Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ειλικρινά δεν εχω ιδέα...
Σιγα σιγα επανερχετε στα καλα του.....![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ειλικρινά δεν εχω ιδέα...
Σιγα σιγα επανερχετε στα καλα του.....![]()
Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)
www.elnak-seaside.blogspot.com
Λοιπον, για το σαπιλα:
Δεν ανεβαζα πανω απο 4-5000 στροφες σε ολες τις ταχυτητες!!!
Τα μπουζι ξερω να τα διαβαζω στο περιπου χαρη στην ιστοσελιδα του DAN MOTORCYCLE REPAIR
αλλα ειναι καπως δυσκολο να κατσω μονος μου να το κανω λογω της απειριας μου.
Για τον παππου:
Εχει πειραχτει το κεντρικο ζιγκλερ μονο, δεν εχει αλαχτει τιποτα αλλο και ισως να πειραξε τη βιδα που βαζει αερα (δεν ειμαι σιγουρος θα μαθω αν και ψιλοβαριεται να απανταει ο μηχανικος μου..)
Η ρυθμιση ηταν παντα με ελευθερο φιλτρο K&N. Στην πρωτη αποπειρα αποτυχιας βγαλαμε το φιλτρο τελιως και αφησαμε μονο το φιλτροκουτι και ανεβασε κανονικα στροφες αν και δε τερματιζε παλι τις στροφες 5+6.
Τρυπες στο φιλτροκουτι δεν εχουν ανιχτει! Ειναι το ιδιο φιλτροκουτι ακριβως που εχει και το Hornet 600 και ο σκοπος μου ειναι να φτασω τις επιδοσεις του HORNET. Το μηχανακι μου ειναι το CBF 600.
Τελος επειδη εχω το manual του Hornet η μονη διαφορα που εχει σε εισαγωγη ειναι οτι εχει το συστημα PAIR (secondary air supply system) οπως το λεει η HONDA. Αυτο φανταζομαι ομως οτι δεν εχει σχεση με την εισαγωγη του αερα αλλα με τη καυση της ακαυστης βενζινης οταν φευγει στην εξαγωγη προς την εξατμιση..?
==
Τελος τα κιτ της dynojet για αυτα τα 2 μοντελα προσφερουν τα εξης και θα θελα να τα ανεφερω να μου πειτε τι κανει το καθετι αν εχετε ορεξη:
CB600F HORNET:
4x MAIN JET DJ108,110,112,114,116 (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΙΓΚΛΕΡ ΥΠΟΘΕΤΩ 1/2 -> ΦΟΥΛ ΓΚΑΖΙ)
4x FUEL NEEDLES DNO307A (Η ΒΕΛΟΝΑ)
4x SLIDE SPRINGS DSP008M (ΤΑ ΕΛΛΑΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ?)
4x Adjusting Washers DW0001 ( Καζανακια? :P )
4x E-clips DE0001 ( Δε γνωριζω.. )
CBF600:
4x MAIN JET DJ98,100,102,104,106 (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΙΓΚΛΕΡ ΥΠΟΘΕΤΩ 1/2 -> ΦΟΥΛ ΓΚΑΖΙ)
4x FUEL NEEDLES DNO124 (Η ΒΕΛΟΝΑ)
==
Αυτο που βλεπω ξεκαθαρα ειναι οτι βαζει μικροτερο ζιγκλερ, διαφορετικη βελονα, και δεν βαζει SLIDE SPRINGS.
Και σου έχουν πει οτι γίνεται ε;Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos82gr
ο σκοπος μου ειναι να φτασω τις επιδοσεις του HORNET. Το μηχανακι μου ειναι το CBF 600.![]()
![]()
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Οχι αλλα ελπιζωΑρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Και σου έχουν πει οτι γίνεται ε;![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Aχα!! Ημουν σίγουρος οτι μόνο κεντρικά ζιγκλερ άλλαξαν στα καρμπυρατερ.Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos82gr
Λοιπον, για το σαπιλα:
Δεν ανεβαζα πανω απο 4-5000 στροφες σε ολες τις ταχυτητες!!!
Τα μπουζι ξερω να τα διαβαζω στο περιπου χαρη στην ιστοσελιδα του DAN MOTORCYCLE REPAIR
αλλα ειναι καπως δυσκολο να κατσω μονος μου να το κανω λογω της απειριας μου.
Για τον παππου:
Εχει πειραχτει το κεντρικο ζιγκλερ μονο, δεν εχει αλαχτει τιποτα αλλο και ισως να πειραξε τη βιδα που βαζει αερα (δεν ειμαι σιγουρος θα μαθω αν και ψιλοβαριεται να απανταει ο μηχανικος μου..)
Η ρυθμιση ηταν παντα με ελευθερο φιλτρο K&N. Στην πρωτη αποπειρα αποτυχιας βγαλαμε το φιλτρο τελιως και αφησαμε μονο το φιλτροκουτι και ανεβασε κανονικα στροφες αν και δε τερματιζε παλι τις στροφες 5+6.
Τρυπες στο φιλτροκουτι δεν εχουν ανιχτει! Ειναι το ιδιο φιλτροκουτι ακριβως που εχει και το Hornet 600 και ο σκοπος μου ειναι να φτασω τις επιδοσεις του HORNET. Το μηχανακι μου ειναι το CBF 600.
Τελος επειδη εχω το manual του Hornet η μονη διαφορα που εχει σε εισαγωγη ειναι οτι εχει το συστημα PAIR (secondary air supply system) οπως το λεει η HONDA. Αυτο φανταζομαι ομως οτι δεν εχει σχεση με την εισαγωγη του αερα αλλα με τη καυση της ακαυστης βενζινης οταν φευγει στην εξαγωγη προς την εξατμιση..?
==
Τελος τα κιτ της dynojet για αυτα τα 2 μοντελα προσφερουν τα εξης και θα θελα να τα ανεφερω να μου πειτε τι κανει το καθετι αν εχετε ορεξη:
CB600F HORNET:
CBF600:
==
Αυτο που βλεπω ξεκαθαρα ειναι οτι βαζει μικροτερο ζιγκλερ, διαφορετικη βελονα, και δεν βαζει SLIDE SPRINGS.
Panos82gr τις επιδόσεος του Hornet δεν νομίζω να τις φτάσεις ποτέ, γιατί εχεις διαφορετικους εκκεντροφόρους και μικρότερα καρμπυρατερ.
Αυτο δεν το εχω ελεγξει αλλά το θεωρώ σίγουρο.
Κατα τα άλλα, κανε αυτό που ειπαμε πιο πάνω. Ανοιξε τρύπες στο φιλτροκούτι και κανε δοκιμες, μετα κάλυψε μερος αυτων και παλι δοκιμες.
Πρόσεξε οι τρύπες να μην ειναι σε 'ασχημο' σημείο και να μην ειναι σε μερος που να μπαίνουν νερα.
Επίσης στα παραπάνω που εβαλες.
4x MAIN JET = κύριο ζιγκλερ
FUEL NEEDLES = Βελόνες
Adjusting Washers = ροδέλες ρύθμισης (για τις μαμα βελόνες)
E-clips = ασφαλειες για τις Dynojet βελόνες που εχουν αυλακώσεις ρυθμισης
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Το καρμπυρατερ στο Hornet και στο cbf ειναι το ιδιο (34αρι) σε αντιθεση με το cbr600f (το πατερα τους) που ειναι 36.
Και οντως οι εκκεντροφοροι ειναι διαφορετικοι!
Αυτο ακριβως φοβομουνα και εγω με το φιλτροκουτι. Τυχον προβληματα με το νερο!
Εντομεταξυ αν δεις το σχεδιαγραμμα, το φιλτροκουτι ειναι ακριβως κατω απο τη σελλα!
Αναρωτιεμε ωρες ωρες πως πηγαινει ο αερας εκει μεσα!!![]()
Εχμ δε πεζει να μπει νερο στο καρμπυρατερ απο αυτο το πραγματακι? Απο οτι καταλαβενω ειναι κατι σα φιλτροχουανι που βαζουνε στα παπια και λογικα θα εχει πολυ καλη εισαγωγη αερα!![]()
Θυμασαι πως λεγεται η πως να το ψαξω για να δω/μαθω τι παιζει?![]()
![]()
Δεν θέλω να το πιστεύω ...Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos82gr
Εχει πειραχτει το κεντρικο ζιγκλερ μονο, δεν εχει αλαχτει τιποτα αλλο και ισως να πειραξε τη βιδα που βαζει αερα (δεν ειμαι σιγουρος θα μαθω αν και ψιλοβαριεται να απανταει ο μηχανικος μου..)![]()
(εκτός αν κάνεις εσύ λάθος και αλλάχτηκε 1 νούμερο παραπάνω στο ζιγκλέρ, π.χ. από 105 έγινε 110)
Να μην μπαίνουμε σε "θεωρητικά" χωράφια, αλλά εφόσον έγινε αλλαγή με μεγαλύτερο main jet έγινε και ρύθμιση για μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα !!
(εκτός αν το μίγμα σου ήταν φτωχό, οπότε ήρθε στα "ίσα" του με την αλλαγή - αλλά τότε ΔΕΝ θα είχες αυξημένη απόδοση - don't ask why plz...)![]()
Η αύξηση της εισαγωγής αέρα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ (αναλογικά) σε όλες τις φάσεις λειτουργίας του carb (πλην ρελαντί), οπότε από τα 3/4 γκαζιού και κάτω θα είχες (έχεις ?) φτωχό μίγμα ...
Generally speaking, κάτι δεν έγινε σωστά στην ρύθμιση !!!![]()
Αυτό που βλέπω εγώ ξεκάθαρα είναι ότι οι διαφορές τους είναι 2 νούμερα ζιγκλέρ ανά ρύθμιση !!Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos82gr
CB600F HORNET:
CBF600:
(δηλ. αν στην Ελλάδα έρχεται το Hornet με 110 main jet, το CBF έρχεται με 100άρι - και στα επίπεδα αυτά πρέπει να μείνουν οι αλλαγές !!!)![]()
Τα "καζανάκια" και τα "δεν γνωρίζω" είναι αποστάτες ρύθμισης (ροδέλες) και ασφάλειες θέσης (ύψους) βελόνας, αντίστοιχα !!![]()
Και το κύριο ζιγκλέρ ΔΕΝ ελέγχει την περιοχή 1/2 -> Φούλα γκάζι, αλλά από 3/4 (με το ζόρι...) μέχρι τέρμα γκάζι !!!![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Απο 108 εγινε 112 το ζιγκλερ παππου! Ενα νουμερο πανω θεωρειται αυτο?
Σύμφωνα με τα κιτς, θεωρείται 2 νούμερα, τέκνον μου ...!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos82gr
Οπως σου ειπε ο μαστορας είναι 2 νούμερα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos82gr
Κατα τύχη οταν ειχα το Kawasaki ZR7 και ψαχνόμουνα, ειχα βάλει κι εγω από 108-112 κύρια ζιγκλερ, και μετα από πολλές δοκιμές το ειχα φέρει σωστά και αποδειχθηκε στο δυναμόμετρο.
Ομως....
ειχα επίσης αλλάξει τα κάτωθι:
ζιγκλέρ ρελαντί 2 νούμερα επάνω.
βελόνες σηκωμένες με ροδέλες.
Φίλτρο ΚΝ, και βγαλμένο τελείως το πάνω μέρος του φιλτρικουτιού.
Εξάτμιση Devil (Ντεβιλιασμένο κοινως).
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
και Μικουνιασμένο ...???Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Ντεβιλιασμένο κοινως![]()