Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 65

Θέμα: Νεος εκλογικός (αστυ)νόμος

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Δε θεωρώ τιποτα το συμπτωματικό, θεωρώ πολύ απλά οτι η κάθε κυβέρνηση που νομοθετεί έχει την ευχέρεια να οριζει και τον εκλογικό νόμο. Μάλιστα υπάρχει η δικλείδα ασφαλείας σύμφωνα με την οποία αν δεν εχει 200 ψήφους ο νόμος ισχύει απο τις μεθεπόμενες εκλογές και όχι απο τις επόμενες οπότε δεν μπορεί αμεσα να ωφεληθεί ο νομοθετών.

Επισης, απλή αναλογική σημαίνει όλη η χώρα μία εκλογική περιφέρεια και λίστα, όχι σταυροδότηση. Δεν είναι τόσο απλό και σημαίνει οτι η κάθε κομματική νομενκλατουρα θα αποφασίζει ποιοι θα είναι βουλευτές. Τουλάχιστον τώρα υπάρχει ο τρόπος ο ψηφοφόρος να επιλέξει.

Η πρόσφατη ψήφος στα μικρά κόμματα δεν είναι απαραίτητα κάτι που θα επαναληφθεί. Και το 89 το ίδιο έγινε, είχαμε πάλι 5 κόμματα και το '93 είχαμε μόνο 3 (ο συν δε μπήκε στη βουλή τότε).

Ο μεσαίωνας είναι άσχετος.... Στο δεύτερο ερώτημα, προσωπικά προτιμώ σχετικά εύκολη αυτοδυναμία απο την παπαρολογία των κυβερνήσεων συνεργασίας που δεν προκειται να προχωρήσουν ποτέ.

Μια χαρά είμαστε με την ενισχυμένη αναλογική, μια φορά δοκιμάστηκε η απλή και για 1 χρόνο μαλακιζόμασταν

no thanx

Η δικλειδα ασφαλειας που λες ειναι δικλειδα ασφαλειας του δικομματισμου. Σιγα μην αλλαξει ο πρωτος ειδικα αν τον συμφερουν τα γκαλοπ τον νομο. Ο ορισμος της απλης αναλογικης που δινεις απο που βγηκε; Εγω νομιζω οτι ενα συστημα απλης αναλογικης με εδρες οπως και τωρα χωρις bonus στους 2 μεγαλους και χωρις μεταφορες απο εδρα σε εδρα ψηφων ειναι το καλυτερο δυνατον. Ετσι θα εκφραστει ο λαος και ας βγαλουν ακρη αυτοι μετα πως θα κυβερνησουνε.

Λες οτι μια φορα δοκιμαστηκε η απλη και για 1 χρονο δεν εγινε τιποτα. Ενω τα υπολοιπα 60 χρονια απο την Κατοχη και δωθε τα καναμε ολα σωστα. Απλη απλουστατη αναλογικη ειναι η μονη καθαρα δημοκρατικη μεθοδος εκλογων για εμενα. Δεν ειναι δυνατον να με κυβερναει ο 30.75%. Ας τα βρει με τον 28.5% και ας κανουν κυβερνηση. Ετσι και αλλιως τα ιδια ειναι. Και αμα δεν τα βρουνε παλι εκλογες και ας αποφασισουμε ΕΜΕΙΣ.Οχι ΑΥΤΟΙ.

Edit
    Συμφωνω με τα λευκα. Οσο για την αποχη ομως δεν ειναι καθολου ασχετο. Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.Οσοι δεν ασκουνε το δικαιωμα τους εχουν κυρωσεις βαση νομου.Αλλα σιγα μην τους κυνηγησουνε.Εδω παλευουνε να βγαλουνε οσους πιο πολλους γινεται εξω απο το κολπο.Ειδικα τους νεους.

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Απλη απλουστατη αναλογικη ειναι η μονη καθαρα δημοκρατικη μεθοδος εκλογων για εμενα.
    Ωραία....

Και γιατί δεν την επιλέγει ο λαός τότε;

(εννοώ γιατί δεν ψηφίζει κόμματα που την υποστηρίζουν; )
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Κανενας δεν ειπε οτι τα μικρα κομματα και φυσικα μιλαω για ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν εχουν σημαντικο μεριδιο ευθυνης για τα οσα γινονται. Οχι γιατι δεν παλευουν μεσα στην Βουλη αλλα γιατι δεν μπορουν να ενωσουν την Αριστερα σε αυτη την χωρα. Παλευουν μεταξυ τους,ειδικα το ΚΚΕ,χρονια τωρα για το ποιος ειναι πιο αριστερος.Και το γεγονος οτι πολλοι αριστεροι ψηφοφοροι,δικη μου αποψη, εχουν εγκλωβιστει μεσα στο ΠΑΣΟΚ υπο το διλλημα ΠΑΣΟΚ ή Δεξια.Εχει τεραστια δυναμικη η Αριστερα στην χωρα μας η οποια ειναι αδρανης.Με ευθυνη ολων.

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Νομίζω ότι δεν κατάλαβα κάτι!!!

Αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. έχει 152 βουλευτές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πως στην περίπτωση που φύγουν 2 η κυβέρνηση να πέσει και να έχουμε και πάλι εκλογές

Με τον νέο νόμο δεν αυξάνονται και οι βουλευτές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πέσει μια κυβέρνηση τόσο εύκολα????

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Ναι. Εαν ισχυε τωρα ο νομος αυτος θα ειχε 162 βουλευτες η ΝΔ και 10 λιγοτερους το ΠΑΣΟΚ.

Και μιας και ειπαμε καποια νουμερα προς ενημερωση οσων δεν γνωριζουν επειδη η Βουλη ειναι αναθεωρητικη(Αλλαγη Συνταγματος) χρειαζεται η ψηφος 180 βουλευτων για να ισχυσει.Που σημαινει οτι παμε παλι για εκλογες λογικα μεσα σε 2 χρονια το πολυ.152 ΝΔ + καμμια 10αρια του ΛΑΟΣ(εαν ειναι υπερ) δεν βγαινει και παλι.Συνεργασια με αλλα κομματα αποκλειω λογω αναταραξεων στο ΠΑΣΟΚ οποτε παμε παλι

EDIT
    Σε μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης ανάγεται ο νέος εκλογικός νόμος, ο οποίος αναμένεται να αυξήσει την πριμοδότηση των εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα στις εκλογές αλλά και αποκλεισμό από αυτή σε περίπτωση συνασπισμού κομμάτων.

Πηγη http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/170096.html

Εγω ρωταω γιατι η κυβερνηση του 1/3 θελει να αποκλεισει τις συνεργασιες.
    Ακρως αντιδημοκρατικος νομος...Θα πεσουν πολλες μασκες...

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Μια ζωη τα ιδια. Μια ζωη πριν και μετα απο καθε εκλογες το ιδιο ρητο:Οι καιροι ειναι δυσκολοι εχουμε πολλες προκλησεις,παραλαβαμε χαος κτλ κτλ. Και επειδη τριξανε οι καρεκλες τους στις προσφατες πρεπει να το διορθωσουνε βαση νομου. Τι να διορθωσουνε;Μα φυσικα τον σοφο λαο ο οποιος τους εδωσε σαφη εντολη τιμωντας τους με την ψηφο του....

Μιλαει ο Κωστακης για κοινωνικη εντολη(οπως θα ελεγε και ο αλλος -ακης)

Μια απλη πραξη μας δειχνει οτι: Η ΝΔ πηρε 41% περιπου αυτων που ψηφισανε. Αυτοι ομως ηταν το 75% ισως και λιγοτερο δεν θυμαμαι ακριβως,του εκλογικου σωματος. Δεν ειναι απολυτα τα νουμερα (πχ 41.38% και 73.2354235423%) αλλα καταλαβαινετε.

41χ75=30.75% των Ελληνων που εχουν δικαιωμα ψηφου εδωσαν λοιπον σαφη εντολη στην ΝΔ. Οποτε στην ουσια ουτε ο ενας στους τρεις δεν ψηφισε ΝΔ.

Αλλα η εντολη ειναι σαφης.
    ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ
    εχω βαρεθει να ακουω αυτη τη μπαρουφα....

υποθετικός και χωρις κανενα στοιχείο ο σκεπτικισμός σου

ευκολα και χωρις να μου πεις ΤΙΠΟΤΑ μπορω να ισχυριστώ οτι οσοι δε ψηφησαν... ειχαν σκοπο να ψηφισουν ΝΔ στις εκλογες ...αλλα δε πηγαν για Χ λογους...

αρα το πρωτο κομμα ειχε μεγαλύτερο ποσοστο ακομα και απο αυτο που πηρε...

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ? ΟΧΙ!!!

Νταβατζηδες εσας στην προθεση των ανθρώπων που δε ψήφησαν... δε σας εβαλε κανεις... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!

μας αρεσει -δε μας αρεσει... ο λαος αποφασισε και εδωσε εντολη διακυβέρνησης στην υπαρχουσα κυβερνηση.+_

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ
    Πριν πω την γνώμη μου για το θέμα,
    ας ανατρέξουμε πίσω στο χρόνο την Αθηναϊκή Δημοκρατία.

Μετά την συνέλευση της τότε "βουλής" αφού ο καθένας ανέπτυσε τις απόψεις του και υποστήριζε την πολιτική του, είχε δικαίωμα οποιοσδήποτε πολίτης να ανέβει στο βήμα και να κάνει ερωτήσεις ή να κριτικάρει ή να αμφισβητήσει. Θα μπορούσε δηλαδή να υποστηρίξει μία άποψη που θα άνηκε -με τους σημερινούς όρους της πολιτικής - από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά.

Αυτό σήμερα δεν υπάρχει στα πολιτικά συστήματα και ουσιαστικά έχουμε μία ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ δημοκρατία(για να μην πω δικομματική δημοκρατία).
    Άλλοτε όμως είναι τρικομματική(ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ) και κάποιες άλλες φορές 5κομματική όπως σήμερα ώστε να εκφράζεται όλο το φάσμα των πολιτικών απόψεων. Αποφάσισε το κυβερνόν κόμμα ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε στο σύστημα που είχαμε μέχρι σήμερα με τα δύο κόμματα της εξουσίας να πρωταγωνιστούν και το ΚΚΕ να είναι ουσιαστικά κομπάρσος που δεν μπορεί να επηρρεάσει τους σχεδιασμούς του κυβερνώντος κόμματος.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα είδος αντιπροσωπευτικού-ολιγαρχικού συστήματος με δημοκρατικές διαδικασίες.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη χώρα. Εκεί που ... πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί γινόμαστε . :hypnotize
    Πάντα όρθιοι

Αν λοιπόν βγει μια κυβέρνηση οριακά και πάρει και άλλες 10 έδρες δεν παίζει να αλλάξει πριν την τετραετία και να κάνει και ότι γουστάρει κατά την διακυβέρνηση!!!!

Μήπως πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι σε λίγο θα έχουμε ολιγαρχία και δεν θα το έχουμε πάρει χαμπάρι????

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    εχω βαρεθει να ακουω αυτη τη μπαρουφα....

υποθετικός και χωρις κανενα στοιχείο ο σκεπτικισμός σου

ευκολα και χωρις να μου πεις ΤΙΠΟΤΑ μπορω να ισχυριστώ οτι οσοι δε ψηφησαν... ειχαν σκοπο να ψηφισουν ΝΔ στις εκλογες ...αλλα δε πηγαν για Χ λογους...

αρα το πρωτο κομμα ειχε μεγαλύτερο ποσοστο ακομα και απο αυτο που πηρε...

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ? ΟΧΙ!!!

Νταβατζηδες εσας στην προθεση των ανθρώπων που δε ψήφησαν... δε σας εβαλε κανεις... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!

μας αρεσει -δε μας αρεσει... ο λαος αποφασισε και εδωσε εντολη διακυβέρνησης στην υπαρχουσα κυβερνηση.+_
    Φυσικα και μπορω να το αμφισβητησω.
    Εξ ορισμου υποθεση ειναι αυτο που λες οτι θα ψηφιζανε ΝΔ και εντελως αστοχο το <<δεν πηγε το 25% για Χ λογους>>.
    Και στην τελικη πες μου εσυ ενα λογο πραγματικο που ειχαν αυτοι οι ανθρωποι σαν εσενα και εμενα να μην πανε να ψηφισουν.

Α συγνωμη εγω καταδικαστηκα ως νταβατζης οποτε δεν ειμαι σαν εσενα....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Αν λοιπόν βγει μια κυβέρνηση οριακά και πάρει και άλλες 10 έδρες δεν παίζει να αλλάξει πριν την τετραετία και να κάνει και ότι γουστάρει κατά την διακυβέρνηση!!!!
    Μήπως πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι σε λίγο θα έχουμε ολιγαρχία και δεν θα το έχουμε πάρει χαμπάρι????
    ΕΣΥ εχεις το μαχαιρι ΕΣΥ και το καρπουζι (ΨΗΦΟΣ).....

Το μαχαιρι δεν κοβει φιλος.Και με τον νεο νομο ουτε καν θα γρατζουναει.

Φυσικα και μπορω να το αμφισβητησω.
    Εξ ορισμου υποθεση ειναι αυτο που λες οτι θα ψηφιζανε ΝΔ και εντελως αστοχο το <<δεν πηγε το 25% για Χ λογους>>.
    Και στην τελικη πες μου εσυ ενα λογο πραγματικο που ειχαν αυτοι οι ανθρωποι σαν εσενα και εμενα να μην πανε να ψηφισουν.

Α συγνωμη εγω καταδικαστηκα ως νταβατζης οποτε δεν ειμαι σαν εσενα....
    ΠΩΣ ΡΕ ΦΙΛΕ????????????????? ΜΕ ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ??????????????

ΠΑΛΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ?????????

Μόνη μου δεν έχω τίποτα γιατί δεν είμαστε 3 ψηφοφόροι στην Ελλάδα, αλλά 11.000.000!!!!

Άρα λοιπόν δεν φτάνει να το ξέρω εγώ! Πρέπει να το μάθουν πολλοί περισσότεροι!!!!

Το μαχαιρι δεν κοβει φιλος.Και με τον νεο νομο ουτε καν θα γρατζουναει.
    ΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ..... ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ??

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΛΕΕΙ 41,ΚΑΤΙ %.... ΚΑΝΤΟ 20% ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ!!!!!!!

ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.....!!!!!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Μόνη μου δεν έχω τίποτα γιατί δεν είμαστε 3 ψηφοφόροι στην Ελλάδα, αλλά 11.000.000!!!!
    Άρα λοιπόν δεν φτάνει να το ξέρω εγώ! Πρέπει να το μάθουν πολλοί περισσότεροι!!!!
    μαζι σου!

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Νέος νόμος για τα ζώα συντροφιάς.
    από takis-kk στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2012, 12:47
  2. kw-νεος νομος
    από STATHIS_XR στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2010, 18:58
  3. Νέος νόμος περί ασφαλειών