Δεν είμαι και εξπέρ, αλλά όταν δεν δουλεύει το μοτέρ, δεν δουλεύει και η τρόμπα του νερού, οπότε ο θερμοστατης βλέπει τη θερμοκρασία του νερού που βρίσκεται μπροστά του εκείνη τη στιγμή...
Το βεντιλατερ δουλεύει και ψυχει το νερό που είναι μέσα στο ψυγείο, αλλά αυτό δεν πολυκουνιεται στο υπόλοιπο μηχανάκι...
Σίγουρα θα υπάρχει μια κίνηση λόγω θερμοσυφωνισμου, αλλά δεν νομίζω ότι ψύχεται όσο νομίζετε...
Θεωρώ ότι απλά κρυώνει όλο το μοτέρ και για αυτό σταματάει το βεντιλατερ. Ειδικά αν ο θερμοστατης είναι πριν το ψυγείο.
Edit: τώρα διάβασα ότι εννοείτε να δουλεύει το μοτέρ ρελαντί μέχρι να σβήσει το βεντιλατερ... σορρυ... έχω πιει και κάτι μπύρες...![]()
Προσωπικά ούτε το strada ούτε το tracer σβήνω αν δουλεύει το βεμτιλατερ. Αν έχω χρόνο και ευνοούν οι συνθήκες κάνω μια μικρή απόσταση χαλαρά να έρθουν τα νερά σε νορμάλ θερμοκρασία και να σβήσει το βεμτιλατερ. Αν δεν μπορώ να κάνω βόλτα, σβήνω το μοτερ από το kill switch και μένει έτσι το βενγιλατερ αναμμένο, αλλά για κανένα λεπτό το πολύ, ύστερα σβήνει. μετα βάζω μια εμπρός να κάνουν κύκλο τα νερά για 30 δευτέρα, σβήνω και φεύγω.
Αν και καινούριο το μηχανάκι σου κάνε ένα τσεκ στα νερά, 7 και 9 λεπτά βεμτιλατερ δεν μου έχει τύχει ποτέ, ούτε σε τρελή κίνηση με σταματά ξεκινά επί 15 λεπτά.
Η ΚΑΛΗ Η ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ...
....ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ
ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!!!
Καλο ειναι να λεμε την αποψη μας αλλα αιτιολογημενα.
Ο θερμοστατης, σε θερμοκρασια λειτουργιας του κινητηρα, ειναι σε μερικως ανοιχτη θεση.
Αυτο, για να βρισκεται σε χαμηλοτερη θερμοκρασια του υγρο που βρισκεται στο ψυγειο, εναντι της κυλινδροκεφαλης/μπλοκ.
Οσο η θερμοκρασια τεινει να ανεβει, τοσο ανοιγει και ο θερμοστατης με αποτελεσμα το ψυχροτερο υγρο απο το ψυγειο να μετακινηθει σε μεγαλυτερη ποσοτητα και να απαγει τη θερμοκρασια απο τον κινητηρα.
Οταν σταματας, η δυνατοτητα να ψυχθει το μοτερ περιοριζεται για δυο λογους. Πρωτον γιατι σε ρελαντι η αντλια γυρναει πιο αργα, δευτερον και σημαντικοτερο, εξ'αιτιας της απουσιας ροης αερα.
Οταν λοιπον το βεντιλατερ ξεκινησει, εχει ηδη ανοιξει ο θερμοστατης και καλειται το βεντιλατερ να δημιουργησει βεβιασμενη ροη αερα στο ψυγειο.
Οσο λειτουργεις στον κινητηρα στο ρελαντι, περιμενοντας να πεσει η θερμοκρασια στην ουσια ολο το κυκλωμα αποκτα μια ομοιομορφα χαμηλοτερη θερμοκρασια, αλλα και παλι, ΟΧΙ κατι το τρομερο.
Οσο λειτουργει το βεντιλατερ με ΣΒΗΣΤΟ κινητηρα, το μονο που καταφερνεις ειναι να δροσιζεις το ψυγειο και μονο αυτο, αφου το υγρο δεν κυκλοφορει.
Αν σε νοιαζει τοσο πολυ η υγεια του κινητηρα περιορισε το γκαζι αρκετα, για 1-2 λεπτα πριν φτασεις στον προορισμο σου και χρειαστει να σβησεις.
Ακομα και αμεσα να το σβησεις εαν δεν τρεχεις σε αγωνες, δεν προκειται ποτε να παθει τιποτα.
That's all..
pew pew pew pew pew pew !!!
Εγω δεν βλεπω το λογο γιατι να δουλεύει η μηχανη σταματημένη οταν ειναι το βεντυλατερ σε λειτουργεια .
Πιο λογικο θα ηταν να πας καμια βολτα παρα σταματημενη .
Το πιο σωστο απο ολα ειναι οταν φτασεις στον πρπορισμο σου , να σβησεις την μηχανη αποφασιστικά σαν άντρας και να πας στη δουλεια σου.
Δςν υπαρχει καλυτερη μεθοδος ψυξης του κινητηρα απο την διακοπη της λειτουργειας του.
Βαράει άσχημα ο ήλιος αυτές τις μέρες, φαίνεται....
Άμα δει ο γέρος το θρεντ, τον βλέπω να καίει τα εναπομείναντα εγκεφαλικά του κύτταρα....![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
σβήσε το μηχανάκι και πάνε στη δουλειά σου φίλε..
δεν παθαίνει κάτι...πιο πιθανό είναι να πάθει κάτι άμα το αφήνεις συστηματικά να κάθεται ρελαντί 9λεπτο (!) για να δεις τι ώρα θα κλείσει ο ανεμιστήρας.
Δεν υπάρχει ακατάλληλος καιρός για ταξίδι με μοτοσυκλέτα, υπάρχουν μόνο ακατάλληλα ρούχα και εξοπλισμός.
Όταν πηγαίνεις τάπα αφήνεις τον κινητήρα να έρθει σε φυσιολογικές θερμοκρασίες. Ιδίως σε κινητήρες με υπερτροφοδωτηση εξου και τα turbo timers.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το σβήνεις και πας στην ευχή της Παναγίας
Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές
Σβήνεις-φεύγεις.
Το αυτό κάνω σε όλα μου τα μηχανάκια/αυτοκίνητα κλπ.,εδώ και δεκαετίες.
Το βεντιλατέρ λειτουργεί ΜΟΝΟ όταν χρειάζεται,και όταν το μοτέρ είναι σε λειτουργία.Όταν σβήνεις κρυώνει με το φυσικό τρόπο.Σε ορισμένα οχήματα βεβαίως -βλέπε Fiat-καποια Ρενω πχ- το βεντιλατέρ λειτουργεί με το μοτέρ σβηστό για 1-2 λεπτά.
Τελευταία τροποποίηση από nassosxlvbros; 31/08/2020 στις 09:10.
Throw down the sword,The fight is done and over,
Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
And turn my weary eyes for home....
www.youtube.com/c/nassosxlvbros
ο ιαπωνας (toyota) σβηνει το βεντιλατερ με το κλειδι
ο γαλλοιταλος το αφηνει αναμενο κι οταν φυγεις γιατι ποτε δεν ξερεις......![]()
Θα μΕ πειτε κι εμενα καλε τι ακριβως θελουμε να κρυωσει..??
Το υγρο του ψυγειου, το υγρο μεσα στο κυκλωμα ψηξης ή το μοτερ μας ..??
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...