Εγώ προληπτικά, δεν τον πλήρωσα για να 'χω το κεφάλι μου ήσυχο - άσε που έχει παραγραφεί το αδίκημα.![]()
Εγώ προληπτικά, δεν τον πλήρωσα για να 'χω το κεφάλι μου ήσυχο - άσε που έχει παραγραφεί το αδίκημα.![]()
Να κανω μια ακομα ερωτηση που ισως ακουστει χαζη αλλα...σκεφτομαι το πιστονι να το αντικαταστησω με 56(αντι 54 που ειναι τωρα)πρεπει να αντικαταστησω τον κυλινδρο η μπορω να κανω ρεκτιφιε????η ερωτηση μου προκειπτει απο το μεγαλο μπερδρμα που εχω φαει γενικα με το νικασιλ...δηλαδη...σε ενα νικασιλ κυλινρο πρεπει να ειναι και το πιστονακι με νικασιλ????μπορει νικασιλ πιστονι να δουλεψει σε οχι νικασιλ κυλινρο????
Σε κύλινδρο με ηλεκτροχημική βαφή επιφανείας (nicasil), δεν μπορείς να κάνεις ρεκτιφιέ. Αυτό που μπορείς να κάνεις εφόσον δεν θέλεις να στείλεις τον κύλινδρο στο εξωτερικό (όπου θα του 'ξαναπεράσουν' nicasil), είναι να ρον πας σε μηχανουργείο όπου αφού πρώτα κόψουν-μεγαλώσουν την εσωτερική διάμετρο, θα του περάσουν χιτώνιο στο οποίο μετά θα κάνουν ρεκτιφιέ ώστε να έρθει στην επιθυμητή διάμετρο για το πιστόνι που θα χρησιμοποιηθεί.
Δεν είναι του παρόντος να αναφερθώ στα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με την γεωμετρία και το φινίρισμα των θυρίδων με την δεύτερη λύση. Ούτε τι έχω περάσει όταν ήμουν στην ηλικία σου.
Αν δεν έχεις μηχανουργείο με ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ποιότητα και ικανότητα μην το κάνεις.
Η γνώμη μου είναι να στείλεις τον κύλινδρο για nicasil.![]()
ΣΗΜ: ούτε είναι του παρόντος να αναφερθούμε στα ζητήματα που θα προκύψουν σχετικά με την ζώνη σύνθλιψης και τον ίδιο τον θάλαμο καύσης όπως -βεβαίως, βεβαίως- και με το power valve.
You BETA believe...
Nicasil είναι ΜΟΝΟ οι κύλινδροι (όσοι είναι...)!!Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
η ερωτηση μου προκειπτει απο το μεγαλο μπερδρμα που εχω φαει γενικα με το νικασιλ...δηλαδη...σε ενα νικασιλ κυλινρο πρεπει να ειναι και το πιστονακι με νικασιλ????μπορει νικασιλ πιστονι να δουλεψει σε οχι νικασιλ κυλινρο????
(όχι τα πιστόνια)![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Εννοείται..Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Nicasil είναι ΜΟΝΟ οι κύλινδροι (όσοι είναι...)!!
(όχι τα πιστόνια)![]()
![]()
Μήπως εννοούσε το υλικό κατασκευής των ελατηρίων (νομίζω ότι για χιτώνια nicasil είναι πιο 'μαλακά)?![]()
![]()
You BETA believe...
Απο αποψη κοστους τι συμφερει????? καινουργιος η να τον στειλω για νικασιλΑρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
.
Η γνώμη μου είναι να στείλεις τον κύλινδρο για nicasil.![]()
Την ηλικια μου με τι κριτιρια την μαντευεις???
![]()
Μαντεμένιο "πουκάμισο" !!!Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
Απο αποψη κοστους τι συμφερει?????![]()
Φίλε μου η άποψή μου είναι ότι αν φορέσεις χιτώνιο σε πρώην νικασίλ κύλινδρο, αργά ή γρήγορα θα έχεις πρόβλημα...
Τόσο τα οριντζιναλ ελατήρια είναι φταγμένα να δουλεύουν σωστά με νικασίλ επίστρωση, όσο και η δουλειά που γίνεται στα μηχανουργεία όσο αφορά την κατεργασία των θυρίδων και των ανοχών κατά 90% δεν είναι σωστές...
Μάθε το κόστος αλλαγής αυθεντικού κυλινδροπίστονου...Θα είναι σαφώς μεγαλύτερο από ότι η επισκευή, αλλά αν δεν είναι εξωφρενικό τότε είναι η καλύτερη λύση...
Καλυτερα αν τελικά υπάρχει ανάγκη να πάς σε λύση μαμά όλα.
Οι επιστρώσεις γίνονται πάνω στον αλουμινένιο κύλινδρο.
Αυτό πολύ απλά σημαίνει οτι έχεις αλουμινένιο κύλινδρο και αλουμινένιο πιστόνι.
Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει πολύ μικρότερες ανοχές, πιστονιού-κυλίνδρου μιας και διαστέλονται παρόμοια.
Αντίθετα η λύση χιτώνιο απαιτεί εκτός απο την προσοχή στο τεριασμα θυρίδων κλπ, και ολικό επαναπροσδιορισμό των ανοχών, άλλο ελατήριο, με λίγα λόγια αλλάζουν όλα.
Και αυτό γίνεται μόνο αν η μετατροπή γίνει με έτοιμο κίτ απο εταιρεία που της έχεις εμπιστοσύνη, και πάλι.
Οπότε νομίζω οτι η μαμά είναι η μόνη λύση.
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Μαντεμένιο "πουκάμισο" !!!![]()
![]()
![]()
Aπό άποψη κόστους (μετά την πρώτη εβδομάδα), συμφέρει να τον στείλεις για nicasil (been there, done that and I wanted to kill the DRAGON
![]()
![]()
).
Επίσης συμπληρωματικά σε αυτά του Στέφανου, εάν περάσεις χιτώνιο και στην πορεία το μετανοιώσεις, μετά δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω (και να τον ξαναπεράσεις nicasil) γιατί αυτή η επεξεργασία γίνεται πάνω στο αλουμίνιο και όχι στο μαντεμένιο πουκάμισo (χιτώνιο).
Όσον αφορά τις ανοχές, δεν παίζει ακριβώς αυτό που έχει αναφερθεί από τους προηγούμενους (άντε από .50mm να πας στο 0.70mm - στο 300άρι μου είναι 0.40), θα βασιστείς στις προδιαγραφές του κατασκευαστή του εμβόλου (που ΔΕΝ θα είναι η KAWASAKI) .
Αυτό που παίζει αρνητικά (αν και εδώ πάμε σε ψιλά γράμματα) είναι ότι καθώς 'σφηνώνεται' το χιτώνιο μέσα στο κύλινδρο δηνιουργούνται μικρά κενά -τσέπες- μεταξύ των 2. Σε συνδυασμό με το ότι έχουν διαφορετική θερμική συμπεριφορά (αφού πρόκειται για διαφορετικά υλικά), αυτό οδηγεί σε μικροπαραμορφώσεις του χιτωνίου. Δεδομένου ότι μιλάμε για μικρό σε διαστάσεις κύλινδρο (που όμως δουλεύει στις 10-11000σαλ), είναι μάλλον απίθανο αυτό να οδηγήσει σε κόλλημα, αλλά πάρα πολύ πιθανό μετά από παρατεταμένο decatination να νοιώθεις πτώση στην απόδοση και υπερθέρμανση. Που φυσικά έχει επίπτωση στο χρόνο ζωής του εμβόλου χιτωνίου (σίγουρα μικρότερο του εργοστασιακού).
Για αυτόν τον λόγο -και εάν τελικά περάσεις χιτώνιο- πρέπει να δεις εάν ο ρεκτιφιατζής (ή ο κατασκευαστής του πιστονιού) έχει και oversize πιστόνια, 1ο ρεκτιφιέ, 2ο κτλ. (δλδ. εάν βάλεις 54mm, πρέπει να δεις εάν έχει και τα 54.25, 54.50, κ.ο.κ.).
ΤΕΛΟΣ........
δεν θέλω καν να αναφέρω (αλλά το κάνω) ότι τα χιτώνια των δίχρονων (κυρίως στο κάτω μέρος), ΔΕΝ είναι στρογγυλά (αλλά οβαλίζουν ελαφρώς) και ότι -απ'όσο γνωρίζω- ΔΕΝ υπάρχει τέτοια δυνατότητα στα ρεκτιφιέ ανά το πανελλήνιο.
Κατ'εμέ
1) ρωτάς τιμή καινούργιου κύλινδροπίστονου (στα κεντρικά όπου ρωτάς και εάν παίζει το σενάριο ακριβούς ταιριάγματος πιστονιού κυλίνδρου)
2) ρωτάς τιμή για nicasil στον υπάρχοντα κύλινδρο (και συνυπολογίζεις το κόστος τους εμβόλου).
Αν το 1 είναι 100-150 ? ακριβότερο από το 2, τότε κάνεις το 1.
ή
3) περνάς χιτώνιο και το πουλάς.
![]()
![]()
You BETA believe...
Από το προφίλ σουΑρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
Την ηλικια μου με τι κριτιρια την μαντευεις???
![]()
(τι κουμπάκι κάτω αριστερά)
(μπορείς και εσύ να μαντέψεις την δικιά μου)![]()
![]()
You BETA believe...
Αντλωντας εμπνευση απο την μετατροπη της καβασακι στο kxf-450 για την εντουροποιηση του σκεφτομαι σοβαρα την αντικατασταση του βολαν με ενα λιγο βαρυτερο μιας και το μηχανακι εχει λυθει...τα οφελη αυτης της μετατροπης τα ξερω ,τα μεινεκτηματα δεν ξερω...σκεφτομαι οτι ισως επειδη σαν μηχανακι βασιζεται στην ευστοφια μηπως το ‘’χαντακωσω’’ με μια τετοια πατεντια??? Σαν αντιβαρο αυτης της μετατροπης θα φροντισω για μερικη αυξηση της αποδοσης βαση της συμπιεσης ...σκοπος της μετατροπης θα ειναι να γινει το μηχανακι λιγο πιο ‘’ευκολο σε εντουροβολτουλες ...για; παραθεστε την αποψη σας για την εγκυροτητα και το αποτελεσμα της πατεντας
Άσε ήσυχη την συμπίεση, γιατί θα είναι μια χαρά το μηχανάκι για enduro (όσο μπορεί να είναι ένα Kawasaki που η μόνη σχέση του με το χώμα είναι οι γλάστρες που έχει στα γραφεία της η εταιρία) με το βαρύτερο βολάν !!
Υ.Γ.
Αν βάλεις ΠΟΛΥ βαρύτερο βολάν, δοκίμασε μήπως κάνει και για Trial ...![]()
to les sobara h asteia???tha apodwsei to bolan telika????Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Άσε ήσυχη την συμπίεση, γιατί θα είναι μια χαρά το μηχανάκι για enduro (όσο μπορεί να είναι ένα Kawasaki που η μόνη σχέση του με το χώμα είναι οι γλάστρες που έχει στα γραφεία της η εταιρία) με το βαρύτερο βολάν !!
Υ.Γ.
Αν βάλεις ΠΟΛΥ βαρύτερο βολάν, δοκίμασε μήπως κάνει και για Trial ...![]()
Αφου δήλωσες ότι ξέρεις τα ωφέλη της μετατροπής, γιατί ρωτάς αν αστειεύομαι ή όχι ????![]()