Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 31

Θέμα: Γιατρέ μου τα φώτα σας.........!

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Να ξαναπούμε λοιπόν ότι στα street στηρίζουμε τον κορμό πιέζοντας με τα γόνατα (και αρα με τους προσαγωγούς).

ΔΕΝ κρεμιόμαστε απο το τιμόνι ή τα clipon σαν το σταφύλι γιατί:

1. Κουράζονται τα χεράκια μας
    2. ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΜΕ το μπροστινό
    +1

παιδια μου......

οσον αφορα τον αυχενα, πιο ξεκούραστα είναι σαφώς τα on-off λόγω καλύτερης κάλυψης απο αέρα.

όσον αφορά τη μεσούλα μας, οι καλύτερες μακράν μηχανές είναι οι λεγόμενες sport-touring, όπως vfr, zzr, hayabusa (μη γελατε), fjr κτλ κτλ. παρέχουν πολύ καλή προστασία απο αέρα,- ειδικά αν πηγαίνεις με ταχύτητες που θα ταξίδευες και με ενα on-off), αι δε φορτίζουν καθόλου τη μέση
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

Απ`ότι κατάλαβα μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα...!Η μόνη λύση είναι μετά απο πολύωρο κουραστικό ταξίδι δίμετρη Ουκρανή φυσιοθεραπεύτρια για χαλάρωση και μασάζ!('Εχουν και τα καλά τους τα γεράματα ).
    Πάντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες,γιατί είμαι στη διαδικασία αλλαγής μοτό και "ψάχνομαι" και σε αυτόν τον τομέα.
    so far so good.

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από georgeboy
    Η μόνη λύση είναι μετά απο πολύωρο κουραστικό ταξίδι δίμετρη Ουκρανή φυσιοθεραπεύτρια για χαλάρωση και μασάζ
    τώρα είσαι σε σωστό δρόμο....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Κοίτα που καταντήσαμε..... να απαντάω μέσω φόρουμ.... Τέσπα...κυρίως για τους υπόλοιπους...

Λοιπόν κύριοι...μην τα μπερδεύετε...
    Όσο αφορά την μέση η ιδανική θέση ΔΕΝ είναι η όρθια αλλά η ελαφρώς κεκλιμένη προς τα εμπρός, πράγμα που αποφορτίζει τους μεσοσπονδύλιους δίσκους και μοιράζει το βάρος σε όλο το πάνω μέρος του σώματος και όχι μόνο στην οσφυική μοίρα...
    Μάλιστα στα πολλά χιλιόμετρα ο αέρας βοηθάει ακόμα περισσότερο όταν είσαι ελαφριά γυρτός ανασηκώνοντας λίγο το σώμα και μειώνοντας το πραγματικό βάρος, αντίθετα από την εντελώς όρθια θέση που σε σπρώχνει προς τα πίσω και αναγκαστικά κρατιέσαι κόντρα από το τιμόνι.....

Ο αυχένας στην πράξη δεν έχει "βέλτιστη θέση"....Είναι θέμα καθαρά αεροδυναμικής κάλυψης από την ζελατίνα με αποφυγή φαινομένων στροβιλισμού και σε αυτό συνεισφέρει μεγάλο ποσοστό και η αεροδυναμική-βάρος του κράνους...

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk
    Βασικά στα naked ποναει μονο οταν υπαρχουν πολλά φρένα-στροφες κτλ...

Στα on-off παντα....

Στο xr πιανομαι οοοκληρο και δεν υπαρχει περιπτωση να κανω μεγαλη διαδρομη χωρις ζωνη μεσης
    kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

Ας πω κ εγω την γνωμη μου...

Γενικα οι μοτοσυκλετες δεν ειναι οτι καλυτερο για τον αυχενα η την μεση. Τωρα το κατα ποσο επιρεαζεται ο αυχενας δεν εχει να κανει μονο με την μοτοσυκλετα αλλα κ με τον αερα κ το κρανος.

Το αυχενικο επιδεινωνεται οταν ο αυχενας δεχεται πιεση (κρανος) κ οταν αλλαζει η εχει την ταση να αλλαξει αποτομα θεση (πχ λογω αερα) Οποτε για να ελαχιστοποιησουμε αυτα το κρανος πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο ελαφρυ κ αεροδυναμικο κ η μοτοσυκλετα να παρεχει οσο το δυνατον καλυτερη προστασια απο τον αερα κ οσο το δυνατον λιγοτερους κραδασμους( κ για την μεση αυτα)

Ιδανικη μοτοσυκλετα που να κανει ολα αυτα δεν υπαρχει. Θεωριτικα παντα, χειροτερος ειναι αυτος πανω σε μονοκυλινδρα ον-οφ (μηδενικη προστασια απο αερα) κ καλυτερος αυτος σε μηχανες με ορθια θεση κ μεγαλη προστασια απο αερα (π.χ Βαραντερο κλπ)

Αυτα θεωριτικα παντα. Πρακτικα η καλυτερη μοτοσυκλετα εχει να κανει με τις υποχωρισεις που εισαι διατεθιμενος να κανεις.

ο trackαδόρος!!! Το avatar του/της Alx 84
    Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    νομιζω (χωρις να ειμαι ειδικος) οτι τα street (οχι extream SS... ισως κατι σε γυμνο - ελαφρα σκυφτα clip-on-ατα) ειναι καλυτερα απο τα ορθια ON-OFF...

απο προσωπικη πειρα και καμια γνωση το λεω....

Είναι πολλά στο κόλπο. Ναι μεν στα street έχεις μια πιο σκυφτή θέση κ δεν επιβαρύνεις τη μεση, αλλά για σκάσε σε μια λακούβα κ τα λέμε μετά...

Και στην Ελλάδα έχουμε μπόλικες απο αυτές!!

Μάλλον σε On-off, αλλά καλύτερα ένα Test-Ride (της μιας ώρας τουλάχιστον) θα πείσει καλύτερα
    4/11/2006 Ο καλύτερα βελτιωμένος κουλάντζας!!!
    The MRT will be back soon!!!

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Η μόνη λύση είναι μετά απο πολύωρο κουραστικό ταξίδι δίμετρη Ουκρανή φυσιοθεραπεύτρια για χαλάρωση και μασάζ!('Εχουν και τα καλά τους τα γεράματα ).

ρε κολοπαιδα εγω δλδ τζαμπα το σπουδασα το αθλημα και θα τρεχετε στις αλοδαπες????????????????????

θα το σκισω ρε το πτυχιο μου ετσι οπως παμε....

αααααααααχχχ καταραμενο νινι....
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την βεφα αλλα μεχρι τα 180 κμ....απολυτη καλυψη στηθους ,ωμοι,ποδια και το κεφαλι δεχεται μικρη πιεση ........απο κει και περα ειναι δυσκολα τα πραγματα για μενα ,αντε για λιγο να παω με παραπανω κμ ετσι για την τρελλα .

βασικα εχω ΠΑΝΤΑ το τανκ-μπαγκ γεματο και ακουμπαω το στηθος οποτε οι καρποι μου δεν εχουν καμια πιεση (μερα με την νυχτα διαφορα ) .

δεν ξερω αν το ταψι που φορανε οι οδηγοι στα μονοθεσια κανει για την περιπτωση πιεσης του αυχενα η ειναι μονο για ατυχημα .

και νομιζω υπαρχουν στο εμποριο ,οπως επισης και καποια κολλαρα για αυχενα αλλα αν κανουν διαφορα δεν γνωριζω

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    Η μόνη λύση είναι μετά απο πολύωρο κουραστικό ταξίδι δίμετρη Ουκρανή φυσιοθεραπεύτρια για χαλάρωση και μασάζ!('Εχουν και τα καλά τους τα γεράματα ).

ρε κολοπαιδα εγω δλδ τζαμπα το σπουδασα το αθλημα και θα τρεχετε στις αλοδαπες????????????????????

θα το σκισω ρε το πτυχιο μου ετσι οπως παμε....

αααααααααχχχ καταραμενο νινι....
    Εγχειρίσου να τα κονομήσεις

Με μέσες ταχύτητες 140 160 τα sport touring είναι μακράν τα πιο ξεκούραστα

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Πιθανές λύσεις:

Πάρε πανάλαυρο και σούπερ αεροδυναμικό κράνος (πολύ ακριβό! )

Πάρε βέσπα (τεράστιος ανεμοθώρακας) και βάλε σέλα με αμορτισέρ σαν αυτές που έχουν οι οδηγοί λεωφορίων (πολύ ξεπερασμένο+καγκουριά! )

Πάρε δύο αλτήρες, βάλε οσα κιλά αντέχεις και κάνε ταυτόχρονες έλξεις με τους τραπέζιους -σα να σηκώνεις τους ώμους σου- δυναμώνοντας έτσι ΠΟΛΥ τους μύς που στυρίζουν τον αυχένα(πολύ κουραστικό! )

Δε γ@%^$&$σαι να ισιώσεις; (τώρα μιλάς σωστά! )

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Παλαιό μέλος
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΩ...........

Καί γώ τήν άπόψη μου........
    Περάσατε στό ντούκου δύο πράγματα παίδες πού έθιξαν οί...
    theod.......καί tai.......!!!!!!!!
    Ένα πού είπε ό tai είναι ή ταχύτητα....
    Πολύ βασικός παράγοντας...!!!!
    Άλλο 120......καί άλλο 220...!!!!!!!!
    Οί πιέσεις πού δέχεται ό αύχένας μέ τά διπλά χιλιόμετρα είναι ΘΑΝΑΤΟΣ........!!!
    Τό πόσο βέβαια άντέχει τό σβέρκο τού καθενός ή τό πόσο γυμνασμένοι είναι οί τραπέζιοι ή οί δελτοειδείς ή ή....κ.λ.π. είναι ύποκειμενικό θέμα.
    Έδώ λέμε πιά είναι πιό ξεκούραστη καί όχι ποιός έχει πιό δυνατό σβέρκο......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Όπως λοιπόν είπε καί ό theod πού προφανώς ξέρει άπό έργοφυσιολογία, δέν ξέρω άν είσαι γιατρός ή φυσιοθεραπευτής..??,
    Ή μέση καί είδικά ή περιοχή τήν οσφυικών σπονδύλων καί τού ίερού ίστού....κάτω χαμηλά ,τό κολαράκι μας δηλαδή..........
    ΞΕΣΚΙΖΕΤΑΙ......άπό τούς κραδασμούς όταν τούς τρώει κάθετα στήν όρθια θέση δηλαδή μέ τό on-off....!!!!!!!!!!
    Aύτά τά χιλιάρια SS μέ τόν κώλο ψηλά βέβαια είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ....γιά
    αύχένα καί καρπούς...άφού γέρνεις μπροστά ,πέφτει πολύ βάρος στούς καρπούς καί ταυτόχρονα άναγκάζεσαι νά έχεις κόντρα στόν άέρα τό κεφάλι σου σέ άφύσικη θέση πρός τά πάνω ....!!!!!!!!!
    Πρέπει νά είσαι πολύ μαζόχας γιά νά πηγαίνεις έκδρομές μέ αύτά...!!!!!!!!!
    Όδηγώ πολλά χρόνια έχοντας πρόβλημα σέ 4ο-5ο όσφυικό σπόνδυλο..............δισκοκήλη,σπονδυλολίσθηση....κ.λ.π.λόγω άθλητισμού.....!!!!!!!
    Όπότε άντιλαμβάνομαι πιό εύκολα καί πιό γρήγορα τήν κούραση καί τόν πόνο.........
    Τυχαίνει νά έχω ένα hayabusa καί ένα v-strom γιά τό δρόμο...
    Κάθε μέρα πάω Θεσσαλονίκη Χαλκιδική περίπου 60 χιλιόμετρα.......
    τώρα τό καλοκαίρι....
    Διαβάστε τίς έμπειρίες μου......
    Όταν πάω μέ τό v-strom στά μισά ήδη ή μέση μου μού κάνει sex.......κοινώς νά μήν τό πώ....!!!!!!!!
    Ταχύτητα 140-160
    Όταν πάω μέ τό haya........τίποτα όλα τέλεια...ή γωνία πού έχει ή μέση μου μέ τά ίδια καί παραπάνω χιλιόμετρα 180-200 τήν βοηθάει καί δέν πονάω...
    Βέβαια στά διακόσια άρχίζεις καί σφίγγεις τόν λαιμό....ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.....όμως αύτό .
    Έτυχε νά έχω καί Καβασάκι 750...ZX
    Τυραννία μεγάλη .......τά βυζιά στό τεπόζιτο καί οί καρποί σέ δέκα λεπτά μουδιασμένοι....καί πιστέψτε με δέν είμαι λουκουμάς...
    Καί τέλος τά κράνη.....μεγάλη ίστορία ένα πολύ καλό κράνος..
    Ή γυναίκα μου κουραζόταν στό λαιμό...
    πήγα καί γώ καί βρήκα τό Κάρμπον τής UVEX 750 νομίζω τό μοντέλλο 990 γραμμάρια παρακαλώ...!!!!!!!!!!
    Τό βάρος καί ή άεροδυναμική του παιδιά....ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ...!!!!!!!!!
    Μέχρι τά 180-200 είναι σούπερ..
    Καλύπτει όλα τά on-off...
    Tό δικό μου λόγω μεγέθους 1090 γραμμάρια......
    Σά νά μή φοράς τίποτα.....!!!!!!!!!!!
    Στό άλλο μηχανάκι στά πολλά χιλιόμετρα θέλει ΑΛΛΟ ΚΡΑΝΟΣ...
    Προτίμησα τό RX-7 ΑRAI......
    Συμπέρασμα ...τά μεγάλα Σούπερμπάικς Τουρισμού είναι πολύ ............ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ........!!!!!!!!!!
    Άρκεί ένα καλό κράνος καί άν ή ταχύτητα είναι μεταξύ 150-180.............ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.....
    Προσωπικά τά on-off τά θεωρώ πολύ καλύτερα γιά τήν πόλη........
    δέν δέχεται κριτική αύτό....
    καί γιά ταξιδάκια μέ δύο σέ όρεινές είδικά διαδρομές .....
    καί γιά νά άπολαμβάνεις καί γιατί στρίβει πιό εύκολα και καλύτερα
    μέχρι τά 100-120 σέ όρεινές διαδρομές......
    πού δέν ψάχνεις πού είναι χαλασμένος ό δρόμος....
    Άνεξάρτητα λοιπόν σέ ποιά κατάσταση βρίσκεται........
    ή προσωπική μας άνάρτηση..!!!!!!!!!!!!!!
    ΘΕΩΡΩ...........ΟΤΙ..
    ΤΑ 650 ON-OFF.........καί είδικά τά δικύλινδρα είναι ...
    ΤHE BEST VALUE FOR MONEY.....
    γιά τήν Έλλάδα μας..!!!!!!!!!!!

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Εγώ πάλι πιστεύω πως η γυμναστική της συγκεκριμένης περιοχής βοηθάει, τουλάχιστον, στο να μην κουράζεται τόσο εύκολα ο αυχένας.

Γνώμη μου.
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Δωστε μου τα φωτα σας (adv950)
    από urban στο forum KTM
    Απαντήσεις: 77
    Τελευταίο μήνυμα: 26/10/2012, 16:33
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2008, 08:09
  3. Για δωστε μου τα φωτα σας.....
    από franki26gr στο forum Off topic