Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 51

Θέμα: Λάδια για το 950 adv.

Τα 7500 ΚΜ ξέχνατα απο τώρα, ανήκει και αυτό στις π@π@ριές που λένε τα manual γενικώς. Κάθε 5000 ΚΜ ΤΟ ΠΟΛΥ. Όσο για το τύπο του λαδιού δικό σου καπέλο. Ότι και να βάλεις πάντως μην τα αφήνεις πολύ μέσα. Αν είναι και φούλ συνθετικά θα σε αναγκάζουν απο μόνα τους για συμπλήρωση ή αλλάγη γρηγορότερα.:smilea:

Re: Σαν γενικός κανόνας στα μηχανάκια...

Αρχικά δημιουργήθηκε από gefr
    Ο κινητήρας πρέπει να έχει ζεσταθεί καλά ώστε τα λάδια να ανέβουν από το κάτω κάρτερ στο δοχείο αποθήκευσης, όπου και μετριούνται με το δείκτη ή το ματάκι. Η μήχανή πρέπει να είναι σε όρθια θέση και σε οριζόντιο έδαφος, ώστε η μέτρηση να είναι αξιόπιστη. Όταν είναι στις τέσσερεις μπάρες θερμοκρασία κινητήρα, και αφού σβήσει ο κινητήρας και περάσει κανένα πεντάλεπτο, μπορεί να ληφθεί μέτρηση.
    Σημαντικό είναι να τηρείται πάντα η ίδιες συνθήκες μέτρησης, ώστε τα αποτελέσματα να είναι συγκρίσιμα.
    Πάντως και σε αυτό φίλε gerf έχω ένσταση ειδικά στο τελετουργικό του. Δηλαδή αν είναι κρύος ο κινητήρας και στο δείκτη το λάδι είναι στο ΜΑΧ αυτό τι σημαίνει ότι μπορεί να μην έχει αρκετό λάδι όταν ο κινητήρας ζεσταθεί? Μα το μηχανάκι δεν έχει κάρτερ και ότι έχει κρατήσει εκεί κράτησε...Το λάδι είναι όλο στο δοχείο λαδιού, εκει που μετράς άλλωστε και με την αντλία κυκλοφορεί παντού. Επίσης βλέπω πως αν κρύο το μηχανάκι είσαι σε ΜΙΝ τη συμπλήρωση δεν τι γλιτώνεις όσο και να ζεστάνεις το μοτέρ. ΜΗΝ υποτιμούμε λέω πάντως την μέτρηση λαδιού με κρύο μοτέρ μπορεί και να σε σώσει...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από figo-migo
    Τα 7500 ΚΜ ξέχνατα απο τώρα, ανήκει και αυτό στις π@π@ριές που λένε τα manual γενικώς. Κάθε 5000 ΚΜ ΤΟ ΠΟΛΥ. Όσο για το τύπο του λαδιού δικό σου καπέλο. Ότι και να βάλεις πάντως μην τα αφήνεις πολύ μέσα. Αν είναι και φούλ συνθετικά θα σε αναγκάζουν απο μόνα τους για συμπλήρωση ή αλλάγη γρηγορότερα.:smilea:
    Ωραια και ρωταω εγω.
    Αν παω το μηχανακι τωρα που εχει 5500 Km για λαδια (έχει αλλαξει ξανα στα 1100 Km) και μου αλλαξουν τα λαδια ποτε θα πρεπει να το ξαναπαω;
    Προφανως στα 10000 km, αλλα αν αυτοι μου πουν οτι πρεπει να αλλαξω και στα 7500 Km για να σφραγγισουν το βιβλιαρακι (για την εγγύηση)?

Στο θεμα μετρησης λαδιου εχεις δικιο παντως.
    Εμενα η διαφορα κρυου ζεστου δεν ειναι πανω απο ενα εκατοστο.

SUPERMARIONATIONjoe90
    Αρχικά δημιουργήθηκε από S16
    Διαβαζοντας το manual της μηχανης διαβασα οτι θελει μονο full συνθετικα λαδια.

Τι προτεινεται εσεις απο λαδια με λογικο κοστος?

MOTUL τα συνθετικά
    VALVOLINE τα συνθετικά

επίσης στο carEFOUR (μην το υποτιματε)

έχει τα SELENIA gold σε πολύ καλή τιμή τα οποία χρησιμοποειώ στο ΤURBO ΚΟΥΤΙ μου και δεν θα δισταζα να τα βαλω και στο ΚΤΜ μου (μόλις μου τελειώσει μια ντουζινα παρτιδα motorex RACING που βάζω τώρα)

....επίσης εχει σε καλες τιμες στην σειρα βελτιωτικών stp to ΜΠΛΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΤΙ παχύρευστο σαν παγωμενο μελι βελτιωτικό λαδιού
    εναλλακτικά έχει το γαματο αλλά πανακριβο SLICK το οποιο ειναι σουπερ βελτιωτικό λαδιού γαμάτο!!!!!

μια φορά το χρόνο το ΚΤΜμι περνει μια κουταλιά του γλυκού μουρουνελαιο σε καθε τανκ (STP κίτρινο μπουκαλακι) για να καθαρίζουμε από ξυδια

SUPERMARIONATIONjoe90
    να σημειώσω ότι φιλος έχει παει για αλλάγη λαδιών σε εξουσιοδοτημενο - ονοματα να μην λεμε -και εκπαιδευομενο πρωην χοντακι μαστορακι
    ανοιξε ταπα απο κατω μονο...
    αλλαξε κι ενα φιλτρο (τι τύχη!!)

και αυτό ήταν!!

ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ

να ειναι ζεστο το μοτερ ζεστα τα καμενα λάδια πριν ανοιξει ταπα

να ανοιξει και να καθαρίσει ΟIL screen ΔΕξια

να ανοιξει την πιπα και να καθαρίσει το σουρωτηράκι

να ανοιξει ταπα λαδοκουτου να στάξουν ΟΛΑ τα καμενα

να ελεξει ο rings και τσιμουχες

να περασει βιδες με Loctite

να τις σφίξει με δυναμοκλειδο

να βαλει μπροστά ΚΑΙ ΝΑ συμπληρώσει λιγο ακόμα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Trickster
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lc8ergr1
    να σημειώσω ότι φιλος έχει παει για αλλάγη λαδιών σε εξουσιοδοτημενο - ονοματα να μην λεμε -και εκπαιδευομενο πρωην χοντακι μαστορακι
    ανοιξε ταπα απο κατω μονο...
    αλλαξε κι ενα φιλτρο (τι τύχη!!)

και αυτό ήταν!!

ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ

να ειναι ζεστο το μοτερ ζεστα τα καμενα λάδια πριν ανοιξει ταπα

να ανοιξει και να καθαρίσει ΟIL screen ΔΕξια

να ανοιξει την πιπα και να καθαρίσει το σουρωτηράκι

να ανοιξει ταπα λαδοκουτου να στάξουν ΟΛΑ τα καμενα

να ελεξει ο rings και τσιμουχες

να περασει βιδες με Loctite

να τις σφίξει με δυναμοκλειδο

να βαλει μπροστά ΚΑΙ ΝΑ συμπληρώσει λιγο ακόμα

Τα ίδια κάνει και ο δικός μου,
    άραγε κάνει κάποιος σωστά την παραπάνω διαδικασία;;
    FAMOUS LAST WORDS:
    "Helmet? I don need no steenking helmet!"

SUPERMARIONATIONjoe90
    εγω!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Trickster
    εγω!!
    εσύ δεν κάνεις ξένα μηχανάκια όμως..
    FAMOUS LAST WORDS:
    "Helmet? I don need no steenking helmet!"

SUPERMARIONATIONjoe90
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Trickster
    εσύ δεν κάνεις ξένα μηχανάκια όμως..
    αμα κερνας φραπε ..

.........χαλαρά!!! χουφτώνω κι αλλες

Αρχικά δημιουργήθηκε από S16
    Ωραια και ρωταω εγω.
    Αν παω το μηχανακι τωρα που εχει 5500 Km για λαδια (έχει αλλαξει ξανα στα 1100 Km) και μου αλλαξουν τα λαδια ποτε θα πρεπει να το ξαναπαω;
    Προφανως στα 10000 km, αλλα αν αυτοι μου πουν οτι πρεπει να αλλαξω και στα 7500 Km για να σφραγγισουν το βιβλιαρακι (για την εγγύηση)?

Στο θεμα μετρησης λαδιου εχεις δικιο παντως.
    Εμενα η διαφορα κρυου ζεστου δεν ειναι πανω απο ενα εκατοστο.
    3 αλλαγές λαδιού και φίλτρου (κάθε 5000) ανάμεσα στα service των 15000ΚΜ. Και στο σφραγίζουνε μια χαρά, άλλωστε στην τσέπη σου κουμάντο κάνεις εσύ μην το ξεχνάς αυτό.Το 7500 είναι μαρκετίστικο της ΚΤΜ που λέει στα σεμινάρια και στα μάνιουαλ. Δεν ισχύει για τέτοιους κινητήρες που ΚΑΙΝΕ ΛΑΔΙ για να λειτουργήσουν σωστά απο το σχεδιασμό τους. Γιαυτό και σου λένε σαν υποσημείωση στο μάνιουαλ μετά απο σκληρή χρήση( τι ορίζει ο καθένας είναι σχετικό) αλλαγή λαδιών.

MOTUL τα συνθετικά
    VALVOLINE τα συνθετικά

επίσης στο carEFOUR (μην το υποτιματε)

έχει τα SELENIA gold σε πολύ καλή τιμή τα οποία χρησιμοποειώ στο ΤURBO ΚΟΥΤΙ μου και δεν θα δισταζα να τα βαλω και στο ΚΤΜ μου (μόλις μου τελειώσει μια ντουζινα παρτιδα motorex RACING που βάζω τώρα)

....επίσης εχει σε καλες τιμες στην σειρα βελτιωτικών stp to ΜΠΛΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΤΙ παχύρευστο σαν παγωμενο μελι βελτιωτικό λαδιού
    εναλλακτικά έχει το γαματο αλλά πανακριβο SLICK το οποιο ειναι σουπερ βελτιωτικό λαδιού γαμάτο!!!!!

μια φορά το χρόνο το ΚΤΜμι περνει μια κουταλιά του γλυκού μουρουνελαιο σε καθε τανκ (STP κίτρινο μπουκαλακι) για να καθαρίζουμε από ξυδια
    Φίλε μην το κάνεις αυτό στο μηχανάκι σου. Αν ενοείς SELENIA αυτοκινήτου ΟΧΙ στο μηχανάκι. Τα λάδια των μοτοσυκλετών έχουν ειδικά πρόσθετα για το σασμάν και το συμπλέκτη που δεν έχουν τα συνηθισμένα λάδια των αυτοκινήτων γιαυτό και δεν κάνουν. Επίσης τα motorex RACING δεν κάνουν για πολιτική χρήση και πρέπει να αλλάζονται πολύ συχνά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από figo-migo
    Δεν ισχύει για τέτοιους κινητήρες που ΚΑΙΝΕ ΛΑΔΙ για να λειτουργήσουν σωστά απο το σχεδιασμό τους.
    Εεεεε όχι και ότι ένας τέτοιος κινητήρας καίει λάδι για να λειτουργήσει σωστά! Μην τρελαθούμε τελείως! Το κάψιμο λαδιού σε έναν τετράχρονο κινητήρα -πέραν της όποιας βλάβης- είναι είτε από μεγάλες ανοχές που μπορεί να έχει ο κινητήρας εκ κατασκευής, ή από μεγάλες πιέσεις που μπορεί να αναπτύσσει. Σε καμία περίπτωση πάντως, καύση λαδιού σε έναν τετράχρονο κινητήρα μπορεί να χαρακτηριστεί ωφέλιμη.
    Και θεωρώ πιο λογικό να είναι μεγαλύτερα τα διαστήματα αλλαγής λαδιού σε ένα κινητήρα που "τσιμπάει" λάδια -όχι ότι εγώ θα τα άφηνα ποτέ όσο λέει ο κατασκευαστής- αφού είσαι αναγκασμένος να συμπληρώνεις λάδι με αποτέλεσμα αυτά που έχει ήδη μέσα να "φρεσκάρονται".
    To talk without thinking is to shoot without aiming...

Εε και όμως είναι πια γνωστό στο ευρύ κοινό ότι V2 (ειδικά 75 μοιρ.) και boxer κινητήρες έχουν σχεδιαστεί έτσι οι ανοχές τους, που θα κάψουν λίγο λαδάκι...Και εμείς δεν αισθανόμαστε καμμιά ενοχή γι'αυτό. Λίγο είπαμε ....όχι με το κουβά, γιατί αυτό είναι άλλο πράγμα. Επίσης εγώ προτιμώ να μην συμπληρώνω και να τα αλλάζω πιο συχνά. Και ο λόγος είναι ότι η συμπλήρωση των λαδιών είναι κάτι επείγον και όχι τρόπος συστηματικής λίπανσης λόγω δημιουργίας και παραμονής στη μηχανή οξειδωτικών και διαβρωτικών ενώσεων.

Ναι, αλλά αυτό που λέω εγώ είναι ότι αυτή η καύση λαδιού, αυτή η μικρή και ορισμένη από τον κατασκευαστή ως φυσιολογική, είναι μια ανεκτή παρενέργεια και όχι κάτι που ωφελεί τη λειτουργία ενός τετράχρονου κινητήρα είτε boxer είτε V2. Αυτοί απλά τσιμπάνε περισσότερο λάδι από τους υπόλοιπους. Άλλο πράγμα το ότι αυτή η καύση λαδιού είναι μέσα στα πλαίσια της φυσιολογικής λειτουργίας ενός κινητήρα και άλλο πράγμα το ότι γίνεται για να λειτουργήσει σωστά όπως υποστήριξες....

Όσο για τα υπόλοιπα περί προσθήκης λαδιού ως τρόπο συστηματικής λίπανσης και αλλαγής νωρίτερα δε λέμε κάτι διαφορετικό. Δεν υποστήριξα ότι το να προσθέτεις λάδια είναι τρόπος συστηματικής λίπανσης (παρ' όλο που έχω διαβάσει ότι γίνεται και αυτό σε κάποιες περιπτώσεις). Άλλα άμα σου κάψει, δε θα προσθέσεις? Και δε θα συνεχίσεις να προσθέτεις μέχρι να έρθει η ώρα της αλλαγής στα 3000, 5000, 7500 ή όποτε τέλος πάντων είναι να γίνει η αλλαγή? Τι εννοείς με το "...εγώ προτιμώ να μην συμπληρώνω και να τα αλλάζω πιο συχνά"?
    Ότι δηλαδή μόλις σου κατέβει η στάθμη στο min, εσύ αλλάζεις λάδια αντί να προσθέσεις!
    To talk without thinking is to shoot without aiming...

Μάλλον τελικά το ίδιο λέμε με άλλη διατύπωση. Τις ανοχές τις έχουν για να λειτουργήσουν σωστά γιατί αν δεν τις είχαν θα διαλύονταν σύντομα...Άρα στα πλαίσια της σωστής λειτουργίας κολλάει και το λαδάκι...
    Επίσης ανάφερα για την συμπλήρωση ότι εγώ δεν συμπληρώνω και αλλάζω λάδια γιατί μεταξύ των αλλαγών η απώλεια είναι τέτοια που το επιτρέπει. Αν χάνεις μεγάλη ποσότητα ή γνώμη μου είναι πως η συμπλήρωση (σε μόνιμη βάση και όχι πλήρη αλλαγή λαδιών) οδηγεί σε ένα επικίνδυνο μίγμα στο κάρτερ. Έπισης υπάρχει και ή λύση τις επισκευής αν το κακό παραγίνει.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Pirelli Λαστιχα για το 950-990
    από sas στο forum KTM
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2007, 16:14
  2. ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 950
    από DARK749 στο forum KTM
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2007, 18:26
  3. Λάδια για το v-strom 650;
    από Geo 25 στο forum Suzuki V-Strom series