Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 45

Θέμα: Φθηνές λύσεις για ακριβά προβλήματα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ο ινδος επισκευαζει σασμαν φορτηγου με εργαλεια σκουπιδια στην ακρη του δρομου μεσα στις λασπες με σαγιοναρες
    δεν ξερω την ποιοτητα της δουλειας του.... μπορει να ειναι μια χαρα αναλογικα....... ξερω ομως οτι δεν υπαρχει καμμια υγιεινη και ασφαλεια
    οποτε μαλλον δεν μπορει να λειτουργησει σαν παραδειγμα
    επισης....για ερασιτεχνικη περιστασιακη χρηση κανεις ποτε δεν θα βρει ισοζυγιο
    παντα κατι θα λειπει και κατι αλλο θα περισσευει
    ποιοτικα και ποσοτικα....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Μόνο εγώ διαβάζω για εργαλεία μηχανής, κάβουρες υδραυλικού, γαλλικά μεταβλητά και σκύλες, και με πιάνει να κοιτάω έξω την βροχή με άψυχο βλέμμα;

TIP: όσο είναι αυτό δυνατό, σε παλιότερες μηχανές γίνεται πιο εύκολα, αντικαθιστούμε όλες τις βίδες πλαστικών, ντεπόζιτου, σέλας, μανετών, στήριξης ψυγείου κ.ο.κ. με ΕΝΑ τύπο βίδας, π.χ. allen 5 παντού.

Ετσι με ένα μόνο εργαλείο, μπορούμε να φτάσουμε μέχρι ένα αρκετό ''βαθος'' στην μοτοσυκλέτα και να διορθώσουμε κάτι που έχει πάει στραβά.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Εγώ αντί για 7-8 διαφορετικα, έχω σε ένα τσαντακι δύο τέτοια, ένα 8-14 και ένα 13-19. Τα έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές, χωρίς όμως να τα ζορίσω υπερβολικά.
    Θα πάρω και το 17-24 για να είμαι κομπλέ, εκεί γύρω στα 12 ευρώ έχει.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	xlarge_20211130145448_stanley_galliko_kleidi_kastanias_13_19mm_4_87_989.jpeg 
Προβολές:	335 
Μέγεθος:	8,7 KB 
ID:	433420

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Ενδιαφέρον μεν, ογκώδες δε. Τα απλά γερμανικά κλειδιά, φτάνουν σε στενά σημεία που ενίοτε δεν μπαίνει άλλο εργαλείο.

Μετά από σύσταση του πέστροφου, έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου τη συλλογή 8 τεμαχίων της Force, με κόστος 26€. Από 6mm, έως 22mm.

Σκέφτομαι και για γερμανοπολύγωνα, αλλά πάει στο 50άρικο μία καλή συλλογή. Διαφορετικά δίνεις 10€ και παίρνεις 12 noname γερμανοπολύγωνα για να στη λέει ο σαλάχης.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 09/01/2022 στις 21:03.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GEORGIOS Προβολή μηνύματος
    Πως γίνεται μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι (Κινέζοι, Ινδοί, ...) να δουλεύουν με εργαλεία <σκουπίδια> και εμείς να χρειαζόμαστε Γερμανικά εργαλεία;
    Δεν νομίζω οι επαγγελματίες στην Ινδία και στην Κίνα να δουλεύουν με τα εργαλεία που πουλάνε στον υπόλοιπο κόσμο για ερασιτεχνική χρήση.
    Θέλω να πω ότι όλοι γνωρίζουμε την κινέζικη ηλεκτροκόλληση του 50άρικου αλλά υπάρχουν και άλλες που κάνουν 500 και είναι σοβαρά μηχανήματα
    για επαγγελματική χρήση. Ίσως όχι τόσο τεχνολογικά φορτωμένα όσο τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά ή Αμερικάνικα του χιλιάρικου αλλά πολύ φτηνότερα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    Εγώ αντί για 7-8 διαφορετικα, έχω σε ένα τσαντακι δύο τέτοια, ένα 8-14 και ένα 13-19. Τα έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές, χωρίς όμως να τα ζορίσω υπερβολικά.
    Θα πάρω και το 17-24 για να είμαι κομπλέ, εκεί γύρω στα 12 ευρώ έχει.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	xlarge_20211130145448_stanley_galliko_kleidi_kastanias_13_19mm_4_87_989.jpeg 
Προβολές:	335 
Μέγεθος:	8,7 KB 
ID:	433420
    Αυτα πεταμενα λεφτα, ενα καλό γαλλικό Bahco ή Irega ή μια Knipex με ισιες σιαγώνες κανει τα ίδια λεφτα και πιάνει το 1/3 ή και λιγότερο του χώρου.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67 Προβολή μηνύματος
    Αυτα πεταμενα λεφτα, ενα καλό γαλλικό Bahco ή Irega ή μια Knipex με ισιες σιαγώνες κανει τα ίδια λεφτα και πιάνει το 1/3 ή και λιγότερο του χώρου.
    Αφού γι' αυτόν δουλεύει, γιατί είναι πεταμένα λεφτά?

Εξ' άλλου έχουν και διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Αυτό λειτουργεί και σαν καστάνια ενώ το γαλλικό όχι. Η knipex λειτουργεί σαν καστάνια αλλά θέλει σωστή ρύθμιση πρώτα και χρειάζεται περισσότερο χώρο για να δουλέψει.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Parking
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Με τα γαλλικά κλειδιά δεν έχω καλή εμπειρία. Υποψιάζομαι επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο ποιοτικό ή δεν τα χρησιμοποιώ σωστά. Το εφαρμόζω σε παξιμάδι, σφίγγω όσο μπορώ το ρυθμιστή ανοίγματος με το χέρι και κατόπιν εφαρμόζω ροπή. Έλα όμως που κλωτσάει το παξιμάδι, όταν είναι πολύ σφιγμένο. Οπότε η καλύτερη λύση είναι γεμανοπολύγωνο. Βέβαια είδα σε γειτονικό νήμα ένα εργαλείο που συνδυάζει γαλλικό με σκύλα, ίσως αυτό σφίγγει πολύ καλύτερα το παξιμάδι.

Έχω ξεσφινώσει παξιμάδια με σκύλα ή κόμπρα υδραυλικού, αλλά λυπάμαι όταν βλέπω τη φθαρμένη επιφάνεια των παξιμαδιών από τα δόντια του εργαλείου. Ειδικά οι μεγάλες γκαζοτανάλιες υδραυλικού (ή κόμπρες; ), πάνω από μισό μέτρο μήκος, σου παρέχουν πολύ καλή ροπή σύσφιξης και περιστροφής, εκεί που με κοντά εργαλεία σου φεύγει η μαγκιά και δεν κάνεις τίποτα. Επίσης, επειδή δεν γλιστράνε πάνω στο παξιμάδι, κάνουν πιο μικρή φθορά.

Παρ' όλα αυτά, ένα μικρό γαλλικό, μπορεί να υπάρχει παντού. Η φορητότητα είναι σημαντικός παράγοντας σε πολλές περιπτώσεις. Αν έχεις να επιλέξεις μεταξύ του "δεν έχω εργαλείο" και "κουβαλάω μαζί μου πάντα ένα ελαφρύ και φθηνό", η δεύτερη επιλογή υπερέχει και σου δίνει πολλές φορές λύση, έστω και με συμβιβασμούς. Τις υπόλοιπες, πας και αγοράζεις το κατάλληλο εργαλείο. Έχοντας αυτό υπόψη, πήρα το ακόλουθο γαλλικό. Παρέα πήρα μικρή συλλογή allen, καθώς και ένα ταυ allen 5mm που χρειάζεται για εργασίες στο ποδήλατο. Πάντοτε κουβαλάω μαζί μου στο ποδήλατο ένα 5άρι κλασσικό "L", αλλά για το σπίτι ήθελα κάτι πιο εύχρηστο.

6" F.F.Group το γαλλικό, ενώ τα άλλα δύο ανώνυμα.

Συνημμένο 433406
    Εγώ 2 πράγματα δεν κατάλαβα!
    Που κολλάει ο τίτλος σ αυτό που έγραψες
    και τι με νοιάζει τι κουβαλάς στο ποδήλατο.

Ο Κάβουρας είναι ο καλύτερος τρόπος να γ... τα παξιμάδια

Υπάρχουν και συνεργία ξέρεις που κοστίζουν λιγότερο απ τις ζημιές που
    κάνει ο κάθε επίδοξος μάστορας.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Parking Προβολή μηνύματος

Ο τίτλος δεν μπήκε από εμένα, αλλά από συντονιστή που μετέφερε το κείμενό μου στο παρόν νήμα. Αρχικά το είχα βάλει στο νήμα με τα εργαλεία, διότι ήθελα να μοιραστώ το τι εργαλεία αγόρασα.

Από εκεί και πέρα, το να μπαίνεις σε ένα νήμα και να γράφεις ότι δεν σε ενδιαφέρουν αυτά που διάβασες, δεν καταλαβαίνω τι θα μπορούσε να προσφέρει καλοπροαίρετα.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6

Κακό ποστ...στη θέση σου θα το έσβηνα.
    Έχεις βάλει στόχο να ποσταρεις σε όλα τα θέματα ανεξάρτητου ενδιαφέροντος από τη μεριά σού?
    Δεν προσφέρεις κάτι... Βαγγέλη ψαξου.
    Ride(s) the wind of change...

Moderator

Ο τίτλος μπηκε από εμένα, έπειτα από διαχωρισμό. Οκ, ίσως δεν ήταν ο πιο πετυχημένος αλλα τις περισσότερες φορές δεν έχω όλο το χρόνο και την άνεση του υπολογιστή, να κάνω ότι νομιζω οτι είναι καλύτερο. Προσπαθώ πάντα να φαίνεται οτι υπεύθυνος για κάποιες ενέργειες είμαι εγώ και να μη "πέφτει" η ευθύνη σε κάποιο χρήστη.

Αλλά μερικές φορές δεν είναι εφικτό.

Μια πιο χαλαρή αντιμετώπιση ίσως προκαλούσε πιο ήπιες αντιδράσεις απο αυτούς που διαβάζουν όλα τα θρεντ των εργαλείων και έχουν πιο γενική εικόνα των παρεμβάσεων της διαχείρισης.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Parking
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Μια πιο χαλαρή αντιμετώπιση ίσως προκαλούσε πιο ήπιες αντιδράσεις απο αυτούς που διαβάζουν όλα τα θρεντ των εργαλείων και έχουν πιο γενική εικόνα των παρεμβάσεων της διαχείρισης.
    Χαλαρή είναι η αντιμετώπιση
    Στο κείμενο δεν υπάρχει προσβολή ή χαρακτηρισμός
    Υπάρχει μόνο άποψη η οποία είναι ξεκάθαρη και επιγραμματική

Σε αντίθεση βέβαια από το πι εμ που πήρα από το γαύρο που με ρωτάει αν ψήνομαι για καμπάνα
    η οποία δεν είναι καθόλου χαλαρή

Επίσης υπάρχει και μια συμβουλή
    Πήγαινε στο μάστορα γιατί η ζημιά που θα κάνεις με τ ακατάλληλα εργαλεία μπορεί να είναι ακριβότερη

Τώρα αν ενόχλησα ζητάω συγνώμη γιατί στο κάτω κάτω δεν μου πέφτει και λόγος
    Το δικό του μηχανάκι ποδήλατο ή τέλος πάντων ότι διαθέτει
    θα μαστορέψει με εργαλεία υδραυλικού
    όχι το δικό μου

Αν βρεθεί κάποιος και τον ακούσει φυσικά επίσης πρόβλημα του
    στο κάτω κάτω τα φόρουμ είναι για να περνάμε καλά και για τις βλάβες υπάρχουν συνεργεία
    Καλή σας μέρα και συγνώμη για την ενόχληση

Moderator
    Χαλαρή είναι η αντιμετώπιση
    Όχι, δεν είναι και το ξέρεις!

Δε χρειάζεται να υπάρχουν προσβολές και χαρακτηρισμοί για να δυναμιτίσει κάποιος μια συζήτηση ή να προκαλέσει αρνητικό κλίμα.

Οι 3 πρώτες γραμμές, δε θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου στο ποστ σου. Ειδικά το "τι με νοιάζει εμένα τι κουβαλάς το ποδήλατο".
    Οι 2 τελευταίες, πιο πολύ, είχαν σκοπό να προκαλέσουν.
    Και η μοναδική που μένει, είναι λάθος απ' όπου κι αν την πιάσεις. Τόσο στην ουσία όσο και στην ονομασία του εργαλείου. Αλλά όπως βλέπεις κανείς δεν ασχολήθηκε με την ξεκάθαρη και επιγραμματική σου άποψη. Γιατί άραγε?

Δε πιστεύω οτι το έκανες επίτηδες, δόου.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Πάρε μια κιτρινη για τον απαράβατο όρο περί δημοσίευσης προσωπικών μηνυμάτων και κοίτα να αλλάξεις τον τρόπο σου, άλλη προειδοποίηση δεν θα έχει.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Endo με ταξί, βρήκα λίγο χρόνο και κοιτούσα τα Wera allen plus. Το σετάκι των 8 τεμαχίων έχει περί τα 35€, τιμή 14 φορές πάνω από το σετ που αγόρασα (2,5€). Είδα στα γρήγορα το σχεδιασμό τους στην ιστοσελίδα της Wera και φαίνονται πολλά υποσχόμενα, ειδικά για την περίπτωση σφηνωμένων βιδών.

Πάντως allen δεν μου έχει κλωτσήσει, ακόμα και με τις απλές ανώνυμες σειρές που χρησιμοποιώ.

Κλώτσημα έχω δει μερικές φορές σε φθαρμένα παξιμάδα, από λεπτό γερμανικό κλειδί και πολλές φορές σε σταυρωτές βίδες. Έχει τύχει στο παρελθόν να χρειάζεται να ξεσφηνώνω πολλές σταυρωτές βίδες και μέχρι τέλος της ημέρας να μου έχουν σπάσει δύο σταυροκατσάβιδα Stanley, καθώς και ένα bit που έβαζα σε ηλεκτρικό δράπανο. Εκεί στάθηκα τυχερός, διότι είχα και δεύτερο ποιοτικό bit, το οποίο δεν χάλασε ποτέ, μετά από χρόνια χρήσης.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 15/01/2022 στις 22:16.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Λύσεις για Torx.. (και όχι μόνο)
    από daz στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 04/12/2021, 14:01
  2. Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 04/03/2015, 22:53
  3. Συμβουλές κ λύσεις για μεμβράνες καρμπιρατέρ
    από ARISPEED1 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2010, 20:17
  4. Λαστιχα για μοταρντ, Φτηνες λυσεις... (;)
    από javaneze στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2005, 19:23
  5. Δυο προβληματα... για καλους λυτες...
    από sonic22 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2005, 11:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF