικά στο πρώτο. Είναι δοκιμασμένα και αξιόπιστα αλλά τα εργαλεία που έχουν είναι για φυλακή.

Παλαιό μέλος
    Από το πρώτο και ένα ακόμα περιμένω δέματα!

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Bahco και Irega είναι απ' τα καλύτερα που μπορείς να βρεις. Επέλεξε μη industrial μοντέλο καθότι έχει πιο λεπτά άκρα. Εσένα στη δουλειά σου θα σε βοηθήσει πολύ και το μοντέλο 8 ιντσών με άνοιγμα πάνω από 36μμ και λεπτά άκρα. Και οι δύο παραπάνω μάρκες έχουν τέτοια μοντέλα.

industrial μορφή
    Συνημμένο 391968

Λεπτότερα άκρα.
    Συνημμένο 391969

6 και 8 ίντσες με μεγάλο άνοιγμα.
    Οι πλαστικές λαβές αν θέλεις αλλάζονται ή αν δε σ' αρέσουν αφαιρούνται.
    Συνημμένο 391971
    Ρε`συ αυτο το irega δεν ειναι που σου ειχα στειλει καποτε μεσω ενος παλιου γνωστου μας απο τον κολλερη?
    Δεν ξερω δεν μου πολυγεμιζουν στο ματι αυτα τα λεπτα ακρα για βαρβατα σφιξιματα και γι`αυτο μαλλον δεν το ειχα παρει κι`εγω για εμενα τοτε.
    Bahko δεν εχω αποψη, δεν εχω δουλεψει ποτε κανενα εργαλειο τους, για ριξε καμμια προταση αμα σου ειναι ευκολο.
    Εγω δουλευω 10'' αυτο ειναι το μεγεθος που μου ταιριαζει καλυτερα και μερικες φορες ειμαι στο οριο να αρχισω να κουβαλαω και το 12'' αλλα το αποφευγω μεχρι στιγμης.
    Αυτο το irega εχει θετικα και το μεγαλο ανοιγμα και τις λεπτες σιαγωνες που χωρανε σε δυσκολα σημεια, αλλα ξαναλεω, εγω δινω ωρες-ωρες πολυ δυνατα σφιξιματα και δεν ξερω αν θα μπορεσει να ανταπεξελθει.
    Περισοοτερο σε κατι τετοιο προσανατολιζομουνα κυριως πιο κλασσικο https://www.pam.gr/Ergaleia-xeiros-G...ro-10in-gedore
    Αμα βλεπεις ομως τετοια εργαλεια ειναι να μην διαολιζεσαι μετα http://www.irega.es/en/adjustable_wrench/92wr
    Δεν ξερω, παω να δω παλι το 8'' το irega το λεπτο απο κοντα και αναλογως εκεινη την ωρα πως θα μου κατσει, ετσι κι`αλλιως και 10'' και 12'' εχω απο τα κλασσικα, δεν βαριεσαι.

Moderator
    Ναι αυτό ήταν. Ήταν 8" με άνοιγμα μεγαλύτερο του 12" αλλά πάχος όσο το 8άρι. Έχω και το 10" το κανονικό και το 6".
    Το 8αρι με το μεγάλο άνοιγμα είναι για μεγάλες βίδες που όμως δεν χρειάζονται πολύ σφίξιμο ή για σημεία που δεν έχεις πολύ χώρο. Νομίζω φωτογραφίζει την χρήση σε υδραυλικά παντός είδους. Δε νομίζω ότι μπορείς να το σπάσεις αλλά λόγο μήκους δε θα σου δώσει και μεγάλο μοχλό, στις περιπτώσεις που θέλεις να του δώσεις να καταλάβει. Εκεί το 10αρι είναι σίγουρα καλύτερο λόγο μήκους.

Αυτό που έβαλες της gedore το είχα παλιά και το έδωσα στον πατέρα μου (ο οποίος το έχασε). Δε με ενθουσίασε σαν εργαλείο και δεν έχει κάτι ιδιαίτερο (επίσης αν θυμάμαι καλά έχει ανάποδη ρύθμιση). Το κανονικό irega 10" το θεωρώ καλύτερο.

Το ιρέγκα με το άκρο που γυρίζει ανάποδα εσύ ξέρεις πόσο θα σε βολέψει ή όχι. Εμένα δε μου αρέσει γιατί το το κινητό άκρο έχει άξονα με βόλτες και απ' τις δυο μεριές και βγαίνει πολύ έξω. Αλλά εγώ δεν το θέλω για την ίδια χρήση με σένα, οπότε.. Αυτό το μοντέλο που κοιτάς έχει επίσης μεγάλο άνοιγμα για όλα τα μεγέθη και όπως βλέπεις το 10" έχει άνοιγμα μέχρι 40mm αντί για 29 που έχει το κλασικό μοντέλο. (με πάχος φαντάζομαι όσο το 10").

Τα bahco τα θεωρώ εξίσου καλά. Έχει λιγότερα μοντέλα όμως με χρώμιο και περισσότερα μαυρισμένα (που εμένα μου αρέσουν περισσότερο αλλά για σένα δεν κάνουν). Νομίζω η bahco ήταν η πρώτη που έβγαλε αυτό το μοντέλο με τη διπλή σιαγώνα. Δεν ξέρω που μπορείς να το βρεις bahco αλλά φαντάζομαι δε θα είναι δύσκολο. (αν και θα βρίσκεις συνέχεια μαυρισμένα).

Όνομα:	bahco.jpg 
Προβολές:	105 
Μέγεθος:	60,6 KB 
ID:	392047
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 09/01/2018 στις 23:38.

Moderator
    Βάζω και κάτι που λίγοι ξέρουν.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τη σωστή χρήση του γαλλικού. Μπορούμε να το χρησιμοποιούμε και απ' τις δύο μεριές όταν ο χώρος είναι πρόβλημα, αλλά όταν θέλουμε να το ζορίσουμε πολύ το χρησιμοποιούμε σωστά για να μη σπάσει.
    Διαφορετικά όπως λέει και ο virus, κάνουν ωραίο κράκ. (σπάει ο μηχανισμός που κινεί το κινητό άκρο διοτι οι δυνάμεις ασκούνται διαφορετικά).

Όνομα:	14310_35_1.jpg 
Προβολές:	116 
Μέγεθος:	9,0 KB 
ID:	392049

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. S.o.s. ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΛΕΙΔΙΑ.
    από beniamin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2006, 22:12
  2. Εχασε κανεις κλειδια απο Bmw?