Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 89

Θέμα: Μήπως είχε δίκιο ο Μάο?

Παλαιό μέλος
    Αυτά που είπα πιό πάνω, με λιγότερα λόγια:

Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τους ανθρώπους (και φυσικά για τους εαυτούς τους). Είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα που απειλεί τους πάντες (εξ'ου και ο, ίσως όχι τόσο ακριβής, παραλληλισμός μου με τη γάγγραινα). Τί θα κάνουμε; Η μέθοδος που εφάρμοσε ο Μάο σίγουρα δεν είναι λύση, όπως είπα και πριν, μα κάτι έπρεπε να γίνει. Αυτός έκανε έτσι. Χίτλερ, ξεχίτλερ, αποφάσισε κάτι.

πώς το είπε να δεις ο άλλος; 'κατά το δαίμονα αυτού';

Αρχικά δημιουργήθηκε από Φιλαλήθης
    Αυτά που είπα πιό πάνω, με λιγότερα λόγια:

Εχουμε να κάνουμε με μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τους ανθρώπους (και φυσικά για τους εαυτούς τους). Είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα που απειλεί τους πάντες (εξ'ου και ο, ίσως όχι τόσο ακριβής, παραλληλισμός μου με τη γάγγραινα). Τί θα κάνουμε; Η μέθοδος που εφάρμοσε ο Μάο σίγουρα δεν είναι λύση, όπως είπα και πριν, μα κάτι έπρεπε να γίνει. Αυτός έκανε έτσι. Χίτλερ, ξεχίτλερ, αποφάσισε κάτι.

πώς το είπε να δεις ο άλλος; 'κατά το δαίμονα αυτού';

Θα διαφωνισω με το "Εχουμε".Δηλαδη εμεις ειμαστε οι υγειεις που θα αποφασισουμε για τους αρρωστους;

Το τι εκανε ο Μαο κι ολα τα κρατη με τα προβληματα τους ειτε ειναι Ναρκωτικα,λεπρα,Τρελλα,και δεν ξερω τι αλλο. Το εκαναν ΚΑΘΑΡΑ και μονο για λογους οικονομιας.
    Δεν υπαρχει σε αυτες τις πραξεις ιχνος ηθικου υποβαθρου .

Ειναι αδεξιοτητα το γεγονος οτι δεν μπορουμε να κανουμε εναν (πχ) εγκληματια χρησιμο ανθρωπο.Μας λειπει η γνωση, ο χρονος ,τα κεφαλαια αλλα και το κινητρο για να πραξουμε κατι τετοιο.Ειναι προτιμοτερο να τον εξαφανισουμε η να τον σκοτωσουμε.

Τωρα βεβαια καθε κοινωνια ηλιθιων απαιτει καθε πραξη της οσο απαισια κι αν ειναι αυτη να εχει μια γερη ηθικη βαση, ετσι ωστε να μπορουμε ολοι να κοιμομαστε σιγουροι οτι πραξαμε το σωστο και το δικαιο.

Οσο για το Μαο η πραξη του ειχε πολιτικη σημασια .Οτι ανοικε στην παλια ζωη της Κινας επρεπε να ξερηζωθει γιατι ηταν αντεπαναστατικο.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Θα διαφωνισω με το "Εχουμε".Δηλαδη εμεις ειμαστε οι υγειεις που θα αποφασισουμε για τους αρρωστους;
    Με το "έχουμε" δεν υποννοούσα καμία κατηγορία.

Αλλά και έτσι να ήταν...:
    Καλά λοιπόν, ας αφήσουμε τον άρρωστο να αποφασίσει τι θα κάνει.

Θα συμφωνήσω με τον stavrogin.

Το θέμα ναρκωτικά έχει κάποιες λύσεις, καλές οι κακές αυτές είναι, και άν θέλεις, ξεμπλέκεις μόνος σου -βασικά μόνος σου ξεμπλέκεις, όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσεις τα προσωπικά σου εσωτερικά προβλήματα...

Το να θεωρούμε ασθενείς συνανθρώπους κατακάθια της κοινωνίας, άξιους μόνο για γκέτο ή φυλακή είναι η εύκολη λύση, για παράδειγμα εγώ καθημερινά αντιμετωπίζω καταστάσεις και ανθρώπους ενοχλητικούς εώς και ανυπόφορους -που πολλοί είναι συνηθισμένοι άνθρωποι με τα συνηθισμένα τους κολλήματα-, αλλά δε βιάζομαι να βγάλω το μπαλτά και να τους κόβω κομμάτια (καλά, μερικές φορές μου έχει περάσει από το μυαλό, άλλα ευτυχώς έχω άλλες διεξόδους, και λίγη υπομόνή παραπάνω).

Δεν βιάζομαι να τους κλείσουνε στο μαντρί, πολλοί έχουν ελπίδες να γλιτώσουν από τα άκρα που καί τα ναρκωτικά αλλά και το αλκοόλ μπορεί να σε στείλουν, και υπάρχει σαφές κοινωνικό πρόβλημα στο υπόβαθρο.

Φυσικά, σε περίπτωση που κάποιος έχει τάσεις αυτοκτονίας, συνήθως κρίνεται από τις πράξεις του, και πχ καταδικάζεται για ένα δυστύχημα όταν το κάνει, δεν τον σαβουριάζουν... προληπτικά για να μήν το κάνει ενδεχομένως -υπάρχει όμως κάποια νομοθεσία σχετική.

Η μέγιστη λύση που προτείνουν μερικοί τεχνοκράτες (δες το τσιπάκι του Bush πχ), για απόλυτη αστυνόμευση, δεν είναι λύση, και όσοι νομίζουν ότι είναι, κάνουν τραγικό λάθος.

Παρόλα αυτά, βλέπω ότι το αλκοόλ είναι ακόμα η πρώτη αιτία στα τροχαία...

Δές παραδείγματα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία:
    http://www.statistics.gr/gr_tables/S...AN_04_36_Y.pdf

Δες εδώ για μια γενική εικόνα:
    http://www.statistics.gr/table_menu....DE%EC%E1%F4%E1

Δες και κάποιες λύσεις:
    http://www.ses.gr/docs/theseis/SES-2...RoadSafety.pdf
    http://www.ses.gr/ses_act_theseis.html
    http://www.glavopoulos.gr/arthra/ana...si_04_2004.htm

Πάλι να θυμίσω ότι σε μερικά πράγματα υπάρχουν πολλές όψεις, όπως για παράδειγμα, μια στιγμιαία απροσεξία, ή κόπωση μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρο δυστύχημα και κανένα στατιστικό δεν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα -στο βάθος του μυαλού μου όμως, αυτός που δεν έχει 100% το νου του στο δρόμο είναι συνεργός, στο δυστύχημα που ο "ναρκωμανής" ή ο "αλκοολικός" ή ο "απλά κάφρος" οδηγός προσπαθεί να προκαλέσει είτε εν αγνοία του είτε όχι.

Η εγρήγορση του οδηγού πρέπει να σταματάει, όταν το κλειδί βγαίνει...

Το θέμα είναι πως βγήκε στο δρόμο με το αμάξι και προκάλεσε μεγάλη δυστυχία σε νέους ανθρώπους.

Κρίμα και πάλι κρίμα. Ελπίζω να γίνουν καλά τα παιδιά διότι έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους για να ξεχάσουν και να δημιουργήσουν.

Τραγικό περιστατικό, πιάνεται το στομάχι μόνον που το διαβάζεις.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Παλαιό μέλος
    Μπορώ να διακρίνω σε όλους τη λογική με την οποία εκφράστηκαν.. Είναι κατανοητός ο πόνος που προκαλεί ο χαμός ανυποψίαστων ανθρώπων. Εγώ νομίζω ότι, αν σώνει και καλά θέλει κάποιος να βρει τον φταίχτη σ'αυτό το δυστύχημα, μάλλον πρέπει να στραφεί προς τους συγγενείς ή το περιβάλλον του ναρκομανή, που με την αμέλειά τους, τον άφησαν να πάρει το αυτοκίνητο και να βγει στο δρόμο. Όπως και να το κάνουμε και οι άνθρωποι αυτοί, σίγουρα δεν έκαναν κάτι επίτηδες ή από εγκληματική αμέλεια. Απλώς έγινε ότι έγινε, από έλλειψη προνοητικότητας.
    Είναι περιπτώσεις, περίπου σαν να περπατάς στο δρόμο και να σε χτυπήσει κεραυνός. Με ποιον να τα βαλεις;
    Εξάλλου ο οδηγός-ναρκομανής είναι νεκρός.. Τι να συζητάμε από δω και πέρα.
    Σχετικά με το δρόμο, τον ξέρω καλά.. Είναι απαράδεκτος! Φαρδύς μεν, αλλά με μεγάλες στροφές, σαμάρια, σκασίματα και αρνητικές κλίσεις. Φτιάχτηκε αρκετά χρόνια πριν αρχίσει η εγνατία και όταν φτιάχτηκε η εγνατία, τον άφησαν επειδή είναι φαρδύς. Δε νομίζω ότι σκοπεύουν να το αφήσουν έτσι.. Μάλλον θα το φτιάξουν κι αυτό σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υπόλοιπου αυτοκινητόδρομου.

Δηλαδη αν ειχε προξενησει το ατυχημα κουμπωμενο Κηφισιωτακι (εννοω φραγκατος ) τι διαφορα θα ειχε; Θα επρεπε να σκοτωσουμε ολους τους πλουσιους;

Ρε Φιλαληθη αποτελουν αμεσο προβλημα, κινδυνο και απειλη για την κοινωνια αυτοι οι ανθρωποι; Εισαι με τα καλα σου; Ερχομαι σ επαφη σχεδον καθημερινα μαζι τους. Εχουν προβλημα χοντρο ρε και παρτο χαμπαρι δεν ηθελαν να "καουν", αλλο που εκει κατεληξαν.

Θελουν κουβεντα, κατανοηση και Προγραμμα για να καταφερουν ν αποτοξινωθουν. Και οταν η λιστα αναμονης στον Οκανα η στην Παρεμβαση ειναι 5000 ατομα μηπως καποιος αλλος φταει που συντηρει αυτη την κατασταση; Εχω γνωρισει παιδια που απεξαρτηθηκαν και ειναι ενας και ενας...

Α! Και ξερουμε ποιοι τα πουλανε, χρονια τωρα...
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GeorgeFZR
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    Δηλαδη αν ειχε προξενησει το ατυχημα κουμπωμενο Κηφισιωτακι (εννοω φραγκατος ) τι διαφορα θα ειχε; Θα επρεπε να σκοτωσουμε ολους τους πλουσιους;

Ρε Φιλαληθη αποτελουν αμεσο προβλημα, κινδυνο και απειλη για την κοινωνια αυτοι οι ανθρωποι; Εισαι με τα καλα σου; Ερχομαι σ επαφη σχεδον καθημερινα μαζι τους. Εχουν προβλημα χοντρο ρε και παρτο χαμπαρι δεν ηθελαν να "καουν", αλλο που εκει κατεληξαν.

Θελουν κουβεντα, κατανοηση και Προγραμμα για να καταφερουν ν αποτοξινωθουν. Και οταν η λιστα αναμονης στον Οκανα η στην Παρεμβαση ειναι 5000 ατομα μηπως καποιος αλλος φταει που συντηρει αυτη την κατασταση; Εχω γνωρισει παιδια που απεξαρτηθηκαν και ειναι ενας και ενας...

Α! Και ξερουμε ποιοι τα πουλανε, χρονια τωρα...
    +100000000000000000000000
    Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....

------------------------------------------------------

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ASTRAKITCAR
    Πειτε με φασιστα,απολυτο οτι θελετε...

στο μεγαλυτερο ποσοστο αυτοι που παιρνουνε ναρκωτικα,ποτο,τσιγαρο κτλ το θελανε οι ιδιοι..
    οι παπαριες περι σπιτιων,γονιων κτλ ειναι για τις ταινιες..
    οποιος εχει δυσκολιες το παλευει δεν τα παραταει και πεφτει στην ευκολη λυση.
    η ζωη ειναι μια μαχη.

οσοι κανουν τις παραπανω ενεργειες οπως ο εξαρτυμενος απο ναρκωτικα και την γλυτωνει η αυτοδικια ειναι για μενα η λυση.ποτε δεν θα αφαιρεσω ζωη απο ανθρωπο.δεν του την εδωσα εγω για να την παρω...

αλλα σε περιπτωσεις που υπαρχει δολος και εκ του ασφαλους μιλωντας,(ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ) δυο σφαιρες στα δυο γονατα ετσι ωστε κουτσαινοντας να θυμαται σε ολη του τη ζωη τι δεν πρεπει να ξανακανει...

πολυ πινουν προκαλουν ενα τροχαιο και ξαναπινουν...
    πολυ κλεβουν και δολοφονουν,φυλακιζονανται βγαινουν και ξαναδολοφονουν...
    πολυ βιαζουν φυλακιζονται-αποφυλακιζονται και ξαναβιαζουν...

καποιοι το εχουν στο DNA τους ,καποιοι πρεπει να τους το αποβαλλουν...
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

Παλαιό μέλος
    resistman/georgefzr, δεν έχετε καταλάβει τίποτα από αυτά που έγραψα.

Ρε Φιλαληθη αποτελουν αμεσο προβλημα, κινδυνο και απειλη για την κοινωνια αυτοι οι ανθρωποι; Εισαι με τα καλα σου;
    Όχι δα... είναι στηρίγματα της κοινωνίας μας! Παραγωγικοί και δημιουργικοί!

Όσο για το άλλο, για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι με τα καλά μου: Αυτή τη στιγμή φοράω ένα μαύρο τζιν σορτς που έκοψα ο ίδιος από ένα παλιό άχρηστο τζιν.

Astrakitcar την επομενη που θα ξεπερασεις το οριο ταχυτητας προτεινε στο συνοδηγο σου να σου κοψει το δεξι χερι
    ετσι για ν αποβαλλεις τις κακιες συνηθειες..

Κατα τ αλλα εχεις δρομο ακομα να μορφωθεις...Καλη αναζητηση

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ASTRAKITCAR
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    [B]Astrakitcar την επομενη που θα ξεπερασεις το οριο ταχυτητας προτεινε στο συνοδηγο σου να σου κοψει το δεξι χερι
    ετσι για ν αποβαλλεις τις κακιες συνηθειες..

Κατα τ αλλα εχεις δρομο ακομα να μορφωθεις...Καλη αναζητηση

προφανως προβλημα κατανοησης εχεις εσυ.εννοω σε απλα ελληνικα οποιος εχει τασεις αυτοκτονιας ή απλα τα χει παιξει και θελει με δολο-νομικα μιλαω εδω αν το πιανεις- να παρει και αλλες ζωες μαζι του,αν την γλυτωσει και συμβει σε εμενα,ναι μπορει,ξαναλεω μπορει να κανω αυτο που ειπα παραπανω.

αλλη περιπτωση απο λαθος να προκαλεσω ατυχημα-δυστυχημα-φανταζομαι καταλαβαινεις την διαφορα-και αλλο να περασω με 10km παραπανω το οριο ταχυτητας και να προκαλεσω τροχαιο.κατα το νομο αν πηγαινα με 80 εκει που το οριο ειναι 60 ειμαι δολοφονος.

πιασε το νοημα φιλε.
    οσο αφορα την μορφωση απο την στιγμη που δεν με ξερεις μαθε οτι στα 18 μου ειχα παννεληνιες σχολικες πρωτιες και αριστεια ....παραπερα δεν λεω κατι αλλο...
    ναι αναζητηση κανω καθε μερα,και υπερβατικη και γηινη και ασφαλτινη...
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

Ρε μαν σορυ για την παρεξηγα..
    Και παλι διαφωνω αλλα ετσι που το εγραψες τωρα εγινε πιο κατανοητο και πιο λογικο..Peace bro

Κληρονομικό χάρισμα Το avatar του/της dukeandthecity
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
    Πειτε με φασιστα,απολυτο οτι θελετε...
    καλα περιμενε λίγο... :smilea:

στο μεγαλυτερο ποσοστο αυτοι που παιρνουνε ναρκωτικα,ποτο,τσιγαρο κτλ το θελανε οι ιδιοι..
    οι παπαριες περι σπιτιων,γονιων κτλ ειναι για τις ταινιες..
    οποιος εχει δυσκολιες το παλευει δεν τα παραταει και πεφτει στην ευκολη λυση.
    η ζωη ειναι μια μαχη.
    εχεις ενα μερικο δίκιο...

οσοι κανουν τις παραπανω ενεργειες οπως ο εξαρτυμενος απο ναρκωτικα και την γλυτωνει η αυτοδικια ειναι για μενα η λυση.ποτε δεν θα αφαιρεσω ζωη απο ανθρωπο.δεν του την εδωσα εγω για να την παρω...
    για να δουμε τι εννοεις με την αυτοδικία

αλλα σε περιπτωσεις που υπαρχει δολος και εκ του ασφαλους μιλωντας,(ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ) δυο σφαιρες στα δυο γονατα ετσι ωστε κουτσαινοντας να θυμαται σε ολη του τη ζωη τι δεν πρεπει να ξανακανει...
    μαλιστα ... τωρα καταλαβα

πολυ πινουν προκαλουν ενα τροχαιο και ξαναπινουν...
    πολυ κλεβουν και δολοφονουν,φυλακιζονανται βγαινουν και ξαναδολοφονουν...
    πολυ βιαζουν φυλακιζονται-αποφυλακιζονται και ξαναβιαζουν...

μηπως εχει να κανει με το σωφρονιστικο ?

καποιοι το εχουν στο DNA τους ,καποιοι πρεπει να τους το αποβαλλουν...
    αδόλφε ? και εσυ εδώ ?
    Απ΄τους δυο μας ποταμούς
    θα γευτεί μια νύχτα η έρημος καρπούς.

Ρε Dukeandthecity

απαντησα κι εγω με το ιδιο στυλ σε καθε φραση ξεχωριστα ,αλλα ειδα τη δικη σου απαντηση και ειναι καλητερη

αδόλφε ? και εσυ εδώ ?:rotflmao:
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •