Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 41

Θέμα: Φτιάξτο μόνος σου!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος

Μάθε και άλλα για τις επιλογές που έχεις, πχ ενα σπίτι μεταλλικού σκελετού με την τοιχοποιία να ετοιμάζεται αλλού και να εφαρμόζει
    σου γλυτώνει πολλά έξοδα και είναι αντισεισμικό, άρτιο και επισκευάσιμο - επεκτάσιμο.
    κατασκευαστές σύμμεικτων, μεταλλικών (τοιχοποιία 3d panel) λένε πως (γραπτώς σε προσφορά) για λίγα τετραγωνικά/πατώματα/πχ ιδιωτική κατασκευή το κόστος δεν απέχει και πολύ από την παραδοσιακή οικοδομή. Δλδ δεν πλησιάζει καν το -25% που θεωρητικά υπόσχονται οι σύμμεικτες, αλλά σε πιο μεγάλα projects. Ίσως τα γνωστά προκατασκευασμένα (ξύλινα) να πλησιάζουν κάπως ένα -20% - -15% αλλά και πάλι δεν είναι κάτι σίγουρο. Το όποιο κόστος από ένσημα πχ που γλυτώνεις το πληρώνεις στα υλικά που χρειάζονται για να είναι μια τέτοια κατασκευή ποιοτική/οικολογική/βιοκλιματική κλπ.. εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει να βάλεις όλες τις στρώσεις θερμομόνωσης/αδιαβροχοποίησης, δεν σε νοιάζει να κρατήσει 40 χρόνια, οπότε ναι ένα μεταλλικό σπίτι κοστίζει σίγουρα λιγότερο. Το θέμα είναι στην Ελλάδα, πόση τεχνογνωσία έχουν τα συνεργεία και που είναι αυτά τα συνεργεία με την τεχνογνωσία όταν μετράμε σα χώρα 60-70 χρόνια και πολλές-πολλές γενιές με γνώσεις και εμπειρία στις κατασκευές Ο/Σ;
    surfing the wild side

"ροζ" βλέπεις τον εκφυλισμό της χρήσης του κεραμάλευρου και τις "εικαστικές" αποδόσεις του απο τις εταιρείες και τους μπογιατζήδες.
    Το κεραμάλευρο είναι πολύ αποδοτικό για χρήση στο σοβά.

Συνημμένο 428945
    ντάξει... I didn't see it coming!! προφανώς δεν μιλάμε απλά για εκφυλισμό... του γαργάλησαν τη mother!
    surfing the wild side

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Μία ήταν η ροζ βίλα. Ακόμα και εκεί δεκαετίες μπροστά
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Τα μεγάλα μεσιτικά γραφεία, είναι απλά ένα εμπόδιο ανάμεσα στον πωλητή και τον αγοραστή.
    Όπως σου έγραψαν, προτίμησε ένα μικρό γραφείο όπου συνήθως έχουν όρεξη για δουλειά.
    Εγώ βρέθηκα σε αυτή την θέση πριν 3 χρόνια περίπου όπου και κατέληξε στην αγορά οικοπέδου και ανέγερσης μονοκατοικίας σε κατασκευαστή που μου πρότειναν κάποιοι πολύ δικοί μου άνθρωποι.
    Παρόλα αυτά, ήμουν τυχερός γιατί σε όλη την φάση της κατασκευής είχα δικό μου άνθρωπο για επίβλεψη(πολύ σημαντικό), αλλά και πάλι να ξέρεις ότι κάποια"στραβή"θα γίνει.
    Το κόστος, εννοείται ότι θα κυμανθεί ανάλογα με τα γούστα που θέλεις να βγάλεις.
    Στην δική μου περίπτωσή χωρίς καμία "έκπτωση" από μέρος μου σε ηλεκτρομηχανολογικά, μόνωση και θέρμανση το κόστος ήταν σημαντικά χαμηλότερο από ένα έτοιμο "τυπικό" σπίτι.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Σαν εργαζόμενος στον χώρο χρόνια σε τεχνικό γραφείο συμφωνώ με όσους γράψανε για το πόσο σημαντικό είναι να γίνει σωστή επίβλεψη από μηχανικό που θα επιβληθεί στους μάστορες,
    θα είναι εκεί σε διάφορες φάσεις της κατασκευής.Φυσικά πολύ σημαντικό και σε τι μάστορες θα πέσεις,έχω πετύχει πολύ συνεννοήσιμους ανθρώπους,έχω πετύχει και μάστορες που ''τα ήξεραν όλα'',''ήξεραν να διαβάζουν τα σχέδια'' και ένιωθαν πως δεν έπρεπε να μιλάνε με τον μηχανικό,είχαν τις δικές τους ιδέες γιατί ''έλα μωρέ τώρα που θα σκάψουμε στο 1.20'' για την θεμελίωση και άλλα.
    Από εκεί και πέρα για μεταλλικό κτήριο υπάρχει εμπειρία στον χώρο, φτιάχνονται πολλά βιομηχανικά κτήρια για χρήση αποθήκης πχ για αγρότες,αγροτικά εφόδια,συσκευαστήρια στην επαρχία.
    Η κατοικία φυσικά θα γίνει με άλλα στανταρντς.
    'Αποψη μου, τίποτα δεν συγκρίνεται με νεόχτιστο σπίτι.Έχεις την ευκαιρία να το φέρεις ακριβώς στα μέτρα σου,όλα είναι καινούργια-καλώδια,σωλήνες,μονώσεις κοκ.
    Είμαι τώρα σε φάση που αφήνω το 3 ετών διαμέρισμα μου και μετακομίζω σε διαμέρισμα του '90 αφού προχωράω σε ανακαίνιση.Μου λείπει ήδη το νεόχτιστο,μεγάλος μπελάς η ανακαίνιση και πάλι απλά το στρώνεις,δεν έχει το ίδιο φιλινγκ.
    Φυσικά στην μέση μπαίνει και το οικονομικό ,υπάρχουν όμως ευκαιρίες σαν το Εξοικονομώ πρόγραμμα.
    Με το καλό όπως και να έχει!
    when life gets complicated... i ride.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Λέτε για μονοκατοικίες, φαντάζομαι έχετε λύσει το θέμα "οικόπεδο εντός σχεδίου" στην Αττική.

Μέλος Το avatar του/της haf
    Να πω και εγώ τη δική μου εμπειρία αφού τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχω δει καμιά 10αρια οικόπεδα και πολλές μεζονέτες και διαμερίσματα και έχω επισκεφτεί όλους τους γνωστές εταιρίες προκάτ…

Μεσίτες..
    υπάρχουν σοβαρές μεσιτικές εταιρείες που πραγματικά σε φέρνουν σε επαφή με τα ακίνητα που σε ενδιαφέρουν και άλλες ούτε καν το τηλέφωνο δεν σηκώνουν ή κατοπιν δεν ενδιαφέρονται αφού επικοινωνήσουν μαζί σου..
    Το τελευταίο διάστημα έχω προσεγγίσει σχεδόν όλες τις εταιρείες μεσιτικών γραφείων και με ελάχιστες εξαιρέσεις σχεδον κάνα δύο ασχολήθηκαν σοβαρά μαζί μου και αφιέρωσαν χρόνο για επίδειξη των οικοπέδων οι υπόλοιποι ήταν άστα να πάνε..

Οικόπεδο και προκάτ κατασκευή..
    εδώ βρίσκει εφαρμογή η ρήση που λέει ότι πληρώνεις παίρνεις. Υπάρχουν σοβαρότατες εταιρείες που παρέχουν προκάτ σπίτια τα οποία ουσιαστικά δεν διαφέρουν καθόλου κοστολογικά από το να το χτίσεις μόνος σου.. τα πλεονεκτήματα όμως είναι η ενεργειακή απόδοση ,αντισεισμικότητα και χρόνος ολοκλήρωσης..

υπάρχουν Βέβαια και εταιρείες που σου λένε ότι χτίζεις με 600 ευρώ το τετραγωνικό αλλά ουσιαστικά καμία από αυτές δεν κοστιζει κάτω από το 900 ευρώ το τετραγωνικό .

Ανακαινιση..

Ψάχνω μονοκατοικία για να ανακαινίσω και έχω δει τα πάντα.. απο οικόπεδα με κτίσματα του 55 μεχρι και οτι παρανομο κυκλοφορει..

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχεις τεράστια υπομονή και να ψάχνεσαι συνεχώς για αυτό που φαινομενικά μπορεί να είναι ευκαιρία.. ενώ παράλληλα αφού καταλήξεις θα πρέπει να υπολογίσεις από 2 έως και 5 μήνες για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η διαδικασία μεταπώλησης..
    Το τραγικό είναι πως οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία
    Ράσελ Μπέρτραντ

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Λέτε για μονοκατοικίες, φαντάζομαι έχετε λύσει το θέμα "οικόπεδο εντός σχεδίου" στην Αττική.
    Καλά, δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο φαντάζεσαι

Εκτός αν μιλάμε για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Καλά, δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο φαντάζεσαι

Εκτός αν μιλάμε για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας...
    Άλλο μεγάλο θέμα το οικόπεδο.

Πήρε ένας συνάδελφος στον Γέρακα, έχτισε (το κλασσικό, υπόγειο, σπίτι, σοφίτα) και το υπόγειο μπάζει νερά και μιλάμε για καινούριο σπίτι.

Του λέω πως σίγουρα έχει κάνει χοντράδα ο μηχανικός και πως λογικά θα θέλει εκσκαφή και ξανά μόνωση..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος

Πήρε ένας συνάδελφος στον Γέρακα, έχτισε (το κλασσικό, υπόγειο, σπίτι, σοφίτα) και το υπόγειο μπάζει νερά και μιλάμε για καινούριο σπίτι.

Του λέω πως σίγουρα έχει κάνει χοντράδα ο μηχανικός και πως λογικά θα θέλει εκσκαφή και ξανά μόνωση..
    ξέρω τι φταίει σε αυτό! άσχετος σε όλα τα άλλα!!!!!
    στα τοιχία του υπογείου πρέπει να πέσουν μπετά την ίδια μέρα με την πλάκα του υπογείου, αλλιώς ότι μόνωση και να βάλεις... σε 5χρόνια, σε 10χρόνια... πάλι υγρασίες θα έχει (ίσως όχι νερά).
    surfing the wild side

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Υπάρχουν συνταγές παιδιά, 2021.. και αν τύχει να βρεις νερό το ανακατευθύνεις δεν τσακώνεσαι με τη φύση

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από morpheus Προβολή μηνύματος
    στα τοιχία του υπογείου πρέπει να πέσουν μπετά την ίδια μέρα με την πλάκα του υπογείου, αλλιώς ότι μόνωση και να βάλεις... σε 5χρόνια, σε 10χρόνια... πάλι υγρασίες θα έχει (ίσως όχι νερά).
    Υπάρχουν συνταγές παιδιά, 2021.. και αν τύχει να βρεις νερό το ανακατευθύνεις δεν τσακώνεσαι με τη φύση
    Όλα αυτά που λέτε είναι θέμα μηχανικού.

Για αυτό σε πληρώνω. Επειδή ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και όχι να με κοροϊδεύεις. Αν ήξερα θα το έκανα μόνος μου. (κάτι που ισχύει βέβαια για όλα)

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Όλα αυτά που λέτε είναι θέμα μηχανικού.

Για αυτό σε πληρώνω. Επειδή ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και όχι να με κοροϊδεύεις. Αν ήξερα θα το έκανα μόνος μου. (κάτι που ισχύει βέβαια για όλα)
    Nαι αλλά και εμείς να διαλέγουμε διαφορετικά απο τον μειοδότη... το επίπεδο του φαίνεται απο την ανοχή του στο να κάνει έργο χωρίς αρχιτέκτονα.
    Μετά μπαίνουν υποκοριστικά, σπιτάκι, ζωούλα..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από morpheus Προβολή μηνύματος
    Φταίει και το γεγονός ότι το σκυρόδεμα δεν είναι αδιάβροχο και το νερό το διαπερνάει δεν είναι απλά θέμα απλά αρμού σκυροδέτησης.
    Υπάρχουν και πρόσθετα για την συγκεκριμένη δουλειά όπως και μονώσεις αλλά και μέτρα εξυγίανσης στην περιοχή της εκσκαφής...
    χρήμα να έχεις και λύσεις υπάρχουν.

Κοιτοστρωση και πενετρον και ριχνεις υπογειο και δυο μετρα απο τη θαλλασα

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. βαλτα μονος σου!!!!!!!
    από spar13 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 29/11/2012, 15:56
  2. τουρμπο κιτ σχεδια φτιαχτο μονος σου
    από nikos121 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 22/02/2012, 22:53
  3. service ! καντο μονος σου africa twin.
    από LARISEOS στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2010, 06:54
  4. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 07/03/2010, 13:35
  5. Κατασκευή carbon parts (φτιάξτο μόνος σου)
    από hfaistos στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 23/02/2009, 13:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF