Μάλλον δεν συμφέρει μόνος σου γιατί βάλε δυναμόκλειδο κανα 150άρι βάλε και το ειδικό καρύδι....
Μάλλον δεν συμφέρει μόνος σου γιατί βάλε δυναμόκλειδο κανα 150άρι βάλε και το ειδικό καρύδι....
Πρόσφατα (το Σάββατο το απόγευμα) άλλαξα ρουλεμάν στο DL650 και έβαλα κωνικά (δες και το σχετικό post στα posts του V-Strom για αλλαγή ρουλεμάν λαιμού)
Εκτός από ροπόκλειδο χρησιμοποίησα και 'ειδικό' κλειδί που το έφτιαξα μόνος μου από ένα 30αρι μακρύ καρυδάκι (έχει σημασία το μακρύ αλλοιώς θα βρίσκει) το οποίο σημάδεψα και έκοψα με προσοχή με ένα τροχό χειρός (πρώτα τα κάθετα κοψίματα, μετά τα οριζόντια, και μετά έφαγα τα ενδιάμεσα). Συνολικός χρόνος κατασκευής 10 λεπτά.
Το ίδιο έκανα και για το αντίστοιχο του ψαλιδιού πρίν από κανα μηνα που ήθελα να γρασάρω
Επίσης μπορεί κάποιος να το φτιάξει από σωλήνα και μετά να του ηλεκτροκολήσει ένα καρυδάκι πάνω για να πιάνει το ροπόκλειδο.
Γνώμη μου, μην επιχειρήσεις να τα κοπανήσεις με σφυροκάλεμο καθώς είναι αλουμινένια και σπάνε εύκολα (την έχω πατήσει). Ακόμα κι αν δεν σπάσουν, παραμορφόνωνται στις άκρες με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζουν καλά...
Επίσης, η Suzuki λέει τάση 200-500 gr για την κίνηση του λαιμού. Νομίζω είναι πολύ σφιχτά έτσι και το μηχανάκι δεν λέει να κρατήσει ευθεία (προσωπική εμπειρία όσο είχα τα παλιά ρουλεμάν)
Πάντως αν πάς δε μάστορα επέμενα για κωνικά. Έτσι κι αλλοιώς είναι καλύτερα και φθηνότερα (30 ? και τα 2 , μοντέλο FAG 36002X), και ρυθμίζονται 1 φορά.
ελπίζω να βοήθησα
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new
Albert Einstein
Επειδή τα σφυροκάλεμα - σφυροκόπιδα - σφυροκατσάβιδα κλπ είναι πολύ διαδεδομένα σ΄αυτές τις δουλειές, χρησημοποιήστε τουλάχιστον κάτι παλιό να μην κόβει. Στην ανάγκη χαλάστε την κόψη του.Ενα παλιό κατσαβίδι είναι πιο εύκολο να το μετατρέψουμε σε λιγότερο ανώδυνο εργαλείο γι αυτή τη δουλειά.
Πήρα τη strada κι έρχομαι...
Αν βάζεται χέρι στο μηχανάκι δεν είναι ανάγκη να το βιάζετε.
Η παίρνεις εργαλεία και σου μένουν και μαστορεύεις γενικά για να κάνεις απόσβεση, ή το πάς σε μάστορα.
Ξεχάστε τα χτυπήματα με σφυροκάλεμα κατσαβίδια και τέτοια.
Αν έχεται εμπιστοσύνη στο χέρι σας έχει γαντζοκλειδα που ανοιγοκλείνουν όπως τα γαλλικά κλειδιά, ρυθμίζεται και προφόρτιση στην ανάρτηση.
billpos πολύ καλή η λύση σου αλλά εδώ που μένω δεν έχω καθόλου εργαλία ούτε χώρο.
stefanos το μηχανάκι το πήγα ήδη σε μάστορα και μου το βίασε από όπου έχει τρύπα (με σφυριά κατσαβίδια και ότι άλλο βρήκε) και όλα αυτά για λάθος ρύθμιση γιαυτό θέλω να το κάνω μόνος μου. Δυστυχώς έχω χάσει και την λίγη εμπιστοσύνη που είχα στους μάστορες.
Δρομερός και τριάθλιος....
Μη νομίζεις, κι εγώ στο πεζοδρόμιο τη φτιάχνω. Οι γείτονες έχουν πλέον συνηθίσει τον 'τρελό που κάθε ΣΚ λύνει όλο το μηχανάκι'. Απλώς μένω σε πολύ ήσυχη γειτονιά και δεν έχω περαστικούς κλπ.Αρχικά δημιουργήθηκε από karamoto
billpos πολύ καλή η λύση σου αλλά εδώ που μένω δεν έχω καθόλου εργαλία ούτε χώρο.
Για τα εργαλεία όμως δεν μπορείς να την παλέψεις. Αν δεν έχεις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Επίσης το ρεγουλάρισμα του λαιμού δεν είναι και πολύ εύκολη δουλειά
Όπως είχα πεί και σε παλιότερο post με θέμα την ιδιοενασχόληση με την συντήρηση και τις επισκευές της μοτο, ξεκινάς από τα εύκολα και βελτιώνεσαι αγοράζοντας σιγά- σιγά και εργαλεία.
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new
Albert Einstein