Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 46

Θέμα: Ερώτηση περί φορολογίας μηχανής

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Δεν ειναι αυτο που ρωτας, αλλα για να παμε λιγο και στην ουσια του πραγματος... Μηχανη 30ετιας για καθημερινη χρηση και για να γλυτωσεις τις ζημιες, δυσκολο.

Στο χιλιαρικο μονο παπι για τη δουλεια που λες.
    Ξεκάθαρα αυτό.
    Θα χώσεις χρήμα για να κυκλοφορείς με πολύ παλιό μηχανάκι

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Ρε σεις....40 χρόνια, 20+ μηχανάκια έχω αγοράσει-πωλήσει-ανταλλάξει, ΠΟΤΕ δεν έγραψα "δαπάνη αγοράς οχήματος τόσα".
    Ούτε δήλωνα καν την εκάστοτε αγορά, απλά με την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας, το όχημα φαινόταν στην επόμενη φορολογική δήλωση.....αυτό.
    Το ένα είναι άσχετο με το άλλο. Κι εγώ δε δήλωνα τίποτα για αρκετά χρόνια, αλλά κάποια στιγμή ξεκίνησα γιατί θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο στο μέλλον. Δε μου κοστίζει τίποτα, είναι 3 δευτερόλεπτα δουλειά.
    Life begins at 45°.

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Το ένα είναι άσχετο με το άλλο. Κι εγώ δε δήλωνα τίποτα για αρκετά χρόνια, αλλά κάποια στιγμή ξεκίνησα γιατί θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο στο μέλλον. Δε μου κοστίζει τίποτα, είναι 3 δευτερόλεπτα δουλειά.
    Ναι, γιατι με τόσες αγοραπωλησίες που κάνεις εσύ το χρόνο, μπορεί να σε περάσουνε και για έμπορο...

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Δεν ειναι αυτο που ρωτας, αλλα για να παμε λιγο και στην ουσια του πραγματος... Μηχανη 30ετιας για καθημερινη χρηση και για να γλυτωσεις τις ζημιες, δυσκολο.

Στο χιλιαρικο μονο παπι για τη δουλεια που λες.
    Έχω ένα xsara του 2001, το παλιό του πατέρα μου. Πιο φθηνό θα βγει, έχουν πέσει ήδη 5 φορές την αξία του και ακόμα με τα βίας βγαίνει δρόμο. Από ηλεκτρικά, μηχανικά, και δε ξέρω και γω τι άλλο. Μια μέρα δεν παίρνει, μια με αφήνει. Με βροχές δε βγαίνει γιατί σβήνει κάθε 3 και λίγο, μια δε κρατάει ρελαντί, μια δε δουλεύουν τα φώτα... Άσε είναι ζόρι, θέλω να έχω μια εναλλακτική γιατί λεφτά για άλλο αμάξι δεν υπάρχουν. Τώρα θα μου πεις γιατί δεν παίρνεις παπί τότε, δεν τα πάω καθόλου.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Ξεκάθαρα αυτό.
    Θα χώσεις χρήμα για να κυκλοφορείς με πολύ παλιό μηχανάκι
    Απάντησα στον φίλο, για να μη πολυλογώ πάλι, θέλω μια εναλλακτική που να γουστάρω κιόλας. Γιατί από παπιά και σκούτερ, καλύτερα με τα πόδια.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LowDay9646 Προβολή μηνύματος
    Απάντησα στον φίλο, για να μη πολυλογώ πάλι, θέλω μια εναλλακτική που να γουστάρω κιόλας. Γιατί από παπιά και σκούτερ, καλύτερα με τα πόδια.
    Τα παιδιά στην ουσία σου λένε το εξής:

ΑΝ βρεις ένα μηχανάκι σε καλή κατάσταση και θες απλά να το καβαλάς και να κάνεις την δουλειά σου, τότε κακήν κακώς θα σου κάνει την δουλειά.
    Αν θες όμως και να γουστάρεις, τότε θέλοντας και μη θα αρχίσεις να ρίχνεις χρήμα. Είναι μηχανήματα 30ετίας, και τις χαζομαρίτσες τους και τα ψιλομαζεματάκια τους τα θέλουν.
    Οπότε μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά 20 ευρώ από εδώ, 30 από εκεί, 50 παραπέρα κτλ, ξαφνικά διαπιστώνεις οτι ρίχνεις αρκετό χρήμα (και τα νούμερα μπορούν εύκολα να είναι πολλαπλάσια από αυτά που έγραψα)

Τώρα, αν βρεις κάποιο που φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση, αλλά ΔΕΝ είναι, τότε παίρνεις βαρέλι δίχως πάτο.
    Και δυστυχώς είναι και θέμα τύχης. Και είναι και θέμα το πότε και πως θα σου βγάλει ζημιές.
    Αλλιώς είναι να σου βγάλει μια μεγάλη ζημιά, οπότε λες "δεν αξίζει" και προχωράς, και αλλιώς πολλές μικρές κάθε τρεις και λίγο, που στο τέλος διαπιστώνεις οτι έχεις ξοδέψει τα διπλά απ' οτι αν έπαιρνες κάτι άλλο.

Μην μας παρεξηγείς. Να σε βοηθήσουμε θέλουμε. Απλά ένα παλιό μηχανάκι δεν είναι τόσο οικονομικό όσο ακούγεται εξ αρχής (και να μην πάμε και στην κατανάλωση καυσίμου)

Υ.Γ.: Κι εγώ μηχανή 20ετίας έχω. Σε καταλαβαίνω. Απλά σου εξηγώ τι σου λένε οι άλλοι. Δεν σου λένε "μη", αλλά σου λένε "σκέψου το καλά"

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Τα παιδιά στην ουσία σου λένε το εξής:

ΑΝ βρεις ένα μηχανάκι σε καλή κατάσταση και θες απλά να το καβαλάς και να κάνεις την δουλειά σου, τότε κακήν κακώς θα σου κάνει την δουλειά.
    Αν θες όμως και να γουστάρεις, τότε θέλοντας και μη θα αρχίσεις να ρίχνεις χρήμα. Είναι μηχανήματα 30ετίας, και τις χαζομαρίτσες τους και τα ψιλομαζεματάκια τους τα θέλουν.
    Οπότε μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά 20 ευρώ από εδώ, 30 από εκεί, 50 παραπέρα κτλ, ξαφνικά διαπιστώνεις οτι ρίχνεις αρκετό χρήμα (και τα νούμερα μπορούν εύκολα να είναι πολλαπλάσια από αυτά που έγραψα)

Τώρα, αν βρεις κάποιο που φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση, αλλά ΔΕΝ είναι, τότε παίρνεις βαρέλι δίχως πάτο.
    Και δυστυχώς είναι και θέμα τύχης. Και είναι και θέμα το πότε και πως θα σου βγάλει ζημιές.
    Αλλιώς είναι να σου βγάλει μια μεγάλη ζημιά, οπότε λες "δεν αξίζει" και προχωράς, και αλλιώς πολλές μικρές κάθε τρεις και λίγο, που στο τέλος διαπιστώνεις οτι έχεις ξοδέψει τα διπλά απ' οτι αν έπαιρνες κάτι άλλο.

Μην μας παρεξηγείς. Να σε βοηθήσουμε θέλουμε. Απλά ένα παλιό μηχανάκι δεν είναι τόσο οικονομικό όσο ακούγεται εξ αρχής (και να μην πάμε και στην κατανάλωση καυσίμου)

Υ.Γ.: Κι εγώ μηχανή 20ετίας έχω. Σε καταλαβαίνω. Απλά σου εξηγώ τι σου λένε οι άλλοι. Δεν σου λένε "μη", αλλά σου λένε "σκέψου το καλά"
    Κατάλαβα ναι, απλά τα έχω δει όλα με το αμάξι, έχω αλλάξει από γρύλους και αναρτήσεις έως σασμάν, θέλει και πλεξούδα αλλά πρέπει να λυθεί ολόκληρο και πάει περισσότερο απτήν αξία του, γιαυτό το παράτησα και είπα όσο αντέξει. Απλά τον τελευταίο καιρό έχει χειροτερέψει και είναι μέρες που απλά δεν κινείται. Θέλω κάτι που θα παίρνει μπρος και δε μου μείνει από μοτέρ ή σασμάν ξέρω γω. Μικρά πράγματα το ξέρω πως θα έχει, αρκεί να μην γίνει πονοκέφαλος νο2.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    Κατάλαβα ναι, απλά τα έχω δει όλα με το αμάξι, έχω αλλάξει από γρύλους και αναρτήσεις έως σασμάν, θέλει και πλεξούδα αλλά πρέπει να λυθεί ολόκληρο και πάει περισσότερο απτήν αξία του, γιαυτό το παράτησα και είπα όσο αντέξει. Απλά τον τελευταίο καιρό έχει χειροτερέψει και είναι μέρες που απλά δεν κινείται. Θέλω κάτι που θα παίρνει μπρος και δε μου μείνει από μοτέρ ή σασμάν ξέρω γω. Μικρά πράγματα το ξέρω πως θα έχει, αρκεί να μην γίνει πονοκέφαλος νο2.

Δυστυχώς το να θέλεις ένα μηχανάκι 30 χρόνων για καθημερινό είναι λίγο δύσκολο όχι ακατόρθωτο αλλά δύσκολο αν μπορείς θέλεις και το γουστάρεις να το φτίαχνεις μόνος οκ προχώρα αλλίως αν είναι να πληρώνεις μάστορα θα φτάσεις στο σημείο που είσαι με το xsara
    Τελευταία τροποποίηση από harris_x; 01/04/2025 στις 15:29. Αιτία: Quote
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dumutrus Προβολή μηνύματος
    Δυστυχώς το να θέλεις ένα μηχανάκι 30 χρόνων για καθημερινό είναι λίγο δύσκολο όχι ακατόρθωτο αλλά δύσκολο αν μπορείς θέλεις και το γουστάρεις να το φτίαχνεις μόνος οκ προχώρα αλλίως αν είναι να πληρώνεις μάστορα θα φτάσεις στο σημείο που είσαι με το xsara
    Δε με πειράζει να ρίχνω λίγα λίγα μια φορά στο τόσο μέχρι να πάρω κάτι πιο καινούριο όταν τελειώσω σχολή και στρατό, παλιά μηχανήματα είναι. Απλά αυτό του αυτοκινήτου που φεύγουν 4~5 εκατ τη φορά σε ότι να είναι δε τη παλεύω. Πχ έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές μου έχουν σπάσει οι γρύλοι και ψάρευα τα παράθυρα μέσα στην πόρτα, μικρά πράγματα, αλλά δε το βγάζεις έξω με ορθάνοιχτα τζάμια, ή όταν σηκώνει θερμοκρασίες και τρέμει ολόκληρο... Όπως και να έχει πιο λίγες και φθηνές θα είναι οι βλάβες σε μια παλιά μηχανή, παρά σε παλιό αμάξι. Τι να πω, χαζεύω τώρα μερικά... sr250, bros, eliminator, zxr, ax1, xv250, xj400, gpx... Θα κινηθώ σε όποιο είναι σε καλύτερη κατάσταση, αυτό είναι το βασικό για μένα. Δε μπορώ να φανταστώ κάτι σαν το sr ή το ax1 να βγάζει χοντρές ζημιές.

Παλαιό μέλος
    Στο ένα χιλιάρικο μηχανάκι επιβίωσης,όχι παπί /σκουτερ,μονοκύλινδρο και αερόψυκτο μόνο.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Αυτό σου λέμε, θα γίνει πονοκέφαλος νο2...
    Μηχανή 30+ετών με ένα χιλιάρικο θα σου φέρει περισσότερα θέματα από το αμάξι...
    Μου κάνει εντύπωση πάντως, αμάξι 24ετιας να βγάζει τόσα πολλά θέματα.... Έχω ένα χιουνται και ένα Yaris του 2001 και τα δύο και είναι σκυλιά, δεν έχουν βγάλει το παραμικρό πλην ψιλολογίων λογικών λόγω ηλικίας και δεν με έχουν αφήσει ποτέ....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    Μου κάνει εντύπωση πάντως, αμάξι 24ετιας να βγάζει τόσα πολλά θέματα.... Έχω ένα χιουνται και ένα Yaris του 2001 και τα δύο και είναι σκυλιά, δεν έχουν βγάλει το παραμικρό πλην ψιλολογίων λογικών λόγω ηλικίας και δεν με έχουν αφήσει ποτέ....
    Και μένα το ίδιο μου φαίνεται επειδή έχω xsara του τέσσερα από καινούριο το μόνο χοντρό πρόβλημα που έβγαλε είναι φλάντζα κεφαλής και αυτόλόγο του ότι σφιινόθηκε πουλί στην φτεροτή (ναι την έχει πίσω από τις γρύλιες)και δεν δούλεψε το βεντιλατέρ.Όσο για τη μηχανή πέραν του οικονομικού μεγάλος μπελάς είναι να βρεθεί μηχανηκός που να θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με τόσο παλία μηχανή και κυρίως υπεύθυνα.Μην πιστεύεις ότι επειδή είναι μικρότερο είναι και φθηνότερο.
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Πάρε ΧονταΔεΣπανεΔεΧαλανε.. σσσσσ...

Νέο μέλος
    Βάρεσε μοτέρ το παλιό αμάξι του πατέρα μου και πήρε αυτό το πράγμα, ήταν αμάξι οικοδομής και το πήρε για προσωρινό γιατί δεν έβρισκε τίποτα πιο φθηνό. Αντί για να ψάχνω μετά να πάρω κάτι εγώ μου το έδωσε. Το αμάξι το πήραμε και δεν είχε καν θερμοστάτη, βαραγε το σασμάν, είχαν σκάσει τα πίσω αμορτισέρ και χίλια δυο άλλα. 1χιλ το πήρε τότε, αμέσως πριν τον κοβιντ. Δεν σώζεται το αμάξι. Ακόμα και τώρα χάνει λάδια, σηκώνει θερμοκρασία με το παραμικρό, μυρίζει λάδια όλη η γειτονιά, έχει ένα γερό τρέμουλο σε μόνιμη βάση, δεν δουλεύει ABS και φαντάζομαι αερόσακοι. Είναι χρεπι, το μόνο που το σώζει ειναι πως ήταν φθηνό και το έχουμε ήδη στην κατοχή μας. Και το υγραέριο, αλλιώς θα το είχα δώσει για σίδερα.
    Τελευταία τροποποίηση από LowDay9646; 01/04/2025 στις 21:49.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dumutrus Προβολή μηνύματος
    Και μένα το ίδιο μου φαίνεται επειδή έχω xsara του τέσσερα από καινούριο το μόνο χοντρό πρόβλημα που έβγαλε είναι φλάντζα κεφαλής και αυτόλόγο του ότι σφιινόθηκε πουλί στην φτεροτή (ναι την έχει πίσω από τις γρύλιες)και δεν δούλεψε το βεντιλατέρ.Όσο για τη μηχανή πέραν του οικονομικού μεγάλος μπελάς είναι να βρεθεί μηχανηκός που να θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με τόσο παλία μηχανή και κυρίως υπεύθυνα.Μην πιστεύεις ότι επειδή είναι μικρότερο είναι και φθηνότερο.
    Μακάρι να το είχαμε και εμείς από καινούριο, είναι vtr 1.6 coupe, κούκλα το αμάξι. Αλλά είναι χρεπι, δες τι έγραψα στον άλλον να μην σας πρίζω. Όσον αφορά τον μηχανικό έχω οικογενειακό φίλο που βλέπει τα οχήματα μας εδώ και 30 φεύγα χρόνια, δεν κολλάει σε τέτοια. Ευτυχώς δηλαδή, άλλος θα με είχε πάρει στις κλωτσιές χρόνια τώρα...

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ερωτηση περι αγορας μηχανης
    από DizACAB στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/06/2018, 08:52
  2. Ερωτηση περι διαλυσης μηχανης.
    από webassasin στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 04/06/2011, 23:41
  3. Ερωτηση Περι Κλησεωσ
    από kalgeorge στο forum Off topic