Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 33

Θέμα: Τι έπαιξε και άλλαξαν τόσο πολύ οι τιμές στις μηχανές; και ποτέ έγινε αυτό

Παλαιό μέλος
    Διάβασε και μετά από αυτό που παρέθεσες και θα καταλάβεις.

Πόση αύξηση πήρες στον μισθό σου πέρισυ; Εγώ δυστυχώς μόνο 5% λογω πληθωρισμού.
    done.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Αύξηση; Την είχα ξεχάσει αυτήν την λέξη!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Συγκρίνουμε και ανόμοια πράγματα.
    Οι απαιτήσεις πλέον σε εξοπλισμό και συστήματα έχουν γίνει τεράστιες.Και τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα αναπτύσονται εξελίσσονται και τιμολογουνται από άλλους και όχι από τα ίδια τα εργοστάσια.

Παλαιό μέλος
    Στην κρίση επί capital controls αν είχες μετρητο μπορούσες να αγοράσεις εργαλεία πολύ φτηνά.

Πλέων ζητάνε ότι τους λείπει σε αγγελίες.
    Παπάκια 3000-4000, τα βάζουν σε μεγάλητερη τιμή από όσο τα πήραν πριν 10 χρόνια

άλλο το πόσο τα βάζουν στο car.gr και άλλο ποσό πουλιούνται πραγματικά..
    Ένας που πήρε παλιά η κάποιος γνωστός του πήρε gsxr στα 4000 δεν θα πάει να πάρει τώρα στα 7.000.

όλοι βάζουν παραπάνω τιμή και όλοι θέλουν να κάνουν παζάρια,, χώρια που υπάρχουν αγγελίες που τις θυμάμαι πριν 10 χρόνια.
    Τα περισσότερα χρεπια. Με έναν καλό ελενχο βρησκεις θέματα και ρίχνεις τιμη άνετα -1000€
    Η αν δεν ρίχνει δεν πουλάει ποτέ...

Με 3000 ίσως ακόμα βρίσκεις καλή μηχανή του 2010 με πολύ ψάξιμο,
    Θα γίνεται χειρωτερο- δεν θα συμφέρει η αγορά μεταχειρισμένης μέχρι την επόμενη κρίση

Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα αλλά δυστυχώς δεν είναι....

Οι τιμές των μεταχειρισμένων ακολουθούν αυτές των καινούριων. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ακραίες αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς συνήθως αυτά είναι μοντέλα που είχαν ακραίες τιμές ως μεταχειρισμένα και προ εποχής covid κτλ

Όταν έχουν αυξηθεί τόσο οι τιμές των καινούριων αναπόφευκτα θα αυξηθούν και οι τιμές των μεταχειρισμένων. Δε ξέρω αν πουλιούνται στις τιμές που μπαίνουν στις αγγελίες αλλά πουλιούνται εκεί κοντά και το λέω από προσωπικές εμπειρίες με μοντέλα που ήταν σε παράλογες τιμές, τα παζάρεψα και απέτυχα (δε μιλάμε για μια και δυο περιπτώσεις). Λίγες μέρες μετά έφευγαν γιατί ήταν "καθαρά" μηχανάκια. Η "τσιμπημένη" τιμή δεν τα εμπόδισε να πωληθούν.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος

Οι τιμές των μεταχειρισμένων ακολουθούν αυτές των καινούριων. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ακραίες αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς συνήθως αυτά είναι μοντέλα που είχαν ακραίες τιμές ως μεταχειρισμένα και προ εποχής covid κτλ

Όταν έχουν αυξηθεί τόσο οι τιμές των καινούριων αναπόφευκτα θα αυξηθούν και οι τιμές των μεταχειρισμένων. Δε ξέρω αν πουλιούνται στις τιμές που μπαίνουν στις αγγελίες αλλά πουλιούνται εκεί κοντά και το λέω από προσωπικές εμπειρίες με μοντέλα που ήταν σε παράλογες τιμές, τα παζάρεψα και απέτυχα (δε μιλάμε για μια και δυο περιπτώσεις). Λίγες μέρες μετά έφευγαν γιατί ήταν "καθαρά" μηχανάκια. Η "τσιμπημένη" τιμή δεν τα εμπόδισε να πωληθούν.

Το αυτό... η αδελφή της γυναίκας μου αγόρασε πριν 2 χρόνια ένα χιουντάι Ι20 turbo με 15.000 ευρώ περίπου. Το εν λόγω αμάξι κοστίζει τώρα καινούργιο κάπου 20 χιλιάρικα. Της έκαναν πρόταση να το πουλήσει 16.000, δηλαδή ένα χιλιάρικο πάνω από όσο το αγόρασε κούτα! Και φυσικά ΔΕΝ το έδωσε, έχει λίγα σχετικά χλμ. και είναι πένα.
    Μου έκανε όμως τρομερή εντύπωση αυτό με τις τιμές.....

Από την άλλη, η Motor trend εν μια νυκτί απαξίωσε δεκάδες μοτο που είχε πουλήσει μέχρι εκείνη την ώρα....
    To ΑC 500 μου κόστισε 6.500 ευρώ και 5 μέρες μετά την αγορά το έβγαλαν (μαζί με άλλα μοντέλα) προσφορά 500 ευρώ κάτω, ήτοι, 6.000.
    Άντε μετά να το πουλήσεις εάν χρειαστεί....η χασούρα θα είναι ΠΟΛΥ μεγάλη....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Το αυτό... η αδελφή της γυναίκας μου αγόρασε πριν 2 χρόνια ένα χιουντάι Ι20 turbo με 15.000 ευρώ περίπου. Το εν λόγω αμάξι κοστίζει τώρα καινούργιο κάπου 20 χιλιάρικα. Της έκαναν πρόταση να το πουλήσει 16.000, δηλαδή ένα χιλιάρικο πάνω από όσο το αγόρασε κούτα! Και φυσικά ΔΕΝ το έδωσε, έχει λίγα σχετικά χλμ. και είναι πένα.
    Μου έκανε όμως τρομερή εντύπωση αυτό με τις τιμές.....

Από την άλλη, η Motor trend εν μια νυκτί απαξίωσε δεκάδες μοτο που είχε πουλήσει μέχρι εκείνη την ώρα....
    To ΑC 500 μου κόστισε 6.500 ευρώ και 5 μέρες μετά την αγορά το έβγαλαν (μαζί με άλλα μοντέλα) προσφορά 500 ευρώ κάτω, ήτοι, 6.000.
    Άντε μετά να το πουλήσεις εάν χρειαστεί....η χασούρα θα είναι ΠΟΛΥ μεγάλη....
    Γιατί σου κάνει εντύπωση?
    Και να είσαι με 20 στο χέρι για Hyundai όταν θα πρέπει να περιμένεις κανα χρόνο να το πάρεις κούτα δεν θα κοίταγες μεταχειρισμένο?
    Και τα 20 εντελώς λογικά είναι δεδομένου ότι η αγορά ήταν ψόφια παγκοσμίως λόγο covid και όλοι από εργοστάσια μέχρι εκθέσεις πρέπει να αναπληρώσουν την χασούρα.
    Δεν βάζω τις τεράστιες επενδύσεις και δάνεια ειδικά στις αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω επενδύσεων και έρευνας σε εναλλακτικά καύσιμα ηλεκτρικά αμμωνίες υδρογόνα κλπ που πρέπει να πληρώσουμε
    όταν αγοράζουμε.
    Ήδη βαράνε κουδουνάκια οι κατασκευαστές για τις οικομαλακίες των πολιτικών που φυσικά θα κληθούμε να πληρώσουμε τελικά οι αγοραστές.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος

Εγώ την Τρανσαλπ την πήρα το 20 3500.
    Την έδωσα το 23 4100.
    Βέβαια είχα ρίξει αρκετά χρήματα πάνω της (σέλες, αναρτήσεις, τριβάλιτσα κλπ κλπ)
    Στο Car την είχα 4100.
    The Dirty Harry

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Εσύ είσαι δικηγόρος... ποιος ξέρει πως τον απείλησες τον κακομοίρη που τη πήρε...
    Θα σε κλείσω μέσα και τέτοια....

Παλαιό μέλος
    Κάποτε είχε βγάλει suzuki τρελή προσφορά gsx250 μείωση τιμής 1000-2000€ δεν θυμάμαι ακριβός.
    Φαντάσου τι έπαθε οποίος είχε αγοράσει λίγο πριν..
    Τρεχαν όλοι να αγοράσουν και μετά από ένα μήνα τα έβλεπες αγγελίες + 2000€.
    Προφανος για να πιάσουν κάποιον χαζό, ανίδεο με λευτα και να βγάλουν κέρδος εις βάρος του .
    Μάλλον τα βαλανε στον κ... τους ,κάθος πολλοί ήξεραν για την προσφορά και δύσκολα κάποιος παίρνει 250αρι με 180+ κιλά βάρος ..

Πριν 2-3 χρόνια οταν ήθελα 675 πήγα σε εδώ έμπορο που είχε ένα στα 4500 με τα λευτα στο χέρι,(κυριολεκτικά κρατούσα μασούρι) το κατεβασε μέχρι 3700 αλλά το μηχανάκι καθόταν 2-4 χρόνια, όλα τα αναλώσιμα θέλαν αλλαγή+ σέρβις +πολλά άλλα μπουκάλες λαστιχα ...

Τελικά πήγα Αθήνα και πήρα ένα με 3000 πένα όλα τα αναλώσιμα καινούρια δεν ήθελε τίποτα.

Ο έμπορος ακόμα το πουλάει 4500..και κάθε χρόνο το μηχανάκι γίνεται χειρότερο.

Οι τιμές τους στο car πάνε προς τα 4000 και πάνω αλλά δεν θα τα έδινα όταν το έχω πάρει πολύ ποιο φτηνά. Και στα 4 έβρισκες 1000αρια.

Ακόμα ποιο παλιά nsr250 που είχα πάρει σε τιμές 1200-1500€ τα έδωσα 3000+ δηλαδή διπλασιασμός τιμής αλλά είναι σπάνιο και συλλεκτικό μοντέλο.
    Πλέων τα βρίσκεις να πουλιούνται και κοντά στα 10.000€. Τόσο βάζουν στις αγγελίες, το να βρεθεί κάποιος όντος να τα δώσει είναι σε πιθανότητες τζόκερ... Όταν τα έβλεπα αγγελίες 500-1000-1500€ και τα έζησα αγορασα για καιρό, δεν θα πάω σήμερα να δώσω 8.000€ για κάτι που θα είναι ίσως και χειρότερο από αυτό που είχα για κανένα λογο. Εκτός και αν ποιασω το τζοκερ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaskk Προβολή μηνύματος
    Κάποτε είχε βγάλει suzuki τρελή προσφορά gsx250 μείωση τιμής 1000-2000€ δεν θυμάμαι ακριβός.
    Φαντάσου τι έπαθε οποίος είχε αγοράσει λίγο πριν..
    Τρεχαν όλοι να αγοράσουν και μετά από ένα μήνα τα έβλεπες αγγελίες + 2000€.
    Προφανος για να πιάσουν κάποιον χαζό, ανίδεο με λευτα και να βγάλουν κέρδος εις βάρος του .
    Μάλλον τα βαλανε στον κ... τους ,κάθος πολλοί ήξεραν για την προσφορά και δύσκολα κάποιος παίρνει 250αρι με 180+ κιλά βάρος ..

Πριν 2-3 χρόνια οταν ήθελα 675 πήγα σε εδώ έμπορο που είχε ένα στα 4500 με τα λευτα στο χέρι,(κυριολεκτικά κρατούσα μασούρι) το κατεβασε μέχρι 3700 αλλά το μηχανάκι καθόταν 2-4 χρόνια, όλα τα αναλώσιμα θέλαν αλλαγή+ σέρβις +πολλά άλλα μπουκάλες λαστιχα ...

Τελικά πήγα Αθήνα και πήρα ένα με 3000 πένα όλα τα αναλώσιμα καινούρια δεν ήθελε τίποτα.

Ο έμπορος ακόμα το πουλάει 4500..και κάθε χρόνο το μηχανάκι γίνεται χειρότερο.

Οι τιμές τους στο car πάνε προς τα 4000 και πάνω αλλά δεν θα τα έδινα όταν το έχω πάρει πολύ ποιο φτηνά. Και στα 4 έβρισκες 1000αρια.

Ακόμα ποιο παλιά nsr250 που είχα πάρει σε τιμές 1200-1500€ τα έδωσα 3000+ δηλαδή διπλασιασμός τιμής αλλά είναι σπάνιο και συλλεκτικό μοντέλο.
    Πλέων τα βρίσκεις να πουλιούνται και κοντά στα 10.000€. Τόσο βάζουν στις αγγελίες, το να βρεθεί κάποιος όντος να τα δώσει είναι σε πιθανότητες τζόκερ... Όταν τα έβλεπα αγγελίες 500-1000-1500€ και τα έζησα αγορασα για καιρό, δεν θα πάω σήμερα να δώσω 8.000€ για κάτι που θα είναι ίσως και χειρότερο από αυτό που είχα για κανένα λογο. Εκτός και αν ποιασω το τζοκερ
    Αυτά που γράφεις έχουν μια λογική ειδικά όταν αναφέρεσαι στο παρελθόν. Δυστυχώς είμαστε στο σήμερα. Οπότε τα πράγματα έχουν αλλάξει. Λογικά επιχειρήματα ακούς και από αυτόν που πουλάει ακριβά και από αυτόν που θέλει να αγοράσει φθηνότερα. Οπότε όπως πάντα η "αγορά" ρυθμίζει τις τιμές γιατί αυτός που πουλάει σήμερα είναι ο ίδιος που θα αγοράσει αύριο.
    Αυτή η απλή συνθήκη είναι που ρυθμίζει τις τιμές. Πουλάς ακριβά; Θα αγοράσεις ακριβά! Αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα εξισορροπήσει σε λογικές τιμές.

Φυσικά έχουν πάντα σημασία η εμπορικότητα, η κατάσταση, η χρονολογία και τα χιλιόμετρα ενός μοντέλου (όταν αυτά ξεφεύγουν).
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 28/10/2023 στις 15:16.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Οι τιμές των μεταχειρισμένων ανεβαίνουν τόσο λόγω της αύξησης των τιμών των καινούριων, όσο και της άμεσης διαθεσιμότητας των μεταχειρισμένων. Τα καινούρια οχήματα έχουν χρόνο παράδοσης που φθάνει τον ενάμιση χρόνο σε αμάξια. Στο μεταχειρισμένο έχεις το όχημα σε ελάχιστες μέρες που θα γίνει η πράξη μεταβίβασης.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Οι τιμές των μεταχειρισμένων ανεβαίνουν τόσο λόγω της αύξησης των τιμών των καινούριων, όσο και της άμεσης διαθεσιμότητας των μεταχειρισμένων. Τα καινούρια οχήματα έχουν χρόνο παράδοσης που φθάνει τον ενάμιση χρόνο σε αμάξια. Στο μεταχειρισμένο έχεις το όχημα σε ελάχιστες μέρες που θα γίνει η πράξη μεταβίβασης.
    Ισχύει! Αλλά εμένα αν ιδιώτης που μου πουλάει τη μηχανή του πάει να μου δικαιολογήσει τη τσιμπημένη τιμή λόγω άμεσης παράδοσης θα φάει Χ. Γιατί παραδοσιακά από μ@λάκες δεν αγοράζω μηχανή (ούτε και πουλάω σε τέτοιους).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Συγγνώμη, σούπερ μάρκετ δεν πάει κανείς;;

Εδώ και καιρό (πάνω από ένα χρόνο) μπαίνω μέσα με τρόμο.

Οι συσκευασίες έχουν λιγότερο προϊόν μέσα (πχ. βιτάμ, κατεψυγμένα ψάρια και πολλά άλλα, σχεδόν όλα), ακριβότερες τιμές και ο μισθός μου είναι ίδιος εδώ και 17 χρόνια και μιλάμε για το αν ανέβηκαν τα μηχανάκια;
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2010, 15:27
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 06/09/2006, 19:45
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 14/08/2005, 23:07
  4. Απαντήσεις: 81
    Τελευταίο μήνυμα: 23/02/2005, 14:16
  5. Οι Δωδεκα Θεοι Τοτε Και Τωρα
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ