Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 20

Θέμα: Νέος νόμος περί ασφαλειών

Πολυτεχνίτης Το avatar του/της MuayThai

Νέος νόμος περί ασφαλειών

Σήμερα το πρωί πήρα τη γενναία απόφαση να πάω στη Συγγρού για να αλλάξω την ασφάλεια μου

καθώς άλλαξα μοτοσυκλέτα..

Το είχα ξανακάνει και πίστευα πως μέσα σε λίγη ώρα θα είχα μεταφέρει την ασφάλεια στην

καινούργια μηχανή πληρώνοντας κάποια διαφορά. Σημειωτέον την ασφάλεια την είχα κάνει πρίν

10 μέρες με 6μηνη ισχύ για την παλιά μου μηχανή. Εκεί όμως επιβεβαιώθηκαν όσα κατά τύχη είχα

ακούσει.. Έχει αλλάξει ο νόμος, ώστε να μην υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα πλέον, και δύο είναι

τα ενδεχόμενα:

1. Προσκομίζεις αντίγραφο της νέας ασφάλειας που έχει κάνει ο αγοραστής και κάνεις την αλλαγή

ή παίρνεις τα χρήματα σου πίσω σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρεσαι για νέα ασφάλεια.

2. Πουλάς στον αγοραστή την παλιά σου ασφάλεια ή μπορεί να γίνει αμοιβαία ανταλλαγή

ασφαλειών σε περίπτωση ανταλλαγής μηχανών.

Τελικά πήρα τηλ τον αγοραστή και αν είμαι τυχερός και με εξυπηρετήσει θα πάρω τα χρήματα μου

πίσω από την ασφαλιστική αλλιώς θα κλαίω 115 ευρώ για 6 μηνη ασφάλεια που δεν εχω

χρησιμοποιήσει καν..

Αυτά προς ενημέρωση...

Βασικά ξέχασα να πώ πως μου φαίνεται καθαρά μόνο ως ταλαιπωρία αφού πάλι είναι στο χέρι του

αγοραστή αν θα κάνει ασφάλεια οπότε αυτός που θα ταλαιπωρείται είναι ο πωλητής ο οποίος θα

χάνει την ισχύ της προγούμενης ασφάλειας του. Δηλαδή πάλι ανασφάλιστα οχήμτα.. δηλαδή

κάνανε μια τρύπα στο νερό..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    γιατί δεν πήρες τα χρήματα σου πίσω;

Και μετά κάνεις μια νέα ασφάλεια, μετά απο μερικές μέρες, στην ίδια εταιρία... ούτως ή άλλως η διαβάθμιση σου όσον αφορά σαν οδηγός δεν αλλάζει... παραμένει η ίδια σαν κατηγορία, καθώς φαίνεται και στα αρχεία τους, αλλά και στην ημερομηνία του διπλώματος σου , που δεν σε ορίζει ώς νέο οδηγό.

Αυτά νομίζω μπορεί να στα πεί και ο ασφαλιστής σου.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    γιατί δεν πήρες τα χρήματα σου πίσω;

Gandalf
    Ακριβώς και γω αυτό ζήτησα να πάρω τα χρήματα μου πίσω αλλά για να γίνει αυτό πρέπει από δω

και πέρα να προσκομίζεις αντίγραφο της νέας ασφάλειας που έχει κάνει στη μηχανή ο αγοραστής..

Κατά τα άλλα ήταν πρόθυμοι να μου κάνουν μια νέα ασφάλεια πληρώνοντας φυσικά κανονικά όλο

το ποσό...

να ρωτήσω ....

πιάνομαι απο το
    Έχει αλλάξει ο νόμος, ώστε να μην υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα πλέον
    είναι σίγουρα λόγω νομοθετικής απαίτησης? ή απλά το έχουν ρυθμίσει έτσι μεταξύ τους οι ασφαλιστικές???

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    να ρωτήσω ....

πιάνομαι απο το

είναι σίγουρα λόγω νομοθετικής απαίτησης? ή απλά το έχουν ρυθμίσει έτσι μεταξύ τους οι ασφαλιστικές???
    Η αλήθεια είναι πως έτσι μου το είπε ο ασφαλιστής οπότε δε γνωρίζω προσωπικά πως προέκυψε..

Ρε συ φίλε... μου κάνει περιέργο... δηλαδή αν εγώ το δώσω στην μάντρα το δικό μου Ι.Χ. ανταλλαγή και πάρω ενα άλλο , τι γίνεται με την ασφάλεια, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει αγοραστής που θα το κυκλοφορήσει για να κάνει νέα;

Υπάρχει κανείς ασφαλιστής να μας διαφωτίσει λίγο περισσότερο, γιατί το θέμα δεν είναι για πλάκα... Εκτός και αν λίγο πριν πουλήσουμε το όχημα , φροντίζουμε να λήγει η ασφάλεια και να μην την ανανεώνουμε με όποιους κινδύνους κρύβει αυτό.

Χώρια που αν ήταν νομοθετική ρύθμιση δεν θα το είχαν αναφέρει και στα ΜΜΕ που ψοφάνε για κάτι τέτοια;.... σαν μεταξύ τους συμφωνία μου κάνει αυτό.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

παραθέτω αυτό που βρήκα...

Χρήσιμες συμβουλές
    Σε περίπτωση πώλησης δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου του ύπο μεταβίβαση οχήματος. Θα πρέπει να πληροφορήσετε το νέο αγοραστή να ασφαλίσει το αυτοκίνητο με νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, μια και η ασφάλιση δεν μεταβιβάζεται. Εσείς τώρα αν δεν αγοράσετε νέο αυτοκίνητο θα πρέπει να επιστρέψετε τη βεβαίωση ασφάλισης και το ειδικό σήμα στην ασφαλιστική σας εταιρεία και εγγράφως να ζητήσετε την ακύρωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας, καθώς και την επιστροφή των τυχών μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων. Αν όμως αγοράσετε νέο αυτοκίνητο, μπορείτε να το ασφαλίσετε στο παλαιό σας συμβόλαιο εφ' όσον εγγράφως ενημερώσετε την ασφαλιστική εταιρεία για τα νέα στοιχεία του αυτοκινήτου σας και για τις τυχόν νέες καλύψεις που θα θέλατε να περιλαμβάνει στο εξής το συμβόλαιό σας.
    πηγή: http://www.center-car.gr/asfalistra.php

Η πώληση και η μεταβίβαση ενός αυτοκινήτου από τον παλιό ιδιοκτήτη του σε νέο δεν αφήνουν ανεπηρέαστη και την υπάρχουσα ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινήτου. Ο παλιός ιδιοκτήτης οφείλει να γνωστοποιήσει γραπτώς στην ασφαλιστική του εταιρεία την πώληση του ασφαλισμένου αυτοκινήτου σε νέο ιδιοκτήτη και να ζητήσει τη λύση της ασφαλιστικής του συμβάσεως όσον αφορά το αυτοκίνητο αυτό. Η ασφαλιστική εταιρεία στην περίπτωση αυτή θα προχωρήσει σε ακύρωση της ασφαλιστικής σύμβασης και θα πρέπει να αποστείλει σχετική γνωστοποίηση στον παλιό ιδιοκτήτη - ασφαλισμένο της. Μετά την πάροδο 16 ημερών από τη γνωστοποίηση αυτή της ασφαλιστικής εταιρείας δεν θα ευθύνεται αυτή για οποιοδήποτε ατύχημα προκληθεί από το πωληθέν αυτοκίνητο. Αν συμβεί όμως ατύχημα μέσα στο διάστημα των 16 αυτών ημερών, η ασφαλιστική εταιρεία θα ευθύνεται να αποζημιώσει τον ζημιωθέντα τρίτο. Μπορεί βεβαίως ο νέος ιδιοκτήτης να ασφαλίσει το πωληθέν αυτοκίνητο σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία. Σε μία τέτοια περίπτωση, εάν συμβεί ατύχημα μέσα στο παραπάνω διάστημα των 16 ημερών που πρέπει να περάσουν για να "ελευθερωθεί" η προηγούμενη ασφαλιστική εταιρεία, τις ζημιές του ζημιωθέντα τρίτου θα τις καλύψει η νέα ασφαλιστική εταιρεία, εφόσον βέβαια η νέα ασφαλιστική σύμβαση θα έχει συναφθεί πριν από την ημερομηνία του ατυχήματος. Όλα τα παραπάνω αφορούν την περίπτωση που ο παλιός ιδιοκτήτης θα γνωστοποιήσει την πώληση του αυτοκινήτου του στην ασφαλιστική του εταιρεία. Αν όμως δεν προχωρήσει στην γνωστοποίηση αυτή, η ασφαλιστική σύμβαση λύνεται μεν αυτοδικαίως, μετά την πάροδο 15 ημερών από την πώληση του αυτοκινήτου, πλην όμως αυτό αφορά τις σχέσεις της ασφαλιστικής εταιρείας με τον παλιό ιδιοκτήτη. Ως προς τους τρίτους όμως η ασφαλιστική εταιρεία εξακολουθεί να ευθύνεται και έτσι εάν το πωληθέν αυτοκίνητο, που δεν έχει ασφαλιστεί από τον νέο ιδιοκτήτη του σε κάποια ασφαλιστική εταιρεία, προκαλέσει ατύχημα, μετά την πώλησή του στον νέο ιδιοκτήτη του η ασφαλιστική εταιρεία του παλιού ιδιοκτήτη θα πρέπει να αποζημιώσει τον ζημιωθέντα τρίτο. Στη συνέχεια όμως θα στραφεί κατά του παλιού ιδιοκτήτη που δεν της γνωστοποίησε την πώληση του ασφαλισμένου αυτοκινήτου και θα του ζητήσει να της καταβάλει όποιο ποσό αυτή κατέβαλε στον ζημιωθέντα τρίτο. Όπως λοιπόν φαίνεται από τα παραπάνω, σε περίπτωση πώλησης ενός αυτοκινήτου, είναι πολύ σημαντικό ο παλιός ιδιοκτήτης του να δηλώνει γραπτώς τη μεταβίβασή του στην ασφαλιστική του εταιρεία, ώστε να μην προκύπτουν τα παραπάνω προβλήματα
    πηγή: www.autotriti.gr

Αν τώρα διά νόμου δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση ασφαλειών, τότε τι στο καλό λένε για ανταλλαγή μεταξύ αγοραστή και πωλητή οχημάτων;... μήπως δεν τα κατάλαβες ή δεν στα είπαν καλά;

Gandalf

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    μήπως δεν τα κατάλαβες ή δεν στα είπαν καλά;

Δεν εχει ερθει καμμια εγκυκλιος απο καμμια εταιρια να λεει κατι τετοιο στο γραφειο μου....Πας το παλιο συμβολαιο για ακυρωση ωστε να παρεις τα λεφτα σου και βγαζεις καινουριο για την καινουρια μηχανη.

Παιδιά μόλις επέστρεψα από την ασφαλιστική...

Μου έδωσε ο αγοραστής αντίγραφο της νέας ασφάλειας και μου ακύρωσαν τη δικιά μου και θα πάρω

τα λεφτά πίσω...

Ρώτησα και μου είπαν πως είναι καινούργιος νόμος και όχι συμφωνία μεταξύ των εταιρειών..

Από κει και πέρα έκανα και νέα ασφάλεια για το καινούργιο μοτόρι..

Το θέμα είναι πως δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα...και ήμουν από τους πρώτους "τυχερούς"

Αυτά..

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Συγνώμη, επειδή δε πολυκατάλαβα, ας μου απαντήσει κάπιος σε αυτό.
    Αν εγώ αγοράσω ένα μεταχειρισμένο μηχανάκι από ιδιώτη που το έχει ασφαλισμένο τι γίνετε?
    Χρειάζεται να κάνω ασφάλεια καινούρια ή μεταβιβάζεται η ασφάλεια που ήδη υπάρχει σε μένα & πως?
    Ευχαριστώ & sorry αν ρωτάω τα ίδια.

Με την μεταβίβαση παύει να ισχύει η ασφάλεια του προηγούμενου. Το έκαναν αυτό γιατι κυκλοφορούσαν πολλά ανασφάλιστα οχήματα με αυτόν τον τρόπο, και σε περίπτωση ατυχήματος δεν έβρισκες άκρη. Μόνο είναι στο όνομά σου και τα δύο οχήματα, μπορείς να το κάνεις αυτό, νομίζω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Συγνώμη, επειδή δε πολυκατάλαβα, ας μου απαντήσει κάπιος σε αυτό.
    Αν εγώ αγοράσω ένα μεταχειρισμένο μηχανάκι από ιδιώτη που το έχει ασφαλισμένο τι γίνετε?
    Χρειάζεται να κάνω ασφάλεια καινούρια ή μεταβιβάζεται η ασφάλεια που ήδη υπάρχει σε μένα & πως?
    Ευχαριστώ & sorry αν ρωτάω τα ίδια.

Σύμφωνα πάντα με αυτά που μου είπαν και τα μεταφέρω ακριβώς..εσύ σαν αγοραστής δεν εχεις

κανένα πρόβλημα.. Δηλαδή κάνεις μια νέα ασφάλεια και είσαι εντάξει.. ή σύμφωνα με τα νέα

δεδομένα αγοράζεις από τον πωλητή την παλιά ασφάλεια. Αν ισχύει το 2ο επιτρέπεται πλέον

η μεταβίβαση ασφαλειών δηλαδή η ασφάλεια θα μπορεί να πηγαίνει πακέτο με το όχημα ανεξάρτητα

το όνομα στο οποίο είναι..

Επαναλαμβάνω αν ισχύουν όσα μου είπαν και δεν έπεσα σε χαζό.. αν και τα άκουσα από 3 διαφορετικούς ασφαλιστές καθώς πήρα τηλέφωνο και άλλους..

Μπάχαλο.. και παρακαλώ αν είναι κανείς ασφαλιστής να μας διαφωτίσει...

Εμμένω στην απορία μου. Αν εγώ πάω και δώσω ενα Ι.Χ. στην μάντρα που δεν είναι ουσιαστικά αγοραστής και έχω μια ασφαλεία που έχει ακόμα διάρκεια ζωής κοντά στους 6 μήνες τι γίνεται;... χάνω τα λεφτά μου;... μπορεί να μεταβιβαστεί η ασφάλεια απο μένα σαν πωλητής στο νέο όχημα σαν αγοραστής;

Τι γίνεται αν το όχημα είναι καινούριο και δεν έχω κυριότητα , όπου εκεί πρέπει να αλλάξεις το συμβόλαιο (στα αυτοκίνητα) και να βάλεις κλοπή κτλ... πληρώνεις την διαφορά;

Παιδιά διαφωτίστε , γιατί πραγματικά αν ισχύει αυτό που έχει ειπωθεί τώρα, θα έχουμε πολλά να μάθουμε για να μην χάσουμε τα λεφτά μας.

Gandalf

Οχι ρε παιδια....Απλα οταν αλλαζει καποιος οχημα ακυρωνει το προηγουμενο συμβολαιο και κανει καινουριο,δεν μπορει να αλλαξει το οχημα στο υπαρχον συμβολαιο...

Στελνεις το συμβολαιο πισω το ακυρωνεις κανεις καινουριο και περνεις τα λεφτα σου απο το παλιο....Δεν συμψηφιζονται....

Δεν ειναι και πολυ καινουριο θεμα αλλα ετσι οπως τα εγραψε ο φιλος στην αρχη δεν εβγαζα ακρη...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Νέος νόμος για τα ζώα συντροφιάς.
    από takis-kk στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2012, 12:47
  2. kw-νεος νομος
    από STATHIS_XR στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2010, 18:58
  3. Περι Γαμου
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ