Σελίδα 2 από 9 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 121

Θέμα: Ρε σεις.......τι γινεται καθε μερα !!!

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    H Αθηνα είναι ίσως η μοναδική πόλη που είναι φτιαγμένη για το αυτοκίνητο βάζοντας ταυτόχρονα και εμπόδια στη χρήση του. Μαζοχισμός.

Έχω πετυχει/γνωρίσει αρκετους ανθρώπους (συμπτωματικά απο ΒΠ) που θεωρουν τα ΜΜΜ μπαναλ (ακομα και το μετρό) και αρνουνται να τα χρησιμοποιήσουν και προτιμουν το αυτοκίνητο. Ε τους αξίζει η ταλαιπωρία.
    Άκουσα μια ιστορία, κατα την κατασκευη της μπλε γραμμης του μετρό αντέδρασαν οι κατοικοι του Χαλανδριου γιατι δεν ηθελαν το σταθμο στο κεντρο του δήμου και μεταφέρθηκε τελικά η τοποθεσία του εκει που βρισκεται τωρα. Δεν ξερω αν ευσταθει ή όχι, αν αληθευει πάντως δεν μου κάνει καθολου εντυπωση πλεον.

Αισθανομαι εξαιρετικά τυχερός που έχω μοτοσυκλέτα και αμάξι και παρόλα αυτά επιλέγω το λεωφορείο και το περπάτημα για την εργασια μου γιατί οι συνθηκες το ευνοουν. Μπορεί να μου λείπει λίγο το "πεδιο της μαχης" αλλά νοιώθω πιο ηρεμος κανοντας και την καθημερινη μου ασκηση.
    Στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής αναφέρεσαι μάλλον. Οι οποίοι τώρα χτυπάνε το κεφάλι τους.

Προσωπικά το αυτοκίνητο για μετακίνηση (κυρίως) προς το κέντρο το έχω παρατήσει σχεδόν από την πρώτη στιγμή που επαναπατρίστηκα (εκτός αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος). Και για την (τωρινή) δουλειά δε θα έπαιρνα ούτε μοτοσυκλέτα (για αυτοκίνητο ούτε λόγος, παρ' ότι δεν είμαι μακριά δεν έχω καμία όρεξη να μπλέκω πρωϊ/απόγευμα), αν ο προαστιακός είχε περισσότερα δρομολόγια και ήταν συνεπής. Τα ΜΜΜ πρέπει να βελτιωθούν. Ο ηλεκτρικός παλιά είχε κάθε 5' συρμούς, τουλάχιστον τις ώρες αιχμής, πλέον κάθε 10' και γίνεται χαμός.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    "χωριό " τε φίλε. Σε 6 λεπτά εισαι στη δουλειά σου. Αλλα στην τελική, εισαι σε "χωριό ". Διαλέγεις και παίρνεις.
    Αδερφέ, αυτό δεν μπορεί να είναι αυστηρά προσωπική επιλογή.
    Είμαστε στα πρόθυρα του 2026, δεν μπορεί αύριο να ξυπνήσουν οι μισοί και να πούνε χωριό.
    Ναι ωραία, χωριό. Και εκεί, τι;
    Ότι η αποκέντρωση αποτελεί τη μόνη λύση, δε το συζητώ, εννοείται. Αλλά ...
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    βασικα ο λογος του ποστ μου ειναι οτι παρατηρω ΠΑΡΑ πολλα τροχαια τωρα τελευταια, και ΟΧΙ μονο στην Αθηνα....
    Σε ολη την Ελλαδα.....

αυτοκινητα πεφτουν σε γκρεμους, ανθρωποι σκοτωνονται, οικογενειες μενουν χωρις μπαμπα-μαμα-παιδια.....κτλ....

Σε συνδυασμο με το γεγονος οτι ο γιος μου εχει γινει 18+ και οδηγαει πια μονος του (οδηγουσε απο οταν ειχε βγαλει το διπλωμα στα 17+, αλλα παντα με εμενα διπλα και κανεναν αλλον!), με κανει και αγχωνομαι....προβληματιζομαι.......ισως και να φοβαμαι λιγο !

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yannis24 Προβολή μηνύματος
    βασικα ο λογος του ποστ μου ειναι οτι παρατηρω ΠΑΡΑ πολλα τροχαια τωρα τελευταια, και ΟΧΙ μονο στην Αθηνα....
    Σε ολη την Ελλαδα.....

αυτοκινητα πεφτουν σε γκρεμους, ανθρωποι σκοτωνονται, οικογενειες μενουν χωρις μπαμπα-μαμα-παιδια.....κτλ....

Σε συνδυασμο με το γεγονος οτι ο γιος μου εχει γινει 18+ και οδηγαει πια μονος του (οδηγουσε απο οταν ειχε βγαλει το διπλωμα στα 17+, αλλα παντα με εμενα διπλα και κανεναν αλλον!), με κανει και αγχωνομαι....προβληματιζομαι.......ισως και να φοβαμαι λιγο !
    Λογικό είναι να φοβάσαι με τόσα που συμβαίνουν...

Η επιλογή σου να βγάλει το δίπλωμα νωρίς για να οδηγεί με εσένα δίπλα του, ήταν η καλύτερη δυνατή.
    Οπότε μην ανησυχείς, έχει πάρει καλές βάσεις και εκπαίδευση.
    Κι εγώ το ίδιο θα κάνω με τον γιο μου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    ολα οσα λετε ευθυνονται και παραλληλα δεν ευθυνονται...
    τα εχω ξεπερασει ολα αυτα...προσωπικη ευθυνη του καθενος και θεωρια του Δαρβινου...

οπερ μεθερμηνευομενον, δεν θα κατσω να κουνησω το δαχτυλο σε κανεναν, δεν θα κατσω να βαλω μυαλο σε κανεναν, οπως δεν θελω και σ'εμενα να κουνησει το δαχτυλο κανενας ή να μου βαλει μυαλο...αν ειναι κατι να πληρωσω, ειτε σε χρημα ειτε σε σπασμενα κοκκαλα, ειτε σε ζωη το εχω αποδεχτει και συνεχιζω...

αλλωστε πολλες φορες τα κανεις ολα σωστα και παλι σε βρισκει το κακο...αρα παιζει ρολο και η τυχη...(διαβασα οτι στο ενα τροχαιο (παραδρομος Αφιδνων), εμπλεκεται και ενα αμαξι που δεν εφταιγε σε τιποτα και απλα ειχε ενα ατομο μεσα που πιθανοτατα πηγαινε στην δουλεια του και του εσκασε αμαξι στα μουτρα απο το αντιθετο)...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    H Αθηνα είναι ίσως η μοναδική πόλη που είναι φτιαγμένη για το αυτοκίνητο βάζοντας ταυτόχρονα και εμπόδια στη χρήση του. Μαζοχισμός.

Έχω πετυχει/γνωρίσει αρκετους ανθρώπους (συμπτωματικά απο ΒΠ) που θεωρουν τα ΜΜΜ μπαναλ (ακομα και το μετρό) και αρνουνται να τα χρησιμοποιήσουν και προτιμουν το αυτοκίνητο. Ε τους αξίζει η ταλαιπωρία.
    Άκουσα μια ιστορία, κατα την κατασκευη της μπλε γραμμης του μετρό αντέδρασαν οι κατοικοι του Χαλανδριου γιατι δεν ηθελαν το σταθμο στο κεντρο του δήμου και μεταφέρθηκε τελικά η τοποθεσία του εκει που βρισκεται τωρα. Δεν ξερω αν ευσταθει ή όχι, αν αληθευει πάντως δεν μου κάνει καθολου εντυπωση πλεον.

Αισθανομαι εξαιρετικά τυχερός που έχω μοτοσυκλέτα και αμάξι και παρόλα αυτά επιλέγω το λεωφορείο και το περπάτημα για την εργασια μου γιατί οι συνθηκες το ευνοουν. Μπορεί να μου λείπει λίγο το "πεδιο της μαχης" αλλά νοιώθω πιο ηρεμος κανοντας και την καθημερινη μου ασκηση.
    Αυτό έγινε με το σταθμό Αγία Παρασκευή που κανονικά ήταν να γίνει στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής επί της Μεσογείων αλλά ο Δήμαρχος αντέδρασε και έγινε εκεί που είναι τώρα στο πουθενά.
    Ομοίως και με το Τραμ στον Πειραιά που άλλαξε όλη η όδευση...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Σε μια "πεθαμένη" πόλη (από το 90) πραγματικά...τι περιμένεις;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Εδω και 4 χρονια που αφησα το σκουτερ και εχω αμαξι για τις καθημερινες μετακινησεις παρατηρω οτι "ολοι" οι διτροχοι οδηγουν ανευθυνα
    Αντιστοιχα ανευθυνα οδηγουν κι οι κουτακηδες βεβαια αφου το μεσο δεν κανει την διαφορα αλλα ο οδηγος, ομως κρινοντας ποσο ευαλωτος ειναι ο διτροχος μου κανει τρομακτικη εντυπωση ποσοι αφηνουν την ασφαλεια τους στα χερια τριτων.

Οσες φορες εχω πει σε διτροχο, "ρε φιλε πως πας ετσι, προσεχε λιγο", η απαντηση συνηθως ειναι κατι σε "και τι θα με σκοτωσεις;"

Οι μοτοσυκλετιστες που οδηγουν σωστα, επιτηδες τους διαχωρησα απο τους δικυκλους δεν ειναι ολοι ιδιοι, ειναι πλεον μετρημενοι στα δαχτυλα.

Τα τροχαια ειναι συνδυασμος κινητου, εκνευρισμου, προσπαθειας να παμε γρηγοροτερα στον προορισμο μας χωρις να σκεφτομαστε οτι αν αντι μιση ωρα κανουμε 28 λεπτα, χεστηκε η Φατμε στο Γενι Τζαμι.

Στην αρχη εκενευριζομουν κι εγω αφου οι χρονοι μετακινησης διπλασιαστηκαν. Πλεον βαζω το κινητο να μου δειχνει την διαδρομη και ποση ωρα θα κανω, μουσικη και υπομονη. Δεν υπαρχει κατι αλλο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Αδερφέ, αυτό δεν μπορεί να είναι αυστηρά προσωπική επιλογή.
    Είμαστε στα πρόθυρα του 2026, δεν μπορεί αύριο να ξυπνήσουν οι μισοί και να πούνε χωριό.
    Ναι ωραία, χωριό. Και εκεί, τι;
    Ότι η αποκέντρωση αποτελεί τη μόνη λύση, δε το συζητώ, εννοείται. Αλλά ...
    Δεν είναι (αυστηρά προσωπική επιλογή). Είναι πολυπαραγοντικο και η κατάσταση δεν βοηθάει καθόλου. Το διαλέγεις και παίρνεις αφορά κυρίως τις θυσίες που επιλέγεις να κάνεις.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yannis24 Προβολή μηνύματος
    Σε ολη την Ελλαδα.....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Λογικό είναι να φοβάσαι με τόσα που συμβαίνουν...

Η επιλογή σου να βγάλει το δίπλωμα νωρίς για να οδηγεί με εσένα δίπλα του, ήταν η καλύτερη δυνατή.
    Οπότε μην ανησυχείς, έχει πάρει καλές βάσεις και εκπαίδευση.
    Κι εγώ το ίδιο θα κάνω με τον γιο μου.
    Επειδή πήρε πρόσφατα δίπλωμα ο ανηψιός (το έβγαλες λίγο πριν γίνει 18), είναι νομική υποχρέωση να έχει δίπλα κάποιον ενήλικο πριν κλείσει τα 18. Τουλάχιστον έτσι μου εξήγησαν.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παλαιό μέλος
    Ο δικαιωματισμος (sense of entitlement) μαζί με την έλλειψη παιδείας απ την οικογένεια και την αγραμματοσύνη οδηγούν εκεί..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TheRegulator Προβολή μηνύματος
    Ο δικαιωματισμος (sense of entitlement) μαζί με την έλλειψη παιδείας απ την οικογένεια και την αγραμματοσύνη οδηγούν εκεί..
    Βασικά ειναι η μη επιβολή των (υπαρχόντων) νόμων.
    Έχουμε δει τους αψογους οδηγούς της Ευρώπης ποσο πιθηκια γίνονται κάθε καλοκαίρι επειδη απλα «τους παίρνει» στο σάννυ γκρις.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    Βασικά ειναι η μη επιβολή των (υπαρχόντων) νόμων.
    Έχουμε δει τους αψογους οδηγούς της Ευρώπης ποσο πιθηκια γίνονται κάθε καλοκαίρι επειδη απλα «τους παίρνει» στο σάννυ γκρις.
    Δεν χρειάζεσαι έναν αστυνομο πάνω απ το κεφάλι σου να σου πει "Όχι μλκα δεν θα περάσεις με κόκκινο/θα πας ανάποδα/βαλε ζώνη/μην πίνεις όταν οδηγείς".

Γίνονται/μαστε πιθηκια γιατί παραμένουμε βλακανιοι πίθηκοι, οι πινακίδες αλλάζουν (εκτός αν βλέπεις τον Σβεριρ με την γυναίκα του που ήρθαν διακοπές να οδηγάνε σαν πιθήκια)..

Παλαιό μέλος
    Δεν χρειάζεσαι έναν αστυνομο πάνω απ το κεφάλι σου να σου πει "Όχι μλκα δεν θα περάσεις με κόκκινο/θα πας ανάποδα/βαλε ζώνη/μην πίνεις όταν οδηγείς".

Γίνονται/μαστε πιθηκια γιατί παραμένουμε βλακανιοι πίθηκοι, οι πινακίδες αλλάζουν (εκτός αν βλέπεις τον Σβεριρ με την γυναίκα του που ήρθαν διακοπές να οδηγάνε σαν πιθήκια)..

Παντως οι Βαλκάνιοι Βούλγαροι, οταν οδηγουν στην Βουλγαρία που πηγα φετος, οδηγουν σε επιπεδα σκανδιναβίας !

Αληθινά παραδειγματα :
    - ειμαι με την μηχανη πισω απο αυτοκινητο σε ροη χαμηλης ταχυτητας και ξαφνικα το αυτοκίνητο κοκάλωσε γιατι πεζος κοντοστάθηκε στο πεζοδρομιο στην διάβαση χωρις φαναρι και κοντεψα να πεσω επανω του γιατι ουτε που το φανταστηκα
    - οι πεζοι περναγανε την διάβαση (οχι απο λου) χωρις καν να κοιταξουν αν περναει αμαξι
    - σε φαναρι αμαξι προχωρησε πιο μπροστα απο οτι επρεπε, 2 τυπου ΔΙΑΣ που ερχοντουσαν του εκαναν παρατηρηση
    - καμερες παντου

Και ο ξενοδοχος στην Ξάνθη μας είπε προσοχη στις κάμερες - δεν παίζουν !

ΑΡΑ δεν ειναι θεμα Βαλκάνιου, ειναι θεμα ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ !!

Και ο Γερμανος στην Ελλαδα αφου δεν υπαρχει έλεγχος και ΚΥΡΙΩΣ κοινωνική καταγραυγή στην παρανομια/αυθεραισια θα κάνει και αυτος τα ίδια.

Αλλωστε, όπως λένε, οταν είσαι στην Ρώμη κάνε το οπως οι Ρωμαίοι

Δωσε λιγο χρόνο στον Σβεριρ να καταλάβει τί παιζει εδώ...

Σελίδα 2 από 9 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ρε σεις τι γίνεται...
    από AristidisZ στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2013, 00:55
  2. Ρε σεις τι παιζει;
    από el_hymador στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 23/01/2012, 22:07
  3. Απαντήσεις: 16