asxeto... an ta diskofrena girizoun anapoda apo prin den tha prepei na allajoume kai tin plevra pou vriskontai oi daganes?
![]()
asxeto... an ta diskofrena girizoun anapoda apo prin den tha prepei na allajoume kai tin plevra pou vriskontai oi daganes?
![]()
ελα ντε.
προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω πως δουλευει στο φρεναρισμα αυτο το πραγμα.
αλλα απο την αλλη θα μου πεις αν καταλαβαινες θα ησουν μηχανικος....![]()
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ
http://www.reverserotatingrotors.com/
Το site είναι της πλάκας, όπως και το concept.
Μην μπερδεύετε την προσπάθεια του Λέφα και όλων των άλλων πριν και μετά απο αυτόν, να ξεχωρίσουν την διεύθυνση από την ανάρτηση από αυτο το concept.
Είναι άσχετα μεταξύ τους.
Ενα μηχανάκι που όταν κινείται με 200 μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση με ελάχιστη δύναμη στο τιμόνι θα είναι πολύ επικίνδυνο κατά την γνώμη μου!
Με την ευκαιρία το Britten είχε πηρούνι girder.....
Και του Λέφα είχε ψαλίδι και όχι καλάμια (αλα tesi).....μην λέτε αλλα αντ' άλλων....
Αν θέλετε να δείτε εναλλακτικά μπροστινά και πως λειτουργεί γενικώς η μπροστινή ανάρτηση www.tonyfoale.com
Το λινκ το έχω ξαναβάλει παλιά, το έχει ξαναβάλει κι άλλος (δεν θυμάμαι ποιος)....
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Εγω δεν ειπα οτι το συστημα του britten ηταν ιδιο με του λεφα.
Καμια σχεση δεν εχουν. Απλα εγραψα οτι ηταν φιλοι.
Ο Λεφας ομως νομιζω οτι προσπαθησε να κανει το ιδιο πραγμα με αλλο τροπο. Πιο σωστο.
Οταν διαχωρισεις διευθυνση και αναρτηση το μηχανακι στριβει καλυτερα πιστευω, ή τουλαχιστον πιστευε ο Λεφας.
Προσωπικα τον Λεφα τον ανεφερα επειδη υπαρχουν και αλλοι που εχουν κανει ουσιαστικες δουλειες πανω στο μπροστινο συστημα και οχι χαζομαρες οπως και εσυ γραφεις για το συστημα με τα δισκοφρενα.
Δεν ειμαι μηχανικος δεν ξερω. Απο κοινη λογικη μιλαω. Ευχαριστως να διαβασω ομως και να μαθω. Open mind.
ΟΚ το ξαναλέω,Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
Εγω δεν ειπα οτι το συστημα του britten ηταν ιδιο με του λεφα.
Καμια σχεση δεν εχουν. Απλα εγραψα οτι ηταν φιλοι.
Ο Λεφας ομως νομιζω οτι προσπαθησε να κανει το ιδιο πραγμα με αλλο τροπο. Πιο σωστο.
Οταν διαχωρισεις διευθυνση και αναρτηση το μηχανακι στριβει καλυτερα πιστευω, ή τουλαχιστον πιστευε ο Λεφας.
Το σχέδιο του Λέφα, όπως και του neracar, και του Bimota Tesi και του Hossack (BMW Telelever), και του Yamaha GTS, και άλλα πολλά, δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με την μείωση του γυροσκοπικού φαινομένου.
Ολα τα παραπάνω σχέδια έχουν σαν σκοπό την διατήρηση της γεωμετρίας της μοτοσυκλέτας.
Το αν στρίβει καλύτερα η όχι, είναι πολύ μεγάλη συζήτηση.
Η εύκολη απάντηση είναι ότι δεν στρίβει καλύτερα, αλλιώς το Elf θα είχε τουλάχιστον τερματίσει σε κάποια καλή θέση τόσα χρόνι απου έτρεχε...αλλά και πάλι, αλλό οι αγώνες κι άλλο η οδήγηση στο δρόμο.
Το λινκ που έβαλα πιο πάνω είναι θησαυρός, γιατί δεν πας να το δείς?
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Το σύστημα εκ πρώτης όψεως μου φαίνεται πατάτα και εμένα, εκτός απο το να μειώνει τη στροφορμή του τροχού που δεν βλέπω ποιο είναι το κέρδος (ο Buell προσπαθεί να την αυξήσει) θα έχει αρκετά προβλήματα με την αντοχή των γραναζιών υποπολλαπλασιασμού.
Το σύστημα αυτό δεν έχει σχέση ούτε με το σύστημα του Λέφα ούτε με του Britten.
Το site του Tony Foale (νομίζω εγω το είχα ποστάρει πιο παλιά) είναι πολύ καλό και ακόμα καλύτερο είναι το (λίγο τσιμπιμένο σε τιμή) βιβλίο του.Ρίχτε μια ματιά.
| robotpig.net | erripman blog |
Σκέψου τώρα και ενω τρέχεις με 200 (για να γίνω τρομακτικός) να σπάσει κανένα δόντι από το γρανάζι που περιστρέφει τα δισκόφρενα![]()
Δύο τινά θα γίνουν: α) θα μπλοκάρει το μπροστινό και θα πας να συναντήσεις τον δημιουργό σου
β) θα μείνεις χωρίς μπροστινά φρένα και θα πάς να συναντήσεις τον δημιουργό σου.
Την συνάντηση πάντως δεν την γλυτώνεις....
I search, therefore I travel...