Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 50

Θέμα: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ-ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΤΟ

ο trackαδόρος!!! Το avatar του/της Alx 84
    Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ..........

Δέν είναι όσο άπλά καί εύκολα τά πράμματα όπως τά περιγράφετε φίλοι μου....
    Τό μόνο σύν τής ύπόθεσης είναι τά 25 χρόνια τού άνθρώπου πού τού δίνουν σύνεση.....!!!!!!!
    Άλλά άλλο πράμμα ή έμπειρία....
    Δέν γίνεται ένας νέος καί άσχετος όδηγός νά πάει ούτε στά πεντακοσάρια ούτε στά γυμνά έξακοσάρια...!!!!!!!!!!
    Έχουν πολύ...ΓΚΑΖΙ....γιά έναν ΝΕΟ....!!!!!!!!!
    Ή σειρά πιστεύω πώς είναι......
    2 χρόνια ΠΡΩΤΑ......ύποχρεωτικά θητεία σέ παπάκια....πενηνταράκια κ.λ.π......
    2 χρόνια καί πάλι σέ μικρά on-off , έντούρο, 125-250-400 κυβικά .......όχι άγρίμια ήσυχα τετράχρονα....
    Κανά χρόνο σέ μονοκύλινδρα ΧΤ, Πήγασους κ.λ.π.
    Νά βάλω καί κανά χρόνο βολτούλες στό χώμα,νά δεί πώς ντριφτάρει,πώς φρενάρει, πώς μπλοκάρει τούς τροχούς...!!!!
    καί .........
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ........ΕΞΑΕΤΙΑ.....!!!!!!!!!!
    Πιάνει αύτά πού λέτε......!!!!!!!!
    ΤΩΡΑ........άν είναι 16 στήν ήλικία.....
    ΒΑΛΤΑ ΕΠΙ ΔΥΟ.........όλα αύτά νά πείξει καί ό έγκέφαλος....
    Όποιος θά είχε τήν ύπομονή νά λειτουργήσει κατ'αύτόν τόν τρόπο
    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ......!!!!!!
    νά είστε σίγουροι ότι θά είναι πολύ πιό ΑΣΦΑΛΗΣ.....!!!!!!!!!!!!
    Άλλά δυστυχώς σήμερα ΟΛΑ ΤΡΕΧΟΥΝ.....μέ μεγάλη ταχύτητα...
    Τό μάρκετινγκ.........γάρ...!!!!!!!!!

Θα διαφωνίσω, εκτός εάν δεν έχει πιάσει ποτέ μα ποτέ στα χέρια του 2 τροχο.

Εγώ έκανα 5 βόλτες (5 χλμ στο σύνολο) σε 4 χρόνια με παπί και μετά πήγα στη σχολή οδηγών.

500+ χλμ με ένα 400άρι και μετά στα 600.

Μπορώ να πώ όμως ότι έκανα 3+ χρόνια mountain biking το οποίο με βοήθησε να μάθω αντανακλαστικά του στυλ μπλοκάρισμα, πέσιμο κλπ. Δε λέω ότι είναι το ίδιο, αλλά είναι ένα πολύ καλό σχολείο.

Σχετικά με τα γκάζια, και ένα 1000 πάει και με 30 αν το πάει ο οδηγός του. άν χρειαστεί βέβαια μια ανάγκη (φρένο ή γκάζι) εκεί χρειάζεται η εμπειρία λόγω δύναμης.
    ένα 400 ή ένα 600 όμως δεν έχουν τόσο τρελά χαρακτηριστικά ώστε να μη μπορεί κανείς να το ελέγξει.

Και μέσα στην πόλη γιατί πηγαίνω με 60 και με περνάνε σα σταματημένο; δε μπορώ να τρέξω; κάθε άλλο, δε θέλω όμως.

όλα ξεκινούν από τον οδηγό...
    4/11/2006 Ο καλύτερα βελτιωμένος κουλάντζας!!!
    The MRT will be back soon!!!

Παλαιό μέλος
    AN ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΜΕ........

Δέν θά συζητούσαμε φίλοι.....
    Γιά νά διευκρινήσω πρός τόν ένα φίλο....
    Όταν είπα τόν όρο παπί ίσως φταίω έπειδή δέν ξεκαθάρισα τί έννοώ μέ αύτό...
    ΟΧΙ βέβαια τά modenas πού πάνε μέ 160,,,,άλλά ότι
    συνεπάγονται κατ'έπέκτασιν τά 50 κυβικά.....άπλά πάει...!!!!
    Τώρα γιά τόν δεύτερο φίλο βασική προυπόθεση φίλε μου...
    νά ξέρεις τί κουβαλάς στά σκέλια σου.......
    ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ....τό τόνισα αύτό καί προηγουμένως...!!
    Όσο γιά τό πώς θά ήταν καλύτερα πιστεύω χωρίς νά θέλω νά σέ προσβάλλω πώς γιά πράμμα πού δέν δοκίμασες ΔΕΝ μπορείς νά έχεις τουλάχιστον....ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΨΗ....!!!!!!!!!!
    Ίσως νά ήσουν πολύ καλύτερος άλλιώς...!!!!!!!!!!!!!
    Άλλο άν δέν έτυχε ή άν βιαζόσουν,άν τό λαχταρούσες.
    Όσο γιά τό ποδήλατο πιστεύω πώς είναι ,είδικά στό βουνό , ΣΟΥΠΕΡ.....έμπειρία...!!!!!!!!!!!!!!

ο trackαδόρος!!! Το avatar του/της Alx 84
    Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
    AN ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΜΕ........

Δέν θά συζητούσαμε φίλοι.....
    Γιά νά διευκρινήσω πρός τόν ένα φίλο....
    Όταν είπα τόν όρο παπί ίσως φταίω έπειδή δέν ξεκαθάρισα τί έννοώ μέ αύτό...
    ΟΧΙ βέβαια τά modenas πού πάνε μέ 160,,,,άλλά ότι
    συνεπάγονται κατ'έπέκτασιν τά 50 κυβικά.....άπλά πάει...!!!!
    Τώρα γιά τόν δεύτερο φίλο βασική προυπόθεση φίλε μου...
    νά ξέρεις τί κουβαλάς στά σκέλια σου.......
    ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ....τό τόνισα αύτό καί προηγουμένως...!!
    Όσο γιά τό πώς θά ήταν καλύτερα πιστεύω χωρίς νά θέλω νά σέ προσβάλλω πώς γιά πράμμα πού δέν δοκίμασες ΔΕΝ μπορείς νά έχεις τουλάχιστον....ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΨΗ....!!!!!!!!!!
    Ίσως νά ήσουν πολύ καλύτερος άλλιώς...!!!!!!!!!!!!!
    Άλλο άν δέν έτυχε ή άν βιαζόσουν,άν τό λαχταρούσες.
    Όσο γιά τό ποδήλατο πιστεύω πώς είναι ,είδικά στό βουνό , ΣΟΥΠΕΡ.....έμπειρία...!!!!!!!!!!!!!!

Σωστός!! αυτή είναι η αρχή του διαλόγου!

Τώρα σχετικά με το παπί... Προσωπικά δε μου εμπνέει ασφάλεια ούτε αίσθηση χαράς. είναι κατ'εμέ εργαλείο για τη δουλειά κ όχι παιγνίδι, τρόπος διασκέδασης κλπ...
    Για να λέμε και του στραβού το δίκιο μια βιασύνη την είχα, παρόλα αυτά συγκρατήθηκα κ όλας (ήθελα SS τρομάρα μου )
    θα μπορούσα να πάω σε ένα 250, αλλά επειδή δεν έχω και την οικονομική δυνατότητα να παίξω με πάρε-δώσε, κατέληξα σε ένα κ τέλος.
    Θα μπορούσε να ήμουν καλύτερος, δε διαφωνώ, αλλά όπως είπα κ πρίν ποιό το νόημα να κανεις κάτι αν δε σου αρέσει;
    Το Downhill με mountain bike είναι πραγματικά μοναδικό...

Κρίμα που ρε μπορώ πλέον να κάνω...

Υ.Γ. μια μεγάλη μοτό δε θέλει φόβο αλλά σεβασμό...

κ για να λέω του στραβού το δίκιο ακόμα δε ξέρω τι καβαλάω (ούτε μήνα δε το έχω...)
    4/11/2006 Ο καλύτερα βελτιωμένος κουλάντζας!!!
    The MRT will be back soon!!!

ασ ξανατοποθετηθώ μια που ανοιξα τη συζητηση λοιπόν αν και κυρίως θέλω να δω απόψεισ! έχω οδηγήσει στο παρελθόν( για λιγεσ δεκαδες μετρα) 2 παπακια και μια TDM900! εκτός απο το CB των μαθημάτων δηλαδή, Thats all απο εμπειρία!
    στα παπιά εκτοσ του οτι εννιωθα λίγο μαλάκας (λόγω όγκου) πραγματικά νομιζα οτι καθομαι σε μια ταυλα πάνω σε 2 ρουλεμάν! πως να το πω... καμία ανεση! στο TDM πάλι... μια χαρούλα! φαντάζομαι καταλαβαινετε.
    εντάξει ενα TDM η κάτι παρόμοιο, ουτε για πλάκα! Αλλα ενα ήσυχο 400αρι πολύ καλά θα μου καθόταν! οσο για το μετ/νο οι λόγοι είναι μόνο οικονομικοί!
    όλα είναι δρόμος

geia xara file...

kanena ena test ride to ΜΤ-03 να τρελαθείς!

το συνιστώ ανεπιφύλακτα για πρώτη μότο!

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    geia xara file...

kanena ena test ride to ΜΤ-03 να τρελαθείς!

το συνιστώ ανεπιφύλακτα για πρώτη μότο!
    ναι ρε το είχα ξεχάσει αυτό! Και πάλι cbf250 ή 500 θα έλεγα!

Καλό είναι το ΜΤ03 αλλλλά

1. Πολλά λεφτά για το τίποτα
    2. Εχει ''ύπουλο'' γκάζι για ρπωτάρη, με την έννοια της ροπής χαμηλά, η σπινιά καραδοκεί
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

SUZUKI GSR 600 Το avatar του/της oulas
    Καινουργιος? Suzuki GS 500 me 4000 euro olokainoyrgio

http://www.suzuki.gr/moto/news.php?id=13

Θα με κράξουν, το ξέρω, αλλά γω σου προτείνω το cb500 που, εκτόοοοοος όλων των προτερημάτων του, το έχεις ήδη οδηγήσει και ήδη έχεις αρχίσει να το μαθαίνεις.

The truth is out there... Το avatar του/της medieval

welcome

εμενα η πρωτη μου μηχανη ηταν μια vstrom 650.πολυ ανετη μηχανη αλλα μονο οταν...ετρεχε! Στις μικρες ταχυτητες και στις μανουβρες λογω της απειριας μου...αστα να πανε!Την εχω πουλησει τωρα και σκεφτομαι για γυμνο.Η γνωμη μου ειναι οτι για πρωτη μηχανη καλυτερα να παρει κανεις κατι που δεν τον φοβιζει...οπτικα (λογω ογκου).Οσο αφορα κυβικα και γκαζι αυτο κατα τη γνωμη μου ειναι στο μυαλο του καθενος.Γλυκο το γκαζακι αλλα αν ο αλλος εχει το μυαλο μεσα στο κεφαλι...και οχι πανω απο το κρανος!:wacko: θα πηγαινει με συνεση.
    καλως ηρθες,καλοταξιδο οτι και αν παρεις και παντα ορθιος!
    ...THE TRUTH IS OUT THERE...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Trickster
    Αγαπητοί, αν μπλέξουμε την έννοια νέος στο sport με οδηγικές συμπεριφορές τότε όλα αυτά είναι σχετικά...

Μια είναι η παράμετρος που θα σε κρατήσει όρθιο και είναι μονο το μυαλό που κουβαλάς και την εμπειρία που έχεις αποκτήσει τόσο καιρό που οδηγάς αμάξι.. εξηγούμαι:

Είμαι 30 χρονών και ήμουν περίπου στην ίδια φάση με σένα πριν 3 εβδομαδες.. (περίπου γιατι ημουν ήδη κάτοχος transalp 650 2 βδομάδες και νέος οδηγός μηχανής 1 ημέρας )
    Αυτό γούσταρα και αυτό αγόρασα πριν καν πάρω δίπλωμα!! για να εξηγούμαστε όμως το καβάλησα την ημέρα που είχα στα χέρια μου το δίπλωμα!!

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η μηχανή γρήγορη - αργή ή συνηθίζεται πολύ γρήγορα πίστεψέ με..

Μην σε δω όμως χωρίς κράνος φίλε και παντόφλα διχάλα..

πάντα φιλικά

Αρχικά δημιουργήθηκε από Trickster
    Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η μηχανή γρήγορη - αργή ή συνηθίζεται πολύ γρήγορα πίστεψέ με..
    Ποιό είναι το 'πολύ γρήγορα' ; Το 'πολύ γρήγορα' δεν υποννοεί 'πιό γρήγορα απ'ότι θα έπρεπε' ;

χμμμ

απορία

σχετικα με το γρηγορα και αργα!

ενταξει υπάρχουν ενας σκασμος πραγματα που πρεπει να μαθει κανεις πανω σε μια μηχανη. ισως να μην τελειωνουν και ποτε!

γιατί όμως για να οδηγει κάποιος συνετά και υπεύθυνα πρεπει να έχει γλυστρίσει σε χώμα, σε ασφαλτο, σε χιόνι κλπ ή να έχει αναγκαστει να φρενάρει απότομα 10mm πριν τρακάρει με νταλίκα, να του σπάσουν τα φρένα και χιλιες άλλες κακοτοπιές? Αν σε 2 μηνες οδηγησης πχ κανει το σπιτι-δουλεια-σπίτι,,,, ε του π....η! θα το μάθει! τωρα αν τύχουν και τα στραβά... θα τα μάθει κι αυτά!

αυτό που θέλω να πω είναι οτι στην πράξη μαθαίνεις (φαντάζομαι) τόσο γρήγορα όσο γρήγορα μαζεύεις εμπειρίες!
    ισως δεν εγινα κατανοητός! αν χρειαστεί θα ξαναπροσπαθήσω!
    όλα είναι δρόμος

Παλαιό μέλος
    ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ.........

Γιά νά τό ξεκαθαρίσουμε τό πράμμα.....
    Τό ζητούμενο ΔΕΝ...είναι τό πώς θά βάλουμε τό ΠΑΝΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ....νά δουλέψει....!!!!!!!!!
    Έγώ δέχομαι ότι ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ......συνετοί καί τέλειοι καί ότι
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΠΟΤΕ......στόν πειρασμό νά χρησιμοποιήσουμε τά 60- 70-80-100 άλογα τής μηχανής μας έστω καί γιά μιά στιγμή.....!!!!!!!!
    Δέν ξέρω άν πολλοί άντιλαμβάνονται τό τί σημαίνει 60 άλογα σέ 160-170 κιλά έπάνω......!!!!!!!!!
    Όταν τά 80-90 άλογα είναι στό αύτοκίνητο έπάνω σέ 1000-1200 κιλά....!!!!!!
    Ή μοτό φίλοι μου είναι ένα ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.......καί νάστε σίγουροι ότι όποιος έχει αίμα στίς φλέβες του ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ.........θά τό γυρίσει τό δεξί τό χέρι ΜΕΧΡΙ ΤΕΡΜΑ..........!!!!!!!!!!!
    Τώρα μέσα στήν πόλη θάναι....έξω θάναι...στό βουνό θάναι...
    ΚΑΠΟΥ....πάντως θάναι....!!!!!!!
    Πώς μπορώ τώρα έγώ λοιπόν νά σάς πείσω ή νά άποδείξω ότι.....
    τό μωρό πρέπει πρώτα ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ.....καί μετά νά τρέξει...!!!!!!!!!!!!!
    Έδώ μερικοί δέν άντιλαμβάνονται τό τι έστί ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ ή άλλοι άναρωτιέστε τί τά θέλω τά βουνά καί τά χώματα καί τά γλιστρήματα....καί.. καί..καί....!!!!!!!!!!
    Ή ότι ή όδηγική έμπειρία μέ τό αύτοκίνητο θά βοηθούσε....ΤΙ??
    ΠΩΣ??....ΠΟΥ..???
    ΣΤΑ ΣΗΜΑΤΑ....????
    Άκριβώς τό άντίθετο συμβαίνει έδώ φίλοι μου...ένας καλός όδηγός
    ΜΟΤΟ......είναι σίγουρα πολύ πάνω άπο τό μέσο όρο όδηγών αύτοκινήτων......όταν μάθει νά οδηγεί αυτοκίνητο...!!!!!!!!
    ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ....!!!!!!!!!
    Τό μόνο πείραμα πού θά μπορούσε νά σάς κάνει νά άντιληφθείτε οί ΝΕΟΙ........... όδηγοί μοτό τά προηγούμενα λεγόμενα μου περί χρόνου προσαρμογής καί ίεραρχίας στή μηχανή είναι τό έξής..............
    Όδηγάτε 500σάρι , έξακοσάρι...??
    Πάρτε λοιπόν ένα πενηνταράκι καί προσπαθήστε νά κινηθείτε....
    δέν σάς παροτρύνω μέσα στήν πόλη νά μή γίνει καί κανένα κακό.........άλλά σέ έρημο μέρος χώμα ή άσφαλτο....καί ΚΑΝΤΕ ΤΡΕΛΛΕΣ....ΜΑΛΑΚΙΕΣ......φρένα μπλοκαρίσματα τροχών ..προσπαθήστε νά σηκώσετε τόν μπρός τροχό καί ότι άλλο.......!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΠΑΡΤΕ.....μετά καί τό 600 σας......καί προσπαθήστε νά κάνετε τά ίδια........
    ΑΛΛΑ ΚΙΛΑ.......ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ...........!!!!!!!!
    Δέν θά τά καταφέρετε.......!!!!!!!!...Ίσως φοβηθείτε..!!!!!!!
    Αύτά άν τά μεταφράσετε σέ συνθήκες δρόμου............μέ τό μικρό
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ.....ίσως νά γλυτώσετε μιά όριακή κατάσταση πού πιθανόν θά σάς τύχαινε.....!!!!!!!!!
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ....!!!!!!!!!!!!
    Ή παρόρμηση φίλοι μου καί ΤΟ μπορώ ή τό ΕΓΩ πάω σιγά......ΔΕΝ ...θά σάς καλύψει στή δύσκολη στιγμή.....!!!!!!!!
    Πιστέψτε με ότι τά 35 χρόνια όδηγικής έμπειρίας πού κουβαλάω...
    μού τά δίδαξαν αύτά.....!!!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ....όμως καί σάς ζηλεύω νά είμαι 25-30 χρονών ...
    καί νά κουβαλάω τήν πείρα...!!!!!!!!!
    Δέ γίνεται όμως.......
    Όλα αύτά τά έγραψα χωρίς καμμία διάθεση έπίδειξης....έξάλλου τί νά έπιδείξω τά 50 χρόνια πού κουβαλάω ....??
    ΑΛΛΑ......προσπαθώντας νά βοηθήσω.....έστω ΚΑΙ ΕΝΑΝ....πού θά άφουγκράζονταν τά λόγια μου βάζοντας στήν άκρη ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ.....!!!!!!!!
    Είναι άργά πιά γιά νά άλλάξω.....
    ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟ-ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ.........!!!!!!!!!!!!!!!

δεκτόν

η αλήθεια είναι προτιμώ να το κορνιζάρω το δίπλωμα παρά να οδηγήσω 50αρι για 2 χρόνια! όμως δε μπορώ παρά να σεβαστώ τα όσα λες αν και (σε θεωρητικό επίπεδο) διαφωνώ! μια μόνο ερώτηση για να καταλάβω καλύτερα.

αν κάποιος μαθει να αντιμετωπίζει τις δυσκολες καταστάσειςμε 50 η 100, μετά ξέρει να τις αντιμετωπίζει με 250 με 500 κοκ?

επαναλλαμβάνω οτι δεν το λέω με καμία διάθεση αντιπαράθεσης! και πάλι ευχαριστώ!
    όλα είναι δρόμος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Trickster
    respect στον iriniaa μας για τα χρόνια του και την εμπειρία του πίσω από το τιμόνι..

Όμως την εμπειρία θα την πάρεις με τα χρόνια είτε με παπί είτε με 600αρι. Αυτή είναι η γνώμη μου, και τα 2 πάνε με 100 αν τα ανοίξεις.. λοιπόν το ίδιο επικίνδυνα είναι και τα 2 αν δεν δείξεις ωριμότητα..

η εμπειρία που έχεις κερδίσει από την οδήγηση με το αμάξι είναι απλά οτι ξέρεις ήδη πως σκέφτεται ο έλληνας πίσω απο τιμόνι..

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΤΟ
    από panos1050 στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 29/04/2009, 13:36
  2. Επιλογη μοτο
    από mangalord στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 20/09/2008, 19:26
  3. ΕΠΙΛΟΓΉ ΜΟΤΟ
    από boos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2006, 13:23

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ