Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 26 από 26

Θέμα: ανεση και ταξιδια

Not even a statistic Το avatar του/της javaneze
    Για μεσα στην Αθηνα, υπολογησε 200 με 230 χλμ τα 15 λιτρα απλη αμολυβδη.
    Στα 15 ειναι που αναβει το λαμπακι και εχεις αλλα 4 λιτρα στο τεποζιτο.

Στην εθνικη βαλε καμια 20ρια χλμ παραπανω.
    ΝικόΛΑς ~ Play and enjoy, you might die tomorrow

~ CBF 600s ABS and past... ~ slang ~

~constantly talking, isn't necessarily communicating~

Με 100ασταρα σε ταξιδι εχο βγαλει 320 χλμ με νορμαλ ταχυτιτες (<=160) και 260 με σπιντα (>=160)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos82gr
    Με 100ασταρα σε ταξιδι εχο βγαλει 320 χλμ με νορμαλ ταχυτιτες (<=160) και 260 με σπιντα (>=160)
    φυσικο ειναι αφου κανει καλυτερη καυση στο κινητηρα βγαζει και παραπανω χλμ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lyk0s
    Και εγω δεν ειχα ιδιαιτερα παραπονα απο συνεπιβατες.

Οσες φορες εχω κατσει εγω-ειμαι 1.90-ημουν ανετα και δεν ειχα πιαστει σχεδον καθολου.

Για την καταναλωση δες και εδω

Κατανάλωση cbf600?

CBF600S

Θέλω απλά να σε πληροφορήσω για το CBF600, επειδή έκανα αυτό το καλοκαίρι 5.500χλμ καθώς πήγα έως Βαρκελώνη και πίσω, ότι από κούραση το μηχανάκι είναι μια χαρά. Ο κολλητός που ερχόταν με VSTROM είχε σαφώς μεγαλύτερα προβλήματα κούρασης, μολονότι έχουμε ίδιο σωματότυπο.

Πάντως, όχι ότι το CBF δεν έχει και μειονεκτήματα... αν θέλεις στείλε email στο giannakidis@freemail.gr να σου τα παραθέσω αναλυτικά.

Not even a statistic Το avatar του/της javaneze
    giannakidis δεν τα παραθετεις εδω να τα δουμε ολοι για να μην σου στελνουμε ενας-ενας email?

Οσο για τον φιλο σου με το vstrom τι ηθελες να πεις; Οτι εσυ με το cbf ησουν πιο ανετος απο το vstrom;
    Δυσκολευω να το χωνεψω αυτο ...
    ΝικόΛΑς ~ Play and enjoy, you might die tomorrow

~ CBF 600s ABS and past... ~ slang ~

~constantly talking, isn't necessarily communicating~

anesis... synexeia

Ας αρχίσω από το τελευταίο λοιπόν...

Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου ταξιδιού, όπως έκανα φέτος το καλοκαίρι, φυσικά και ήταν θέμα στις συζητήσεις μας τα προβλήματα και η κούραση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.

Έτσι:

Ο συνταξιδιώτης μου με Vstrom 650 μου έθεσε πολλές φορές την κούραση που του εμφανίστηκε στα κάτω άκρα, καθώς εκεί συγκέντρωσε την περισσότερη κούραση. Κάτι τέτοιο σε εμένα δεν παρουσιάστηκε, μολονότι δεν είμαι και τόσο γυμνασμένος όσο ο φίλος μου με το Vstrom.
    Από την άλλη είχε σαφώς καλύτερη προστασία από τον αέρα, κάτι όμως που εμένα δεν με κούρασε αν και δεν είχα την ανάλογη προστασία.

Δεν υπερασπίζομαι ούτε τη Honda ούτε το CBF, ούτε με νοιάζει να χαρακτηριστεί η μία μοτοσυκλέτα καλύτερη από την άλλη, αφού από την μία είμαι Suzukiκός από τα γενοφάσκια μου και από την άλλη θεωρώ ότι και οι δύο αυτές μοτό είναι κατά γενικές γραμμές πολύ καλές.

Στο άλλο θέμα τώρα, της ενημέρωσής σας.....

Τα μειονεκτήματα του CBF είναι αρκετά αναφορικά με αυτό το ταξίδι που έγινε. Ειδικότερα:
    α) η λειτουργία του κινητήρα σε υψηλά επίπεδα από τη θάλασσα, πχ. 2800μ ήταν απλά ΧΑΛΙΑ. Τα καρμπυρατέρ μου δημιούργησαν επικίνδυνα προβλήματα καθώς σε τέτοιο υψόμετρο μετέτρεπαν το CBF μου σε 250 μονοκύλινδρο.
    β) στο σφιχτό στροφιλίκι η αδυναμία του κινητήρα χαμηλά οδηγούσε σε τρελό κυνηγητό σχέσεων και στροφών, κάτι που είχε αρνητικές συνέπειες τόσο στην κούραση του αναβάτη όσο και στην κατανάλωση, με την τιμή του λίτρου στα 1,44?.
    γ) η αυτονομία του ρεζερβουάρ των 19 λίτρων δεν με άφησε πουθενά αλλά μου είχε δημιουργήσει ένα άγχος καθώς περιοριζόταν στα 190 έως 240 χιλιόμετρα.

Τα πλεονεκτήματα του CBF συγκριτικά ήταν τα εξής:
    α) με παρόμοιο "φόρτωμα" και ίδιους αναβάτες, το CBF μπορούσε να κρατήσει στον αυτοκινητόδρομο μεγαλύτερη Μ.Ω ταχύτητα, πράγμα όμως άχρηστο, αφού φορτωμένος δεν μπορείς να κάνεις 450χλμ κάθε μέρα με 160+, οπότε και περιοριζόμασταν στα 130-140χλμ/ώρα.
    β) τα φρεναρίσματα και οι διορθώσεις στις σφιχτές στροφές των Άλπεων, δίνουν έναν πόντο παραπάνω στο CBF, καθώς δεν αντιμετώπισα πουθενά γλιστρίματα. Τα πλαίσια και των δύο μοτό ήταν καταπληκτικά.

Στο δια ταύτα...

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο κολλητός με το Vstrom έκανε πιο ευχάριστο ταξίδι από εμένα, αφού τα υπερ και τα κατά των δύο αυτών μοτο γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του Σούζουκα. Πιστεύω ότι δεν θα υποστήριζα όμως κάτι τέτοιο αν η συμπεριφορά του CBF μου στα υψόμετρα ήταν διαφορετική.

Ευχαρίστως να διευκρινίσω και άλλες λεπτομέρειες αν μου ζητηθεί

Καλά μας χιλιόμετρα.

ΥΓ: η κίνηση στην πόλη αλλά και σε κοντινά ταξίδια με το CBF είναι ικανοποιητικότατη. Ελπίζω να μπορώ να πω το ίδιο και με το καινούριο μου GSF1250S

1. Προφανως δεν εχεις προμηθευτει τη μεγαλη ζελατινα για τον ανεμο.
    Το v-strom ειναι κατσικι συγριτικα με το cbf αυτο σημενει πιο πολυ ανεμος απο παντου.

2. Ο κινητηρας του cbf χαμηλα εχει ροπη, δε καταλαβενω τι θες να πεις ακριβως.
    Μηπως επειδη το δυκιλινδρο παει ακομα καλυτερα στις χαμηλες σου φενοταν πως
    ειναι πιο ανετα αυτος?

3. Γιατι το v-strom τι αυτονομια εχει και το βαζεις στα αρνητικα του cbf??

Γιατι ο φιλος σου εκανε καλυτερο ταξιδι αφου αυτος παραπονιοταν?

Μπερδεμενα μας τα λες.. αλλα γουσταρω..

..synexeia...

1) ήμουν με τη νορμάλ ζελατίνα

2) το CBF δεν ροπή χαμηλά αλλά ελαστικότητα, καθώς δεν κλωτσάει αλλά και δεν τραβάει όμως... σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια. Το Vstrom από χαμηλά ... οργώνει.

3) το Vstrom έβγαζε γύρω στα 300+χλμ άνετα, οπότε και ανάμεσα στις Άλπεις δεν είχε πρόβλημα

4) ο φίλος παραπονιόταν για κούραση εγώ για τη λειτουργία του κινητήρα στο υψόμετρο

Δεν θα με πείραζε να πιαστεί ο κώλος... αρκεί να πήγαινε το μηχανάκι.....

το πουλάω....

http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=47616

Χεχε, εισαι ποντιος ετσι?

Μαλον απλα θες κατι με πολυ πιο πολυ γκαζι και τωρα το καταλαβες και μας λες ολιγον τι, πιπες
    Εγω προσοπικα σε ενα ταξιδι που ειμαι κουρασμενος θελω ελαστικοτιτα για να χαλαρωσω οχι να οργωνει
    και να πσαχνομαι. Και νομιζω πως ολοι οσοι ταξιδευουνε αυτο θελουνε. Τωρα αν θες να κανεις το ελλαδα - αλπεις dakar super moto gp μαλον πηρες λαθος μηχανακι.

Για την αυτονομια να δεχτω το μειον. Για τα αλλα απλα απαραδεκτος. Με τη ζελατινα μαμα τι περιμενες να κοψεις απο τον αερα..

Έχω και τα δυο μηχανάκια .Για ταξίδια επιλέγω το V-strom [άνεση και αυτονομία] και για γρήγορες στριφτερές βόλτες [Επίδαυρο ,Αγ. Γιάννη Ρώσο] CBF.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Βιντεακι απο εκδρομες και ταξιδια μου
    από Pattaya boy στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 15/03/2013, 21:02
  2. Άνεση και ανέχεια.
    από menos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2010, 18:54
  3. Μονοκύλινδρο και ταξίδια
    από S705 στο forum Off topic