Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 112

Θέμα: Η πεζη, ο βρωμογκαζος και η λογικη μας

Φώτησε μας Θεέ Απόλλωνα!! Το avatar του/της CBF - HRC
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Τώρα για να δικαιολογήσουμε την μαλακία που μας δέρνει, αρχίζουμε την φιλοσοφία του ποιος έχει προτεραιότητα.

Οι πεζοί έχουν πάντα.... ακόμα κι όταν φταίνε!

Δλδ αν σας πεταχτεί ένα παιδάκι απο το πουθενά και το σκοτώσετε, θα κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια και θα λέτε εγώ δεν έφταιγα;

ελεος.....
    Καλησπέρα σε όλους , εγώ απλά θέλω να πω το πόσο τριτοκοσμική χώρα είμαστε και ότι κανείς δεν σέβετ τους κανόνες!
    όλοι μας θα παραπονεθούμε μόλις μας σταματήσει η αστυνομία και μας βεβαιώσει μια παράβαση.
    Πρίν συνεχήσω θέλω να πώ επίσης πως ληπάμαι για το χαμό της μητέρας του φίλου μας.
    Συνεχίζοντας βλέπω πως όλοι σας αναφέρεστε στο γεγονός ότι ο πεζός έχει πάντα δίκιο , αυτό συμβαίνει μόνο στο ελληνιστάν , διότι έμαθα από έναν φίλο μου στη γερμανια , πως εκεί η σειρά προτεραιότητας έχει ώς εξής: Πρώτα η μοτοσικλέτα , Μετά ο πεζός και τέλος το Τετράτροχο , και αυτό διότι λόγο τις ιδιομορφίας της μοτοσικλέτας (δύο τροχοί οι οποίοι μπορούν άνετα να χάσουν την πρόσφυση τους) , μετά ο πεζός διότι κυνδινεύει λιγότερο να πέσει ή να γλυστρίσει , διότι πατάει στα πόδια του , και τέλος τα ιχ , φορτηγά κλπ.
    Εδώ δυστηχώς οι περισσότεροι παραβιάζουν τον ΚΟΚ και δεν γίνεται τίποτα , και άν γίν κάτι όλοι θα πούν ότι φταίει η μοτοσικλέτα (ελληνική νοοτροπία ότι όσοι έχουν μοτο είναικαι αλήτες).
    Πρέπει να μάθουν οι πεζοί τα δικαιώματα και ις υποχρεώσεις τους όταν βρίσκονται στο δρόμο , αλλά και όλοι οι οδηγοί οχημάτων να μην παραβιάζουμε τον ΚΟΚ.
    CBF 600S - HRC

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
    Τι να σημαίνει.. για άλλη μια φορά τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα αλλά σε τόνους του γκρι.
    Και αυτό βαρύ είναι. Λίγο παραπάνω να έτρεχες "εσύ", μια στιγμή να μην το κοίταξε η μάνα του γιατί της έπεσαν οι σακούλες του σούπερμάρκετ από τα χέρια προσπαθώντας να κρατήσει και το παιδί.. πώς να την πεις φόνισσα έτσι αβίαστα;
    Υποτίθεται ότι στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο οδηγός της μηχανής - αυτοκινήτου δεν έχει (σύμφωνα με τον ΚΟΚ) ευθύνη.
    Μην το ξεχνάς γιατί χαλάς το παράδειγμα.

ααα και αυτό που είπα
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    όχι δεν θα κοιμάμαι ήσυχος γιατί θα με φάει το "τί θα μπορούσα να κάνω για να το αποφύγω"..
    γιατί το ξέχασες;;

Σωστό....! δεν σε κάνει δολοφόνο αλλά σκέτα φονιά.....
    φονιάς και δολοφόνος έχουν την ίδια έννοια.

Κι επειδή δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει κι επειδή δεν συμβαίνουν μόνο στους άλλους αυτά...

χαλαρώστε κι οδηγήστε με προσοχή εδώ μέσα στην ζουγκλα του κωλοχανείου!
    + 100000000.....

αν διαβάσεις προσεκτικά όσα έγγραψα θα δεις ότι συμφωνώ απόλυτα με αυτό

Δεν παμε καλα.. Το avatar του/της Daemon
    Να κανω και'γω μια χαζη ερωτηση? Τον πεζο που δεν εχει καμια σχεση με μοτο η αυτ/το και δεν εχει καποιο διπλωμα, ποιος τον εχει μαθει το ΚΟΚ?
    "Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
    "Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"

Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
    Να κανω και'γω μια χαζη ερωτηση? Τον πεζο που δεν εχει καμια σχεση με μοτο η αυτ/το και δεν εχει καποιο διπλωμα, ποιος τον εχει μαθει το ΚΟΚ?
    δηλαδή για να μάθει κάποιος ότι περνάμε απο τη διάβαση και μόνο όταν το φανάρι είναι πράσινο πρέπει να έχει κάποιο δίπλωμα;;;

να μη σχολιάσω βέβαια για την γνώση του ΚΟΚ όσων έχουν ήδη δίπλωμα ....

Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
    Και αυτό βαρύ είναι. Λίγο παραπάνω να έτρεχες "εσύ", μια στιγμή να μην το κοίταξε η μάνα του γιατί της έπεσαν οι σακούλες του σούπερμάρκετ από τα χέρια προσπαθώντας να κρατήσει και το παιδί.. πώς να την πεις φόνισσα έτσι αβίαστα;
    ενώ να πεις τον οδηγό φονιά, μόνο και μόνο επειδή το "θύμα" ήταν πεζός δεν είναι αβίαστο;;

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER

Re: Η πεζη, ο βρωμογκαζος και η λογικη μας

Αρχικά δημιουργήθηκε από MUSTILI
    Με αφορμη μια συζητηση στα στραβα και αναποδα που αναφεροταν στη συγκρουση ενος απο εμας με μια πεζη θα ηθελα να σημειωσω οτι θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την λογικη που μας/σας διεπει οταν κατι τετοιο συμβαινει.

Ξαφνικα εχουμε να κανουμε με γιδια, μοσχαρια, αλλοδαπους, γριες που μπαινουν μπροστα μας στην γρηγορη ζωη μας με τα 4-5 χλμ την ωρα (τοσο αργα ρε παιδι μου) και απο την αλλη εχουμε εμας εναντια στο συστημα που ποοοτε δεν παραβιαζουμε τον ΚΟΚ (ενω οι πεζοι πρεπει να ψαχνουν διαβασεις, οι αλητες).

Προφανως και για ολους εμας/εσας που σας εχει χτυπησει αυτοκινητο ετσι θα αναφερονται καποιοι αλλοι μαγκες σε φορουμ αυτοκινητων π.χ. " Βγηκε το κ...παιδο με το ΧΤ/παπι/hayabusa και τον κολλησα στον τοιχο, το γιδι. Πολυ θα ηθελα να τον σκοτωσω" Ε ! Ωραιο δεν σας φαινεται;

Σας τα γραφω γιατι η μητερα μου πεθανε στις 9/1 υστερα απο 38 μερες στο νοσοκομειο εξ αιτιας μιας τραγικης ασυννενοησιας μεταξυ του οδηγου του αυτοκινητου και της πεζης μητερας μου, μιας φοβερα κακης στιγμης. Ο Dirty Gas ειναι ενα παραδειγμα (δεν εχω τιποτα μαζι σου) και φυσικα και σε μενα εχει τυχει να μου πεταχτει πεζος και βλαστημουσα.

Απλα καμια φορα σκεφτειτε τι λετε, τι γραφετε και πως αντιδρατε...
    κατ αρχην συλλυπητηρια για την μητερα σου!!!

και κατα 2ον δεν θα απαντησω στο μνμ σου γιατι θεωρω οτι εμπεριεχει συναισθηματικη φορτιση, πραγμα το οποιο δε σε αφηνει να δεις τα πραματα στην πραγματικη τους διασταση.

και παλι συλλυπητηρια !!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    ΣΥΜΦΩΝΩ!!! Σωστός!!!
    ΔΙΑΦΩΝΩ !!! Λαθος!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Dirty_Gas
    Αλλά μη μου λες να μην αντιδράω. Δεν αλλάζω γνώμη. Κατεβάζουν το κεφάλι και περνάνε το δρόμο σαν τα ζώα. Ε όχι, δε θα πάρω και το δικό τους φταίξιμο στη πλάτη μου. [/SIZE]
    σε ολα τα αλλα συμφωνω μαζι σου εκτος απο το σημειο που παραθετω !!!

αν βρισκονται σε διαβαση πεζων χωρις σηματοδοτη η σε διαβαση πεζων με σηματοδοτη (πρασινο), καλα κανουν και κατεβαζουν το κεφαλι και περνανε !!!εχουν το δικαιωμα και εμεις την υποχρεωση να κοκαλωσουμε ακομα και οταν δουμε οτι εχουνε τη προθεση να περασουνε, και ας μην το κανουνε στο τελος.

φυσικα αυτο μονο για τις περιπτωσεις που ανεφερα.σε καθε αλλη περιπτωση, ο οποιοσδηποτε πεζος ειναι υπευθυνος των πραξεων του !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Μισό λεπτό για να δούμε τι λέμε.
    Ας αφήσουμε το έχω δίκιο έχεις δίκιο στην άκρη. Να σας πω γιατί οι πεζοί ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ έχουν δίκιο!
    Πρώτον γιατί είναι ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ!!! Είναι σαν να βάζεις έναν ιππότη με πανοπλία και άλογο ενάντια σε έναν πεζό βάρβαρο με το κιλτ του. Μεγάλη διαφορά.
    Δεύτερον, σκεφτείτε πόσο ΧΩΡΟ τους καταλαμβάνουμε. Πεζοδρόμια κλεισμένα από τις μοτοσικλέτες μας διαβάσεις μονίμως αποκλεισμένες από αυτοκίνητα κυρίως αλλά και μηχανές πεζόδρομοι ελάχιστοι οι διαβάσεις δεν τηρούνται από κανέναν μας πόσες φορές δεν έχουν χώρο ούτε καν να κινηθούν από το μπλοκάρισμα;
    Τι θέλετε δηλαδή να κάνουν;
    Τρίτον στην κωλοχώρα που ζούμε μετρά ειδικά στο δρόμο ο νόμος του ισχυρού!!! Έχεις χάμερ; Τελείωσε γαμάς! Έχεις παλιό Λάντα ή τίγκα στη λαμαρίνα αυτοκίνητο παλιό; Το ίδιο. Πόσο σεβόμαστε τους πεζούς; Καθόλου μήπως; Πόση προσοχή τους δίνουμε; Ελάχιστη;;;

Για σκεφτείτε τα όλα αυτά...
    με εχεις εκνευρισει στελιο !!!
    η μπουρδολογια σου δεν εχει τελος !!!
    ακου οι πεζοι εχουνε δικιο γιατι ειναι απροστατευτοι σε σχεση με τα τροχοφορα !!!
    λογικη μπακαλη λεμε τωρα ετσι !!!
    δλδ και οι 2κυκλιστες εχουνε παντα δικιο εναντι των ιχ γιατι ειμαστε απροστατευτοι σε σχεση με αυτα !!! αρα...κοκκινο φαναρι, παραβιαζει η μηχανη, πεφτει πανω της το αμαξι ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΧΙΜΑΝΤΡΑ ΛΕΕΙ: <<ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΗ ΛΑΜΑΡΙΝΑ!!!>>
    αυτα οσον αφορα το πρωτο σκελος της απαντησης σου.

παμε στο 2ο που αναφερεις.

τους καταλαμβανουμε χωρο ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ και δεν θυμαμαι κανεναν να υποστηριζει οτι οποιος ειναι σε 2 ροδες ΔΕΝ ειναι σωνει και ντε ζωο !!!

3ον.
    ποιος διαμορφωνει την χωρα και την κοινωνια ???

το 2ο και το 3ο κομματι ομως δεν εχει να κανει με μοτοσυκλετισμο αλλα με γενικοτερη παιδεια.

το 1ο ειναι για γελια και για κλαματα, σε γενικες γραμμες λοιπον εχουμε να κανουμε με ενα αχρηστο ποστακι. σβηστο καλυτερα.

Τώρα για να δικαιολογήσουμε την μαλακία που μας δέρνει, αρχίζουμε την φιλοσοφία του ποιος έχει προτεραιότητα.

Οι πεζοί έχουν πάντα.... ακόμα κι όταν φταίνε!

Δλδ αν σας πεταχτεί ένα παιδάκι απο το πουθενά και το σκοτώσετε, θα κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια και θα λέτε εγώ δεν έφταιγα;

ελεος.....
    εδω διαφωνω νικο.

δεν γινεται να φταις και παρ ολα αυτα να εχεις δικιο.

και για να απαντησω στην ερωτηση σου.οχι δεν θα κοιμαμαι ησυχος.αλλα δεν θα εχω τυψεις.θα σου πω γιατι.ακομα και σε στενο να γινει μπορει νομιμα να κινουμε με 50 χλμ.πιστευεις οτι αν πεσει με 50χλμ μια μηχανη πανω σε ενα παιδακι δε μπορει να το σκοτωσει???καλλιστα!!!παμε παρακατω λοιπον.κινουμαι νομιμοτατα πεταγεται παιδακι, γρια, whatever και το σκοτωνω. ξερεις μετα τι θα εχω ???οχι τυψεις, αλλα νευρα !!!

νευρα που ενας ασυνειδητος πεζος (ανεξαρτητως ηλικιας, χρωματος, φυλης, κοινωνικης καταστασης κλπ)με υποχρεωσε να σκεφτομαι τα πανικοβλητα ματια του πριν ξεψυχησει !!!

νευρα γιατι θα με εχει βαλει μεσα σε μια κατασταση που δεν θα ηθελα να μπω !!!
    νευρα γιατι αυτος αποφασισε για μενα αν θα με κανει φονια η οχι οπως αναφερεις παρακατω.
    νευρα γιατι δεν σεβαστηκε εμενα με την ενεργεια του.

ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΩΣΩ ΚΑΜΙΑ ΤΥΨΗ Η ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΠΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΥΠΑΡΞΗ !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
    κανεις αντρεα αλλα οταν καναμε καποιοι εδω μεσα την κινηση με την κυκλοφοριακη αγωγη και οδικη παιδεια ΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΨΙΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΟΡΩΝΕΣ !!!

ΑΝΤΕ ....ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ !!!!!!!!!

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    σε ολα τα αλλα συμφωνω μαζι σου εκτος απο το σημειο που παραθετω !!!

αν βρισκονται σε διαβαση πεζων χωρις σηματοδοτη η σε διαβαση πεζων με σηματοδοτη (πρασινο), καλα κανουν και κατεβαζουν το κεφαλι και περνανε !!!εχουν το δικαιωμα και εμεις την υποχρεωση να κοκαλωσουμε ακομα και οταν δουμε οτι εχουνε τη προθεση να περασουνε, και ας μην το κανουνε στο τελος.

φυσικα αυτο μονο για τις περιπτωσεις που ανεφερα.σε καθε αλλη περιπτωση, ο οποιοσδηποτε πεζος ειναι υπευθυνος των πραξεων του !!!
    δε νομίζω ότι αναφέρεται σε περίπτωση πράσινου φαναριού ή διάβασης

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Πως γίνεται να φταίει πάντα ο μοτοσυκλετιστής/αυτοκινητιστής όταν ο ίδιος ο πεζός διασχίζει τον δρόμο(ο οποίος ΔΕΝ είναι το μέρος στο οποίο πρέπει να είναι) χωρίς καν να κοιτάει αν έρχεται άλλο όχημα?

Και δέχομαι ότι έχει πρωτεραιότητα ο πεζός,αλλά την σωματική του ακεραιότητα δεν την σκέφτεται όταν περνά χωρίς καν να κοιτά τι έρχεται?Δηλαδή εμπιστεύεται τον εκάστοτε οδηγό οχήματος?Εμπιστεύεται ότι θα μπορέσει να σταματήσει έγκαιρα?Και που ξέρει ότι αυτός που έρχεται δεν είναι σουρωμένος ή υπό την επίρρεια ναρκωτικών και δεν βλέπει ούτε ένα μέτρο μπροστά του?

Που θέλω να καταλήξω?

Όταν ήμουν μικρό παιδάκι οι γονείς μου ,μου έλεγαν πριν περάσω τον δρόμο να κοιτάω αριστερά και δεξιά και αν δεν έρχεται τίποτα τότε και μόνο τότε να περνάω.
    Εγώ προσωπικά ΔΕΝ περνάω από πουθενά αν δεν τσεκάρω μία δυο και όσες φορές χρειαστεί τον δρομο.Και ναι....οι περισσότεροι πεζοί συμπεριφέρονται ως ζώα(οικόσιτα , γιατί όσα ζουν στη φύση ξέρουν να φυλάγονται).

Απ'ότι φαίνεται όλοι οι γονείς δεν είναι ίδιοι
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    είναι μεγάλο κεφάλαιο ο ΚΟΚ , και το να πιάνουμε αποσπασματικά το κομμάτι "πεζός" , είναι τουλάχιστον ελλειπές.

Η παιδική αγωγή δεν υφίσταται στην Ελλάδα.
    Δεν υπάρχουν επίσης υποδομές σωστές στην Ελλάδα , τόσο για οχήματα όσο και για πεζούς.
    Δεν υπάρχει πλήρης εφαρμογή νόμων.

Παράδειγμα...

Πεζός ετοιμάζεται να περάσει τον δρόμο κάθετα εντός πόλης , αλλά παρόλα αυτά δεν διασχίζει διάβαση.

Στις χώρες που υπάρχει οδικός πολιτισμός, ο πεζός έχει πλήρη κάλυψη.

1) Το όχημα κινείται σε κατοικημένη περιοχή και οφείλει να πηγαίνει εώς 50χλμ./ωρα. Ταχύτητα που επιτρέπει αντιδράσεις πανικού. Κάτι που είναι πιθανό να σου συμβεί μέσα στην πόλη. Περιλαμβάνει την ανεξέλεγκτη διάβαση πεζού.
    2) Σε διαβάσεις αλλά και σε διασταυρώσεις ο πεζός και πάλι έχει πάντα δίκιο , ακόμα και όταν περνάει με κόκκινο σηματοδότη.

1) Σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας (βλ. Συγγρού - Κηφησίας) υποχρεούται ο πεζός να περιμένει σηματοδότη και να περνάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ πάνω απο διαβάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση είναι υπαίτιος ατυχήματος.
    2) Σε λεωφόρους (βλ. Αττική οδό, Εθνική ΟΔΟ) , απαγορεύται η διέλευση πεζών , απο μη φυλασσόμενη διάβαση.

Αυτά όμως είναι υπαρκτά σε χώρες με καλά οδοστρώματα, με ικανές υποδομές (βλ. Υπόγειες, εναέριες, φυλασσόμενες διαβάσεις), οδική αγωγή και φυσικά επιβολή των νόμων.

Εδώ όμως επειδή είμαστε Ελλάδα, και οι εκκολαπτόμενοι schumacher ή οι επονομαζόμενοι πεζοί-highlanders, θεωρούν τσιφλίκι τους , τους δρόμους, έχουμε και τα παραπάνω συμβάντα.

Προσοχή απο όλους θέλει παιδιά , μιας και ζούμε σε αυτό το χάλι. Μην μας τύχει μόνο!

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σε καθε σπιτι ενας τρελος και στο δικο μας ΟΥΛΟΙ !!!
    από crs-k στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 244
    Τελευταίο μήνυμα: 23/08/2006, 08:18
  2. Και αυτό εναντίον μας!!!
    από Alx 84 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2005, 14:12
  3. Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2005, 14:43
  4. Και στα δικά μας
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 10